sonera aktsia - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

sonera aktsia

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eilsetest TV3 uudistest jäi kõlama,et Soome riik kavatseb müüa riigile kuuluvad SNRA aktsiad.
    Kuidas see võiks mõjutada aktsiate hinda börsil?
    Kuidas sellised müügid tavaliselt toimuvad? Kas
    keegi oskab kommenteerida?
  • Tere!
    Igaljuhul ennustas aasta alguses Deutche Bank 12 kuu perspektiivis Sonera aktsia hinnaks 150 eurot.
    T: Sonera väikeinvestor
  • Praegune käitumine seda küll ei ennusta. Isegi pool sellest tundub olema fantaasia vallast.
    Kui jälgida Nokia ja Sonera graafikuid, mis vahepeal liikusid ühes taktis, on nende kõverad nüüd lahku läinud ja Nokia liigub kindlalt tõusvas joones samal ajal aga on
    Sonera võtnud suuna allapoole.
  • Merrill's top 26 picks for long-term investment.
    Nokia (NYSE:NOK - news)

    See küll on teemast natuke kõrval, kuid Nokia on maailmas tuntud ja Sonera mitte. Iseloomulik on just see Merill list kus Nokia on sees aga Sonera mitte. See omakorda toobki kaasa selle et Nokia omab rohkem tõusu võimalusi ja Sonera vähem. Ning sellepärast ei lligu nad ka graafikul enam ühes rütmis.
    Sonera tuntuse all pidasin rohkem silmas tuntust US turgudel, mida aga omakorda üle maailma investorid aktiivselt jälgivad. Suurem tuntus tähendab rohkem ostuhuvi ja suuremat hinnatõusu.
  • Sander, kas sa peale siin kommenteerimise ja lollide harimise (millega sa tõesti hästi toime tuled, iseasi, kas nende peakolud seda võtavad) midagi muud ka teed või püüadki n-ö kõigega kursis olla?
    Raskeks ei lähe?
    Räägi parem, mida sa oma portfellis viimasel ajal ostnud-müünud oled ja miks. Kõlaksid niimoodi veenvamalt ja huvipakkuvamalt.
  • Sonera juht kinnitas, et aasta lõpus võib oodata Sonera ühinemist suuremate tegijatega. Analüütikud arvavad, et Sonera on väga hea ühinemispartner, kellele iganes.

    http://biz.yahoo.com/rf/000623/l2328200_2.html

    Pakun, et Sonera aktsia tõuseb kõvasti enne aasta lõppu.
  • Jake, ega mul ei ole eesmärki kedagi harida. Vahel ütlen sõna sekka ja avaldan arvamust.
    Mulle meeldivad optsioonid, aktsiad ostan/müün harva. Optsioonidel on oma veidrused, nagu tulised kartulid mida kaua tuimalt peos hoida ei saa. Sellepärast üritan ennast ümbritsevaga kursis hoida. Turgudel toimavat jälgin siit ja sealt kandist. Kui toimuva tunnetus jääb nõrgaks siis võib valusalt mööda näppe saada. Ja siin vahel ei suuda enda suud pidada, ... teen ka noka lahti.
    Viimane tehing oli T optsioonidega, eile sulgesin Call positsiooni.
  • Miks lollide harimine? Kas foorum ei ole kogemuste vahetamiseks ja informatsiooni saamiseks nendes küsimustes,milles keegi seda vajab? Sander ja teised temasugused, kes oma kogemusi teistele edasi annavad, väärivad igal juhul tänu ja loodan, et nad jätkavad samas vaimus.
  • 100 % nõus, et foorum just selleks on. Olen isegi inimesi aidanud. Samas, kui keegi tuleb siia murega: "aidake, mul positsioon p****s", või "mis sonerast saab, mina ei tea, mis teha" siis sellised vennad võiks natuke rohkem eeltööd teha ja ennast harida, enne kui suvalises foorumis tobedaid küsimusi esitada. Sest isegi kui nad siit hea vastuse saavad, usun ma et
    taolised laiskurid kaotavad varem või hiljem aktsiaturul kogu oma raha.
  • Täna on kuulda, et Deutsche Telekom on huvitatud Sonera ostmisest. DT on tuntud ülemaksja (hiljuti voicestream USA-s köigi analüütikute hinnangul häbematult kallilt) nii et tasub ilmselt Sonerat juurde osta.
  • nüüd tuli uudis, et sonera eitab müüki.

    Financial Times Deutschland teatas eelnevalt, et Sonera olevat end ise müügiks pakkunud minimaalse hinnaga 35 miljardit USD.
  • Soome riik paneb oma Sonera aktsiad enampakkumisele.

    Sonerast on huvitatud Deutsche Telekom, France Telecom, KPN, NTT DoCoMo ning France Telecomle kuuluv Orange.

    vt.
    http://www.arvopaperi.fi/uutiset/show_news.phtml?id=1462
  • Ilmselt on FT Deutschland vörreldav äripäevaga, kellele meeldib tühjast-tähjast sensatsiooni tekitada
  • Nädal aega tagasi võis lugeda sarnast kumu ühest teisest Saksa väljaandest. Siis oli juttu sellest, et Vodafone Airtouch on huvitatud Sonera ostmisest. Arvan, et kui Sonera peakski müüki minema (vähetõenäoline), siis sellisel juhul oleks algsumma suurusjärgu võrra suurem. Huvitav lugemine on:
    http://biz.yahoo.com/ms/000726/3359.html
  • "Suurusjärk suurem" on üüratult jampslik hind sellise asja eest. 65-75 EUR per aktsia on usutavam.
  • Aga tegelikult?
    Sonera on hetkel praktiliselt vabalanguses ja liigub aasta madalaima taseme poole (minu meelest oli see kuskil 32 Euro kandis) hetkel peaks Sonera veel 35-36 peal olema. Ootaks mõnda konkreetset arvamust asjast, mis ütleme 3 kuu perspektiivis võiks juhtuda?
  • 3 kuu perspektiivis juhtub soneraga täpselt sama, mis juhtub nasdaq-ga. Aga seda mis võib juhtuda nasdaq-ga, on foorumis palju arutatud. Mulle tundub, et hetkel on pessimistid enamuses. Pikemas perspektiivis peaks soneraga hakkama midagi juhtuma kui ta müüki läheb. Aga müüki ei lähe ta kõigi eelduste järgi mitte enne kui "tütred" Zed ja SmartTrust mingisuguseid tulemusi näitavad (kuskil 2001. esimesel poolel).
  • Soneral jalg ukse vahel Hispaanias ja Venemaal. Miks seda nii nõrgaks hinnatakse?
  • Paraku peab tunnistama, et mul ei olnud eelmises kommentaaris õigus. Inglise ajalehed väidavad, et Sonera ülevõtmine Orange poolt peaks toimuma juba enne käesoleva aasta lõppu. Mida aga arvata pakutud hinnast - 30 miljardit $. Enne suurt kukkumist oleks see olnud ilmselgelt vähevõitu, nüüd aga tundub olevat päris reaalne.
  • WSJ kirjutab jälle, et Sonerast on huvitatud ka Deutche Telekom ja British Telecommunications, aga KPN-i (Holland) jaoks ei paku huvi.
  • Orange CEO kommenteeris ka lõpuks levivaid kuulujutte. Tema sõnadest jääb küll mulje, et tegu on puhtalt järjekordse spekulatsiooniga. Sonera olevat väga hea firma, aga kallivõitu. Samuti väidetakse, et ei Orangel ega tema omanikul France Telecomil pole raha Sonera ostuks. Soome valitsus aga ei ole kindlasti aktsiate vahetamisest huvitatud.

    Muuseas, kas keegi Sonera jälgija on uudistest pihta saanud, mille eest siis väidetavalt 30 miljardit pakutakse - kas see on terve firma või ainult riigi osa väärtus.
  • Palju huvitavam uudis on, et Sonerale 90% kuuluv firma Tilts Communications nõuab Läti valitsuselt kompensatsiooni, selle eest, et see soovib Lattelekomi monopoolsed õigused lõpetada 1.jaanuarist 2003. Esialgu pidi eksklusiivne periood kestma aastani 2014.

    Kuna omavahelised läbirääkimised ei viinud loodetud tulemusteni algas täna Rootsi arbitraazikohtus arutelu, et määrata Tilts comm. makstava kompensatsioonitasude suurus.
  • 30 mrd on kogu firma väärtus.
    kõik ostjad kaklevad Saksa UMTS-litsentsi pärast, enne selle lõppu ei saa ausat sõna neilt kätte.
  • Sonera ja Telefonica konsortsium sai Saksa litsentsi. Sonera aktsia -5%.
  • Pärast Saksa oksjoni lõppu hakkas Sonera juht ka konkreetsemat juttu ajama. Tänastes Soome lehtedes on kirjas, et Sonera loodab partneri leida juba sellel sügisel. Saksa litsents peaks ka hinnale soodsalt mõjuma. Iseasi kas potentsiaalsetel ülevõtjatel ka pärast oksjoni raha on. Näiteks sakslaste Mobilcom loodab UMTS-ga nulli jõuda alles 2005. Investeerimine telekomidesse hakkab muutuma väga pika perspektiiviga tegevuseks...
  • Sonera arve Saksa UMTS eest pole veel lõplik, momendi 4 bn EUR'le (arvestades Sonera/Telefonica suhet konsortsiumis) võib elementaarselt lisanduda ca 0,5 bn EUR lisasageduse eest. On ka variant,et Sonera ei saa lisasagedust, kuna nii Mannesmann kui T-Mobil on oksjoni teise osa esimestes voorudes näidanud soovi saada 2 ja rohkem lisasagedust.
    Arvestades., et suurimatel operaatoritel jäi vähemalt 4 bn EUR'i oksjoni esimeses osas kasutamata võib lisasageduste hind tõusta isegi kõrgemale kui 5 bn EUR'ni kõigi oksjoni teises osas jagatava 5 sageduse eest kokku.
    Teine variant, et Sonera lisasagedust ei saa jätab Group 3G samuti suhteliselt kurba seisu: tehniliselt ebapiisav sagedusvahemik korraliku teenuse osutamiseks, puudub ka kõigil teistel operaatoritel olemasolev kliendibaas ja sagedused GSM alades.
    Sonerale mõjuks eelkõige positiivselt kui leitaks partner Saksa UMTS arendamiseks, kes omaks kliendibaasi. Saksa UMTS seisukohalt ei sobi Sonera ühinema ühegi litsensi saanud mobiilifirmaga (Vodafone, France Telecom, BT, KPN, Deutsche Telecom) , kuna litsense ühendada ei saa.
  • Sonera liigub täna selle aasta madalaimatel tasemetel. Kas on julgeid, kes soovitavad aktsiat osta?
  • RAHU TEMA PÕRMULE!Muud nagu ei oskakski Sonera kohta öelda.
  • Kas on liiga eba mõelda, et Sonera 3G litsentsimaania taga seisab ka Nokia, kes soovib endale kindlustada uue põlvkonna mobiilide müügiturgu Euroopas?
  • Sonera SmartTrust ja Zed teinud diili Nokiaga.

    http://www.sonera.fi/investor_fi/ajankohtaista/porssi/43.html
  • Seesama diili teade sisaldas ka sisuliselt kasumihoiatust (zed ja smarttrust ei jõua kasumisse enne 2002), mis on Sonera ka alla toonud.
    Kas keegi kinnitab infot, et DT pakkumises Voicestreamile sisaldub teatud DT aktsiahind, milleni DT aktsia võib 2001 aasta I kvartalini langeda ja millest allpool pakkumine kaotab kehtivuse.
  • Hansabank Markets teeb turgu Sonera optsioonidele

    Sonera optsioonide kaubeldav volatiilsus on olnud viimasel ajal tasemetel 65-75% võrrelduna näiteks 50-55% Ericssoni ja 37% Hansapanga optsioonidega.
  • Ise küsin, ise vastan ... EDGAR's on DT-Voicestreami leping, kus on tõesti kirjas, et kui enne ühinemise jõustumist (hiljemalt 30.09.01) langeb DT aktsiahind madalamale kui 33 EUR'i on Voicestreamil õigus ühinemine 48 tunnise etteteatamisega lõpetada. Kuigi üldiselt on selline väljumisvõimalus Voicestreami aktsionäridele kasulik, on pressiteadetes olnud Sonera puhul juttu suuremast cash'i osast kui teiste Voicestreami aktsionäride puhul. Ebaõnne korral võib oodatav cash USD 4 bn, mida Soneral ilmselt vaja oleks jääda tulemata. Sonera aktsionärid peavad hoidma pöialt ka DT'le, dealijärgselt 52 EUR'lt on DT täna 46,5 peal (year low 40).
  • DT on hetkel 42.73 EUR ja see 33 jääb lähema kolme nädala jooksul ilmselt nägemata. Tänu sellele hinnalangusele ei tundugi Voicestreami hind enam nii mõttetu.

    SNRA topib end suurtega ühe laua taha, vaata siia.
  • to kristjan: deadline ei ole 3 nädalat vaid 55 nädalat: ülevõtmispakkumise lõppkuupäev on 30.09.2001.
    Positivse poole pealt sai DT ühe kolmest voicestreami ülevõtmiseks vajalikust nõusolekust: justiitsministeeriumi trustide vastane komitee andis ülevõtmisele heakskiidu, FCC ja aktsionäride üldkoosolek on ülejäänud kaks.
    SNRA tegi ka värske investeeringu USAsse, koos 4 partneriga tehti USD 94 mio süst Juniper'i, mitte Cisco tapja Juniper networki, vaid e-pangandus ettevõttesse.
  • to: yaak. Mis on juniperi sümbol: JUNI, JUNID, JUNIP?
  • 15 MUSD investeering mille Sonera Plaza Ltd. Juniperi tegi on kahjuks second round venture capital funding. Võib loota et kunagi Juniper ka oma IPO teeb. vt. ka www.juniper.com
  • >a href=http://wireless.wow.fi/wowdoris/doriswww.dll?dpubl&netsearch,20816>Sonera plays the consolidation game WOW! Wireless tahab tasuta registreerimist ja sisaldab sektorist huvitatule OK lugemist.
  • Sonera kaupleb 27 USD juures
    52-nädala madalaim tase on aga 25USD juures
  • ja Sonera kauplebki Helsingis praegu 25 USDi juures
  • Mida rahvas arvab Sonera aktsiast tundub et põhi on saavutatud, et kas keegi arvab ka lähitulevikus positiivset tõusutrendi antud asjasse raha paigutades.
  • Sonera avaldas majandustulemused
    EPS 0.22(aasta tagasi 0.12) eurot aktsia kohta

    pärast tulemuste avaldamist läks aktsiahind(9.7EUR) kasumivõtmisest tingitult kergesse langusse
  • Tegevuskasum oli 384M EUR paraku
    286M EUR oli tulu TietoENatori aktsiate müügist, nii et
    98M EUR igapäevastest operatsioonidest(aasta tagasi 158M, eelmine kvartal 91M EUR)
  • Sonera müüs eile 17.4% talle kuuluvatest Voicestreami aktsiatest 370Meuro eest ja sai tehingust ligikaudu 70Meurot kasumit.

    Pärast tehingut on Sonerale veel müümas Voicestreami aktsiaid umbes 2.4Beuro eest, mis tasutakse 320M euro ulatuses sularahas ja ülejäänud Deutsche Telekom aktsiatega
  • DT aktsiad pole just eriti kõva valuuta, huvitav kas VSTR ülevõtmisest tulenev lahjendus on juba aktsiahindades sees või tulevad VSTR omandamisel jagatuavad aktsiad uuesti turgu ja löövad hinda veel alla.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon