Beta - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Beta

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas keegi oskab öelda, mis on momendil ETL beta?
  • ühe tuntud investeeerimisfirma fondijuht seletas oma klientidele, et viimasel ajal on osade väiksemate aktsiate hinnad kiiremini tõusnud, kui etl. Kuna beeta puhul vaadeldakse aktsiahinna liikumist turukeskmisega, siis tuleb võrrelda TALSE indeksi muutust mingis perioodis võrreldes ETL-i muutusega. Kui aktsiahind on tõusnud kiiremini kui TALSE indeks, siis beeta on üle ühe. Kui aktsiahind on sama perioodi jooksul kasvanud kaks korda võrrreldes turuindeksiga on aktsia beeta 2.

    Aga enne kui sa hakkad võrdlema aktsiaindeksi hinna ja aktsiahinna muutust pööra tähelepanu sellele, et ETL moodustab TALSE indeksi koosseisust üle 50 protsendi, seega ETL hind ei saa palju erineda ühest.
  • Nii lihtne see seos vist ikka ei ole. Arvutasin huvi pa"rast ETL beeta TALSE po~hjal 11.02.99-02.03.00 sulgemishindade pa"evaste muutuste po~hjal ja sain tulemuseks 1.272232647 Beeta mo~o~dab aktsia hinnamuutuste TUNDLIKKUST turukeskmise liikumiste suhtes ja beeta suurus 1.27 ei ta"henda veel seda, et aktsia oleks antud perioodil 1.27 korda rohkem to~usnud kui turg keskmiselt. Parandage kui eksin.
  • aasta algusest on talse tõusnud 125.51 168.2-ni 34 protsenti
    etl on tõusnud 107.25 146-ni 36 protsenti
    36/34 võrdub 1.06 etl beeta on 1.06
    aga üldiselt arvutatkase beetasid pikema perioodi kohta 2 aastat või pikem periood ja turuindeks võiks olla ka laiapõhjalisem.
  • Toetaks varasemat arvamust, beetasid arvutatakse enamasti lühemate alaperioodide muutuste järgi pikema perioodi kohta. Mitte nii, et talse üles 10, etl yles 11%, näiteks aastaga, -> beeta 1.1. Ortodoksne viis beetasid arvutada nii kyll ei käi.
  • Olen Ühise Research-e lugenud ja seal kasutatakse põhiliselt aastapikkust beta-t.
    Mul omal on ka mingi programm, millega saab beta-t arvutada seal peab ainult päevad panema, kas ma pean siis kasutama 255 päeva?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon