Kalev tuleb...
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
stetson
Ostke nüüd kõik Kalevit.Aferist Kruuda on kohal.
Muide Kalev hakkab tegema koostöös Estikoga mittesulavat shokolaadi. -
RT
Tehinguid tehakse tegelikult kórgemalt - äkki hyppavad insaiderid paati?
-
Enrico
Millised on siis prognoosid? Mille poolest Kalev atraktiivseks muutub? -
Toomas Mölder
Kas keegi oskab arvata, millest tingitult tahab Kalev oma aktsionäride koosolekul 14.03. jätta põhikirjast välja punkt 4.3.("Aktsionär ei või nõuda nimelise aktsia vahetamist esitaajaaktsia vastu") ?
Lisainfo: http://www.tse.ee/news/5350.txt
http://www.kalev.ee/est/bors/lisa2.html
Vägisi kipub mõte spekulatsiooniks kätte, lugedes ka eilseid ja tänaseid iginaid Hansatee aktsionäride üle aga ehk on sellel ka mingi ratsionaalne seletus? -
kristjan
Minu mäletamist mööda tuleneb see börsil listimise nõuetest. -
Peep
See tuleb väärtpaberite keskdepositooriumi nõuetest. Kui soovid oma aktsiaraamatut pidada EVK-s elektroonilisel kujul, ei ole võimalik aktsiat aktsiat paberil oma kätte saada ja seifis hoida. Seda ei tohi võimaldada ka AS põhikiri. -
Kristel
Palun seletage tütarlapsele ka. Mina saan aru, et Kalevi aktsionärid edaspidi just võivad nõuda nimelise aktsia vahetamist esitajaaktsia vastu. -
Peep
Tütarlapsel on õigus. Ma ei viitsinud süveneda. Äriseadustiku järgi võivad kõik aktsionärid nüüdsest nõuda nimelise aktsia ümbervahetamist esitajaaktsiaks ja ühtlasi ka aktsiatähe (ilmselt paberkandjal) väljaandmist. See võimaldab omanikke varjata. -
Kristel
Aga miks ikkagi Kalev just nüüd selle õiguse aktsionäridele tahab anda? Või on viimasel ajal äriseadustikku muudetud? Minu teada varem vähemalt lubas äriseadustik ettevõtte põhikirjaga määrata, kas aktsionär võib või ei või nõuda nimelise aktsia vahetamist esitajaaktsia vastu? -
Peep
Äriseadustikku ei ole muudetud. Kalevi põhikiri keelas esitajaaktsiate väljaandmise. Nüüd muudetakse põhikirja nii, et see on võimalik. Kõik on äriseadustiku piires.
Ilmselt on Kalevil selliseid aktsionäre, kes ei soovi oma aktsiaid börsil müüa ja ei soovi ka, et keegi teaks nende seotusest Kaleviga. -
Toomas Mölder
http://www.riigikogu.ee/ems/plsql/motions.show?assembly=9&id=221
ja http://bnsnews.bns.ee/news/TMA/03211638TMA0371BNS.html
===
Mullu riigikogus esimese lugemise läbinud Väärtpaberite Keskregistri seaduseelnõu välistab esitajaaktsiate olemasolu, nähes ette vaid nimeliste aktsiate registreerimise. ...
-
veebimeister
eelmise jutu link on nüüd interaktiivne, klõpsa sellele -
Jaan
Näete , mida lisanimekirja ettevõtete aktsiad ttevad.Ärge Kalevi unustage, sest ta pole kindlasti kehvem kui farma -
westmees
Minu meelest ei ole KALEVil midagi positiivset pakkuda. Isegi mitte kasumit. Kui ükskord need kahjuminumbrid välja tulevad, siis välisinvestorid hoiavad aasta eemale. Meenuta FARMAt. Enne kui ei tule kasumimärke, on tõusulootus õhuline.
Kahtlased toimingud peale selle. -
messe?
kuuldavasti olevat Kalevi rahadega ostetud jaht "kruuda", messe ka aialehtedes vasukaja sai ilusasti Kalevi bilanziz tagasi
2 : 0 Kruudale, firma rahade eest ostis ja lasi enesele hiljem kinnimaksta kahh.
huvitav kuda nende 99 aasta löppes? -
ABC
"Delegatsioon nägi AS Kalev toodangu läbilöögi võimalust Jaapani turul eelkõige kõrgekvaliteedilises, traditsiooniliselt põhjamaise hõnguga šokolaadis, mis oma olemuselt võiks olla eelkõige nišitoode,"
Huvitav, kas Kalevil võiks olla mingit potentsiaali edukalt Jaapani turule minna? -
analüsaator
Kui maitsta Kalevi ja näiteks ka Shveitsi shokolaadi, siis on ikka selge vahe sees. Hind ei sunni ka nagu kalevit rohkem sööma, pigem söön rohkem paremat kuni otsas ja ostan juurde ka. Ehk kokkuvõttes miks peaks küll jaapanlased kalevit sööma, kui maitse selline keskpärane, kvaliteet küsitav (tehnoloogia vananenud) ja hind ka keskpärane (odavaid ja häid shokolaade on palju)? -
gurmaan
Maitsed on erinevad... -
analüsaator
Puhh palub Notsut:
"Kas saaksid mind pisut aidata? Ma kavatsen poe avada."
"Ohoo, kas sa hakkad mett müüma?"
"Ei. Mett hakkan ostma. Müüma hakkan sealiha."
-
messe?
analisaator, kuda selle va tarbimisullusega on. sa manitsesid ju vähem sööma, nüid räägid muidkui Shveitsi sokolaadist ja et ikke rohkemp ja rohkemp -
analüsaator
Kui Sul miskit targemat teha pole, kui tühja juttu ajada, siis viska parem lehma (vt.linki)