Uus trend - Välisinvestorite diskrimineerimine - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Uus trend - Välisinvestorite diskrimineerimine

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Praegu Eesti Energia ümber toimuv (NRG kõrvaletõrjumise katsed)ning samuti Eesti Raudtee erastamisega kaasnevat nähtust (Raudtee Erastamise Rahvaaktsiaselts) võib nimetada välisinvestorite diskrimineerimise ilminguteks.

    Tõenäoliselt on protsessi loomulik, sest välisinvestorid tulevad siia AINULT bisnest tegema, kohalikel ärimeestel peaks seevastu olema ka muid motiive.

    EBRD analüütikud nägid välisinvestorite diskrimineerimise kasvu ette mitu kuud tagasi avaldatud raportis. Klõpsa siia
  • See on minu arvates ka loomulik trend. Enam pole need ajad kus tuli igale välismaalasele tänulik olla, et arvas heaks eesti ettevõtete vastu huvi tunda ja oli vaja iga hinnaga ettevõte ära anda. Praeguseks on ka eestis raha ja juhtimisoskusi tekkinud ja nii Esti Energia, kui Eesti Raudtee on piisavalt tugevad ettevõtted võimaldamaks neil krediite võtta ja ise investeerida.

    Argument, et kui Eesti Energiat nüüd NRG-le ei müüda, tekitab see usaldamatuse eesti riigi vastu, on naeruväärne. Läbirääkimised annavadki tavaliselt 2 võimalikku tulemust - jõutakse kokkuleppeni ja tehakse tehing või ei jõuta kokkuleppele ja asi jääb katki. Mõlemad võimalikud tulemused on täiesti normaalsed ja NRG kui ka muud asjaosalised peavad olema sellega arvestanud.
  • Kui suudaks välisinvestorid liita Eestiga vanal heal moel, andes neile oma tütred naisteks, oleks usaldust neisse rohkem ja poleks põhjust karta persse lohku tõmbamist.
  • Asjad on niikaugele jõudnud, et müüa on veel jäänud maa ja naised. Siis võiks töö lõpetatuks lugeda: õigus oli siis Zirinoskil, kes ennustas et eestlasest saab tore saunamees, kes on haritud ja viisakas ning ei pilla saunalina maha vaid ulatab selle ikka peremehele õigel ajal!!!!
    Seega tulevikus pole eestlasel asja enam ei randa, ega metsa, ega järve äärde. Vaba luba jääb kõndimiseks vaid maanteel ja võibolla mõnel piiratud alal (reservaadis)???
  • Tänase ÄPO andmetel on trend saanud kas statistilise kinnituse:

    Turu-uuringufirma Emori sündmusseire uuringu tulemused augusti esimesest nädalast näitavad enamiku eestimaalaste vastuseisu 49% AS Narva Elektrijaamade aktsiate müügile USA firmale NRG, teatas Emori esindaja.

    15 - 74 aastastest eestimaalastest pooldas müüki 8%, 19 % oli kõhkleval seisukohal ja 67% müügi vastu.

    Elektrijaamade müük oli uuringu tulemuste järgi kõige olulisem uudisteema eestimaalaste jaoks - seda nimetas olulisimaid uudiseid meenutades 44% uuringule vastanutest.

    Negatiivne hoiak Narva Elektrijaamade aktsiate müügi suhtes on oletatavasti seotud ühiskonnas oluliste arvamusliidrite vastuseisuga müügile (ärieliit, president) ja ka trotsiga oluliste väärtuste müügi suhtes välismaalastele.

    Narva elektrijaamade aktsiate müügi järel oli olulisuselt järgmine uudisteema raudtee erastamisega seonduv (10%)


Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon