Agilent technologies - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Agilent technologies

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse


  • Tükk aega olen jälginud ühendriikide turul toimuvat eemalt. Mõttega, et kui midagi tõesti usku tekitavat silma hakkab, siis võiks isegi natuke raha mängu panna.
    Minu investeerimisarvamus on, et erinevate brokeragede ja investeerimisfirmade hinnagud on üldiselt üks suur jama. Pigem on mõtet jälgida ja küsida arvamusi inimestelt, kes ise mingi tehnoloogigaga või valdkonnaga tegelevad.
    Siitkaudu olen jõudnud mõne firmani, mida tasuks silmas pidada. Neist huvipakkuvaim tundub olevat Agilent Technologies. Milleks arvata, milline biotehnoloogiafirma jõuab tippu, kui võib osta ettevõtet, mis kõigile neile vajalikku aparatuuri toodab?!
    Mis on arvamused Agilenti (A) kohta?

  • Agilent Technologies on tõesti huvitav aktsia, mis on hetkel oma hinna poolest küll soodus. Priit, mis Sa arvad, milliseid poolaasta tulemusi A näitab ja kuidas mõjub see suur koondamine aktsia hinnale?
  • Agilent tundub olema nagu veneaja lõpu valuutapood, kus kõrvuti toiduainetega müüdi kosmeetikat ja talvesaapaid. Päris raske on temast õiget sotti saada ja endale mingit adekvaatset pilti tekitada.

    Äkki oskab keegi Agilenti fännidest asjasse rohkem selgust tuua?

    Kaks kuuma asja, mida Agilenti puhul märgitakse, on tema seotus biotehnoloogia ja optilise sidega.

    Mida ta siis biotehnoloogia vallas teeb? Tal on inkjet tehnoloogia DNA microarray:de (mikromassiivide)loomiseks. No, ja siis. Oskab keegi ära seletada, milleks need DNA microarrayd head on? Kes neid sööb? Kas see on DNA-dest kõvakoopia (pildi) tegemine? Kas microarrayd on ainus moodus DNA-de talletamiseks? Kui ei, siis millised on tema eelised teiste meetodite ees? Kas inkjet tehnoloogia, mida Agilent valdab, on ainus moodus nende mikroarrayde tegemiseks? Kui ei, siis mille poolest ta on parem, kui muud tehnoloogiad? Kui suur on Agilenti tehnoloogia potentsiaalne turg? Kujutan ette, et see on suhteliselt väikesearvuline seltskond, kes tema tehnoloogiat kasutab. Pole vist oodata, et iga pere hakkab omale perealbumisse DNA pilte talletama? Äkki ma eksin?

    Optilise side poole pealt on Agilent vististi maha saanud esimese optilise switchi prototüübiga. Kui kaugel on see prototüüp reaalsest seadmest?

    Mida olulist Agilent veel teeb?
  • To Gorilla: konsulteerinuna suurema spetsilaistiga kui ise, püüan põhjendada, miks Agilent on perspektiivne.

    Jätan Agilendi toodetest vaatluse alt valja sidesysteemid ja elektroonika, mille aktuaalsust ei ole vaja põhjendada ja vaatlen analyysi- ning testaparatuuri life science ja healthcare tarbeks.

    Nagu teada, on ravimite väljatöötamine jubekallis ja valjatöötamise hinna alandamine on ravimifirmade jaoks väga oluline. Ravimite
    väljatöötamine koosneb mitmest etapist, millest ühed mahukamad on tohutute koguste potentsiaalsete kandidaat-ainetega testide ja analüüside läbiviimised. Neid tuleks teha nii kiiresti (Ja see kiirus (high
    throughput, nagu seda tavatsetakse nimetada) ei ole vajalik mitte ainult ravimiväljatöötamises vaid igasuguses geneetikas, biokeemias, molekulaarbioloogias jne.) ja automatiseeritult kui vähegi võimalik. Just sinnakanti sihib Agilenti välja töötatud lab-on-a-chip tehnoloogia, kus mikroskeem ise muutub analüüsiseadmeks. Agilent koos Caliper Technologies-ega on esimesed (ja minuteada seni ainsad), kes on lab-on-a-chip tüüpi asjad kommertsialiseerida suutnud.

    DNA-microarray on üks meetod tõsta märgatavalt
    DNA-analüüsi kiirust ning kiirus on ikka ja jalle väga oluline geenitehnoloogias. Siin mainitakse, et tehnoloogia juured on ink-jet printerite tehnoloogias. Siin ongi üks Agilendi eelis konkurentide ees: tal on olemas "in-house"
    kompetents nii analüüsiaparatuuri kui ka inkjet printerite tootmise alal. Enamusel analüüsisedamete tootjatest ei ole "in-house" kompetentsi ink-jet tehnoloogias. Samuti ei tooda teised analüüsiaparatuuri tootjad üldiselt
    ise mikroskeeme, mis takistab neil selliste asjade väljatootamist nagu lab-on-a-chip. Agilent töötab välja ja toodab ka optoelektroonikasõlmesid (väga olulised mitte ainult sides vaid ka analüüsiseadmetes). Jällegi, enamus analüüsiaparatuuri firmadest ei oma
    vahetut kompetentsi sellel alal. Niisiis tundub, et selle "veneaegse valuutapoe" sündroomil on omad eelised.

    Ülalpool on juba mainitud nende tehnoloogiate potentsiaalsed tarbijad. Iga pere sedatüüpi asju ostma ei hakka, aga võttes arvesse biotech-genetech-biochem-molbiol-tüüpi asjade erakordse aktuaalsuse ning ennustused tugevaks kasvuks, on mul tunne, et tegemist on üsna hea
    turusituatsiooniga. Lisaks tundub, et vähemalt osaliselt on Agilendi aktsia praegune madalseis põhjustatud just kõrgest nõudlusest ja sellega
    kaasnevast tarnete viibimisest-hilinemisest.

    to Janno1: täna peaks Agilent avaldama oma kolmanda kvartali tulemused (selline majandusaasta on neil). Oodatakse kasumit 20 senti aktsia kohta. Ise arvan, et neil tulemustel pole aktsia hindamisel suurt olulisust.

  • Lisaks Agilentile teeb DNA-microarray:sid ka Corning. Corning väidab, et microarray:de turg kasvab "from $250 million today to $1 billion in 2005" ja ta kavatseb saada selle miljardilise turu liidriks.

    http://biz.yahoo.com/bw/000912/fl_corning.html

    "According to Corning, the new manufacturing process will enable it to manufacture one DNA microarray per minute, 10 to 20 times faster than today's conventional processes. In addition, Corning estimates that its process will allow it to produce thousands of arrays during a single production run, versus conventional processes, which are typically limited to less than 500 microarrays."

    Cornigi tehnoloogia tuleb müüki 1Q 2001. Kas keegi oskab öelda, kas Agilenti tehnoloogia on juba tootmisküps ja milles seisnevad ühe ja teise tehnoloogia plussid ja miinused?

    Kas on veel DNA-microarrayde tootjaid, kes planeerivad tõusta turuliidriks :)
  • Agilent alustas tarneid oma esimesele kliendile ja koostööpartnerile Rosetta Inpharmatics Inc-le täna.
    http://biz.yahoo.com/bw/000912/ca_agilent.html
  • Üks hüva link DNA microarray:de huvilistele:
    http://www.wired.com/wired/archive/8.06/affymetrix.html

    Tuleb välja, et firma nimega Affymetrix on üritanud patentidega kogu tehnoloogiat oma käpa alla saada. Ta on saavutanud sellega biotehnoloogiasektori seltskonna hulgas tõeliselt paha poisi staatuse (a'la MS ja Intel). Teda võrreldakse Fordiga, kes peale esimese auto valmistegemist oleks auto, kui neljarattalise mootoriga sõiduki ära patenteerinud.

    Vastukaaluks hakkas siis arenema mingi Linuxi taoline freeware microarrayde tootmine - algul ülikoolide juures ja hiljem ka tõsiste tegijate poolt (Agilent, Corning, Motorola).

    Ka üks pikantne lõik. Affymetrix tegi HP-ga deali, kus HP tarnis Affymetrixi microarrayde töötluseks mingeid analüüsiseadmeid. Nad tegid lepingu, mille järgi Affymetrix peab 2003.aastani oma klientidele seda HP seadet müüma. Nüüd on HP-st spinninud Agilent Affymetrixi konkurent ja Affymetrix peab konkurendi kaupa müüma.
  • Agilent müüb oma kahjumeid tootva meditsiiniaparatuuri tootmise:
    http://dailynews.yahoo.com/h/nm/20001117/tc/agilent_focus_dc_2.html
  • See oli hea uudis (sestap ka +14% samal päeval). Agilent müüs kahjumit tootva haru 1,7 miljrdi dollari eest ning lubas saadud raha toel keskenduda biotech firmadele aparatuuri tootmisele. Viimane on asi, mida Agilendi juures ise hindan ja mistõttu oman ka Agilendi aktsiaid(ostsin 52 pealt, seega praegu olen -10%).
    Esmaspäeval (20. november) avaldab Agilent oma finantsaasta 4 kvartali tulemused. Ootetulemus on EPS $0,51, kuid usun, et tegelikult tuleb midagi vahemikku $0,55 - $0,60.
  • 4 kvartal EPS $0,69! Väga tubli. Kasv aastaga 77%. Käibe kasv 38%. Vaatab, mis homme hind kah teeb.
  • A-aaarvamus on seekord ühene,A trend on A-llapoole ja kui keegi hakkab selle A-ktsia vastu kuskil huvi tundma,nohh,siis võib talle ju ka kukile hüpata ja vaadata kas A-st ka A-sja vedajat on.A esialgu jääb ta sinna watchlistile,kus ta koht ka olema peaks.

  • A võib ka allapoole minna, kuna turg on tatine ja ilmselt jääb selliseks veel mõneks ajaks. Aga see ei ole tegelikult tähtis. Tehnoloogia revoluutsiooni see ei peata. A on test ja mõõteriistade tootmise vallas communication ja life science bisnestele kindel turuliider (oma lähimast konkrendist käive üle kolme korra suurem) ning näitab head kasvu. That's it.
  • to Priit:
    Mis sulle tähtis onn, kas see, et A on hea firma või et Sa A-sse investeerides teeniks? Praegu ma vaatan, et raha võid sa kaotada, peaasi et firma liider oleks :)
    Aga kui oled tõesti pikaajaline investor ja usud aktsiasse, siis osta langedes üha juurde. Ent meenuta: ka bluechipid võivad nulli minna.
  • Lisaks, Priit, kes sa armastad numbreid uurida-puurida, 0.69 kasuminumbrid sisaldasid 17 centi one-time-gaini, mistõttu, tegelik number oli 0.52, väga napilt üle First Calli oodatu.
    Ja nagu ütles Bear Stearns: "Great quarter but cloudy outlook". 20 % käibekasvu järgmiseks aastaks pole ka midagi erilist.

    Oi, ma olen norija tüüp, aga võibolla on see põhimõtteline trader VS investor suhtumine :)
  • To Fit (1): Loomulikult tahan A aktsionärina teenida! Minu mõte oli lihtsalt selles, et turu liikumist ette ennustada on raske, turg võib nii tõusta kui langeda. Sellega ei viitsi oma pead eriti vaevata. Oluline on, et ettevõttel hästi läheks. Kui A näitab häid tulemusi, kuid aktsia hind ikkagi langeb üldise meelestatuse tõttu, siis on tõesti õige aeg positsioone suurendada.

    To Fit (2): 0,69 sisaldas tõesti 17 senti one-time-gaini, kuid ka analüütikute poolt oodatud 0,53 sisaldas seda!

    Agilent Q4 earns 69 cents
    --4:25 pm - By Chris Kraeuter
    Agilent Technologies reported fourth-quarter net income, including goodwill but excluding a one-time charge, of $305 million, or 69 cents a share, compared with $146 million, or 39 cents a share, during the same quarter last year. Analysts surveyed by First Call expected, on average, earnings of 53 cents a share, including a 17-cent goodwill gain and excluding the 3-cent restructuring charge. Revenue was $3.37 billion compared with $2.45 billion during the same quarter last year.

  • tere fit

    1) Kas sul on väga palju vaba aega?
    2) Kas sa jumaldad kommentaaride kirjutamist?
    3) Kas sul midagi lõbusamat ei ole teha?

    just kidding,dont hit me,i'm small:-)


    kuule Priit,
    ahh ma jätan parem ütlemata...loe parem fiti jutt veel kord läbi...nohh ja siis vaata..ahh, what do i care.
  • Teremere, räägi nüüd ikka välja, mis meelel mõlgub!
    Jah, ja muideks, võiksid valgustada ka seda, mida sisaldab sinu watchlist.
  • Priit,
    mis mul mellel mõlgub on see,et "Mis sulle tähtis onn, kas see, et A on hea firma või et Sa A-sse investeerides teeniks? "

    Mida sisaldab minu watchlist?juuu mast bii kidding miii...:-D

    OK Priit,tahad hea nõu kuulda võtta,pane A wachlistile ning oota "kui keegi hakkab ka selle A-ktsia vastu kuskil huvi tundma"

    ja märkus vastavalt mängureeglitele:
    suhtu sellesse nõuandesse kui subjektiivsesse arvamusse.
  • teremere,
    mis tähendab antud juhul see 'keegi', kes A vastu huvi hakkab tundma?
    Milline on see 'keegi' kriteerium, mille puhul sa A vatslistist välja võtaksid? Kas pakud mingeid mailstõune kah? Rohkem konkreetsust, pliis!
  • Niipalju veel, et ise ostsin üleeile peale meditsiinitehnika müügi avaldamist 46.375-ga. Loodan, et tõuseb. Paistab praegu tehniliselt päris kobe olevat, lisaks veel see hea uudis. Nagu näha on ta ka täna päris hästi vastu pidanud. Vaevalt küll sellisel närvilisel turul uusi high-sid üritab. Seepärast pistsin 55 peale sell stopi. Kui pärast seda langeb, siis on kasum taskus ja hea jälle head kraami altpoolt tagasi osta. Let's see!
  • GorillaG,
    OK, aitab slängist jahh?Kui te aru ei saa,mida ma räägin,siis küsige aga...ega mina ei tea ju,Võibolla ma tõlgin vaid inglise keelt eesti keelde ja te ei saagi millestki aru,mida ma siin pajatan...

    "'keegi'", kes A vastu huvi hakkab tundma" tähendab seda,et langustrend asendub tõusutrendiga...igal vennal peaksid omad kriteeriumid nn.ostusignaali jaoks välja töötatud olema.Kas siis cross-over 50 päeva MA või mis iganes.Trend on alla ja see tähendab,et mitte keegi ei tunne A-ktsia vastu huvi.Müüjaid on rohkem kui ostjaid.Kui selline lugu muutub vastupidiseks,tähendab see ka,et "keegi tunneb A-ktsia vastu huvi"....ja hind läheb aina ülespoole ja on aeg hakata mõtlema A-ktsia ostu peale,et,nagu Fit ütles "Mis sulle tähtis onn, kas see, et A on hea firma või et Sa A-sse investeerides teeniks? "
    hehh.:-)
  • Teremere, hakkan aru saama, et räägime ühest ja samast asjast, kuid eri keeltes.
    Kui sinu jaoks on ostusignaaliks "cross-over 50 päeva MA" siis enda jaoks pigem Tartu Ülikooli keemiahoonesse ostetud Agilendi uus spektraalanalüüsi seade (parim omasuguste seas) või oodatust paremad kvartalitulemused või ehk olulisim, väga normaalne valuation võrreldes analoogset kasvu näitavate tehnoloogiafirmadega.
    (Natuke halb näide: A käive on 1,8 korda väiksem kui CSCO-l, market cap on CSCO-l 17 korda suurem, kasv on võrreldav, PE-st parem ei räägi)
    Nojah, ja see trend. Täna on alla, homme on üles. Ja kogu see tehnilise analüüsi värk on BS.
  • Priit,
    No jahh,see on juba selgeks saamas,et keeled on siin erinevad.ma ei tea eestikeelsest erialasest õige-sõnast mitte....No ma arvan ,et chart on eesti keeles graafik,tundub nii.:-)
    Ärge mind nüüd siin narrima hakake sellepärast,.....pliiiiiis:-D

    Priit,kui nüüd tõsiselt ja asja juurde,siis....oma viimaseid sõnu pead sa sööma,seda võin ma lubada.:-I

    Nohh,siin mujal räägiti näiteks Hansapangast.Kas see eesti äri-ilma suur uhkus ja au on nüüd siis kehvem ettevõte kui septembris 97,näituseks?
    Nii et kahjuks tuleb korrata Fiti väga selget küsimust "Mis sulle tähtis on, kas see, et A on hea firma või et Sa A-sse investeerides teeniks? "
    Sellega loen antud teema enese jaoks ammendunuks. Samas hoian siin edaspidigi silma peal,juhuks kui keegi kuskil veel kavatseb punase tulega üle sõidutee tormata...

    Jah loomulikult Priit, suhtu mu arvamusse kui subjektiivsesse hinnangusse,ei enamasse.
  • GorillaG,
    Kas müüsid 55 peal maha või hoiad pikemalt?
  • Natuke tehnilist analüüsi: 

    Allikas: http://www.thestreet.com/_yahoo/comment/techforum/1197976.html

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon