Soft landing - mis imeasi see on? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Soft landing - mis imeasi see on?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas pehme maandumine on võimalik või mitte?

    Loe lugu
  • Kipun arvama, et praeguse US aktsiaturu puhul pole soft-landing küll võimalik, liiga sügav on investorite optimism. Langustesse suhtutakse kui lühiajalistesse korrektsioonidesse. Mina ootaks pigem järgmise 1,5 aasta jooksul hard-landingut.

    Näiteks '29 aasta krahhi järel kaotasid US aktsiad mõne aastaga ligi 90% oma väärtusest :)
  • Kuule beast, ma tahaksin Sinuga kihla vedada, et see on võimalik! 1 selline juba on ja ma ei kahtle hetkekski oma võidus. Ka tema seletas mulle 1929 aastat ja unustas ära, et siis oli tema vanaisa alles poisike!
  • siiski - veidi parandades oma optimismi - kogu Ameerika majandus sisaldab tohutult isikuriski - tunduvalt enam kui 21. sajandil oleks loogiline. Aga mis parata, loodame parimat!
  • to velikij: Lugesin välja, et soovid kihla vedada et hard-landingut ei toimu. Kuna siin foorumites on veetud ikka 2 õlle peale, siis ehk ei hakka traditsioone rikkuma ja lööme käed? Kriteeriumitest - väidan et NASDAQ tuleb selle aja jooksul alla 2500 pts. Kui ei tule - Sinu võit, OK?

    Aga - '29 a. krahhist õppimiseks ei pea ju tingimata seda olema üleelanud. Ja elame pregusel hetkel 20. sajandis.
  • to beast: 2 õlut on igati sobiv! Muidugi, 1,5 aastat on sutsu pikk aeg, aasta oleks sobilikum! Isiklikult eelistaksin muidugi kihla vedada DJIA peale, NASDAQ on kahtlasem. Pean sutsu mõtlema. Kuigi - NASDAQ 1500 p peale - ahvatlev mõte!
  • Registreeriks ennast ka 2 õllega beasti poolele???
  • oot-oot. Mul 1 mõte - kas kihlvedude sõlmimine just foorumi teema on - ehk peaks seda mõnes muus lahtris tegema, et teemat mitte risustada - või mis graafik arvab?
  • Riskide juhtimise nimel olen nõus ABC-ga splittima (1 õlu per face) :) Aga NASDAQ below 2500 oleks juba päris tõsine krahh, rääkimata siis 1500-st.

    Siiski, natuke siin juba sisulisest teemast kõrvale kaldutud. Leian, et US majandus ei ole piisavalt jahtumas ja seda näeb ka Greenspan, seega ilmselt augustis FOMC tõstab taas intresse. Kui investorid seda ei oota, võib juba ainult see turge alla tuua. Vastuväited?
  • just nimelt vastuväidete puudumise tõttu ongi tegu soft landinguga. Kui see turud üles viiks, siis võiks midagi väita. Kuid selline step by step intressitõstmine jahutab majandust just parajal määral, et aeg-ajalt mõnest väikesest mullikesest õhku välja lasta eesmärgiga jätta suurem krahh tulemata. Sealt siis minu optimismgi.
  • OK, intresside tõstmine oli vaid üks tegur. Kindlasti on oluline ka uue majanduse ettevõtetes peituv õhk. Fakt on see, et kõik neist ei jää püsima. Arvan et selle sama 1,5 aasta jooksul tehakse nende ridades üsna tõsiseid korrektiive, pikemas perspektiivis jäävad ilmselt alles suured ja tugevamad. Asi algab finantseerimisega seotud probleemidest, juba praegu tõmmatakse finantseerimist koomale ja paljudel uue majanduse ettevõtetel hakkab hing kinni jääma.

    Kui riskikapitalistidel ebaõnnestub järjest projekte, toimuvad korrektuurid ka nende ridades. Jne, jne. Võib tekkida lumepalli efekt, kandudes sektorist sektorisse. See on lihtsalt üks nägemus ja täiesti võimalik et vale. Kuid usun sellesse rohkem kui NASDAQi 7000 pt ületamist aasta jooksul. Turg on lihtsalt liiga väike kõikidesse nendesse aktsiatesse pandud ootuste täitmiseks.

    Maailma majanduse seiskohast - hopefully I'm wrong.
  • Kontrolliv/täpsustav küsimus, mille peale käed löödi:
    1. Nasdaq tuleb alla 2500 pts võrra ehk 1500-ni
    2. Nasdaq tuleb alla 2500-ni


  • "Pehme maandumine on ihaldatud,
    kuid raskestisaavutatav olukord, kus majandusekasv aeglustub ja inflatsiooniline surve
    väheneb, kuid majanduse tagasikäik hoitakse ära.


    kui palju majandusindikaatoreid üksteise otsa lükkida, siis võib nendest tuletada ükskõik mida
    :-)

    minu arust, soft landing on situatsioon, kui nõudlus ja pakkumine kasvavad stabiilselt ning nende vaheline lõhe ei ole suur. Pakkumise määrab ära productivity kasv ja investeeringud, nõudluse, siin kohal on teooria kõige vastuokslikum ja oletuslikum, 1. tööjõu nappus (igaljuhul neg, suuremad palgad vs kasvu pidurdumine) 2.börs (ei ole reaalmajandusega otseselt seotud, sõltub usaldusest, börsivõite ei ole rahaks kasseeritud)ja muud tegurid

    Kas hard landing oleks siis (kui usaldus börsil kaob, raha võetakse välja), dollari kurss langeb, import langeb, nõudlus langeb? tekkemehhanism ei pruugi alguse saada börsilt, niigi on kaubandusbilansi puudujääk juba suur
  • "Arvan et selle sama 1,5 aasta jooksul
    tehakse nende ridades üsna tõsiseid korrektiive, pikemas perspektiivis jäävad ilmselt alles
    suured ja tugevamad.

    samas, miks peaksid yahoo ja amazon püsima jääma?
    mis neid eristab mingist petshopist või boost, (oli vist selline pood inglismaal, igast b tähega algas)?

    gravity should work
  • minu väide on et greenspan ei mõtle juba ammu enam aktsiaturgust vaid makromajandusest kui ta mainib soft landingut?
  • Mina olen valmis ülalmainitud kihlveos Velikij poolt ühinema. Ei kipu kuidagi nägema ratsionaalset põhjust miks Nasdaq peaks 2500 punkti kukkuma.
    Majanduskrahhi veel ei paista ehkki mõned murettegevad ilmingud on olemas. Kui 2500 punkti alla on ikka väga suur kukkumine...
  • Pidasin kihlveo tingimusena silmas NASDAQi alla 2500 punkti tulemist 1,5 aasta jooksul. Kui nii selgelt on pooled jagunemas, siis võiks ju isegi mass-kihlveo korraldada :)

    to johngray: Ilmselt tõepoolest mõtleb Greenspan eelkõige makromajandust kui räägib soft-landingust. Kuid makromajanduse ja aktsiaturgude vaheline seos on sedavõrd tugev, et ei ole ju võimalik makromajanduse hard-landing ja aktsiaturgude soft-landing?

    Amazon.com ja yahoo.com ei pea olema tingimata allesjääjad, tugevate all mõtlesin püsimist võimaldava äriideega, tugeva kliendibaasiga ja muutustele vastuvõtlikke new economy ettevõtteid.
  • to: Asjast huvitatuile

    a) kihlveo sõlmimiseks on tehtud ettepanek, kuid vastuvõtmiseks nõusolekut veel pole!

    b) Mõistsin Sind beast, veidi valesti, kui sain aru, et kukub 1,5 aastaga mitte 2500punktini vaid 2500 võrra! Viimane variant tundus nii magus, et...

    c) b-tähega netifirmast kirjutasin ka Amazon'i foorumis, kuid minu meelest onLHVdirect neid foorumeid nii palju teinud, et ei leia enam üles, mis või kus. Selle firma pankrotsistumise teemadel olen lahkeste nõus sõna võtma (loe värsket Ärielu),

    d) kurb on veel see, et e-kaubandusega õpetavad Eestis tegelema inimesed, kes on ainult konsultandid ning pole elus nööpnnõelagi läbi interneti müünud!

    e) 2 viimast teemat lähevad kurvastusega e-businessi valdkonda, millest võiks ühe koondava foorumi teha
  • kui Nasdaq tuleb alla 2500 punkti või 2500 punktini, siis olete kõik pankrotis, töötud ja laostunud. sest nasdaq mõjub ka eestisse ja paljudel on raha ka seal. siis pole teil millegi eest õlut osta. (nali)
  • to rene222:

    ma panen 2 õlle raha pikaajalisse deposiiti ja kuna summa on väiksem kui näeb ette hoiuste tagamise seadus, siis mingu NASDAQ kasvõi negatiivseks :-)
  • Vaevalt, et elu ilma Nasdaqita seisma jääb. Mis võib juhtuda, on see, et enamus "jaeinvestoreid" usas lihtsalt ei huvitu enam aktsiatest. Kuigi - mine võta kinni. Moos elu on seal olnud mingi 10 aastat ja inimesed ei ole harjunud enam kaotama aktsiatega. Enamus maaklereid ei teagi ju seal, mis on börsikrahh!
    Praegu tundub aga, et tuleb hoida Veljiki poole ja küsida, millal saabub jälle 5000 piir?
  • Muide, mul on 1 taoline kihlvedu juba käigus praegu ja ma'i kahtle oma võidus hetkekski. Nimelt pakkus vastane, et DJIA käib enne 01.07.2001 ära alla 7000p piiri. vedasime tunduvalt suurema summa peale...noh, mis arvate, kumb võidab?
  • to velikij: Väljendasin ennast natuke ebatäpselt tõesti, kuid võime teha ka kiriku keset küla ((4200-2500)+2500)/2=2100. Ehk kui NAZ tuleb allapoole 2100-st punktist 1,5 aasta jooksul olen mina võitja. Kui ei, siis Sina.

  • to beast:

    Kas sa 1 aastaks ei tahaks vedada? Esiteks on see nii pikk aeg oodata, lisaks 1,5 aastat tähendab jaanuarikuud, ning enne seda on oktoober, selline tormine ja vihmane ja mulle üldse ei meeldi...kuldses septembris oleks palju parem õlut juua! Aga 2100p on täiesti sobiv tase!
  • to velikij: esialgselt ikka 1,5 a. oli jutuks.
  • To Beast,

    pagan, näpp vajutas pisut vale klahvi enne...

    Mina olen nõus kihlvedu vastu võtma: 1,5 aastat, Nasdaq <=2100.

    Kaks õlut on sinu, kui asi nii peaks olema.
  • to Graafik:

    Mis Sa arvad kui LHVD saidile üles panna väike nurgake, kus saaks kihlvedusid sõlmida? Näiteks antud juhul oleks vedajaid vist päris mitmeid.
  • Mul oli mõlkus kusagil mälusopis, et kunagi veeti eei.ee foorumis ka kihla (sealt need 2 õlut). Ja leidsin vähemalt ühe sellise juhtumi üles! Vestlus ise eelmise aasta detsembrist - Kliki siin!
  • Kui khlvedusid rohkem sõlmitakse, siis võiks ülevaatlikul kujul kajastada küll seisu - mõtleme
  • Kulla graafik , ära mõtle, tehke ära!
  • Oh! Ma lootsin, et beast reageerib minu oktoobrikuu kollendavatele lehtedele ja sügisnukrusele aga ei yhtään mitään, nagu ütleb Rein Lang. Siis pole midagi parata, NASDAQ 2100p. ja 1,5 aastat, 2 õlut vahele, beast, ma olen kihlveoga nõus!
  • Aga muide, Graafik & co, siin inimesed kipuvad raha lotomängudesse panema ... aga tehke kihlveokontor kiiremini ära ... usu mind, it works!
  • Niisiis, kaks 2 õlust deali on ootamas jaanuari 2002.

    Aga nüüd norin natuke - velikij, Su viimane rida peidab väga sügavat elutõde (väikse trükiveaga) - Use your mind, it works! :))))
  • Kihlveokontor interneti kaudu oleks väga huvitav ja uus äriidee. Pole veel kuulnud, et selline kuskil maailmas olemas oleks. Teed valmis ja müüd mõne miljardi eest Yahoo'le maha...

    Veiko
  • Idee eest mõni prosa mulle ka, pliis! :-)))
  • to veiko: Enne kui mõne miljardi eest maha saad müüa, pead kuskilt umbes miljon kasutajat saama. Soft kui selline ei maksa nüüd küll mitte midagi.
  • Ega ma tõsiselt seda ei mõtelnud :) Kui toode hea ja vajalik on, saab internetis miljon kasutajat kiiresti. Isegi ei ole vaja mingit $200M banneri reklaami peale kulutada. Kõik on aga idee testimise küsimus. Kaks aastat tagasi, kui ise aktiivselt enda jaoks interneti marketingi õppisin, sain selgeks tüüpilise interneti ettevõtja strateegia. Loob 30 uut ideed kvartalis, kolm läheb üldse käima ja üks hakkab tulu tooma.

    Veiko
  • to Veiko:
    Palun ole hea ja räägi ka mulle, milliseid autoreid, materjale jms kasutasid internetimarketingi õppides? Küsimus on tegelikult personaalne ja võiksid mulle ka personaalselt vastata urask.velikij@mail.ee Oleksin selle üle väga tänulik!
  • Ei jäta võimalust kasutamata ja reklaamin http://www.tarkvara.ee/marketing ning kirjutan Sulle pikema meili.

    Veiko
  • kihlveod?, haista gängi õlle peale?? its gonna be very hard landing...
  • to: johngray

    Selgita neile ka, kes pole valgustatud ega pühendatud, mis ühist on õlle peale kihlveol ja haista gängil? (ilmselt vaatan liiga vähe telekat, sry)
  • Soros on hiljaks jäänud, meie Beastiga teadsime juba varem :)
  • Küsimus natuke teisest vallast: Miks Soros ei ole Forbesi edetabelis miljardäride hulgas? Kas keegi teab?
    Samuti ei ole teda 30 väärtpaberiautoriteedi hulgas, kus W.Buffetki oli edetabeli lõpus?
  • Sorosel on viimasel ajal päris palju mööda panemisi, näiteks investeeris ta (see oli vist 1997 a.) Venemaa aktsiatesse, ja ärkas 2000 kevadel, avastades enda jaoks tehnoloogiaaktsiad.
    Kui nüüdseks on NAZ ~5000 => ~2500, ja Soros arvab, et pehme maandumine vist ikka pole võimalik, on ta järjekordselt hiljaks jäänud.



  • Beast!

    Tunnistan ausalt, ametlikult ja avalikult oma kaotust Sulle NAZDAQ peale sõlmitud kihlveos!

    Tulen messilt (Hannover) tagasi ja siis seteldame väiksed õlled ära! Graafiku võiks vahekohtunikuks kutsuda!
  • Veidi taustast - vedasime Velikij-ga 21/07/00 (Nasdaq oli siis ca. 4200) kihla, et Nasdaq tuleb/ei tule alla 2100 punkti 1,5 aasta jooksul. Ja ei möödunud aastatki ...

    Loomulikult ei valmista selline lauskukkumine mullegi mingit rõõmu, kuid 2000. a. tasemed olid lihtsalt paigast ära.

    Muuseas, kui nüüd mõtlema hakata, siis on mul praegu vist viimase 2 aasta kõige pullilikumad mõtted US turu suhtes. Karumõtted sammuvad taas metsa poole :)
  • Ja minul vastupidised mõtted. Praegu nii karu kui olla annab, sest kuigi ma ei usu globaalsesse majandussurutisse, ei näe ma lähemate kuude jooksul kusagil rohelist värvi! Ei sektorite ega riikide kaupa.
    Aga see hetk ongi tegelikult ju õige aeg sisenemiseks!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon