Kaua võib:)? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kaua võib:)?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • NASDAQ tegi täna jälle oma kõigi aegade kõrgeima tulemuse! Ja just siinsete oraaklite poolt ennustatud väikeste biotechi aktsiate toel. USA-s valitseb seisukoht, et hoolimata intressimäärade tõstmisest jätkub tech aktsiate võidukäik!
    No mehed öelge oma prognoosid. KAUA VÕIB ?
  • Internetiga seotud biznes on nii üles haibitud, et vabalt võib avakosmosesse edasi tõusta kui investoritel usku jätkub. Public equity investoritel on siiski võimalus investeeringust vajadusel kiiresti väljuda. Ettevaatlik oleks praegu Internetiga seotud uute riskikapitali projektidega, kust nii lihtsalt ei pruugi välja saada. Kui USAs peaks minema nii, et netistokk hinnatakse ümber vastavalt reaalsele kasumiteenimise võimele, siis muutub netiga seotud projektide väärtus kogu maailmas ja neil kes on raha aastateks investeerinud projektidesse, mis on ilma tugeva kaubamärgita ning rajatud üksnes utoopilistele kasvumääradele Interneti abil, tuleb provisjone tegema hakata.
  • Täpsustuseks niipalju, et netiaktsiad on sellel aastal siiski suht rahulikud olnud (nagu ka oodatud) ja nii ka eile. Inter@active Week Internet Index on tõusnud tühised 1.8% aasta algusest.

    Samas biotech on suht rõõmu teinud küll: Biotech Index +30.3% aasta algusest.

    BTK koosseis: AMGN, BTGC, BGEN, CEPH, CHIR, CORR, GENZ, GILD, IDPH, IMNX, MEDI, MLNM, ORG, PDLI, VRTX.

    IIX koosseis on küll tunduvalt mitmekesisem, prominentsemad komponendid on AMZN, AOL, ATHM, BRCM, CSCO, EGRP, EBAY, NOVL, QCOM, QWST, SUNW, COMS, YHOO.

  • Kaua? Ei tea.

    Eile:
    CRA Feb 7 249 +31 1/2 +14.48% 592,600
    INKP Feb 7 5 3/32 +5/32 +3.16% 562,700 HGSI Feb 7 142 1/16 +26 15/16 +23.40% 2,577,400

    Aasta algusest vastavalt ca +66%, +54% ja +90%.

  • Nasdaq'i tõusu hinnates oleks vaja arvestada ka seda, et viletsad interneti ja biotech ettevõtted ei ole lihtsalt indeksisse jõudnud, suured ja edukamad aga määravad indeksit. Ma just olen jälginud, kui paljud firmad tegid 1999. aasta kevadel IPO-sid ja päris paljudel oli aasta lõpuks 10% väärtusest alles jäänud. Ma pole väikeseid biotech'isid jälginud, aga ma arvan, et seal on mingil määral sama efekt. Nasdaq on viimastel aastatel kujunenud justkui indeksiks, kust halvad tegijad arvatakse välja, sest need segavad. Nii see on, kui ettevõtted alles avalikuks muutuvad ja justkui nullist alustavad. Kui läheb hästi, siis on indeksis, kui halvasti, siis kaob hoopis ära.
  • Tjah, need väikesed biotechid. Üldiselt suuri bioteche eriti ei olegi. Ongi ainult väikesed. Ja olukorras, kus on olemas megasuured internetid tundub see imelik. Rohkem sama mõttearendust leiab siit:

    http://www.postimees.ee/luup/00/02/maja3.shtm

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon