Sonera, Ericsson ja Nokia - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Sonera, Ericsson ja Nokia

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Olen nüüd hullemini läbi nüpeldatud sõprade poolt kui minu nimetatud aktsiad Nasdaqi poolt. Kõik ikka seepärast, et kõik kukub ja kui juba k õ i k kukub, on asi oi kui paha. Mida nüüd teha? SOOVITAN kõigil oma kirujatel lugeda soovitusi, milliseid sain oma viimasele mõtteavaldusele loetletud firmade aktsiate osas.Küll tahaks kuulda, kas minu lohutajad Arko, Kristjan, Sorts ja Heisberg jr. on oma arvamusi muutnud ja seda just selles osas,et kas tasub ikka veel aktsiaid hoida, või esmaspäeval kiiresti maha müüa,ikkagi ca 60% väärtusest on veel alles, või oodata veel aasta lõpuni, ehk tuleb veel pidu ka meie õuele. Või langeb maailma majandus koos meiega musta auku ja polegi neid aktsiaid enam vaja.

    Kuna ei oska tohutus inforägastikus õiget soovitust leida,loeksin meeleldi siinsete ASJATUNDJATE arvamusi.
  • Müü maha. Sellised langused ei lõpe järsu pöördega üles. Tõenäoline on et langus pole läbi ja sa saad samad aktsiad jupp maad odavamalt asemele.
  • kui tahad oma rahast ilma jääda,siis võta või hoia pikka positsiooni
    ükskõik millises aktsias.Ei ole mõtet müüa kui on piisav tõus olnud,
    äkki tõuseb veel ja sa ei olegi sees ja magad maha 300% lisa tõusu.
    Aga tuleks aru saada,et varem või hiljem kukub iga aktsia ,isegi MSFT.
    Sellelt tasemelt kukume tõenäoliselt veel,õige oleks hakata nüüd
    tasapisi positsioone võtma,sest siia maale põrkkab turg kindlasti mingil hetkel tagasi ükskõik kui palju ta veel ei kukuks.Sellel turul on kombeks üht ja teistpidi liikudes
    täiega üle pingutada.Tuleb muidugi valida aktsiaid,tuntuid nimesi hakkavad fondid lõpuks tagasi ostma ja siis ostetakse jälle üle,nii et võite kindlad olla,et tippu te ei taba ja kui jääte liialt ootama näete küll tipu ära,kuid leiate ennast sama sitas seisus kui täna.
    Et vältida ebameeldivusi ja mitte mõistatada,kus on põhi kus on tipp
    ja kõge selle käigus ikkagi kaotada,mängige või proovige mängida nagu mina - ostke järske kukkumisi ja lõigake kasu põrgetest,see on küll tüütu,kuid lollikindel.Minu keskmine tehingute arv on üle 50
    päevas,täna muideks 133.Kasumi numbritest ma enam ei räägi see
    võib vihastada.
  • Tänan, Peep ja spets.Ikkagi on minu jaoks aktsiaturg ja seal toimuv veel tume maa ja see,et ma sattusin siia sisenema sellisel ajahetkel,mil üks hüpe järgnes teisele ikka veidi ülespoole ja siis uuesti rohkem allapoole, ajas mind segadusse ja lõpp on siis selline, et libisen tagumiku peal järsust mäest alla ja pükse nagu ei olekski jalas. Vähemalt selline tunne on küll.
    Esialgne lootus oli võtta siin pikemaajalisi positsioone-aasta või kaks vähemalt.Nüüd ma aga ei oska seisukohta võtta; kas panna jooksu või pista pea liiva sisse ja piiluda sealt välju paari kuu pärast või peaks just praegu turgu tähelepanelikult jälgima.Kas sellised näiliselt tugevad ettevõtted, kelle aktsiatest ma räägin, võivad tõesti nasdaqi ja ameeriklaste turgude mõjul põrmu variseda? Kogemusi on vähe ja ka vajalikku kirjandust pole eriti leidnud, v.a. vananema kippuv "Kuidas börsil raha teha"Villu Zirnaski oma . Huvitav, kas firmad ise, nende emamaade valitsused või veel mingid instantsid on võimelided ja huvitatud sellistele langustele kuidagi piiri panema? Miks just Ameerika turg avaldab sellist mõju muudele aktsiatele. Kas keegi teist on olnud samasuguses situatsioonis ja kuidas te sellest olete välja tulnud? Usun, et minusuguseid algajaid on teisigi ja ME OOTAME TEIE VANEMATE KOGENUMATE NÕUANDEID JA NÄPUNÄITEID. MILLAL JÕUAME PÕHJA JA KUI ÕHUKE SEE VÕIKS OLLA?
  • tõenäoliselt tuleb järgmine nädal põrge ligi 3000 pealt ,
    hetkeks võime libiseda päevasiseselt ka alla 2750 punkti.
    Ma ei usu,et nii hullud lood on ja NASDQ 1500 peale kukub suures
    paanikas.Tuleb edasi mis tuleb,kuid 4000 pealt likvideeriksin ma sinu asemel oma pikad positsioonid ja ootaks uut langust.
    Ja ei maksa ennast kiruda kui turg mingi ime tõttu 5000 peale ennast tagasi upitab.
    Neil kel on vaba raha oleks mõttekas jargmise järsu sell-offi
    ajal endale midagi soetada : CSCO 40-50pealt tõuseb 65 peale kindlalt,teiste tegijate aktsiatega on sama lugu,samas tuleb
    turgu ka tunneteda ja muuta oma otsuseid jooksupealt.
    Igal juhul tõmmatakse suurel osal mängijatest pragult nahk üle kõrvade,enamus müüb põhjast ja ostab põrke tipult.
  • Nasdaq läks läbi 200 päeva libiseva keskmise, see tähendab et u. 90% tõenäosusega ta järsult üles ei lähe. Järgmine toetuspunkt on 2900-3000. Seal võiks osta. Need ettevõtted on tugevad, aga nad on sama tugevad edasi kui hind on 50% langenud, st. iga tugeva ettevõtte aktsia muutub mingilt tasemelt halvaks ja riskantseks ja peaaegu iga nõrga ettevõtte aktsia muutub mingilt tasemelt heaks investeerimisobjektiks. Nokial, Ericssonil ja Soneral on fundamentaalselt langusruumi küll. Nokia hind on õigustatud kui ta järgmise 5 aasta jooksul suurendab oma kasumit võrreldes eelmise perioodiga pidevalt 50%. Sellele numbrile ligilähedasi numbreid on ta ka näidanud, aga hinda see enam ei tõsta, sest see on hinnas sees. Müü oma aktsiad maha ja üle 80% tõenäosusega saad sa nad 20-30% odavamalt asemele.
  • Kui tunned, et ei käi asjast üle, siis müü. Edasi tee otsusi siis, kui jälle aru saad, mis toimub.
    Loe läbi kasvõi "100 igihaljast börsivihjet", autoriks Seppo Saario või midagi sellist.
    see peaks sulle asjadest mingi üldpildi andma , mis näib praegu puuduvat. Raamat on nädalavahetusega läbi loetav.
    Ei ole mõtet küsida, millal ja mis tasemel põhi saabub. SEDA EI TEA MITTE KEEGI.
    Paljude muude asjade hulgas sõltub asjade edasine käik nii masside psühholoogiast kui Greenspanist.
  • 100 igihaljast vihjet on parim. konkreetne ja selge.
    sealt saad kiiresti selgeks (kui sa ei ole daytrader), et selleks et investeerida:
    1.peavad kompanii fundamentaalnäitajad olema OK
    2. mis aga kõige tähtsam - sa pead aimama turu suunda. seega et investeerida pead sa valima aega - alati ei ole hea aeg aktsiate omamiseks
  • nüüd mvaata ise,kes soovitasid sul müüa põhjast ja kes mitte.
  • Lähikuudel ei ole aktsiahindade kiiret taastumist oodata. Suured kompaniid (sinu omad) võiksid tõusta endistele tasemetele aasta lõpu poole. Väikese turukapitalisatsiooniga kompaniid võibolla mitte eales. Arvan, et Sinu seis on suhteliselt hea võrreldes nendega, kes on siin soovitanud osta tundmatuid nimesid.
    Minu optimism põhineb sellel, et aktsiahindade langus (sarnaselt 87 a krahhile) ei suuda hävitada ameeriklaste suurt majanduskasvu (järgmise aasta oodatav GDP 3,5%). Analüütikute poolt läbi viidud tööde põhjal võib väita, et aktsiahindasid mõjutavad enim a)kompaniide earningsite kasv, b)inflatsioon ning c)intressimäärade tase. a)Hetkel oodatakse rekordilisi kompaniitulemusi, kusjuures sinu kompaniid on ka edaspidi jätkusuutlikud häid tulemusi genereerima. Euroopas oodatakse SKT suurenemist järgnevatel perioodidel. b)Inflatsiooni oht on olemas, aga keskpangad nii USAs kui Euroopas on juba intressimäärasid korduvalt tõstnud. Intressimäärade tõus avaldub majanduses viitajaga, ca 1 a. Esimest korda tõstis FED intresse 99a juuni lõpus. Järelikult, USA ja Euroopa inflatsioonitempo pidurdub käesoleva aasta teises pooles. Hetkeseis on selline, et apr-mai võidaks senistelt tasemetelt nii euro kui usdi intresse tõsta maksimaalselt 50bp. Kui pärast seda intressimäärade tõstmise vajalikkust enam avaldatavates majandustulemustes ei kajastu, ootaksin uut aktsiahinnarallit (orienteeruvalt käesoleva aasta IV KV).
    Sinu poolt esitatud küsimusele, miks ameerika turud mõjutavad ülejäänud maailma, seineb vastus selles, et kogu maailma turukapitalisatsioonist on ca pool noteeritud USA aktsiabörsidel.
    Seega umbes sama efekt mis Eestiski - HP ja ETL langus mõjutab reeglina ka teiste kompaniide noteeringuid
  • Tänan sortsi asjaliku ja konkreetse (minu jaoks väga õpetliku)selgituse eest. Jälgin turgu pidevalt ja püüan asjasse rohkem süveneda. Asjatundjate nõuanded on aga alati teretulnud ja olen nende eest tänulik.
    Huvitav, mida teeb Nasdaq täna. Eilne tõus oli üpris lootustandev ja kas võiks eeldada, et see tase paaril päeval püsib, või tuleb täna jälle alla? Ega vist eriliseks optimismiks põhjust ei ole.
  • Palju on nõu antud. Mul on tunne, et sa ei müünud, onju? Kui müüsid, siis mis nasdaqi tasemelt?
  • SNRA on alla 49USD, keegi pidi sellelt tasemelt ostma hakkama!

  • Lükkasin selle homsele ja loodan,et ei kahetse, või kuidas?
  • jah praeguse seisuga paistab, et po"rkab ilusasti
  • nüüd tahaksid kõik odavalt osta,näiteks hindadega,mis olid
    üleeile õhtul.Kuid enam ei taha keegi müüa ja turg ostab ennast
    lõdvalt üle.
  • nüüd ma sain aru kuidas inimesed siin lehal raha teevad,
    keegi eelnevalt lausus,et aktsiad ei tõuse eelnevatele tasemetele
    tagasi,ehk aasta lõpuks.
    No tore on,kui alati üritada müüa selle hinnaga või paremaga kui osteti,siis varsti polegi millegi eest osta.Kui sa oled aru saanud,
    et panid puusse,ehk ostsid liiga vara,püüa viga õige aegselt parandada,muidu ütlevad su närvid lõpuks ikka üles,kuid alles põhjas.
    EI SAA ENDALE SEADA KINDLAT MÜÜGI VÕI OSTU HINNAPIIRI,
    SEDA TULEB TUNNETADA TURU LIIKUMISE KÄIGUS,KOGEMUSTEST ON SUURT ABI.
    KUI EI TEATA,MIS TOIMUB,MIKS TOIMUB JNE.TOIMUB,SIIS OLEKS
    MÕTTEKAS ÜRITADA MÄNGIDA VIRTUAALSELT VÕI PABERIL KUIVA TRENNI TEHA,
    KUNI TAJUD TURU DÜNAAMIKAT NING KUKUMISED JA TÕUSUD EI TULE SULLE
    ÜLLATUSENA.
    Kõik maailmas pasundava,et küll on ikka kole krahh...
    mis kuradi krahh,vaadaku parem kust turg tulema hakkas,see on normaalne kui hinnad natuke kukuvad,ja kui kukuvad liiga palju on selleks järelikult põhjust,polnud vaja niivõrd üle turgu osta.
    Ja kui keegi kogenematu ostab siin mingit positsiooni soovitaks tal
    uurida graafikuid,mis annavad selge pildi kuhu maani
    aktsia või turg kukkuda võib.
    üldiselt tõusu tippu on
    raskem ennustada,kui languse põhja.
  • Keegi kasutab vist jälle spetsi head nime, olles enne Sakule käivet teinud.
  • Soneral peaks küll juba põhi paistma ja praegune tase kutsub vägisi ostma. Isegi minusugune väheste kogemustega sell ei suuda kiusatusele vastu panna. Kuu aega tagasi oli 83,8 ja täna juba 50. Kui nüüd veel juurde osta, tasandaks see ehk varasemaid kõrgema hinnaga tehtud ostusid.Kas see oleks õige otsus?
    Samas ei suuda ma leida mingeid negatiivseid uudiseid Sonera majandustulemuste kohta. Või ei oska ma neid välja peilida.
  • Ma arvan, et SPETSIL on täiesti õigus. Ei ole kunagi võimalik
    saada kätte põhjasid ja tippe. Ja ärge uskuge Äripäeva artkleid.
    Tundub, et ÄP jaoks on ka krahh 3% kukkumine.Osad teevad ka selle
    peale püksid täis.
  • Mõistlik oleks Nasdaq'i aktsiaid müüma hakata. V-kujuline trendimuutus on niivõrd harvaesinev, et võib 90% tõenäosusega öelda, et Nasdaq testib lähiajal uuesti oma viimaseid madalamaid tasemeid.
  • Miks USA-s SNRA viimastele tõusudele pole positiivselt reageerinud?
    1. Endiselt negatiivne trend, mis lühikesi positsioone on rohkem esile kutsunud. Samas pööre ülespoole tooks kaasa palju putide ja lühikeste positsioonide sulgemist, mis tõstavad turgu.
    2. Kõrge P/E, mis ameeriklastele nii või naa täiesti tundmatu ettevõtte korral mõjub ehmatavalt ja igaks juhuks ei osta.
    3. Soomlaste pidev põdemine oma kõrgele tõusnud aktsiahindade pärast ja usu või uue raha puudumine, mis SNRA-d Soomes ei ole lubanud tõusta. Kuna SNRA saab (erinevalt NOK-ist) oma suuna põtradelt, siis Soome turu põdemise korral tekkivat negatiivset suundumust kasutavad USA traderid rõõmuga ära.

    Kui SNRA pöörab, siis ei ole välistatud suurem "tehniline" ostmine. Millal, ei tea.
  • ühe Eestiski esindatud Soome panga analüütikud küll eriti ei näi põdevat...eilses raportis, kus käsitletakse Rootsi Across Wirelessi ülevõtmist 2,3 % uute Sonera aktsiate teel jäetakse target EUR 87 peale
  • sama panga analyytikud pakuvad eesti telekomile 170st taset, mis on täielik naljanumber. seda eriti arvestades viimase aja tublit kliendikasvu mobiilinduse vallas.
  • eino skandid on vahetevahel utopistid jah...see eesti telku ainult ei huvita vist kedagi pikka aega nüüd
  • Our fixed network business in the long run, we see it as not national, maybe pan-Baltic, maybe Nordic Baltic," Aulis Salin, President and CEO of Sonera Finland, told Reuters.

    Muideks Sonera sai Moskvas kolmandana GSM 900/1800 litsentsi
  • Lihtsalt lugejatele informeerimiseks, et Silicon Investori mainitud firmade threadid on olnud huvitavad lugemised:
    Ericcson - http://www.siliconinvestor.com/stocktalk/subject.gsp?subjectid=5086
    Nokia - http://www.siliconinvestor.com/stocktalk/subject.gsp?subjectid=3710 ja
    Nokia News - http://www.siliconinvestor.com/stocktalk/subject.gsp?subjectid=32917
    Sonera kohta on vähem aktiivsust - http://www.siliconinvestor.com/stocktalk/subject.gsp?subjectid=32361

    Veiko
  • Täna:
    Sonera -9%
    Ericsson -5%
    Nokia -5%
  • Motorola esialgsed tulemused on teada, kuigi firma annab põhjaliku ülevaate kvartalitulemustest täna kell 14.00...

    Eesti investoried huvitab tõenäoliselt kõige rohkem kuidas edeneb Motorola mobiiltelefonide müük. See on kasvamas. Võrrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga on mobiiltelefonide müük kasvanud 6%, teises kvartalis oli kasv 4%...

    Motorola headest tulemustest võib lugeda välja ka väikese toetuse nokiale...

    Helsingis ongi hinnad pärast põhja katsumist (hex<11000) pööranud tõusu...
  • Oleks tore kui see tõesti oli põhi. Motorola pöördus vaatamata ootustele vastavatele tulemustele langusele. Nokial on tulemuste avaldamine ees ja viimase aja trende jälgides tundub, et peale heade tulemaste avaldamist tuleb ikkagi langus
  • Motorola ja kogu sektor pöördus langusele, kuna Motorola mobiilimüük küll kasvas 4%, kuid tellimused kahanesid 23% võrreldes 99a III kv. Tellimuste langus oli eriti tugev Euroopas, vähenesid ka tellimused Ameerikas. Analüütikud ootasid tellimuste vähenemist, kuid mitte sellisel tasemel.
  • Ollila:Looking at the third quarter as a whole,we antici-
    pate Nokia ´s earnings per share to be at least equal
    to the level achieved in the third quarter of 1999.
    However,due to the timing of the new product
    introductions in Nokia Mobile Phones as well as
    seasonality,they are projected to be lower than in
    the second quarter of this year


    Kuidas on võimalik nii totaalselt mööda ennustada?
    Kas see pole turu manipuleerimine?

    Käive 7575 vs. 6980 (II kvartal)
    Tegevuskasum 1412 vs. 1322
    Puhaskasum 951 vs 892

    Ja veel võrreldes eelmise aasta III kvartaliga käive kasvanud 60% ja puhaskasum 40%
  • LM ERICS TEL ERICY 1:04 PM 12.94 +1.19 +10.11%

    Tund aega tagasi viskas Ericsoni hinna üles, ringi käib kuulujutt, et Ericsoni "kandiliste":) moblade valmistamise ostab ära Sony
  • Täna saab lugeda teateid, et Ericsson viib moblade tootmise Rootsist üle odavamatesse paikadesse

    Huvitav, kas Eesti ja Elcoteq on odav paik või mitte?
  • Huvitav, mis saab Elcoteqi tehasest Tallinnas,
    tuleb välja, et Eestil läheb "hästi"
  • Ericsson annab mobiilide tootmise üle Flextronicule Nasdaq FLEX ja Elcoteq peab leidma mida uut oma liinidel toota. Õnneks on vist kõik näinud TV klippe liini taga istuvatest tädidest, kes midagi joodavad, sellist tootmist pole loodetavasti raske ümber häälestada.
    ELQ - ERIC suhe on suhteliselt sarnane NORMA - VAZ suhtega, supplier'l läheb suhteliselt hästi ja tootjal kehvasti, selline situatsioon pole püsiv ja supplier on tegelikult pidevas riskis.
  • Üks eksitus,mis vajab parandamist FLEX on siiski Singapuri firma
  • Ega, siin muud üle ei jää kui Elcoteq peab oma Tallinna tehase Flextronicsile mahamüüma:)
  • No hetk tagasi andis Ericsson kasumihoiatuse
    Stokholmi aktsiaturg -4%
  • In our fourth quarter release, we expected sales for the first quarter to
    increase by around 15 percent over last year for comparable units, with
    continued strong growth for systems but lower sales for phones. Income
    before tax was expected to be around zero, due to continued losses in
    phones and increased 3G investments.

    In our outlook we emphasized the general economic uncertainties, and the
    development so far during 2001 has confirmed this picture. The current
    economic slow-down, in particular in the US, has increased the uncertainty
    about the growth rate in the entire information technology sector. As now
    announced by a number of important industry players, this uncertainty has
    had a great impact on current investment levels in the whole industry,
    also in some markets outside the US. This has also affected Ericsson.

    The slower growth is affecting all of our operations. Customers in the US
    in particular are postponing their capital expenditures. Also in Western
    Europe, in markets with already high penetration, operators are delaying
    investments.

    For mobile phones, the normal seasonality with low first-quarter sales is
    accentuated by low replacement demand, reduced operator subsidies, high
    inventory levels in the distribution chain and continued price pressure
    due to excess vendor capacity. We expect sales of phones to be
    considerably lower than first quarter last year.

    We now foresee total sales for the quarter to be flat or somewhat lower
    compared to first quarter last year, rather than the earlier expected net
    increase of 15 percent.

    As a consequence of lower sales than forecasted, continued investments in
    R&D, supply and implementation for 3G, and the price pressure on mobile
    phones, we now estimate income before tax to be in the range of -4 to -5
    billion SEK.

    In addition to the ongoing comprehensive restructuring program in Consumer
    Products and a hiring freeze in our largest division Mobile Systems, we
    will rapidly review further measures to reduce costs and improve capital
    efficiency.

    In our First Quarter report on April 20, we plan to give our revised
    outlook for the second quarter and the full year in accordance with our
    guiding policy. The current economic uncertainty, however, makes it
    increasingly difficult to make forecasts with reasonable reliability.
  • Ja nüüd oodatakse paari järgmise päeva jooksul

    NOKIA

    kasumihoiatust, sellist uudist levitab Stokholmi börsi lehekülg
  • Nokia hoiatust oodatakse juba 2 nädalat pikisilmi, ja aktsia on selle ootuses kõvasti alla müüdud. Kui hoiatust ei tule, oleks väga positiivne märk Nokia tervise suhtes.
  • NOK 21.80: Trims Q1 sales growth forecast to 20% from earlier estimate of 25-30%. Now sees FY01 mobile phone market size of 450-500 mln units. Despite slower than expected sales growth in Q1, NOK estimates that it is likely to meet EPS estimates for the qtr.
  • Nokia hoiatas ja up 14 %. Ericsson "põrkas nagu kummipall" kui siinsete daytraderite termineid veel haigemaks muuta :)
  • fit: kasuta siis "surnud kass", seda väljendit on viimasel ajal suht palju lehtedes kasutatud:)
  • "Surnud kassist" räägis Graafik teile juba sügisel. Ja "surnud kass" pole Nokia kohta just kõige parem termin, ettevõte mobiilside turu tegijatest minu arvates kõige paremini positsioneeritud.

    Ja antud põrge - väga loogiline, aktsia oli 40 USD lähedalt alla müüdud - kõik ootasid paaniliselt kasumihoiatust, mida tegelikult ju ei tulnudki.
  • NOKsi uudis oli hästi ajastatud ja pressile hästi ettesöödetud info oma raskustest. kõigil NOKsi fännidel on tõesti juba viimased kuuaaega nii "valus" olnud, et Jorma tänane sõnum tõenäoliselt tagasihoidlikumatest müüginumbritest sai pimestatud väitega, et nad loodavd siiski Q1 EPS prognoosis püsida... kui natuke süveneda siis vastuoluline väide, või mis... küsimus, kas on NOKsil õnnestunud oma olemas olevate toodete (loe: värviliste telefon/lelude) crossmargin'eid suurendada või mingit uut turgu võita...handset'de Q1 müüginumbreid näeme juba üsna pea... ka 3G hype ei paista ei NOKsile ega ka ERiCY'le lähiajal midagi märkimisväärset sissetooma hakkavat, JPM näiteks peatas veebr. kuus NOKsi ja ERICY coverage'i, andes klientidele soovituse ... :-)
  • Karner, vaidlen veidi. Minu jaoks näitas see NOK käibehoiatus kui palju NOK teistest üle on. Kui ERICY ja MOT hoiatasid ikka karmilt, müüdi ka NOK sellest valguses alla. Seega pole tänane +15% mingi üllatus.

    Ja JPM coverage ... analüütikute ennustused teisel pool suurt lompi on muutunud parajaks naljanumbriks - massilised downgrademised pärast tulemusi või hoiatusi jne. Paistab nagu maratonis kõige viimasena sörkiv ja karjuv kamp. Nende targeteid ja ennustusi nüüd küll jälgida ei tasuks.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon