Wall Street langes vabalt - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Wall Street langes vabalt

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Reedene langus oli nüüd päris valus. USA majanduses on nüüd vist mõnda aega tugevad valud. Eks näeb, kas tuleb natuke paanikat ka. Ma tahan tugevalt vastu vaielda neile, kes arvavad, et USA turu langus peaks mõjutama oluliselt Eesti turgu. Fundamentaalseid põhjuseid on vähe (v.a. Telekom, mis sõltub ikkagi mingil määral välisinvestorite raha hinnast). Võib-olla mõned kohalikud spekulandid leiavad põhjuse müüa ja teatud hirme promoda, aga tegelikult püsivad Eestis intressimäärad jätkuvalt madalal, USD ja EUR intressimäärad tõusevad aga 2000. aastal veel edasi. USA puhul sõltub küll palju sellest, kui kiiresti sündmused toimuma hakkavad. Võib-olla jõutakse intressimäärasid juba paanika kartuses langetama hakata.
  • Millal ma sarnast juttu juba kuulsin? Vist ca 1-1.5 aastat tagasi? Minu arusaamist mööda oli reedene langus tingitud tugevast majanduskasvu numbrist, millest järeldub tõenäoliselt suurem intresside tõstmine järgmise nädala alguses.
  • Jaapanis seevastu midagi hullu ei juhtunud. Nikkei 225 tõusis 45 punkti. Liikumist Ameerika turgudele vastupidises suunas põhjendati avatud fondide , seismisega müüjatele vastu. Väikeinvestoritelt on raha saanud fondid , mille investeerimisstrateegia on seotud infotehnoloogiasektoriga.
  • Ma arvan, et täna vastu nädalavahetust müüakse Ameerika turud jälle kõvasti allapoole.
    Mingeid märke, mis seda ennustada lubavad on juba näha, näiteks dollar on euro vastu positsioone käest andnud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon