TELIA, TELIA,HELP!!!! - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

TELIA, TELIA,HELP!!!!

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • On jäänud mõned tunnid. On siinsel rahval midagi tarka öelda oodatavate hinnatasemete kohta! IPO hind versus tõusuvõimalus!??? Märkida siis või mitte????? Milline võib olla ülemärkimise tase????
    HELP!!
  • Mina olen kuulnud järgmist: hinnaks kujuneb ülemine äär 92 krooni. Telia on praeguseks ülemärgitud, seetõttu tulevad fondid börsilt soovitud koguseid täisostma. Hind võiks tõusta isegi paarkümmend protsenti lühiajaliselt.
  • Suurimad tänud Graafik! Prooviks võimendusega? Tundub nagu selline võidupilet olevat?
    Küsimus veel : - Telekomas ; milline võiks see müügitase/hind olla , millal loobuda?? Kuidas ise toimid? Leedus olla rahvas sabades, et endale "rahvaaktsiat" osta?
  • Telekomas hinda märkimishind arvatakse tulevat 3.8 liti kanti. Emissioon on mitu korda ülemärgitud. Aktsia peaks tulema 12.juunist turule ja arvatakse, et hind võib liikuda 4.5 liti kanti.

    Ise ei tee midagi, sest ei tunne ennast praeguses turusituatsioonis kindlalt.
  • Seda , et , kas ETL-iga mässasid, kui see turule tuli? Ise proovisin pool tundi enne märkimise lõppemist ja vedas - muidugi infi oli ka rohkem. Iseenesest ei tunne samuti ennast kindlalt - sektor on küll veidi nagu "paranenud". ML on nagu ka positiivse noodi võtnud. Aega on mingi 1,5 tundi. Mine võta kinni - IPOga olen võitnud ja olen ka valusalt lutti saanud. Spekulant/investori asi.
  • Veel üks asi. Telekomas "õiglane" hind surfib kuskil 3-st kuni 5 ni. Nii, et päris segane lugu.
    TELIA hinna ülemine äär ületab praegu hinnangut -jälle naljakas.
  • Telia märkimishinnaks kujunes 85 SEK ca. 10USD ja Telia turuväärtus on seega 30 miljardit USD-d

    Teliaga kauplemine algab Stokholmis täna kell 12.

    CNNfn on lugeda, et turuväliselt on aktsiat kaubeldud 100 EEK tasemel.

    Rootsi riik suutis 30% Teliast müüa 8.8 miljardi USD eest. Võrdluseks USA-s on olnud kõige suurem esmapakkumine AT&T mobiiliüksus (AWE), siis müüdi investoritele ca.10 miljardi USD väärtuses aktsiaid.
  • Viga eelmise sõõnumis mitte 100 EEK vaid 100 SEK
  • Kuigi Eesti teine pealinn on Stockholm ei saanud eestlasetiblad Telia aktsia varjugi. Ei läbi SEBi tütre ega SWEDi tütre. Sagi, mölla ja jama - samahästi oleks võinud rahulikult kuskil õlut juua............. või siis läbi Merita märkida???
  • Kas Telia NASDAQl kah kavatsetakse noteerida?
  • Umbes millal? Ja ega kellegil mingeid "õiglase" Telia hinnatasemete kohta midagi teada ei ole?
  • Telia has plans for expansion in
    the Baltics and Russia.
    "That is where you find a potential for growth," said
    Kenneth Karlberg, president of Telia Mobile, according to
    Dagens Industri Saturday.
    According to the paper, Telia is now waiting for
    Sonera to be ready to sell its holdings in the area. The
    purchase sum is expected to be about 10 billion kronor.


    Huvitav, kas Männik ei ajanudki jama?
  • Kas keegi viitsib välja arvuta Eesti Telekomi hinda, kui on teada, et kõikide Sonera Baltikumi ja Venamaa osaluste eest pakutakse 10 miljardit SEKi?
  • ei viitsi arvutada:) aga seda võib olla kaunis raske teha ka. oleneb mis turgu Telia või Sonera kõige potentsiaalsemaks suureks kasumi tekitajaks peab. ja kui Telia portsud kätte saab, siis kas tal ei võiks tekkida mõte need kõik omavahel ühendada?
  • to: rightsaid,

    See ühendamine ei ole sugugi nii lihtne ettevõtmine kui esmapilgul paistab. Võta näiteks ainuüksi põhjamaades opereeritavate 2G kaart ette, jälgi seda segapudrut ja siis ütle, mida siin omavahel ikka niiväga ühendada annab!

    Kui Sonera müüb oma osalused Teliale, siis teoreetiliselt võib kõne alla tulla lisaks ETL-le veel osalused Omnitel'is (mida võib olla isegi reaalne omavahel ühendada). Sama kehtib lätlaste LMT kohta.

    Millegipärast olen aga skeptiline, et isegi osaluse müügi korral Northwest GSM'is seda kellegagi ühendada saaks, olgu tegu siis Telia operatsioonidega Soomes või ETL-ga. Või kas hakatakse teda ühendama näiteks Sonic Duo'ga? Millegipärast pean ka seda väga ebatõenäoliseks sammuks.

    Aga mis puutub Telia või Sonera potentsiaalsetesse turgudesse, siis usun, et kõige mõistlikum on sellistes küsimustes otsida vastust ettevõtete strateegiast. Telia jaoks on seda defineeritud ennekõike kui põhjamaade mobiilsideturg (vähemasti nii nad ise ütlevad), Sonera nii konkreetne ei ole, tema räägib rohkem uuest tehnoloogiast ja Euroopast tervikuna ning mainib konkreetselt Saksamaad.

    Baltikumi kui kirbusuurust turgu seal mõistagi ei mainita...

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon