Äripäev: ühe pakkujaga riigihankekonkursid - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Äripäev: ühe pakkujaga riigihankekonkursid

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Äripäev kõneleb ühe pakkujaga riigihankekonkurssidest, sh MicroLinki omadest.

    Üsna huvitav on jälgida MicroLinki teed riigi infosüsteemide rajamisse. Näib, nagu oleks MicroLink tugevalt kedagi õlitanud süsteemis, sest selle aastanumbri jooksul on MicroLink riigile loonud mitu erinevat infosüsteemi, millest viimane siis EV Valitsuse "Gameboy system" on. Loomulikult on kõigi süsteemide rajamiseks olnud konkursid, konkursid, millel on vaid üks osaleja olnud. Muidugi MicroLink.

    Meenutades mõni aeg tagasi olnud skandaalikest MicroLinki piraatluse teemadel, tekib küsimus valitsuse tarkvarapoliitikast: Miks tellitakse tarkvarateenust praktiliselt ilma konkursita firmalt, mis ei oma tugevat tausta tarkvara loomisel, kuid on osanud silma paista teiste tarkvara piraatimisega?
  • to gaius: Siin on rohkem investeerimisteemaline foorum. Eelmine Microlingi thread oli siin juba üsna ebameeldiv, ei soovi küll et keegi uuesti sarnaselt lahmima hakkaks.
  • gaius, ole hea võta minuga kontakti kalevk@ttu.ee
    Ei ole politseinik või Erki-Niiles, vaid abivalmis kodanik, kes võitleb viimse reliikvia nimel.

    Mises
  • Nagu teame, on MicroLink investeerisime objekt.
  • Nagu teame ei ole MicroLinki aktsia kättesaadav 99%-le selles foorumis osalejatest.

    Give it up, mine piketeeri Toompeal või räägi politseiga, aga ära tüüta inimesi kes siit midagi asjalikku leida loodavad.
  • Mina ei näe kedagi piketeerimas. Esitatud küsimuse moodustamisel oli kasutatud fakte, mitte rahvaluulet.

    MicroLink on Eesti ainus tõsiselt võetav IT firma. Siiani on kõigil tõsiselt võetavatel IT firmadel olnud mingid kalad, mis on nendega miskit teinud.

    Aasta pärast on MicroLink börsil (hope so), st tänased MicroLinki tegemised määravad börsi IT sektori tulevikku kaudsel määral.

    Minu küsimus polnud otsese investeerimisega seotud, pigem trendide jälgimisega.

    Kahju, kui keegi sellest teisiti aru sai.
  • Näib, nagu oleks MicroLink tugevalt kedagi õlitanud süsteemis, sest selle aastanumbri jooksul on MicroLink riigile loonud mitu erinevat infosüsteemi, millest viimane siis EV Valitsuse "Gameboy system" on.

    Kui selle lause esimese poole moodustamisel on kasutatud fakte ja mitte rahvaluulet, siis on õige koht sellest rääkimiseks politsei ja mitte lhvdirecti diskussioonilist.

    Aga võtame su jutu siis äkki lühidalt kokku: kuna MicroLink on suur tarkvarapiraat, ja lisaks sellele annab kellegile valitsuses ilmselt altkäemaksu, siis seetõttu on ML aktsia väga vilets investeering, firma ise varsti omadega läbi ja Eesti IT-sektori tulevik tume? Aga noh, pole hullu, õnneks on isegi meie lähedal Soomes üks väga esinduslik majandustarkvara tootev firma, kelle aktsiatesse võiks selle raha investeerida, mis MicroLinki panemata jääb.

    Siinkohal võime loodetavalt ka selle threadi lõpetada :).

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon