Olev Raju must stsenaarium - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Olev Raju must stsenaarium

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Must stsenaarium. Indeks TALSE tõusis kahe kuuga 100-lt 170-le. Nüüd järgneb suur langus, sest nii suurel tõusul ei saa olla objektiivset alust!

    Tänasest PM-st
    KAS KOMMENTAARE ON?
  • eks siis ole subjektiivne alus & kes väitis, et objektiivne tõde (alus) on absoluutne.
  • Tundub, et Olevi nimi on tihti oluliselt mõjutanud tema tegevust. Ilma konkreetsete selgitusteta rajult OMA arvamustega lahmimine on osadele mahakäinud opositsionääridele pea ainus võimalus silma paista. Mäletame ju Raju lapsejuttu veel sellest ajast, kui ta võimul oleva Koonderakonna liikmene RK rahanduskomisjoni esimehena igasugu lapsusi suust välja ajas, et kaitsta 99.aasta (ka varasemaid) riigieelarvet. Tema analüüsivõimet kinnitab tugevalt ülespuhutud 99.a. riigieelarve. Piisas vaid valimiskaotusest ja keskerakonda minekust, kui Olev juba uusi võimureid mustama hakkas, et need ei mõista riigieelarvet ega ka muud õieti teha.
    Sarnane lahmiv kriitika ja mustade värvide kasutamine on omane pea kõigile opositsionääridele – kunagi paistis sellise lobasuuna eriliselt silma T.Jürgenson, kes võis pea ükskõik mida suust välja ajada, peaasi et lehte või telesse saada.....
    See, et Raju üldse tsiteerimist leidis kinnitab veelkord tema suurust. See ei tähenda muidugi vaimu vaid pigem rumalust. Peaks vist taolise, end majandusteadlaseks (vist) pidava tarkpea saatma ka Ööveli, Kerdi ja teiste üldtuntud luuserite sarnaselt saatma õppima lääne ülikooli. Ehk hakkab ta ka siis midagi mõistma.... Teisalt tühja koha peale ei pruugi midagi ka kinni hakata.
  • Olev Raju on vist halvasti informeeritud börsil toimuvast.(Kunagi ta mainis,et ei mängi börsil).Must stsenaarium võib tulla eesti investeerimisfirmadele,kes investeerivad (loe:loobivad) raha IT-firmadesse lootuses need ettevõtted pärast välismaalastele kallimalt maha müüa.(AS Datalane 25% aktsiaid müüdi 25 miljoni eest,
    P/E 1999.a. 27.Iseenesest on tegu odava firmaga,kui võrrelda näiteks USA IT-ettevõtteid).Probleem seiseb selles,et Eesti väikeste IT-firmade eest makstakse liiga kõrget hinda.Kui börsibuum USA-s lõppeb,pole ka IT-firmade vastu nii suurt huvi .(Ostetakse pigem madalama riskiga finantsinstrumente nagu võlakirjad.Pealegi pidavat FED tõstma lähiajal intressimäära 6%-ni.)
  • Värk on tegelikult hoopis selline, et Raju ei julgenud õigel ajal aktsiaid osta, jäi suurest hinnatõusust ilma ning püüab nüüd turgu mõjutada, et ka ise midagi teenida. Pigem meenutab taoline jutt võitlust tuuleveskitega, sest välisinvestoritel on Raju jutust jumalast pohhui, nemad vaatavad ikka konkreetseid majandustulemusi ning need on tõusuteel. Ning kõik aktsionäridest kolleegid, ärge Teie õiget ostuhetke maha magada. Soovitaks eelkõige Normat, sest dollari ja nafta tõusu najal on venelaste ostujõud tugevalt tõusmas ning Normal paistab praegu minevat tõesti hästi (jälgige kasvõi Abtovazi kodulehekülge ja seal pakutavaid uusi soodsaid Lada mudeleid. Varsti on oodata Norma ja Avtovazi vahelise lepingu pikendamist ning Autolivi tootmise toomist Tallinna(dividendide maksmine ka) ning siis võib olla juba hilja Normat osta.Ise suurendan juba praegu oma Norma positsioone, nii palju kui rahalised vahendid seda lubavad.
  • Rajul nüüd mõnda raha kah! Tema raha kulub Keskerakonna võlgadele ja muudele süütutele ajaviitmistele. Usun, et "targa" majandusmehena kaotas ta oma raha esmalt Tartu Kommertspangas, siis EVEA-s jne. ning tõenäoliselt koos koduperenaiste ja taksojuhtidega viimases voorus 97.a. hilissuvel börsile tormates kaotas seal veel viimasegi (see selgitab tema väsinud ülikonda). Nüüd pettununa manab ta musta tulevikku börsile, sest jäi jälle tõusust maha. Tema tippinvesteeringuks jääbki vist Riigikogusse pääsemini – kõrge palk ja pension, soe tuba, võimalus lolli juttu ajada, mida kirjutavad ära isegi päevalehed ning null vastutust.
  • Kunagi TÜ majandusteaduskonnas.

    Teaduskonna nõukogu istung, teemaks E. Ulsti artikkel "Postimehes", kus oli Raudsepa ja Sõra kohta avaldatud arvamust: "...pole senini omandanud turumajanduse põhitõdesid või pole selleks üldse võimelised".
    V. Raudsepp :"Ma räägin natuke tagamaadest. Eevi Ulst on kasvatanud üksi kahte last. Kui ta professoriks sai, siis tema töö, no ütleme nii, et kõik naersid. Aga vaadati et inimene on juba vana, ei oska keeli ja et anname talle selle kraadi ära". Järgnes pikk jutt nimetatud artikli teemal ja ettepanek oli ühine vastuartikkel kokku kirjutada. Siis saabus O.Raju kord arvamust avaldada.
    O.Raju (esitatud talle omase sopraniga): "Mina olen linnavalitsuses. Ma olen selliste asjadega palju kokku puutunud ja sellega on nii, et mida enam sa pori maha hakkad pesema, seda enam see sulle külge jääb" jne. No meie (mõned tudengid) olid kuskil tagapool ja hirnusid võimalikult vaikselt selle jama peale. Lõpuks jäi Raju arvamus vist ikka peale. Aga hoolimata sellest ilmus umbes kuu aega hiljem VR sulest järjekordne tõlge mõnest raamatust artikli vormis "Postimehes" (või oli see isegi veel "Edasi"?), mis lõppes täiesti ootamatu väitega a la "E. Ulst on tõbras" vms.

    Tuletaks nüüd Olevile tema enda kuldseid sõnu meelde. Et mida enam ta millegi porise pesemisega tegeleb, seda enam pori talle külge jääb. Ja seda iga uue looga, mida prof. kirjutab.
  • Praegusel hetkel majandusteaduskonnas - Olev Raju õpetab praktiliselt ainult esimesel kursusel, kõrgematel kursustel ei taba vend midagi millest räägitakse. Elvi Ulsti hüütakse "vanaemaks", samuti üsna ebakompetentne, veedab mugavalt vanaduspäevi ülikoolis - konnatiik, nuh. Raudsepp jätkab sama joont praegugi "ah-nad-on-lollid-ja-ei-tea-asjast-midagi".
  • Kas Tartust polnud ka teine tarkpea- Reiljan, kes paistnud silma veelgi tähelepanuväärsemate mõtetega. Äkki teate temastki mõnda toredat lugu pajatada. Hea oleks päikesepaistel, õlle saatel, midagi naljakat lugeda.
  • Sellest tüübist ei julge oma nime all midagi kirjutada, teeb äkitselt kellelegi viga.
  • Kas on võimalik, et Ulst ikka veel Ülikoolis õpetab?? Uskumatu.
  • Kirjuta, siis minu nime all. See vast mulle haiget ei tee.
  • Olev Raju ei ole oma raha vist üheski pangas kaotanud. Sest nagu ta Audentese õpilastele ütles: "Ega mina ei ole nii loll, et oma raha pangas hoiaksin."
    Aga Rajust üldiselt... Kaheksakümnendate alguses vaidles Raju TÜs ühe tudengiga teemal "Kas maa on kaup?". Raju väitis, et ei ole. Kui tal aga argumendid otsa said, käratas ta tudengile: "Te ei mõtle nõukogude õpilasele sobilikult!"
    Ja selline mees on rahanduskomisjonis... Jeerum küll.
  • Kristjan wrote:
    >Beast - pea vastu.

    Beast peab vastu, lõpetab nüüd juba ära tegelikult. Ning suhtub asja juba peene huumoriga.
  • Mäherdused toredad heietused! Seda mardisandindust teavad vist suur osa TÜ majanduses käinud inimestest. Aga repetitio est mater studiorum ja see oli midagi sarnast. Kogunenud kord grupp tudengeid V.Raudsepa ukse taha mardisantima. Uks püsinud hoolimata lauludest-mängudest kaua kinni. Kui uks lõpuks paokile läks, pressiti sealt paar krooni kiiresti välja ja pobiseti kiiresti ust sulgedes: "saate isegi aru, rasked ajad..." Aga see-eest oksendasid mõned korrused VR-st kõrgemal elanud tudengid ükskord kogemata ka prof aknalauale, mis ei ole kiita tegu. Kui kellelgi on veel midagi faffat meeles, kribige üles!
  • Huvitav persoon see Raudsepp kindlasti on. Äkki keegi mäletab seda u. aasta tagasi toimunud lugu mis ajakirjandussegi jõudis (Raudsepp kirjutas raamatu tudengite referaatide põhjal). Raudsepp nõudis referaatide esitamist ka elektroonsel kujul, siis hea kodus arvutis lugeda (sic!) ja siis ilmus tema raamat, kus referaatidega copy and paste oli toimunud. Minu isiklik referaat koos joonistega 1:1-le üle võetud. Ilge jama siis tuli. Raudsepp igatahes oli selgelt süüdi, sai natuke nuhelda ja kõik.
    Nüüd kuulsin ühe tuttava käest, et Raudsepp oli kuskil seltskonnas maininud, et üliõpilased lihtsalt ei käinud loengus, ei tahtnud õppida ja on muidu ka rumalad - selletõttu maksid talle kätte. Täiesti laest võetud. Naljakas lugu.

    Beast@pettunud.õppejõudude.tasemes
  • Raju loengus olla kiitnud oma poega, et küll ta poeg on ikka geenius, arvutab raha tuleviku ja mineviku väärtusi hetkega ja peast!Lahe värk ikka
  • Raju must stsenaarium osutuski tõeks: vargad viisid ära kogu tema varanduse ehk seaduse eelnõu mustandi... Tema produktiivsuse ja taibu juures oleks kindlasti sellel käsikirjalisel tekstil olnud tulevikus hindamatu väärtus, sest see ta pea 10-aastane (või rohkem) töö. Raju varandusliku seisu kohta annab kinnitust asjaolu, et varastel polnud lihtsalt midagi muud võtta. Vana vene telekas ja katkine triikraud....
  • Kristjani soovil lugu Olev Raju mustast stsenaariumist. Vt. Eesti majandusteaduse seis
  • Ei saa jääta TTÜ poolt vastamata.
    Meil on üks moosirull nimega Ausmees. Loeb mingit juhtimise aluseid, 10 aastat samad naljad, samas loengus, sama tekst jne. Eks see ole tavaline. Bahva oli see, kuidas tema trükikonspekt tekkis. Mingid blondiinid kujutage ette kirjutasid sõna sõnalt üles ta seosetu jutu ja TRÜKKISID kodus arvutisse ja andisid Ausmehele. Kujutage ette milline blondiinluse tipp(ja nii nad välja surid).
  • Antud seltsimees on asunud oma mustale tsenaariumile seadusandliku tuge looma ja algatanud seaduseelnõu Eestist väljaminevate investeeringute maksustamiseks.

    Jumal kaitse Eestit!
  • Decibel: Egas' ilma asjata kunagi selliseid lodevama sisuga filme "raju porr" ei kutsutud...
  • Mitte, et ma Raju fänn oleksin, aga muide sellised raamatud nagu "Ühiskond suurfirmade haardes", "Globaliseerumislõks" jne. kirjeldavad majanduslikku reaalsust ja enamiku inimeste perspektiive tunduvalt paremini kui naiivsed unistused majanduskasvust ja globaliseerumisega kaasnevast üldisest heaolust.
    See, et turbokapitalismile alternatiivide pakkujad on Eestis Raju tasemel ajukääbikud, on muidugi masendav.

    Aga noh, meie siin oleme enamikus tublid, intelligentsed ja hea haridusega, ajame vingelt pappi kokku ning lööme laiaks ja who cares, kuidas ülejäänud 90 % toime tulevad.
  • igati lõbusad seigad ja kommentaarid, fakt on aga vist see, et enamike kommentaatorite taskus on sellesamuse kooli diplom mida siin rõõmuga mustatakse...
    ajale jalgu jäänud professoreid leiaks hetkel igast ülikoolist aga so what proble on tegelikult vist kuskil mujal... kui küsida mõne, nüüd juba reaalset kogemust ja piisavat akadeemilist kraadi omava tüübi käest, et kas ta oleks nõus ala TTÜ's mingit kasvqi 6 nädalast kursust lugema siis tavaliselt tuleb teisepoolt vastuseks, et selle eest ei maksta pappi, millest siis, aega pole jne...
    samas kui vaadata maagilise lombitaguse "arvamusliidreid" siis enamikel on mingi course vqi seminar kas vähem vqi rohekm tuntud ülikoolis...
    eks näis kuna siin vqiks oma kursus TTÜ's vqi TÜ hype'ks minna... 8:)
  • See välisinvesteeringute maksustamise seadus on täitsa tõsine lugu...

    Raju jätkab oma akadeemilist karjääri...

    Lugu on selles, et vanal nõukogude ajal ei saanud ükski teadlane majanduskraadi ilma majandusseadust leiutamata...

    Muideks, kui ma peaks taotlema kandidaati, oleks minu seadus (käoseadus) järgmine:

    KUI CEO LAHKUB KUKUB AKTSIAHIND VARSTI, KUI AKTSIAHIND KUKUB LAHKUB CEO VARSTI
  • to Fit: Kust küll tulevad sellised arusaamad, et infoühiskonnas võiks kommunism saada revanzhi? Infoühiskond kujutab endast matemaatilises mõttes kaost ja seda kaost ei ole võimalik juhtida plaanimajanduslike võtetega, siin tuleb kasutada iseregulatsiooni ehk turumajandust. Pühendasin antud teemale oma magistritöös tervelt 5lk ja arvan, et suutsin selle matemaatiliselt ära tõestada.
    Pealegi kõik selle sajandi kommunistlikud eksperimendid on haledalt läbikukkunud ja see on läinud inimkonnale maksma 100mio elu. Olen ise ka 20 aastat ühes sellises eksperimendis osalenud ja rohkem enam ei taha. Aga ideaalid on neil ju nii ilusad.irw
    Ka Lenin ja Hitler on raamatuid kirjutanud ja sellepärast on palju tähtsam ise oma peaga mõelda, kui teiste raamatuid lugeda. Aga kui sa tõesti muidu ei saa, siis võiksid läbi lugeda 1944 a. ilmunud ja kindlasti selle sajandi 10 olulisima raamatu hulka kuuluva Hayek'i The Road To Serfdom.
  • to: decibel: Kõlad nagu keskkoolilõpetaja, omistades mulle kommunismi fänlust ja pannes maailma paika enesekindlate väidetega oma magistritööst.

    Matemaatiliselt võid sa ära tõestada mida iganes, kui eeldad, et elame piiramatute ressursside ja piiramatu kasvu maailmas, mis kahjuks ei vasta tõele.

    Ülalmainitud raamatute (mida sa vist lugenud pole) seostamine idabloki riigikapitalismiga on ikka väga absurdne.

    Hayekit, Friedmani ja muud kiidulaulu vabaturule ma olen lugenud ja sageli kõlab see sama enesekindlalt ja dogmaatiliselt nagu Mein Kampf.

    Fakt on see, et isegi meie kõigi armastatud ja ülistatud USAs on enamiku keskmine elatustase viimastel aastakymnetel pigem langenud kui tõusnud.

    (A study by the Federal Reserve showed the real wages of high school graduates dropped 10 percent between 1970 and 1990. High school dropouts suffered even more, with a 22 percent decline in real wages, while college graduates saw only a 4 percent decline in real wages.)

    Make no mistake, ma kõlan mõnes mõttes ilgelt silmakirjalikult, sest just tänu sellele globaliseerumisele, olen ma ise suutnud n-ö. läbi lüüa. Aga ma pole nii ülbe ja naiivne, nagu usuksin, et ma sellega tõestan vabaturu teooriate paikapidavust ja kuidas see kõiki õnnelikumaks teeb.
  • Kui tähelepanu keskendub ressursside suurendamise asemel nende ümberjagamisele, siis on põhjust kommunismitonti näha küll. Tundub, et uurimus tõestab, et üha enam on vajalik hea haridus. Selle asemel, et anda kala, andke parem õng. Sellist kommunismi, mida saaks vähegi kommunismiks nimetada, ei saa põhimõtteliselt saabuda. Sellel asjal peaks küll teine sisu ja nimi olema. Mõnes lääneriigis on olemas suletud kommuunid, kus elatakse, äkki koliks sinna? Või hakkaks muinasjutte kirjutama?
  • Olev on tänaste lehtede põhjal presidendi nõuniku kohta öelnud KRETIIN
  • Kui oleks üks tõeliselt realistlik majandussimulaator, siis oleks fun katsetada, mis õigupoolest juhtuks, kui Eesti majandust juhiksid Olev Raju ja Janno Reiljan ;)
  • Janno Reiljan jagaks krooni kattevara sea- ja rukkikasvatuseks :-D
  • artjomik, selline simulaator on olemas ja tema nimi on Leedu riik :-)
  • Nojah, aga kuhu te jätate õhutõrjeraketid?
  • keegi kirjutas V Raudsepa plagiaadist. meil oli TTü's mõned aastad tagasi selline mees nagu O.Raudsepp. See vend tegi analoogse triki. nimelt ei osanud vend inglise keelt eriti. kursatööks oli siis valida kas mingi äriplaan või tõlge inglise keelest eesti keelde. need kes tõlke valisin leidsid varsti oma tölked hr Raudsepa raamatust. mees jagas ilusasti õpilastele lõikude kaupa tekstid välja ja läks asi käima. krdi nalja mehed ikka ;-)
  • Tänase seisuga on antud teema saanud hoopis uue tähenduse ning pealkirjas tuleks Raju ja musta vahele sidekriips panna.
  • see on küll foorumist, kes valimised võitis .-)

    IRW läbi pisarate

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon