Biotech varad - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Biotech varad

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Biotech omab perspektiivi. Sel teemal kirjutatu ärgitas mind mõnede neist Stock report'idega tutvuma. Sügava mōistmatusega näen, et üle poole bilansi mahust on neil rahas ja lühiajalistes väärtpaberites. Markantseim neist Immunex (IMNX) seisuga 09.30.99:
    Cash and Short term Investments: 670 mio USD, Total Assets 908 mio USD. Kas mehed ikka tegelevad teaduse ja uurimisega?
    Äkki keegi seletab, näiteks Sven.
  • Osaliselt tuleneb see sellest, et nad emiteerisid $450m eest seitsmeaastaseid 3% kupongiga konverteeritavaid võlakirju American Home Products Corpile, mis omab enamust IMNX-st.
  • Üldiselt on imelik küll, et nad alates maikuust seda emissioonist saadud raha sisuliselt cashis hoiavad. Ise seletavad seda kiirete kasvuvajadustega. Ju siis ikka investeerivad selle R&D-sse.

    Ühes olen ma enam-vähem kindel - erinevalt internettidest ei kingi nad seda raha tarbijatele odava populaarsuse võitmiseks (a la amazon).

    Immunex Financial Snapshot for 1999


    Net income for 1999 was $44.3 mil., compared to $1 mil. in 1998.

    Total revenues for 1999 were $541.7 mil., compared to $243.5 mil. in 1998.

    Net sales of ENBREL in 1999 totaled $366.9 mil.

    Net sales of LEUKINE totaled $69.1 mil. in 1999.

    Immunex generated positive cash flow from operations of $112.7 mil.

    Cash and marketable securities totaled $709.8 mil. on Dec. 31, 1999, compared to $144.8 mil. on Dec. 31, 1998.

    SG&A expenses for 1999 were $216.7 mil., compared to $93.8 mil. in 1998.
  • Kas pole vahet kuidas firmad raha kulutavad? Kas üks raha kulutamise vorm on eetilisem kui teine, kui tulemust pole?
    Kas marketingile tehtud kulutused, mis suurendavad müüki ja tulusid on valed võrreldes, teadusele tehtud kulustega, mille käigus töötatakse välja tehnoloogia, mis kunagi funkkama ei hakka.
    Või kui funkkab, siis keegi ei tea seda, kuna pole tehtud kulutusi toote müümiseks.
  • kas keegi viitsiks selgitada, milles seisneb biotech aktsiate väärtus (milliseid kasulikke tooteid nad toodavad ja arendavad ja mida oodatakse tulevikult)?
  • ma arvan, et kui sa oskad inglise keelt ja tead, kuidas internetti kasutada, siis sa saad sellega ka ise hakkama, sest sulle vastamine võib pisut pikale minna.

    Lühidalt, biotehnoloogia on igasugune tehnoloogia, mis põhineb elusorganismidel või bioloogilistel süsteemidel. Põhimõtteliselt põhineb juustutootmine ka biotehnoloogial.

    Viimasel ajal mõistetakse biotech all siiski kitsamalt geenitehnoloogiat (genetic engineering ja sellega seonduv), mille sisuks on geneetilise koodi parandamine/muutmine elusorganismidel, sh. inimesel. Eesmärgiks ravida haigusi nagu vähk näiteks.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon