Yhispangal on tõusuruumi
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Robert
Tõenäoline on EYP aktsia tõus 0,5 HP aktsia väärtusele,kuna mõlemal pangal on tugevad Rootsi poolsed omanikud ja kohalik turg on jaotatud EYP ja HP vahel samas suhtevahekorras.
-
osjol
mitte s... ei saanud aru. -
UM
Yhis on lubanud oma varad paremini tootma panna.
Pikemas perspektiivis peaks ta seda suutma kyll, arvestades, et pangad opereerivad samas majandusruumis.
Arvestades, et varad jaotuvad laias laastus 1 : 2-le, siis peaks Yhise kasum jääma kusagil poole Hansa kasumi peale.
Yhisel on aktsiaid isegi vähem, mis peaks teoreetiliselt kasumit aktsia kohta (seega ka aktsia hinda) tõstma üle 0.5 Hansa aktsiast.
Kel pikka raha, võiks Yhisesse paigutada küll.
-
equalizer
No ei vasta tõele.
Nende kahe panga sihid ja mastaabid on oluliselt erinevad.
Ja seda märkimisväärselt Hansa kasuks.
Ka mina ei saa sellest Eesti-turul-toimetamise võrdluse aluseks võtmisest päriselt aru.
Hansa on selgelt Baltikumi-haardega. -
UM
Mastaabi erinevus taandub tegelikult bilansimahtude erinevusele, mis ongi 1 : 2 Hansa kasuks.
Jah Hansa opereerib ka Lätis ja Leedus, kuid need maad ei erine ju Eestist sedavõrd, et sealt väga erinev raha tootlus tuleks.
Veelkord, ma räägin siin perspektiivist, kui Yhis suudab oma varad nii hästi tootma panna, kui Hansa.
Eeldusi igatahes on. Nagu juba öeldud sama masti omanikud, samalaadne turg, mõlemad panevad IT arendusele rõhku jne.
Muidugi varade kvaliteedilt (või struktuurilt) on Hansa paremas seisus. Ja see on, mis hetkel määrab (ja peabki määrama) hinna.
-
Alvar
Ma ei prognoosiks Ühise aktsiale nii suurt tõusu. Hansal on turuliidri eelis, Ühis on suhteliselt halvasti juhitud, tegutseb vaid kohalikul turul. Kuid mis võiks juhtuda siis, kui toimuks ühinemine 3 SEBi kontrolli all oleva panga vahel: Ühis, UniBanka, Hermis. Siis tekiks ju suurem pank kui kogu Baltikumi kattev Hansapank. -
kristjan
Seda Leedu poolt peaksid Sa Alvar natuke rohkem tudeerima. Minu arvamus: EYP=UP. Kulud vähenevad (20 kontorit kinni näituseks) ja kasumid tõusevad. -
Luarvik
Nõustun, et EYP tõuseb, ainult pole kindel kas kiiremini kui Hansa. On ju Tallinna linn värskete aktsiatega veel mõnda aega müügipoolt toetamas. -
kahtleja
Paar vastuväidet:
1) Samahästi võib öelda, et HP aktsia hinnal on langusruumi.
2) Ilmselt läheb veel tükk aega (tõenäoliselt aasta-kaks), kuni EÜP suudab oma varade
kasutamise efektiivsus HP tasemele tõsta. Pigem väheneb HP
vastav näitaja. -
Alvar
Kui nüüd pikemalt mõelda, siis ma arvan, et lähiajal sellist suhet ei tule. Pigem läheb Hansa eest ära või jääb suhe samaks. Ühispank peaks teenima sellel aastal 500-600 M kasumit, et suhe oleks 1:2. Kuid minu kõige optimistlikuma prognoosi järgi teenib Ühis sellel aastal 200 M. Siinjuures ei või numbrites kindel olla enne auditeerimist. Seega võib avaneda meeldiv võimalus, kus Hansapanga aktsiast väljavõetud kasumid õnnestub suunata Ühisesse, mis peaks paari aasta jooksul lähenema eelnimetatud suhtele. -
Investor
Mida spetsid arvavad, kas tehniliselt on EYP aktsia oma põhja saavutanud või ei. Tallinna linna poolt müüdav tükk on isegi suhteliselt rahuldavalt turu poolt vastu võetud. Milline võiks olla väljavaade EYP aktsia hinna osas 1.a. perspektiivis? Isiklikult tundub et antud tasemelt võiks järgneda mõningane mõõdukas tõus.