EYP hinnatõus - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

EYP hinnatõus

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mis võiks olla tänase (02.01) hinnatõusu taga? Lihtsalt üldine optimismipuhang või on midagi fundametaalsed tulemas?
  • HEA KÜSIMUS, ma arvan, et siin on osa analüütikuid oma nägemust muutmas, see tähendab lähtutakse uutest suhtarvude tasemetest või eeldatakse, et kui HP-l on potentsiaali, miks siis mitte EYP-l.
  • EYP hinnatõus ilmselt jätkub (võibolla väikeste korrektsioonidega). Olukord kus HP kaupleb 2x p/b tasemel, EYP aga bookvalue juures on EYP selgelt ja emotsionaalselt alla hinnatud. Kuna HP on tõestanud suutlikust korraliku kasumit teenida siis arvan et EYP-l on tugev potentsiaal teenida ka oma aktsionäre rahuldavat tulemit. Sinnapoole ka liigutakse: müüakse mitte tootvaid aktivaid (kinnisvara), osalusi ettevõtetes (Leks, Liviko, Hansatee jne) ning loodetavast jätkub ka laenuportfelli saneerimine (laenuportfelli kvaliteet on kõige "tumedam" koht EYP bilansis) ning loodetavasti keskendutakse põhitegevusele. Seega kui need tegevused jätkuvad ja täidavad investorite ootusi võiks EYP hind 6 kuu perspektiivis liikuda 45-48 kroonini (1,5x p/b). Likviidsus on EYP aktsial juba kadunud ja tunnen kaasa väikeinvestoritele kes "ärkavad" tasemel 45-50 kr.
  • Olen nõus Jaagu arvamusega.Ostsin ise ka hiljuti EYP.Lisatulu saab EYP veelgi,kui Optiva pank maha müüakse.(Yhise osalus oli seal vist ca 20%).EYP tõuseb aastaga veel ca 30%.Minu target aastases perspektiivis olex 43,5 kr.Samuti aitab hinna tõusule kaasa psühholoogiline efekt.(Yhise hind 35 kr. on numbriliselt väiksem Hansa 140 kroonist,investor saab suurema koguse aktsiaid.)
  • Millest oli tingitud EYP tänane hinnatõus? Kas ostetakse lääne poolt, ostavad kohalikud või on midagi huvitavat toimumas? Kes teab?
  • Tundub, et kusagil on inside info lekkimas, nii et see ongi ostumootor, mis paneb rahvast ona HP ja ETL raha sinna ümber kantima. Äkki on need suured dividendid, millest veel avalikult ei ole räägitud?
  • Vilnius banka ja Unibanka ostetakse ka. Neil on vist ühine omanik.
  • Dividende kindlasti EYP ei maksa. 1999.a. ei olnud soliidset tulemust näidata. Hetkel on näha, et iga päev liiguvad EYP ostunoteeringud vahemikus 0,5-1,0 kr ülespoole. On võimalik, et EYP liigub lihtsalt inertsist HP ja ETL tõusuga kaasa. Tundub, et stabiilse tõusu tagab arvestatav lääne huvi (mitte ainult SEB), kohalike huvi korral võetaks juba kiiret kasumit välja. Ilmselt EYP=up ja järgmisel kuul võime konstateerida juba uusi hinnatasemeid EYP-le (max 45kr).

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon