derivaadid börsile?
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Rain
Kas keegi teab, miks Tallinna Väärtpaberibörs ei tegele enam derivaatidega börsil kauplemise alustamisega? Või oodatakse, et äkki saame NOREX-i sõbralikku perre? -
Pats
Derivaadid käivad praegu vist üle jõu, viimaste otsuste valguses näib suund olevat võetud hoopis võlakirjade noteerimisele ja turule. -
Alo
Talsega lingitud võlakiri võiks idee järgi küll päris tublisti kaubeldav olla...Hansapanga ostuoptsiooni kõrval ilmselt üks popimaid Eesti päritolu alusvarale kirjutatud derivatiive läbi aegade -
nier
Nagu aru saan , siis pole siin ka maaklerite poolset huvi.
Kui asja nikerdamine käib kabinetis, siis vōimalus hindu rohkem dikteerida ja asi ka ähmasem. -
Alo
siinse optsioonituru efektiivsuse hindamine on küll siuke asi, millest pole siiani täpselt sotti saanud...selge see, et ostjate jaoks oleks avalik hinnakujundus parem -
Graafik
Hansapanga inimesed on andnud lubadusi, et kui nad oma finantsportaali valmis saavad, siis sealt saab lugeda rohkem statistilist informatsiooni optsioonide kohta kui seda on praegune 1 kord kuus avaldatav aruanne. -
Alo
kui mina oleks Hansapank, siis oleksin rohkem huvitatud kasumi teenimisest kui optsioonituru efektiivsusest...vähemalt teoreetiliselt peaks see nii olema -
Graafik
Ma arvan, et nad teenivad optsioonidega hästi!
Kui ma olen õigesti arusaanud, siis üks tegur, mis aitab neil optsioonidega hästi teenida on optsioonituru läbipaistmatus. -
Alo
Selle kohta ei oska küll midagi väita...lihtsalt ei tea...aga paremat süsteemi kui turg hinnakujunduseks ei oska ka nagu pakkuda mille alusel volatiilsused kujuneksid -
Graafik
On ju kahesugust turgu. Turuosaliste võrdsel informeeritusel baseeruv turg ja turg, mis on insidereid täis. -
Alo
insaiderlus või mitte ei puutu üldse asjasse...mõtlesin efektiivsuse all, et suurema hulga kirjutajate olemasolul kui 2 saaksid huvilised tõenäoliselt natuke paremat hinda (s.t. volatiilsust) kui praegu ehkki praegugi üsna normaalsed hinnad minumeelest...ja mis veel tähtsam siis oleks vastaspool turg ja oleks üsna kindel et mingit tünga ei saagi juhtuda -
Graafik
Praegu on minu teada ainult kaks optsioonide kirjutajat Yhis ja Hansa.
Väiksemad maaklerid vahendavad optioone oma klientidele