Leedu muutub järjest atraktiivsemaks? Aga Eesti?
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Pats
Kuidas on Leedus muutumas investeerimiskliima pärast vasaktsentristide võitu Leedus? Nüüd on lootused, et Leedu asuks kokkuhoiu poliitikat elluviima veelgi väiksem. -
Romet
Vattenfall on loobumas 80 mln USD investeerimisest Kaunase soojamajandusse,
ei lase ju vasakpoolsed tariife tõsta. -
Alo
kas Leedus ei ole mitte juba tükk aega nii hull, et päris raske on veel halvemaks minna -
Optimist
Saab hullemaks minna küll, saab.... -
Leedu majandus langes teises kvartalis 22,4%
http://www.arileht.ee/artikkel/474408 -
Alo ja Optimisti dialoog on täitsa päevakohane. :)
-
Jah.
9.aastat.
Ja mitte s.....i ei ole muutunud. :) -
Siit spekulatsioon -- Leedu järel on varsti Poola kord. Poola on küll pika vinnaga aga....
-
Muutunud on nii palju, et vahepeal on Alo ja Optimist ise pankrotti läinud. :-)
-
Osanuks mehed oma tuleviku sama selgelt näha nagu Leedu oma, poleks neil ka probleemi :)
Leedu kukkumine on valus hoop tervele Baltikumile. -
Kuhu Leedu kukkus või kukub?
-
s...t on tulevikuväetis nii et see on parim kukkumiskoht
-
täpe
eesti? - mis?????number? -
eesti 19,3%
kes pakub enam?
Loodetavasti on see number tunduvalt väiksem.
Igatahes ootan huviga! -
20,5%
-
18% eesti
-
Eesti 19,5%
-
Eesti 18,8%
-
Mina pakun nendest pakkumistest ikka kõvasti kõrvale. -17%.
-
TNT, üle 20 prosa miinust ei ole mingi TäPe enam, see on PuPu.
-
m6mm,
PuPu Eestis algab sügisel, oktoobris.... Põhjendan väidet järgnevalt: suve- ja hooajatööd välismaal ja Eestis saavad läbi (loe: töötus suureneb veelgi), koondamisrahad on laiaks löödud, maksekäitumine halveneb kasvavas tempos, turgu hakatakse paiskama üha rohkem kinnisvara jne jne. -
...ise arvasin, et kõige masendavam hetk on novembris. Uudistepealkirjad stiilis "Riiklik plaan kütteperioodi üle-elamiseks" vms...
-
Eesti II kvartal -18,2%
-
-15,5%
-
-16,3%
-
- 14,9
-
Lahedad pakkumised, ise jään ka -15% kanti, kuid kas see pakkumiste kogum ei peaks eraldi teema all olema?
Kaum6mm on vist halvimaks tsenaariumiks juba valmistunud ja küttepuud kokku ära ostnud :) -
eks ta arvatavasti uee ja vana km vahele tuleb
-
mömm sõber! Üle 20 prosa tuleb siin :)
marjamüügiga majandust ei toida, muid vidinaid siin maal ei toodeta ju eriti... Fibo´t lätakad ei taha, aknaid pole ka kellegile müüa. Baltika hilpudega läheb nagu läheb ... Ansipi suur avastus... ehitusvaht aga meie kallist majandust üksi üles ei upita :P -
1Q08 SKP +0,1%
2Q08 SKP -1,1%
1Q09 vs 2Q09 on seega võrdlusbaas madalam.
Tuletan meelde SKP valemit SKP=C + I + G + (X − M).
Aasta baasil on C vähenenud jõudsalt, kuid võrreldes 1Q on C hoopis kasvanud 10-20% QoQ (anectotal evidence, ca 100 firma käibeid võrreldes).
I on aastaga kahanenud, kuid kvartaliga kasvanud (struktuurifondide väljamaksed)
G eelarve kulusid pole eriti kärbitud, hoopis tulusid suurendatud.
(X-M) - kaubandusdefitsiit on kadunud.
Lisaks, inflatsiooni pole.
Seega ma pakun, et 2Q09 SKP tuleb ca miinus 6% kuni 8%. -
anecdotal*
-
Swedbank ennustab 2Q -15% ja kui ma ei eksi, siis Eesti Pank -12%.
-
SideKick, kui sinu ennustatud 6-8% languse asemel tuleb näiteks 18% langust, kas siis korrigeerid oma nägemust ka? See on ju MEELETU erinevus võrreldes su nägemusega.
-
mis ma siis muutma pean? viskan stocki turgu?
pikaajaliselt ju vahet pole, ükskord hakkab majandus tõusma nii kui nii.
aga kui 2Q SKP tuleb nt alla -10% , kas siis sina muudad oma seisukohta? :) -
Jah, kui 2Q SKP langus on väiksem kui -10%, siis ma hakkan vähehaaval vabu vahendeid kohalikesse aktsiatesse panema - olen ju ilmselgelt eksinud oma hinnangus sel juhul ja valmis seda tunnistama.
Minu pakkumine oleks -17% 2Q SKP. -
Ma olen viimasel ajal täheldanud, et suht paljudel muidu haritud inimestel on raskuseid enda asukoha määratlemisega ajateljel, ehk teisisõnu oleviku, mineviku ja tuleviku eristamisega. Kui inimese käest küsida mis mingi väärtpaberi hinda mõjutab siis enamasti öeldakse, et tulevikus toimuvad sündmused. Ja siis pärast Q2 negatiivset SKP numbrit müüakse juulis paaniliselt mõnda aktsiat mille Q2 numbrid on samuti teada...
-
deal :)
mina oma seisukohta ei muuda (et kunagi ikka tõuseb), kuid tunnistan, et recovery lükkub edasi ja on oodatust aeglasem. -
Cynic, lisaks ujuja enda liikumiskiirusele on mõistlik teada ka jõe voolu suunda. Äkki hakkab ujuja ära väsima vastuvoolu ujumisest?
-
Kas Eesti Panga prognoos 12% ei olnud mitte kogu aasta peale kokku? Sellisel juhul Q2 prognooside tabelisse see eriti ei sobi.
-
"Aasta keskmiseks majanduslanguseks kujuneb Eesti Panga hinnangul 12,3%"
http://www.eestipank.info/pub/et/press/Press/kommentaarid/Arhiiv/_2009/_229.html -
kuidagi on leedu teemasse kolitud Eesti tervisest rääkimisega?
-
Swed prognoosib samuti aasta keskmiseks -13.5% Teine kvartal võib tulla oluliselt kehvem, kuid tugevama kolmanda ja neljanda kvartali korral võib majanduslangus olla siiski 12-13,5% vahel. Prognooside tabelis on aga pigem ära toodud Q2.
-
aga mis on EP 2Q est?
-
Swedbanki 2Q -15% võtsin nende makroanalüüsist.
-
EP minuteada ei tee kvartaalseid prognoose.
02.04.09 avaldatud majandusprognoosist: "Kevadprognoosi kohaselt jääb majandustsükli pöördepunkt käesoleva aasta sügisesse. Selleeelduseks on, et maailmamajanduse aktiivsuse vähenemine peatub aasta teisel poolel." -
Foorumi teema tõstmine on veidi raskendatud. Muutsin teema pealkirja, et teema seos Eestiga välja tuleks.
-
SideKick, teadmine, et ükskord hakkab majandus tõusma nii kui nii on 100% õige!!!
...ning investori seisukohast täiesti kasutu (või vähemalt kasutu lõpliku elueaga investori seisukohast, kes otsib oma vahenditele prognoositavat ja aktsepteeritavat tootlust). -
Ükskord me kõik sureme ära nii kui nii. On siis vahet, et tõuseb või langeb. Naisel kodus muidugi on vahet eriti õhtuti.