Ennustus - Ameerika turud tulevad täna allapoole
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Graafik
Olen viimasel ajal jälginud dollarikursi ja aktsiaturgude vahelist seost. Olen pannud tähele, et kui dollar Euroopas nõrgeneb tulevad õhtul Ameerika aktsiaturud alla. -
Alvar
Tõsi, dollari ja USA turu vahel on tugev seos, kuid euro ja Euroopa turgude vahel on see jälle madal. -
RT
Kahjuks läks see väga mööda,
tuleb ikka muid näitajaid ka jälgida!
-
kristjan
http://www.thestreet.com/_yahoo/markets/wakeupcall/885727.html -
Taavi Toomere
Vaatamata sellele, et kompostinasdaq tegi täna jälle kõigi aegade high, tuleb USA nüüd juba päris suure kolinaga alla!
1:0 skeptikute kasuks :) -
Graafik
nojah, tulid ühe päeva hiljem, aga see-eest mehemoodi -
Taavi
Mina olen ka rahul. Usun, et selle majandustsükli lagi on nüüd vähemalt USA aktsiaturul ära nähtud (julge avaldus paaripäevase languse taustal, kas pole ). Tech sektorist ei oska siiani midagi arvata. Aga hirm onu Greenspani ees ja ikka kõrged hinnad viivad ka need aktsiad alla..
2:0 skeptikute kasuks -
Martin
170 punkti veel ja ongi DOW 10 000 punktist läbi, päris hoogsalt liigub
skeptikud 3:0
10 000 psühholoogiline piir, kui läheb sellest läbi siis läheb ka 9000 läbi.
kiirelt langeb ainult 141 punkti on veel puudu -
kristjan
cool cool ice... -
Alvar
Küsimus selline: Kui Dow kukub läbi psühholoogiliselt olulisest 10 000 punkti tasemest, mis see siis Eestis kaasa tuua võiks. Arvestades, et peale psühholoogilise piiri murdudes võivad aktsiad veelgi enam kukkuda. -
Marek Kallin
Dow 10000 my ass. Oktoobris ta juba korra kukkus sealt läbi (tõsi, päeva sees). midagi katastroofilist ei juhtunud, vastupidi ralli tuli. Need psyhholoogilised barjäärid pole praegusel "momentum" turul USas kuigi olulised. Niikuinii toimub kõik tech ja biotech sektoris ja DJ index pole ses mõttes enam kuigi oluline Usa aktsiate enamus on viimase aasta statistika põhjal minu mäletamist mööda anyway kukkunud.
Aga eesti turg võib muidugi kukkuda 10000st läbimineku peale. -
sven
Sa tundud selle USA värgiga natuke kursis olevat - kas sind ei tee pisut murelikuks see rõõmsameelne käegalöömine, et ah mis sest, et see tõus nii kitsapõhjaline on. Ostame ikka techi ja biotechi (mida ma küll ka ise siin lehel aasta algusest promonud olen) ja asi vask.
Ja kedagi ei huvita ega saagi huvitama intressimäärad või see, et tõusvad tehnoloogiaaktsiate hinnad ise genereerivad uute (ja ma kardan, et kohati ka vähevajalike/mõttetute/oma-ajast-liiga-ees-olevate) tehnoloogiate ja lahenduste tekkimist ning kasvu.
Kust muidu ettevõtted infot saavad kui aktsiaturult - mõtled mingi toreda asja välja, räägid turule, aktsiahind reageerib positiivselt, järgmine kord lisad R&D ja mõtled veel toredama idee välja. Ja nii vähemalt kolm korda aastas viis aastat järjest. Ühel hetkel on Sul nii vinge toode, et sellega pole kellelgi eriti midagi peale hakata.
Ma pole muidugi kindel, et praegu juba sellele tasemele jõutud on, kuid vahel tundub küll sedamoodi. Internet, mobiilindus jms on nii üles haibitud ja nii positiivsed stsenaariumid aktsiahindadesse sisse arvutatud, et raske on ette kujutada kuhu edasi.
PS.
Biotechi osa tõusus pole olnud kuigivõrd oluline, kuna tegu on imepisikese sektoriga võrreldes igat masti kommunikatsioonide ja internettidega. Seetõttu olengi ma biotechis positiivne olnud. Kui hullus jätkub, siis olgu ta vähemalt normaalsemalt kanaliseeritud. -
kristjan
täna juba verrry cool cool ice... -
sven
ei, ma olengi jumala cool, tehnilises mõttes on ju nasdaq praegu tugev, aga see ei tähenda, et ma usuks justnagu see kestma jääks. -
Marek Kallin
Mulle tundub et USAs on hetkel tehnoloogiahulluse teine laine. Kui esimesest lõikasid suures osas kasu erainvestorid, siis nüüd on hakanud k6iksugu pensionifondid ja muidu varem konservatiivsed tegelased oma raha sinna aktiivselt toppima. Ja niipalju kui ma lugenud/kuulnud olen, on see protsess üsna algusjärgus. Seetõttu on täiesti võimalik et Dow Jonesi ja Nasdaqi indeks millalgi järgneva paari aasta jooksul võrdsustuvad.
Samas: sell when everyone is bullish. Ei välista, et kolme kuu pärast vaatame Nasdaqit @ 3000 ja kysime : what the hell happened?
Krt...ymmargune jutt tuli. -
Luarvik
Arvan, et yha laheneb hetk, mil juhtub yks kahest: 1) internetifirmad hakkavad hullupööra raha tegema, internetikasutajate hulk saavutab telekavaatajatega võrdse taseme jne. või 2) eeltoodut ei juhtu, hiigelkasumeid ei teki ning valuation'id vaadatakse valuliselt üle. Ise usun viimast ja ei julgeks yhtegi senti investeerida taevassehinnatud (interneti)tehnoloogiasektorisse. Praegu tundub ainuke argument ostmiseks olevat, et püramiidimänguga liitujaid on veel kyll peale tulemas. -
Marek Kallin
midagi sinu pakutud variandi nr. 1 kaitseks: (see on kyll b2b e-commerce)
08:40 ET FreeMarkets (FMKT) 192: B2B online auction marketplace reports that it has helped SmithKline Beecham (SBH), the first pharmaceutical and consumer healthcare company to utilize FMKT's service, identify more than $3 million in savings on goods and services.
-
kristjan
No mis see skoor siis tänaseks on?
Kui keegi pole näinud sellist totakat filmi nagu "Cool cool ice", siis kokkuvõtlikult on tegu jutustusega Alaska väikelinna hokihullusest. Korraldatakse näidismäng linnakese meeskonna ja NY Rangers-i vahel, mille esimese kolmandiku võidavad kohalikud 2:0 ja on sellest mõistagi väga õnnelikud. Mängu saavad nad siiski pähe.
USA turg tuleb kunagi kindlasti alla, selles võib kindel olla. Timing on aga tähtis. Kui näiteks US on fundamentaali põhjal teinud otsuse, et investeerida näiteks Estikosse, pole viimase kuu aja põhjal põhjust rahulolematuseks. Kui see investeering tehti aga juba 1-2 aastat tagasi, siis on pikaajaline strateegia suhteliselt ebaedukas.
Kuna suur osa USA investeerimisfondidest elab suhtelisest edukusest, siis ei juleta turult välja tulla ja pigem mõjub selliste tech-heavy fondide edukus sunnina teistelegi fondidele, kes oma produkte ühe müügiargumendiga just teiste suhtes võrdlusena peavad müüma.
Ja USA "hullus" esineb tegelikult üsna kitsa loetelu piires. Just eelmisel nädalal rääkisin ühe jänkist vanaprouaga, kes kurtis oma pensionisäästude täbarat käekäiku aktsiaturul. Arvuliselt on neid, kes endiselt mingites Fordides (P/E=7.5, ostke aga kõik Normat sellise üldise sentimendi peale)jms sees istuvad, kindlasti rohkem, kui õnnelikke tech-investoreid. -
Pats
Ma arvan, eestlased on väljavalitud rahvus, kes peavad järjekindlalt kuulutama Ameerika hävingut. Pöhjust selliseks missiooniks pole vaja kaugelt otsida oleme ju sellise turu töusu ja languse ise hiljuti yleelanud. -
Graafik
USA tööministeerium teatas, et 4q 99 tööjõu produktiivsuse kasv
täpsustati üles 5%-lt 6,4%-le, turu ootus oli 6,3%. Samas
tööjõuühiku kulu kasv vaadati üle -1%-lt -2,5%-le, turu ootus oli -
2,2%.
Tegemist väga positiivse uudisega, mis viib aktsiahinnad Wall
Streetil üles.
EYP kanaleid pidi -
Beebi
Pampersi tootja aktsiad kukkusid pärast kasumi vähenemise hoiatust kolmandiku võrra, tõmmates kogu Dow üle 300 punktisesse langusse.
1/2 9 õhtul. -
US
Sisenege kõik Nasdaqile!! Pikaajaline pikk positsioon ja saate rahast varsti lahti. Spets peaks hakkama tasapisi lühiajaliste lühikeste positsioonide peale mängima, sest varsti ei ole selliseid aktsiaid, mis päevasiseselt ülespoole liiguksid. Ehk isegi mõned on, aga neid saab olema vähe.
Ausalt öeldes on spekulantide tõelised ajad alles tulemas... ja need on eelkõige väikesed nasdaq'id. Tugevad ja nõrgad tech'id pannakse lähiperspektiivis paika. Mõne aja jooksul (pakun, et vähemalt aasta) loss-maker'id enam normaalse hinnaga raha juurde tõmmata ei saa. Senised väited, et growth rates are so high that interest rates don't matter muutub täielikuks jamaks. Vastupidi, kui raha läheb kalliks, siis otsib suurem raha väikest riski, kus saaks kõrged intressimäärad üle elada ja oht oleks väike.
Siin hakatakse jälle muidugi rääkima, et Eesti ja USA on kaks erinevat asja (minu arvates ei ole, protsessid on samad, mass on lihtsalt suurem), aga tuletage meelde, millistele aktsiatele veel vähegi tähelepanu languse ajal jätkus ja millistel turg üldse ära tahtis kaduda. -
Heisenberg
Süsteemid on karedad, hõõrdumisele kulub liiga palju energiat.
Siit küll väikeinvestoritele kasu ei tõuse, kui toimub switchimine ühelt turult teisele ja hiljem tagasi. Nagu näiteks NASDAQ langeb, DOW tõuseb.
ps hõõrdumise all pean ma silmas kulusid, mida tuleb teha ühe vara vahetamiseks teise vastu. -
Enz
Siin ju spread swap abiks.