Miks sa käid foorumis? - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

Miks sa käid foorumis?

Log in or create an account to leave a comment

  • Ma usun, et LHV directi tegijatel oleks endal ka huvitav teada saada, millised eesmärgid on foorumi külastajatel?

    Kas siin käiakse, et:

    #saada häid investeerimisvihjeid
    #näidata välja oma tarkust
    #leida sõpru

    ... jne, jne.

    Ise käin siin aeg-ajalt töö ajal, et olla kursis nii Eesti kui ka väliste asjadega, olen siit paar head soovitust saanud.
  • Mulle tundub, et Sa käid siin tõesti "aeg-ajalt", Illimar:)

    Näitad välja oma tarkust, selle peale antakse Sulle asjalikke vihjeid ja lõpuks kui sõnasõda peetud saate sõpradeks ka... nii sama norisin, lihtsalt pealkiri oli intrigeeriv...

    üldiselt pole foorumil viga, saab üht ja teist kasulikku teada
  • Mina olen passiivne foorumlane. Loen soovitusi ja kogun tarkust. Kui ise saan piisavalt targaks, siis ütlen sõn sekka ka.

    Muidu on kõik OK, kuid teinekord võetakse asju liiga isiklikult ning hakatakse mingisuguseid arveid klaarima. See tundub väga ebaproffessionaalsena
  • kogu foorumi eesmärk seisnebki vist eeldatavasti selles, et nende tootlus kes siin osalevad on lõppkokkuvõttes suurem kui nendel kes seda ei tee!!! Muide kui keegi põgusalt Reval-i juttu mõned nädalad tagasi luges ja selle kõrva taha pani, siis teenis päris hästi.
  • Tegijate poole pealt:

    1) Kollektiivne teadmine on alati suurem kui üksikindiviidil. Kui oled osav küsija võid sa saada parima vastuse. Hea näide on tehnoloogiasektor.
    2) Kollektiivne silm võib märgata seda, mida ka parimad analüütikud ei saa märgata - näiteks kas mõni tehas töötab ka laupäeviti/pühapäeviti, mis võib anda kaudset teavet nõudlusest ettevõtte toodangu vastu.
    3) Ebaseaduslik, aga tõsi - foorumites kõikjal lekib aeg ajalt siseinfot. Ise hästi ei uskunud kuni isiklikult veendusin(USA-s).
  • Foorumites käiakse infi kogumas.

    LHV Direct võiks rohkem vaeva näha selle kallal, et muuta passiivsed lugejad aktiivseteks osavõtjateks. LHVD võiks värvata rohkem adminne, kes osalevad aktiivselt vestlustes ja avavad vestlusteemasid ning õhutaksid passiivsed tegevusse.

    Tavaliselt ei võta need adminnid raha kui saab diili teha mõne aktiivse ja usaldusväärse community liikmega, kes nagunii iga päev osaleb.



  • priidik, ma vaidlen sulle vastu. Mina arvan, et kui läheb jutustamiseks nagu Delfis, siis hakkab terade väljanoppimine sõkalde hulgast tohutult aega võtma (Refresh, Open, jne). Mulle meeldib, et räägitaks vähe, aga targalt. Ise püüan võimalikult vähe esineda, aga edevus saab aeg-ajalt võitu :-))
  • mina käin selleks, et tajuda investorite m6ttemaailma, spekulantide oma ka. et saada miski "ahha, asjad kaivad nii" effekt. huvitav on lugeda teiste inimeste vaateid asjadele, mis endal kahesilma vahele jaid.

    foorumist saabki ideid.
    hea oleks, kui keegi ka oma kogemusi realworld examplede peal realtimes jagaks (nagu monikord tehake teemadel kauplemispäev 29 mai) jne jne.
  • Mina amatöörina käin näiteks selleks, et elukutseliste maaklerite ja ka turu enda üldmeeleolu tabada.

    Selle põhjal annab häid investeerimisotsuseid teha:

    a) Kui kõik prof. turutegijad on ühel meelel, et tulevik on L pika alakriipsuga; tuumatalv tulemas ja ainus "sure bet" on rahustitootjate aktsijad, tasub tigedalt kõike saadavat üles hakata ostma. Eriti veel just neid, kes hiljutise negatiivse uudisega on allasuunas üle reageeritud. Eile näiteks tundus üks selline päev olevat.

    b) Kui profid räägivad uute "high" tasemete võimalikkusest; pullituru aastatepikkusese jätkumise võimalikkusest ja vaat et toovad veel lagedale tabusõna "repositsioneerimine", siis likvideeri koheselt kõik positsioonid; unusta natukeseks oma maaklerkeskkonna parool ja soovitavalt ka url ning osta vabanenud raha eest midagi muud. ...no kasvõi maad & kinnisvara kui muud pähe ei tule. (Või no kui kui paadunud börsimaniakk just oled, siis shrordi vähemalt sel hetkel.)

    :-)

    OK - just kiddin' - ärge nüüd väga tõsiselt seda soovitusena võtke. Aga fakt on see, et inimesed, kes viimasel kolmel aastal tehnoloogia- ja geneetikasektoris nii oleks käitunud, oleksid sellega kena kopka kokku ajanud.

    Ühesõnaga: foorumid on hea koht turutunnetuse saamiseks.
  • kulge profid, järsku te jagate oma m6ttekäiku miks te konkreetse aktsia valite tradimiseks/shortimiseks voi siis spekuleerimiseks/daytrademiseks jne?
  • Tunnistan ausalt et osalen aegajalt foorumites puhtalt edevuse pärast.Rahamaailma asjadest ei taipa ma mitte tuhkagi.Nii et ärge minu sõnavõttudesse tõsiselt suhtuge.Samas pean möönma et olen mõnede teiste tekstidest mõndagi kasulikku endale kõrva taha pannud.Ning vabandan juba ette kui ma kellegi meelerahu siin foorumites olen häirinud,aga keegi peab ju kloun ka olema.
  • Paljude foorumlaste (including me) jaoks oleks kasulikum rohkem häid raamatuid lugeda ja vähem siinset soga ahmida.
    Siinne on nagu telekavaatamine või jutukasistumine, fun, ent vähese kasuteguriga.
  • Wrong, Fit

    teleka ees istumine ja jutukas on halvad võrdlused

    Foorum on interaktiivne vastupidiselt telekale
    ja jutukas nõuab palju aega(vastupidiselt foorumile), kui sa pole lihtsalt passiivne jälgija.

    Mis puutub kasutegurisse, siis on see igasühes endas kinni.
    Sind näiteks huvitab tavaliselt urmasotilik küsimus, kui suurte summadega keegi kaupleb. Sellest teadmisest palju kasu tõesti ei saa.

    Aga mina küsin: kust ma internetist leian ühe või teise asja.

    Näiteks:
    Kas keegi teab kust leida päevasisest TRIN(Arms Short Term Trading Index) graafikut?
    Kui ma saan sellele küsimusele vastuse ongi foorumil kasu sees.
  • wrong,graafik.
    Kellest on vähegi asja, otsib vajaliku info ise välja, autoriteetsest allikast (netist/raamatust) ning ei jää lootma, et äkki keegi siin ütleb midagi.
    Sinu mainitu on veel asjalik kyssa, aga lollide päringute/väidete arv foorumites on masendav. Kas kogu elu loodetakse, et keegi nende laiskade eest kõik asjad ära teeb?
    sander, hea poiss teinekord viitsib vastata. Ja ma loodan et mu torkimisest on ka natuke kasu.
  • wrong,wrong, fit:-)

    et inimesed on laisad on eelarvamus.
    mina arvan ,et inimesed on ääretult vähe internetiga kokku puutunud ja tõesti ei leia vajalikku informatsiooni.

    See on ressursside raiskamine, kui sa ise kogu maailma endale püüad selgeks teha. Loomulikum ja praktilisem oleks teadmiste vahetamine.

    Olen nõus, et sobiva foorumi leidmine on suur probleem.
    Selle foorumi probleem on, et jutud on siin liiga targad, mistõttu algajad ei julge sõna võtta.
  • Fit, tõmbame paralleeli.

    Oletame, et me teame ühte tüüpi. Kes on enda meelest Eesti kõige parem aiavärvija. Talle käivad närvidele kõik kes ise aeda värvivad ja naabrimeeste käest sellealast nõu küsivad. Tüübi arvates ei pea ise värvitud aed üldse vastu ja kõik kes seda esimest korda oma väikse aia peal tegema hakkavad on oinad.

    Kuid kusagilt tuleb ju alustada?
  • Graafik,
    "Kas keegi teab kust leida päevasisest TRIN(Arms Short Term Trading Index) graafikut? "

    internetis kergemaks orienteerumiseks,"et leida vajalikku informatsiooni..." soovitan mõnda otsimis-kategoriseerimis programmi,Copernicut näiteks.
    ;-)

    seniks siit sulle päevasisene TRIN graafik 20 minutise delayga.Kui soovid reaalajas,tuleb kasutajaks registreeruda.

    http://www.quote.com/quotecom/stocks/quotes.asp?symbols=INDEX:TRIN

    ..ja siit nädalane trin:

    http://www.wallstreetcourier.com/technician/market-indicators/trin.htm

    have fun!
    :-)
  • olen usa asjades suht algaja, aga mis asjad on testl, testr, testa, testc jne nasdaqil just kui oleks- aga pole ka
  • Mina kyin LHV foorumis, sest see on kahjuks ainuke koht kus ma saan oma EESTI vendade ja ydedega arutada kyesolevaid, nii sise kui ka vylis investeerimis, poliitilisi kui ka teisi probleeme. Kahjuks on minu arvates see foorum ainuke EESTIS kus seda teha saab. Muidugi on ka olemas veel teisi foorume nagu Aripyev ja Delfi kuid seal pole tegijaid nagu vend VIIES, GRAAFIK, KRISTJANID, TEREMERE, SCROOGE ning opositsioon vennas FIT (he-he)Mulle meeldib FIT-i iseloom! Vahest kyll natuke noriv kuid me vajame opositsiooni ja koalitsiooni! Muidugi ainult tyelisi mitte mynguomasid. See on see, mis toob tyelise ja kasuliku pyevavalgele. Ning kyik on palutud osavytma LHV foorumitest! Me kyik oleme algajad see myni aasta ei tee meist kellestki veel proffi! Ainult Action teeb vyi muudab midagi!
  • kule fit.
    kas see, et su vanavanemad orjasid p6llul omikust 6htuni, tähendab et ka sina pead orjama? ei ole ju nii! ja loomulikult ei asenda ise opitut mittemiski, aga alustaes on alati probleem "kust?".

    kui inimene kysib, mis aktsiaid osta tuleb!!
    on see kysimus yhelt poolt t6esti loll, teisalt aga v6ib sellele vastata mitut moodi:

    1)hakata targutama et vaat tule ikka trende vaadata jms, st suur mullik6ne mis ei ytle midagi, ehk siis ytleb raffatarkust

    2)öelda et kysija on loll ja olgu vait

    3)seletada oma kogemus ja oma pohjused miks sa ise just seda aktsiatkaubitsed.

    loomulikult on igayhel oigus vastata voi vastamata jätta, aga v6rdustaksin ylbed äraytlemised lollide kysimustega: neid ei ole siia vaja.

    mind isiklikult just huvitakski proffide m6ttekäik, kuidas nad turgu vaatavad ja mis alusel otsuseid teevad. see on inimlik side. raamatut on ju yldistused, puudub nö kogemus elust enesest.


    siis kui saad teada piisavalt paljude inimeste teooriad ja kaitumised, void vaikselt neid ise uurida ja omi jareldusi teha.

    nasdaq on suur ja lai ja vaevalt et keegi kellegi valjakaidud ideed nii ara kasutab et esialgne omanik kahju saab. teadiste jagamine on ikka win-win. no algajad ka moned neist saavad kunagi proffideks..

    nagu mul on yks s6ber kes ostab noortele tibidele stuffi, väites et "investeerib tulevikku".

    ta ei saa konkreetselt ise ju midagi tagasi!
    (ta pole pervert nimelt, lihtsalt m6nusmees)
  • Kaks vaherepliiki.

    1. Et raamatuid lugeda, peab keegi need kõigepealt valmis kirjutama ja samamoodi tuleb kuidagimoodi enne autoriteetse raamatukirjutamist endale autoriteetsus mitte miilestki tekitada.

    2. Rämpsust kullaterade ja heinakuhjast nõela otsimine on anne ja kaasajal tuleb seda annet osata eneses arendada. Seda ka iportaalide puhul. Yle 99% sisyst võib ju rämps olla, aga kui ka 0,1% on midagi sellist mõistlikku, mida saab enda jaoks kasutada ja ymber töötada, nii et sellest hoopis midagi muud kujuneb, kui algselt, siis vähemalt kirjutaja tagasihoidliku isiku jaoks on seda piisavalt.
    PS. Kategooriliselt palun mitte lugeda minu tekstist välja, nagu ma kahtleksin, et Fit'il seda annet ei ole.

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon