nasdaq 2000 aasta lõpus - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

nasdaq 2000 aasta lõpus

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • jeah,

    Trükkisin välja 30 aastate dõu graafiku just siis kui toimus mulli lõhkemine. Sama tegin ka praeguse nasdaqi kukkumisele ja mõõtkava ning ajavahemiku 1 aasta valisin samaks mõlemile. Nii, nüüd kui ma panin need graafikud üksteise peale, siis oh üllatust- mõlemad klappisid. Lisasin siis ka talse 97 a kukkumise ja enam ei imestanud - ilmselt toimuvad kõik mulli lõhkemised ühe seaduse kohaselt - mulli lõhkemise seadus. Graafiku järgi ennustades väidan, et nasdaq kukkub 2600 peale lähi ajal ja edasi jääb töllerdama 2000 piires.
    Kes vaidleb vastu?

  • Ei usu sellisesse stsenaariumi kuna tänane seis ei ole võrreldav 70ndate algusega. Meeldetuletuseks, et siis sai saatuslikuks kõrge inflatsioon ja taevasse kerkivad naftahinnad. Käesolevj ja järgmisel aastal ei ole majanduses tõsiseid tagasilööke oodata.
    Usun pigem nn pehmesse maandumisse. Praegustelt tasemetelt võivad indeksid langed 10-15% ning seejärel ootaks aktsiahindade kallinemist.
  • Juhul kui jutt on nasdaqist, ei tahaks eriti uskuda pehme languse tõenäosusesse, sest tegemist on eelkõige ülimalt spekulatiivse kapitaliga, mis on paigutatud usus tulevikku.
    Krahhide sarnasuses on kindlasti oma iva sees ja seda eelkõige tänu massipsühholoogiale. Usun et 2000 punkti tase on saavutatav, kõik oleneb sellest, mis juhtub järgneva poole aasta jooksul. Igal juhul võib väita et mull on nüüd küll lõhkenud, edu teile.
  • Me kõik team, et asjad käivad maailmas järjest kiiremini. NAZ võib selle aasta (pigem isegi paari kuu) jooksul liikuda alla 3000, kui suurem tolmukloppimine suure turukapitalisatsiooniga aktsiates (CSCO, MSFT, INTL jms) teenitult aset leiab, võivad indeksid isegi veelgi madalamale jõuda. Aga sinna alla need indeksid ei jää, selle peale võib mürki (no sellist pehmeloomulisemat) võtta...
    Laiem shortimise idee? QQQ, kui tõesti sellel nädalal suurem põrge ülespoole peaks toimuma.
  • 2000 tundub nagu liiga madalana. Just seetõttu, et suur osa hävivatest aktsiatest omavad indeksis väikest osakaalu. Prognoosin aasta lõpuks 2500-2800.
    Nagu ma varem olen maininud, positiivseim variant oleks võinud olla nasdaq'i püsimine järgmise aasta jooksul vahemikus 3500-4000, kuid praegu tundub, et rahvas on liiga närviliseks läinud, et seda taset hoida. Kokkuvõttes muidugi vahet ei ole. Pikaajalise investori seisukohalt pole neid aktsiaid mõtet niikuinii vaadata.
    Uus müügilaine on jälle tulemas. Ehk indeks stabiliseerub kuskil 3200-3500 tasemel mõneks nädalaks või tuleb tõsisem liikumine jälle allapoole. Igatahes 4000 jääb vist lähema aasta jooksul unistuseks.
  • Edaspidist nasdaqil mõjutab:

    1)Kui suured on ettevõtete ootused olnud oma tuleviku prognoosimisel. Aktsiaturu langemine mõjutab kaudselt ettevõtete kasumeid ja mida väiksemad on kasumid seda õigustatumad on madalad hinnatasemed. Seega on tõenäoline, et üritatakse oma varasematest positiivsetest ootustest tehtud vigasi jahutada, mis tuleb kasumi või siis suureneva kahjumi arvel.
    Antud protsess ei kesta mõned päevad, see on juba pikema aja küsimus.
    Loomulikult NAZ=2000 on väga suvakas pigem mõtlesin, seda kui suunda.
    Teine asi on siis, kui tuleks mõne suurema firma pankrott. See tooks kosmonaudid maa peale.
  • Arvan, et aasta lõpuks on nasdaq u. 2500-3000.

    Greenspan on tegelenud majanduse jahutamisega juba tükk aega ja lähikuudel hakkame resultaate nägema: majanduskasv saab olema u. 2% (tegelt pole ju paha, aga see on vähem kui viimasel ajal ja paljud tegelased toob see maa peale tagasi), intressimäärad tõusevad veelgi ja saame näha mõningaid pankrotte. Mingit totaalset katastroofi ei teki, aga aktsiahinnad peavad vahel ka langema ja majandus ei saa lõpmatult 5% tempoga kasvada.

    Järeldus: raha USA-st ära Euroopasse (Saksamaale, Hispaaniasse jne.) kus majandused on kasutamas nõrga euro eeliseid ja buumi alguses.
  • Vaatamata igasugusele jahumisele liigub nasdaq oma kindlat rada ja tundub,et ootused tema langemisest 2000-3000 piiridesse jääbki unistuseks õige pikaks ajaks.Lugege kõiki sel aastal tehtud ennustusi ja te näete, et midagi ei ole juhtunud. 10%langus ei ole ju ometi krahhi märk.
  • Raha pidi USAst Euroopasse minema juba aasta tagasi. Time kirjutas pika artikli, kuidas kõik on eurolandis nii odav (finantsvarad) ja kuidas kõik sinna investeerijad paugust rikkaks saavad, kui see asi üles boostima hakkab koos EU majndustega. Praegu on igatahes vinner see, kes tuima näoga raha NASDAQ-ile pani selle jutu peale. Ja nii jääb see ilmselt ka lähiajal, sest EKP intressitõstmine suve algul viitas selgelt asjaolule, et kui seal hakkabki paremaks minema, siis pannakse pidur kohe peale.
  • Pakun, et NASDAQ käib ennem 5000 punkti juures ära, kui 2500 punkti peale jõuab. Tavalisti suvel hakanud tõusuaeg ja tipp on olnud kuskil oktoobris.

    Veiko
  • to raivo hein: Couldn't have said it better myself .)! Selle bullmarket'i tipu nägime me märtsis ära. (5133).
    Kuid on üks asi, mis mind isiklikult veidi imestama paneb: nii umbes nädal aega tagasi lugesin thestreet.com'i poolt tehtud küsitlust, milles küsiti investoritelt, millal jälle Naz 5000-e piiri võiks ületada ning milline on nende üldine suhtumine turu tulevikku. Umbes 60% vastas, et 3-9 kuu pärast ületab Naz 5000-e piiri ning umbes sama suur % olid enam-vähem bullish. Ilmselt leiab jällegi kinnitust reegel, et kui enamik inimesi usub turu positiivsesse liikumisse, siis turg teeb vastupidist.

    //I find more and more that is well to be on the right side of the minority since it is always the more intelligent//

    Goethe
    (Technical analysis explained, M. Pring)

    Samas, IMHO näeme me veel Naz'i mõne aja pärast ka 4500 punkti tasemel.

    Daytraderitele oleks mul veel soovida head pikaks minekut vähemalt tuleva nädala esimesel poolel.
    Tundub, et Naz'il on moodustunud kena pattern, mida kutsutakse ing. keeles vist pennat'i nime all.
    Panin graafiku üles ka, kui keegi vaadata soovib aadressile http://www.tud.ttu.ee/~991894/Naz.htm
    Esimeseks vastupanutasemeks IMO oleks ka graafikul märgitud 4289 punkti tase.

    head treidimist kõigile :)
  • Mis te mehed jamate oma Nasdaqi crashiga? Kas Euroopas on siis aktsiad odavamad? Kurat, S&P 500 P/E on minu m2letamist m;;da madalam enamikest Euroopa aktsiaindeksitest.
    Ja mis puutub aktsiahindade ylehinnatusse, siis...c'mon - telekom, networking, broadband ja b2b sektor on alles ALUSTAMAS oma kasvufaasi r22kimata biotechist, mis v6ib olla selle dekaadi internet. Chekkige PEG suhet P/E asemel ja m6elge uuesti.
    Pluss te unustate 2ra, et USA babyboomerite p6lvkond systib konstantselt suuri summasid mutual fundidesse ja j2tkab seda veel oma 10-15 aastat, ei muutnud seda 1987 aasta crash, lahes6da, 1998. aasia kriis ega Y2K. Mis neid praegu hirmutama peaks?
    Bullmarketi l6pp? Says who? 1998 sygisel kukkus Naz 33 %. Bullmarketi l6pp my ass.
    Naz going to 5000-5500 by year's end.
  • Investorid on praegusel hetkel optimistlikud, kuna on näha, et Greenspan võib-olla enam ei tõstagi intressimäärasid. Miks ta ei tõsta? Sellepärast, et on märke majanduskasvu aeglustumisest. Kas pole totter – majanduses on jahtumise märke, kuid investorid reageerivad sellele rõõmsalt ostupoolele tõtates.

    Paku, et praegune optimism jahtub seejärel, kui aasta teisel poolel hakkab tulema rohkem ja selgemaid negatiivseid indikaatoreid – nii USA makromajanduse kui ka firmade kasumite ja kasumiprognooside poole pealt. Siis saadakse äkki aru, et patsient on saanud intressimääradest üledoosi.

    Raha hakkab liikuma ühest sektorist teise. Ravimitööstus on näiteks hea koht rahade parkimiseks ka halval ajal. Inimesed haigestuvad ju pidevalt ning halbadel aegadel rohkemgi kui headel.

    Raha hakkab liikuma ka Nasdaqi sees. Jätkub internetimullidest õhu välja laskmine. Raha liigub tugevatesse, korralikesse firmadesse. Selles mõttes olen ma Jake-ga täitsa nõus, et mõningad tehnoloogiasektorid alles hakkavad hoogu sisse saama, kuid sellel alal tegutsevaid firmasid tuleb hoolikamalt hakata valima. Suhteliselt lollikindlad peaks olema näiteks suure turuosaga võrgunduse baastehnoloogiate tootjad.
  • Nõustun pessimistlike toonidega NASDAQi suhtes, kuid millal võiks NAZ hakata allapoole liikuma on tunduvalt keerulisem. Arvan, et II kv. üllatavalt head tulemused on saavutatud eelmiste perioodide intertsi arvel ja tegelikud jahtumise märgid hakkavad ilmnema järgmiste kvartalite tulemustes. Kui III ja IV kv. saabuvad oodatumatest kehvad tulemused, muutuvad nii mõnedki fair value hinnangud. Mina hard-landingu võimalust kindalsti ei välistaks.

    Pealegi pole kindel, et FOMC augustis intressimäärasid ei tõsta, kuid enamus aktsionäre paistab olevat veendunud nende jäämises samale tasemele.
  • Prognoosisin aprillis, et 4000 punkti sel aastal enam ei näe..., ikka nägime. Aga selline üldine visioon NASDAQ-i suhtes on jäänud samaks. Kui aasta lõpuks üle 3000 jääb, siis on hästi.
    Ma ei võrdleks 1998. aasta lõppu praeguse olukorraga. 1998. aasta lõpus aitas kriisist üle saada USA keskpank kiire rahapakkumise suurendamisega. Nüüd on selged märgid, et nad ise näevad, kui ohtlikuks see viimase 5 aasta rahapakkumise kiire kasv võib kujuneda. Iga võimalik probleem on ületatud raha hulga suurendamisega. Kaua võib ...
    Üks segav asjaolu, mis lühiajaliselt pigem aktsiahindu toetab: USA presidendivalimised. Loogiliselt võttes need kaks ei tohiks väga seotud olla, aga valitsusel on piisavalt hoobasid, et oma sõna rahapakkumise kujundamisel kaasa lüüa (valitsussektori kulutuste vajalik suunamine näiteks).
    Ma olen Beast'i viimase jutuga täiesti nõus selles osas, et intressimäärade tõstmise peamised mõjud hakkavad välja lööma alles hiljem. Ega lühiajaliselt suurenevad vaid ettevõtete ja investorite (kui nad kasutavad võimendust) intressikulud. Mida pikemaks venib see "kõrgemate intressimäärade periood", seda enam hakkab see tunda andma ja mõjutama tarbija käitumist. Sealt tulevad aga peamised mõjud ettevõtete tulemustele ja aktsiahindadele. Käive langeb veidi, kasum märksa rohkem, P/E kasvab ja samas investorid tahaksid kõrgemate intressimäärade tõttu pigem varasemast madalamat P/E-d.
    Veidi lihtsustatud lähenemine, aga enam-vähem nii see mõtlemine peaks liikuma hakkama, kui intressimäärade tase vähemalt püsib samal tasemel.

    Ma isegi arvan, et selline vaikne mõjumine ongi parim, mida USA keskpank teha saab. Edasine intressimäärade tõstmine võib kaasa tuua tõsise kolaka.
  • Olen juba mitme analüütiku suust ja kirjutisest lugenud, et presidendivalimiste kampaania annab USA aktsiaturule positiivse värvingu. Keegi võiks võtta pildi ette mida on teinud aktsiaturg presidendi valimiste ajal minevikus.
  • Toetan neid, kes arvavad, et sel aastal tuleb veel 5000, minu prognoosi järgi okt-nov-s. Raha ei liigu veel niipeagi USAst välja - kuhu tal minna ongi? Euroopal ja Jaapanil läheb aastaid, et saavutada USAga võrreldav maj.kasv. Viimane Saksa IFO oli ju jälle tagasiminek... Jaapanis üha uued pankrotid...
    So, enne presidendivalimisi ja suvist hinnarallit on minu meelest sobiv Nasat osta. Good luck!
  • Ma ei saa päris täpselt aru sellest, kui tuuakse argumendiks oodatav majanduskasv. Minu arvates on senistes tulemustes USA-s kõvasti viimaste aastate kasvu (osaliselt õhk?!) sees ja olemasolevate numbrite baasil on ka valuation'id märksa kõrgemad võrreldes muude turgudega, mis tähendab ka edaspidi kõrgeid kasvuootusi.
    Turg on ju vastavalt sellele juba reageerinud. Viimase 5 aasta keskmine aastatõus on S&P-l 22% aastas. Ma julgeks majanduskasvu näitajaid, rahapakkumist, riigi võlakoormust, jooksevkontot aluseks võttes pidada normaalseks 15%-list keskmist tõusu. See tähendaks 25%-lise korrektsiooni vajalikkust.
    10 aasta S&P keskmine aastakasv on olnud 14.5%. Isegi see on ajalooliselt liiga kõrge, aga OK, ütleme, et viimase 10 aasta majanduskasv on olnud ka tavalisest kõrgem.

  • Teatavasti on juba mõned siin omavahel selle peale kihla vedanud, mis nasdaqist saab (incl. allakirjutanu). Pakun isiklikult, et 5000 siiski niipea ei nähta, presidendivalimised ei anna arvestatavat tõuget ja naiivne oleks arvata, et Greenspan pole neist midagi kuulnud. Pakun, et kui nasdaq jääb töllerdama, siis pigem 4500-4600 kui 3000 kanti. Aga langemine alla 3000, no mitte teps ei usu! Ses osas toetan Halleluuja seisukohta, et
    "Raha ei liigu veel niipeagi USAst välja - kuhu tal minna ongi?" Osad uue majanduse firmad lõpetavad oma elutsükli loomulikul teel, teised jäävad püsima. Pole välistatud ka nasdaqi kõikumine 4000 kandis, kuid ilmselt mitte väga kaua.
  • Siin lubatud jutt varasematest presidendivalimistest ja intressideliigutamisest
    Föderaalreservi intressipoliitika ja presidendivalimised
  • Tundub, et iga kord, kui siin USA turust aktiivsemalt rääkima hakatakse, siis sealne turg võtab suuna allapoole.
    Jälle hävib päris kenasti.

  • Kui me täpselt teame, et hävib, siis peaks selle teadmise kuidagi rahaks pöörama.
  • Ühe USA fondijuhi arvamus PC tööstusest:

    PC tööstus on nagu autotööstus
    Fordi P/E suhe on 5 ,
    PC tootjate P/E suhted saavad olema P/E 5 kandis
    Intel on nagu auto mootorite tootja ,seepärast saab tema P/E suhe olema 10




    PS!Tegelikult on Fordi P/E suhe praegu 9 nagu umbes Eesti parematel aktsiatel
  • Ma arvan, et see tõenäosus, et Nasdaq aasta jooksul alla 3000 punkti käib, on 70-80%. Kuskil seal on ka tõenäoliselt tase, kust USA keskpank hakkab tõsiselt mõtlema rahapoliitika leevendamisele (intressimäärade langetamine või rahapakkumise suurendamine).
    Võidakse küll öelda, et repod ei ole probleem, aga isegi eraisikute repode maht on viimase 5 aasta jooksul 3 korda kasvanud ning moodustab umbes 5% kogu eraisikute võlakoormusest. Eraisikute repod on aastaga kasvanud 40% ehk ~100 mld. USD.
    Eraisikute osalemine aktsiaturul tundub liiga kõrge. 1994. aasta lõpus oli eraisikute koguvaradest 14% aktsiates ja mutual fund`ides, 2000. aasta I kvartali lõpus oli see juba 23%. Samal ajal on investeeringud riigi võlakirjadesse kahanenud 30%. Küllaltki oluline muutus.

  • Ükski sõnum ei aita enam USA aktsiaturgu pikaajalisele tõusule tagasi pöörata. Asi on lihtne. Liig palju investoreid (inimesi) on turule tulnud. Uusi enam juurde EI tule, sest nn taksojuhid on ka ammu kohal ning kursid enam tõusta ei saa. Kiire rikastumise buum aktsiaturul on lõppenud. Seda arvestades hakkavad suurinvestorid, fondid vaikselt turult lahkuma ja turg võtab pikajalise suuna alla. Suurem osa turul olijaist kaotab investeeritud varast 25-100% ja niipea ei pista (majandusliku mälu piires - ca 10 aastat)oma nina aktsiaturgudele. DJ jääb (6000-8000)ja NASDAQ (1000-2000)vahemikku aastateks töllerdama. Vot nii.

    PS. Mis puutub Jake mainitud babyboomerite põlvkonda, kes veel 10-15 aastat süstivad suuri summasid mutual fund'idesse, siis isiklikult arvan, et see on lõppemas (kust sellekohast infot võiks hankida?). Kui raha pumpamised fondidesse on tõesti vähenenud, siis järeldusi ei ole raske teha.
  • Olen Riskijaga 100% nõus, kuigi usun, et DJIA ja NAZ täpset hinda tulevikus pole võimalik prognoosida.
  • USile

    Muide, mis puudutab riigi võlakirju, siis need on defitsiidiks muutumas, kuna riigieelarve saldo on positiivne. Riik ostab võlakirju tagasi ja juurde ei emiteeri (NB! See on minu pealiskaudne arusaam)
  • Absoluutselt nõus, et praegune olukord tundub ilusana selles mõttes, et riik on võimeline võlakoormust vähendama. Samas on aasta algusest avalikkuse käes olev võlakoormus tulnud 3.68bn USD tasemelt 3.43bn USD-ni juuli lõpus. Pikk tee veel tulla, kusjuures praegu on eelarvetulude laekumise seisukohalt kõige parem aeg.
    Siia sobib Eesti näide hästi, kus probleemid majanduses tekitasid tõsise tagasilöögi eelarvetuludes. Sama hakkaks toimuma ka USA-s, kui asjad tagurpidi liikuma hakkavad.
    Pigem ütleks nii: kui USA ei oleks võimeline praegu võlakoormust vähendama, millal siis veel??
  • USA võlakirjade defitsiit? See tähendab, et hind tõuseb, tootlused langevad. Väga hea, kui nii läheb. Ma pigem kardan, et korraga tekib selles majandussüsteemis väga palju neid, kellel on hädasti laenu võtta ja hoopis raha kujuneb defitsiidiks.
  • võrdleme andmeid:
    üleöölaen:
    2000 1999
    6.50 4.75
    30-a võlakiri:
    2000 1999
    5.76% 6.12%
  • riskija ennustab:
    ... Suurem osa turul olijaist kaotab investeeritud varast 25-100% ja niipea ei pista (majandusliku mälu piires - ca 10 aastat)oma nina aktsiaturgudele. DJ jääb (6000-8000)ja NASDAQ (1000-2000)vahemikku aastateks töllerdama. Vot nii....

    Kas see ei ole natuke üle pingutatud?
    Miks peab langus tulema nii suur? See on nagu maailmalõpp mida ka korduvalt on ennustatud ja alati selleks ka põhjendusi leitud.

    Usun et Nasdaq ei lenda ülesse üle 5000 ega allapoole 3000 taset vaid on mõnda aega seal vahel. Äärmusi juhtub harva , kuigi nendest on põnev rääkida.

    Tegelikult oleks vist õigem ennustada SP500 liikumist. Nii Nasdaq kui ka Dow on natuke ühekülgsed. SP500 aga rohkem tervet turgu kajastav.
    Kui võrrelda SP500 ja Nasdaq ning Dow omavahel, siis Nasdaq ja Dow on rohkem äärmusi peegeldanud. Ja SP500 sõuab äärmuste keskel rahulikult ülespoole. Volatiilsus on küll suur, kuid trend on ikka ülesse. Kasvõi aeglasemalt, aga see on ka hetkel ju loomulik.
  • to Sander:
    Usun, et ekstreemsemad muutused tekivad tõepoolest pigem Nasdaqiga, kuid SP500 jaoks PE=29, on siiski liiga kõrge keskmine. Praeguses olukorras võiks keskmine PE olla 10 kandis.
    SP500 tugevus tuleneb eelkõige vahendite ümberpaigutamisest riskantsematest tehno aktsiatest suurematesse ja turvalisematesse ettevõtetesse.
  • Muide, tehnoloogia osa S&P 500s järjest suureneb.
    Ja ikkagi...õnnetuse ja häda ennustamine on läbi aegade pop olnud.
    Asi EI OLE ameerika turgude ülehinnatuses. Kui ABC, riskija jt. ennustatav müstiline crash tuleb, siis kogu maailma "ülehinnatud" aktsiaturgudel ja see paiskab maailmamajanduse ehk viimase 25 aasta sügavaimasse depressiooni. Mulle meenutab see hetkel kyll ainult luupainajat, mille käes mõned LHV Directi foorumlased konstantselt vaevlevad, nagu USA majandusajakirja Barron's töötajad.

    Aga muide, see PC ja autotööstuse võrdlus oli päris lõbus :) Vastu väidaks seda, et arvutit ja proset uuendad sagedamini kui autot. Sama lugu on mobiiliga.
  • MA arvan, et see arvuti uuendamise lugu on lõppenud, sest viimasel ajal ei jõua tarkvaratootjad enam näiteks protsessorite kiiruse kasvamisega sammu pidada.

    Praegu on olemas võimsate protsessoritega koduarvutid, mille jaoks ei ole kirjutatud tarkvara s.t. protsessorid ei ole abiks.

    St. Ma arvan, et täna kasutatavad arvutid on täiesti kõlbulikud ka 5-10 aasta pärast - arvuti mõttes.

    PS! Mul on endal kodus (kapi otsas) 1974.a. pärit UNIX-laadne arvuti, mis töötab:-)

    Ja edasi, autot-arvutit-mobiili uuendamist pole tegelt omavahel võimalik võrrelda, sest autohind on ümmarguselt 10000 USD, arvutihind 1000 USD ja mobiilihind 100 USD, hind määrabki nende asjade konsumeerimistsükli.

    Küsimus on turu küllastumises.
    Autodeturg on küllastunud, arvutiteturg vähemalt väljaspool USA-d ei ole, mobiiliturg ei ole kindlasti mitte.



  • Hetk tagasi kukkus Nasdaq läbi 3400 piiri, nii et teema muutub taas aktuaalseks.

    Tänast päeva juhib Oracle allapoole, ilmselt tuleb lähemal ajal kätte Cisco ja siis Sun'i kord.
    Lihtsalt kogu hinnatase tuleb laia rindena allapoole.
  • Karud löövad jälle rõõmsalt tantsu.
    Kas Pulle ka veel järgi on jäänud?
    Või on kõik viimastes veristes lahingutes hukka saanud?
    Hei Pullid, tehke häält.
  • MILLAL TASUKS MÜÜA?
    64 VIIMANE PIIR MINU JAOKS
  • spets, mis hinna pealt ORCL maha müüd?
  • Mõmm-mõmm-mõmm!!! Aga et vastus ka teistele metsaelanikele arusaadav oleks - hetkel meil USA-s TMT-s ainult lühikesed positsioonid. Aga ootan tähelepanelikult kapitulatsiooni ja ostuvõimalust.
  • enne 63 ei taha müüa
    põrge 66 le heal juhul tuleb ära aga seda ma
    küll ootama ei jää.
    Sander leidis hea ütluse:
    kui sa natukest ei võta jääd kõigest ilma.
    See on muide minu strateegia täpne sõnastus.
  • KAS LÄHEB VARSTI EDASI ÜLES VÕI UUED MADALAD TULEKUL?
  • Kõige parem oleks kolida jäneste juurde.

    Kui Karud on võimul, siis kiidad aga takka.
    Ja kui Pullid on võimul siis ülistad Pulle.

    Ja kui Karud ja Pullid kaklevad nii veri ja lihatükid lendavad, siis:
    ... tuled põõsast välja ja plaksutad käppi, endal kõrvad loperdamas tuules.

    Või oleks siil veel parem olla? Lömitad ja poed nagu jaksad.
  • kas keegi on proovinud ORCL i
    täna mängida?
  • USUN,ET KUI MÄNGITI ,OSTETI LIIGA VARA
    JA NÜÜD OODATAKSE NAGU ALATI NÄRV PINGUL.
  • Vaadake 3-aasta talset ja võrrelge nasdaqiga ja te näete viimase perspektiivi. Massipsühholoogia toimib sarnaselt igal pool maailmas.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon