ETL
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Arko
Kes kuulis uudistest, et LHV firma pidi tulevikus telefoniteenust pakkuma hakkama ja seda ilma igasuguse minuti maksuta, vaid ainult abonenttasu...COOL
Ja see omakorda vähendab ET kasumit kohe kindlasti -
Sven
kes sind ikka usub. ega siis londonisse keegi kuule seda mingit comtrade'i uudist. -
Graafik
Kui telefoniteenuste pakkujad toovad hinnad alla, siis käive suureneb. Kasumi kasv ei pruugi sammu pidada käibe kasvuga, aga pole põhjust arvata, et absoluutnumbrites kasum väheneks. -
Sven
ma küll selle peale kihla poleks nõus vedama. kui praegu on tegu monopoolse kasumiga, siis konkurentsi tekkides on konkurentide summaarne kasum sellest väiksem. -
Graafik
Ma usun, et tegemist on laieneva turuga. Seetõttu ma arvan, et sellele turule mahub konkureerima palju firmasid, ilma kartuseta, et nende kasumid väheneksid. -
kahtleja
Vaevalt et telekomi seisund konkurentsi tugevnemisel paremaks läheb -
Graafik
Kas SONERA tegutseb konkurentsi tingimustes või on monopolist? -
kahtleja
eks ta endine riigiettevõte ole. -
S/M
NB! Abonenttasu võib ju olla kõrgem kui tuleks minutitasuga v a neil kes on netis ööpäevaringselt. Kas see abonenttasu tuleb kokku umbes 700 kr/kuus? -
Arko
Vaata natuke ajas tagasi, kuidas q-gsm turgu vallutas, arvan, et siin kasutatakse sama taktikat-dumpingut
Ja üleüldse ei oleks uuel firmal ühtegi klienti, kui ta paneks nii kõrge abonenttasu nagu 700 -
westmees
ETLil on kõige halvem märk see, et tal ei ole kapitali enam kusagile tulusalt investeerida. See tähendab, et tootlikkus edaspidi langeb. No earnings growth, no share price growth. Peale suuri erakorralisi dividende alaneb ka book value. P/B tuleb liiga kõrge. Edasine tõus viiks PB 10-ni. -
Graafik
ETL peab teenuseid diferentseerima
a)minutitasu, kõrgem kui praegu
või valid
b)abonettasu ilma minutitasuta ca. 350 EEK kuus
Enamvähem sellist süsteemi kasut. USA-s
-
Sven
Minu mäletamist mööda kasvab Sonera peamiselt väljaspool Soomet, nt Türgis. Eesti Telekomil pole kuskil väljaspool Eestit kasvada (isegi kui nad ise seda loodavad). Nii et unusta ära võrdlus Soneraga.