Palm vs teised pihuarvutid ja opsüsteemid - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Palm vs teised pihuarvutid ja opsüsteemid

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Sony tuli välja oma uue pihuarvutiga, mis põhineb Palm'i operatsioonisüsteemil. Handspringi Visor kasutab kah Palmi operatsioonisüsteemi ning ka Nokia on litsentseerinud Palm'i oma tuleva smartphone'i operatsioonisüsteemiks.

    Palm'i opsüsteem hakkab muutuma pihuarvutitel de facto standardiks. Pole üldse oluline, kelle pihuarvutiteid müüakse paremini. Palm on nii või teisiti võidumees.

    Praeguseks on Palm'i opsüsteemi turuosa 66%. Järgnevad Microsoft (alla 30%) ja Psion (alla 10%).

    Kas Palm'st saab pihuarvutite Microsoft?
  • Kindlasti on PALM pihuarvutite Gorilla. Microsoftil enam sinna eriti asja ei ole. Praegune kysimus on nende seadmete mobiilses kommunikatsioonis ja siin ei ole voitja veel kindel. Kas selleks on WAP mobiiltelefon (mis ameeriklaste poolt juba maha kantud ja mille tähendus pidi olema "Wrong Approach to Portability"). Kui Bill oma teledisciga paneb jälle ainult Windows CE seadmetele alla $10 dollarise kuumaksuga interneti sisse, voib turg muutuda. Igatahes paistab praeguseks nende seadmete andmevahetuse standardiks XML kujunevat.

    Veiko
  • Valik ei ole kindlasti mitte WAP vs XML.
    WAP = Wireless Application Protocol
    XML = eXtended Markup Language
    Esimene on protokoll, teine andmete esitusvorm.
    Vastandada saab WAP vs mobile IP ja XML vs HTML.
    XML vs HTML on lahenenud juba esimese kasuks. Ka WAP kasutab seda.

    WAP vs mobile IP on need, mille vahel käib taidlus ja WAP kaotab selle raudselt. WAPi eestvedajate jonnakus selle tõsiasja mittetunnistamisel on hämmastav.
  • Tänan Gorilla. HTML jääb kindlasti alles tava interneti staatilistele lehekylgedele, XML aga muutub rakenduste universaalseks kasutajaliidese keeleks. Täpsemalt oskan oelda peale homset, kui asja puudutav väike seminar läbi on.
    Tegelik kysimus on aga selles, kes ja mis tehnoloogiaga hakkavav pakkuma pihuarvutitele interneti ühendust. Kuna praegustel telekommunikatsioonifirmadel on vaba raha nagu raba, siis on makstud 3G andmesidelitsentside eest suuremat hinda, kui mõne alternatiivvõimaluse investeeringud oleks. Samas aga tundub, et need 3G oksjonid arengumaades (näit. aafrika) kukuvad läbi.

    Veiko
  • Ka Motorola teeb Palmi opsüsteemiga mobiili.

    http://www.cnetinvestor.com/yahoonews/newsitem-yahoo.asp?SYMBOL=N860741
  • Tere. On kellelgi informatsiooni, kas Handspringi saab mingil moel Eestist ka hankida?
  • Põhimõtteliselt saab, aga väga jubeda hinnaga. Selle jaoks peaks minema ja rääkima mõne Palmi praeguse maaletoojaga, aga seal keevitatakse ca. 100%-ne margin otsa (kuna tegelikult ametlikult Handspringi Eestis müüa veel ei saa).

    Reaalsem ja mõistlikum meetod on tellida mõne sõbra või tuttava kaudu kas Soomest või mujalt Euroopast (Visorid peaks tänaseks ka nt. Ungaris ja Tsehhis müügil olema). Sealjuures tasub aga silmas pidada, et näiteks Saksamaalt ostetud Visor on saksakeelse op-süsteemiga (mida küll peaks põhimõtteliselt olema võimalik resettida).
  • Palm is the great platform but not quite expendable like Pocket PC. No USB, CF slots etc.
    The Motorola CPU ( DragonBall ) is very slow comparing to Intel StrongArm or MIPS. The future will be for the company who can create really flexible PDA.
    From the programmer's point of view I found out that Palm's programming cycle is slow. For PocketPC I can use familiar and productive tools as Visual Basic & Visual C++
    By the way I still use Newton MessagePad 2000 and it rocks ( 167 MHz StrongArm CPU ) instead of Palm's graffiti it allows freestyle writing.

  • Jutt käib ju Palmi opsüsteemist mitte Palmi rauast. Palmi opsüsteem on defacto standard. Palmi opsüsteem on vägagi expendable, kui seda kasutab nii Palm, Handspring, Sony ja Motorola. Sellest valikust leiad sa kindlasti ka USB toe, kui seda just vajalikuks pead. Ilmselt pole mingi ülesaamatu asi Palmi os ükskõik millisele PDA-des kasutatavale protsessorile portida. Mis puutub programmeerimisse, siis pole PDA-d mitte programmeerijatele suunatud vaid ikkagi lõpptarbijatele. Neid küll ei koti see, et sa ilma Visual Basicu või Visual C++:ta tööd ei oka teha. Usun, et kaugel pole ka aeg, kus Palm freestyle writingut võimaldama hakkab.
  • GorillaG,
    võtan'd hoogu maha veits...:-)

    no esialgu on XML-iga vaid TCP/IP-le, webile asja.XML-iga pole mõtet WAP-ile üritama minna.WAP-ikene saab hakkama vaid WML-iga,mis küll jahh baseerub XML-il.
    Alles arenduses oleva protokolli,Mobile IP suurimaks probleemiks on webi (TCP/IP) vahendajana turvalisus,samuti konkureerivad p-kollid uhuu..PPP-l põhinevad PPTP,L2TP...lisaks pole teada,kuhu jõuab välja IEEE 802.11 MAC protocol koos wireless LAN-idega.

    Investoritele oleks vaja teada võitjaid jahh...No paraku on nii,et standardite osas võidumehi ette ennustada on väga raske,rääkimata siis "*** kaotab selle raudselt".Lood sellega,mida tarbija eelistama kipub,on segased.Ärakulunud on näide video puhul,kus oli valida formaatide VHS,Beta ning video 2000 vahel.Tarbiakene valis neist välja kõige kehvemat kvaliteeti pakkuva VHS-i.
    Ja ameeriklased kuulutasid enese NTSC kunagi "Never The Same Colour"-iks kuid ei mõtelnudki kirkamate värvidega standardit,PAL-i kasutusele võtta...ning vahivad oma halle värvitoone telekast tänapäevani.:-)
  • Loomulikult on praegu mobile IP-ga veel probleeme, kuid trend on sinnapoole. Maailm on ju täis TCP/IP-l baseeruvaid rakendusi. Keegi ei hakka neid kõiki WAP-i peale väänama. Ja mis see IEEE 802.11 MAC protokoll koos wireless LAN-ga siia puutub? See on ju lihtsalt üks transmissiooni kanal, täpselt samamoodi nagu Ethernet, GSM, CDMA jne. Selle peal võib väga palju erinevaid protokolle käia. Kui antud juhul oli juttu WAPst ja mobile IP:st siis nendega ta küll ei konkureeri.
    Pane ennast tarbija olukorda ja mõtle, kas sa valiksid WAP-i või mobile IP. Ühel juhul oled sa aheldatud wireless operaatorite meelevalda ja sul on kasutada väga vähe rakendusi. Teisel juhul on kogu maailm sinu ees lahti.

    Mis WAP Forumisse (www.wapforum.org) puutub, siis see organisatsioon hakkab ilmutama kinnijooksmise märke. Liiga palju osalejaid ja erinevad huvid on viinud selleni, et seal praktiliselt ei suudeta enam otsuseid vastu võtta.
  • Kas keegi on pihta saanud, miks Palm eile nii vingelt kukkus. Uudiseid pole ollagi, ka mingeid kommentaare sündinu kohta. Ise ostsin igaks juhuks 47 1/8 pealt juurde.
  • Mulle on mulje jäänud, et tegemist on (nagu ikka) üldise minnalaskmismeeleoluga. Praegu tundub, et kõik riistvaraga tegelevate infotehnoloogiaettevõtete aktsiad suunduvad toimekalt allapoole. Mul on lihtsalt mulle jäänud, et nagu ikka toimuvad kukkumised gruppide kaupa, sest paljud vähemkindlustatud investorid tahad "to play it safe". Kui mingi suur (Intel) prantsatab, siis kardetakse, et äkki on see kogu majandusaru probleem ning raha kanditakse ümber. Samas on nii 3Com, kui Palm väljastanud suhteliselt optimistliku kasumiprognoosi, nii et ..
  • I am not talking abt PalmOS or PocketPC OSs. From the technological point of view the difference between them are very narrow. The main question is which OS can extend from a mere organizer. Providing best wireless connectivity, expendability for CF ( not just selected CF as in Palm or Springboard modules ) and access to digital devices by USB. I am not talking about color TFT screens ( 256 colors in Palm IIIc is a joke ), freestyle recognition etc.
  • I don't catch your point? What about are you arguing? From the technological point of view the difference between any PDA is very narrow :)

    If I have to choose between TFT screen and battery lifetime, I choose battery lifetime. And so do most of users. That's the point.
  • To: Vogt
    Uues com.ee+ on toimetaja veerus Aavo Kokk kirjutanud, et Eestis hakkas Handspringe müüma KTK Overall, nii et mine ja uuri sealt.
  • to vogt. Visorit müüb KTK OVERALL. Minagi võin Sulle müüa.
  • to piilu
    huviga sooviks teada, mida Sinul mulle pakkuda oleks. otium@otium.ee
  • Ka Samsung litsentseeris Palmi op süsteemi oma smartphone-le.

    Palmi leeris on seega Handspring, Sony, Nokia, Samsung, Motorola, ...
  • njah, aga oleks ta (PALM) siis selle uudise peale natuke tõusnud. AGA EI! Tankis hoopis.
  • Loogiline, et mingi Samsungi uudis teda ei tõsta. Küsimus on rohkem trendis...
  • Mulle isiklikult tundub, et Palmi platvormi ja kõiki sellega liitunuid ootab ees aeglane, kuid vääramatu langus. Palm ei ole osanud oma potentsiaali realiseerida. Arenduses ollakse Microsoftist maas ning juba praegu edestab WinCE ja Pocket PC rakenduste arv Palmi omi. Selle põhjus on üpris lihtne.
    Palmi esialgse edu põhjuseks olid 2 asja:

    1. Vormi faktor (ainus reaalne konkurent oli Apple Newton, mis oli tunduvalt suurem)
    2. Minimaalsete vajalike võimaluste olemasolu (kalender, mingi hädine Handwriting, notes ja veel üht-teist)

    Ise olen vist Eesti ainus Newtoni kasutaja (MP 130). Omalt poolt võin öelda, et kasutusmugavuselt (kui suurus kõrvale jätta), teeb minu vana Newton suvalisele uuele Palmile pika puuga ära.
    Seevastu PocketPC on asja tuumale juba päris lähedale jõudnud.
    Põhilised Newtoni eelised Palmi ees:
    1. Saan kirjutada nii, nagu olen kogu aeg kirjutanud, ega pea mingeid uusi tähti selgeks õppima ning neid ükshaaval masinasse ajama.
    2. Saan käsikirjas teha näiteks märkmed valmis ja lasta masinal see hiljem tuvastada.
    3. Mul on ekraanil ruumi kirjutamiseks ja joonistamiseks.
    Riistvaraliselt on minu vana Newton Palmist isegi ees (võtab PCMCI II kaarte sisse ja prosa kah kiirem. Rääkimata ekraani suurusest).

    Kõik need head omadused on migreerunud (-mas) juba ka Pocket PC peale, mis teeb selle platvormi oluliselt paremaks, kui Palm (eriti veel, kui vormi faktoriga on sobivasse mõõtu jõutud, nagu iPaq).

    Uute operatsioonisüsteemi reliisidega läheb Palm ikkagi vales suunas. Kurb iseenesest.
  • Lisaks veel, et Palm on suletud platvorm, millele on kuuldavast keerulisem rakendusi luua, kui WinCE/PocketPC peale.
  • Mispoolest on Palm suletum platvorm kui WinCE? Kust sa selliseid asju kuuled? :)
  • Progejatelt, kellelt muult.

    Muidugi ei ole ta täiesti suletud platvorm, kuid windowsi progeja migreerumine Palmile on oluliselt raskem, kui PocketPC või CE peale. Viimase puhul ootavad teda ees juba suhteliselt tuttavad tööriistad.

    Seda näitab ka see, et juba praegu on CE ja PpC jaoks rohkem rakendusi, kui Palmi jaoks. Ehkki Palm on seni veel oluliselt levinum.
  • Nõustun iPilotiga M$ edu suhtes, kuid seda ei taga tehnilised nüansid. Palmil on positsioon, kuid Microsoft on oluliselt enda oma kasvatamas ja osad analüütikud ennustavad selle kasvu: http://news.cnet.com/news/0-1006-200-3894179.html
    Kui M$ võtab asja tõsiselt, on Palmil vähe lootust (nagu oli Netscapel). Sest kui Palm investeerib $100M, siis M$ vastab $1500M investeerimisega. Esialgne kaotus on vaid stiimul M$ jaoks iga hinna eest see sektor endale saada. Netscape puhul ei uskunud keegi, et see taktika töötada võiks, kuid tänaseks on NC marginaaliseerumas ja IExplorer vaieldamatult parim brauser.
    M$ sõbrad (IBM, Compaq, HP etc) omavad määramatut mõju suurfirmade hangetele, igasugu hulgi- ja jaekettidele, turustus- ja arengustrateegiatele; nemad otsustavad koos M$ga, milliseid vidinaid toodetakse ja mida me ostame.
    Ei taha küll kõlada paranoikuna, kuid Microsofti on raske peatada, sest ta on lihtsalt liiga suur ja M$il on palju aega ning väga palju raha.
  • Nõustun keijoga. Lisan vaid seda, et eks need tehnilisedki saavutused ole tegelikult selle sama pingutamise (pappi ja aega palju sisse) tagajärg.
  • kuidas PocketPC hinnakonkurentsis Palmile vastu saab?
  • Ja üldse, kas näiteks eksisteerib eestis mingi võimalus vaba raha investeerida aktsiaturu asemel pihuarvutisse? HP müüb Jornadat, aga on ju ka Compaq j.t. Küsimus pole küll investeerimisest vaid hoopis lõpptarbimisest, aga ehk oskab keegi juhatada?
  • Eestis ei oska juhatada, küll aga amazon.co.uk abiks.

    Imelik, et keegi ei päri minu kogemuste järele Newtoniga :-)
  • No BCS'i hinnakirjas praegu kõrgelt kiidetud Compaq iPaq H3630 maksab 10900.-; odavam Aero 1550 maksab 7250.-.

    Palm Vx samas 8700.-/Visor 6200.-

    Hinnavahe polegi NII suur ja arvatavasti kahaneb see suht kiiresti.
    Siiani olen ise Palm'i kasutaja ja hindan selle töökindlust ning aku kestvust - samas ei ole sugugi kindel, et ka mu järgmine hand-held Palm OS'i kasutab. Arvan, et MS on tõsiselt Palm'ile kannale astumas.


  • Widowsi progeja migreerumine Palmile on oluliselt lihtsustumas. Palm suudab ringi ajada Microsoft Visual Basicus tehtud asju:
    http://biz.yahoo.com/prnews/001213/ca_palm_ap.html
  • PocketPC platvormi eelised gorillamängu seisukohalt:
    - Platvorm on siga powerful kõikide nende appidele tänu, mis täna windowsile olemas on. Compaq iPaqi peal jooksutad sa Pocket Outlooki, Wordi, Excelit, AutoRoute, isegi MS SQL Serverit for pocket devices. Point on, et windowsi appide portimiseks on olemas lihtsad vahendid. Dokumente (doc, xls, mailid) saad konvertida & kaasa võtta, enterprise lahenduses loodetakse SQL serveri sünkroniseerimisvõimele (võtad mingi database partitsiooni ja näiteks finants-süsteemi arvete tegemise mooduli taskus kaasa).
    - MS sõbrad on tõesti praegu CQ ja HP, mis polegi kõige kehvem gäng. Palmi klooni olen näinud suurtest tegijatest IBM puhul. Eestis see ei müünud. CQ iPaq tean et juba on müünud.
    - iPaqile ja tulevikus teistelegi paned külge PCMCIA sloti ja sinna sisse mis iganes kaardi (wireless network, kõvaketas, GB mälumoodul). Käis hiljuti külas CQ vend kes lasi additional mem module pealt videot, kvaliteedil polnud viga, presentatsiooni sai samuti teha. MP3 mängimiseks cool, kes tahab võib sellest autostereo paneeli teha ja MP3-sid mängida, nägin suvel ka autohoidjat + softi, mis ühendas GPSi data ja mingi kaardi (tulevikus näit Autoroute), viskad iPaqi autohoidjasse, vaatad GPS kaarti, taustal extractib MP3-e, GSM kaardiga saad oma akstsia alerdi ka kätte kui vaja.. o O (tahan öelda et võimalusi on).
    - Sagem juba konstrueeris sisseehitatud GSMiga WinCE telefon-handheldi (wordi dokumendid telefonis, hmm..). Edust palju ei tea, aga ise ostaks sellise küll ennemini kui Nokia kommunikaatori-kurgi. Internet Explorer muidugi on WinCE-le kohe sisse ehitet.
    - MS tahab tõesti sega sektorit ära süüa. Raha paistab tal selleks olema. Vanade toodete portimine on mobile devices divisioni põhibiz, uued rakendused kirjutatakse juba täna kohe ka mobile toetavana.
  • Seega tuleb välja, et Eestis müüb vaid HP eesti esindus (jornada) ja BCS? Kas tõesti on pihuarvutite turg sedavõrd tühi, et vaid kaks konkurenti on?
  • to iPilot:
    ilma tahtmata tähenärija olla tuleb siiski öelda, et sul on (oli) mõnevõrra omamoodi arusaamine avatud/suletud platvormist. palmos on kogu aeg olnud vähemalt sama avatud (kui mitte avatum) kui windows. avatus ei sõltu mitte konkreetse platvormi peal progevate inimeste hulgast (mis, tõesti-tõesti, on ms windowsil suurem), vaid sellest kas konkreetse platvormi baaslibrary-d on avalikult kättesaadavad ja piisavalt dokumenteeritud.

    sellise ninatarkusega praegu ka piirduks, konkurentsi teemal ei viitsi praegu vaidlema hakata.
  • to Velikij:
    Vaata ka PC Kaubamaja ja Byroomaailma poolt pakutavat. Lisaks Tallinnas uus tegija ZOOPhone.ee ning kindlasti on veel (sala)tegijaid.
  • Käisin, vaatasin. BCS-is pealekauba, seal oli suurim valik. Aga osta tuleb ilmselt ikka amazonist :-)
  • kallis, voi polnud isegi 'suurim' valik, teab mis valik?
  • Jälle üks uus vidin Palmile. KOlm ratast, millele saab Palmi selga siduda ja siis sellist hädist robotit mööda põrandat sõidutada. Midagi asjalikku pole veel selle asjaga ilmselt teha - või siis ehk mõnele terroristile väike abimees pommide tarvilikku kohta veeretamiseks... :-(
  • The Lessons in PALM [BRIEFING.COM - Robert V. Green]

    Palm issued a earnings warning (second one for this quarter) and revised the forecast of future revenues on Thursday. The stock price dropped 29% on Friday. In this tale lies several good lessons for all growth tech stock investors.

    PALM History

    PALM was spun off from 3COM (COMS) on March 1, 2000. The market cap for PALM, at the time of its spinoff was $20 billion. A strange, but not unique, situation existed at the time. PALM's market cap exceeded that of COMS by more than $4 billion, even though COMS still held 94% of the stock of PALM. It made no sense at all, but there it was.

    Lesson one: the market does not always efficiently price stocks. You have to make your own determination of value.

    At that time, PALM had a market capitalization of over $20 billion, with a trailing twelve month (TTM) revenue of $881 million. That gave them an extremely high Price/Sales ratio of 27. Certainly not the worst example of ridiculous multiples, as many stocks have P/S ratios above 100, but still extremely high.

    The key reason that people were willing to pay high prices for PALM was simple: everyone would eventually own a Palm Pilot. Through in the possibilities with wireless internet access, and investors had a view of Palm Pilots eventually being the center of all information transfers for everyone.

    It was an intoxicating vision.

    And for a while, PALM showed 100% revenue increases every quarter, which given its huge size, seemed incredible.

    The revision gives a totally different picture of Palm.

    The Revision

    On Thursday, PALM issued an earnings warning for the current quarter. Here are the major points they made:

    Revenue for the fourth quarter will be about half of what was previously expected, at between $140 and $160 million.
    Losses will double.
    Their merger with Extended Systems was cancelled.
    In short, Palm went from a hyper-growth company to a deflated dream.

    But this isn't the first warnings statement from PALM.

    PALM lowered expectations for this quarter just 2 months ago, on March 27. At the time, Palm reported pretty good revenue for their Q3 quarter, at $470 million, but lowered expectations going forward. Prior to March 27, revenue had been expected to increase from $470 to $570, a torrent pace. PALM reset those expectations to the sequential decline numbers of $310 to $315 million.

    Q4 2001 Company Estimates Prior to March 27 After March 27 After May 18
    Revenue Millions $570 $315 $150
    Earnings (0.03) (0.08) (0.16)

    Taken from this viewpoint, PALM forecasted sales have fallen from $570 million to $150 in just two months. That's a 75% decline in eight weeks.

    This bears repeating in a big way:

    PALM revenue projections dropped 75% in just 2 months.

    The revenue decline for the coming quarter is even more dramatic when you look at the past revenue growth percentages, this table shows.


    00Q3 00Q4 01Q1 01Q2 01Q3 01Q4 E
    Year-over-Year Revenue % 116.3% 100.9% 127.2% 102.0% 72.9% -57%

    It happens.

    What Happened?
    This is a brick-wall scenario. Sales have just plain stopped dead in their tracks.

    Why?

    When a company's revenue drops off this dramatically, there are really only two explanations:

    Demand is dead. "Everyone who really wants one already has one." Or, something better has come along.
    Execution has been mismanaged. Demand is there, but the company has mismanaged delivery. Either they lost distribution, or they can't manufacture.
    With a $300 million dollar inventory write-off also in the release, it is clear that reason 2 isn't the reason in Palm's case.

    Palm Pilots suddenly look like a fad product. And the fad is over.

    Could it be that Palm Pilots were really cool in the "dot-com is the future" era? A kind of social status item that showed you were in the midst of where America was going?

    And now that the "dot-com-millionaire-boy" image is being dragged through the mud, a Palm Pilot isn't that cool anymore? Your guess is as good as ours.

    Whatever the reason, there is little reason to expect $500 million quarters to return.

    Lesson 2: There is no such thing as unlimited demand. This applies to all technology products, not just consumer products.

    The Value of PALM

    Here's the final piece of data in today's lesson: a short history of the market multiples which investors were willing to pay for PALM.


    00Q3 00Q4 01Q1 01Q2 01Q3 01Q4 E
    Revenue (TTM) 881,686 1,057,597 1,282,068 1,545,705 1,744,262 1,544,017
    Mkt Cap 23,873,500 12,413,997 24,952,400 20,521,931 9,853,363 2,863,855
    Price/Sales 27.1 11.7 19.5 13.3 5.6 1.9

    Even as Palm delivered on its revenue growth, which chart shows as a straight line up until the May quarter, the Price/Sales ratio declined.

    When you buy a high valuation metric for a stock, what you are really doing is paying for future growth. That growth had better materialize. If it doesn't you lose two ways. The revenue on the stock goes down, but the valuation metric on the stock goes down as well. This drastically reduces the price of the stock.

    Lesson three: High market multiples double your risk. You have company risk and market risk. Even as a company does well, a lowering of the multiple can cause the price to decline. But when you have a high multiple, and revenue growth vanishes, you get creamed as both risks materialize. Both have vanished for PALM.

    The Lessons

    So there are three "portable" lessons in the Palm story.

    Markets can be inefficient. You need to make your own valuation of what a "good price" is.

    Demand for high tech products can vanish overnight, particularly for those products where demand arose overnight. It happens.

    High multiples make growth stocks risky, because when growth stops, you lose the multiple and the revenue growth.
  • Palm jälle lemmik-- UBS Warburg: hold > strong buy, $5.05 > $5.90
  • Gartner Dataquest ennustab, et Windows CE-d kasutav Compaq müüb II kvartalis 200M väärtuses pihuarvuteid
    Palm 130-135M
    Handspring 60-65M

    Kuigi Compaq müüb koguseliselt vähem pihuarvuteid on nende mudelid oluliselt kallimad(399-599US) kui konkurentidel.
  • Mis sellest arvata?

    Palm is co-launching an upgraded software that will allow the use of
    Microsoft Word, Excel and PowerPoint programs on Palm hand-held devices.


  • hillzo >
    graafik juba vastas Su küsimusele ette. PocketPC (varem: Win CE) ohustab Palmi juba liiga tugevalt, sest kasutajad on valmis $-paarsada maksma seamless ühilduvuse eest oma olemasoleva Win-põhise desktopi & selle aplikatsioonidega.

    viimane aeg sellele mõelda Palmil, minuarust.
  • Ei tea kas see ikka va"ga suur probleem on, vwin põhiste programmide tarbimine läbi pisikese ekraani on kyllaltki valus.. . Samas igasugused ajaplaneerimise programmid oskavad palmiga kenasti suhelda. Pakun, et Compaq iPaq edu on hoopis tema atraktiivne disain, igasugused Win CE PDA'd tarbivad tavaliselt märkas rohkem protsessorit, mälu ja seega ka akusid ja reaalseks tööks ei ole nad kuigi praktilised.
  • See on küll pisut lambist pakkumine, aga ilmselt võib läbimüüki mõjutada ka corporate policy, kus PC'd ja handhelde ostetakse samast channelist (ehk Q'st), HAND ja PALM selliseid pakkukmisi vist teha ei suuda. Corporate fleet on näit autotööstuses väga kõva turujõud - hoiab näiteks UK's elus nii Vauxhalli kui Roverit.
  • Mis nimelt oli lambist? Võrdlus:

    Palm iPaq
    Prose 33 205 MHz
    Mälu 8 16 MB
    Battery life 1-4 kuud 12 tundi

    Enamus review'sid algab sõnadega: The Compaq iPAQ 3135 is one of the most stylish Pocket PCs on the market.
    Või: It is definitely the coolest PDA out there.

    Kui softist rääkida, siis CE'le on kindlasti vähem appe kui Palmile ja tegelikult ei jookse need samad programmid mis sul arvutis käivad niikuinii CE peal. Sellest ei ole erilist kasu et su PDA ja desktop sarnased välja näevad.
    Kui sa tegelikult PDA'd ei vaja siis selleks, et see sulle ikkagi maha myya peab ju kuidagi sinus vajaduse tekitama. äkki myyb sulle mp3 player, digital camera, GSM phone voi hoopis Win keskkond..
  • olen yaagu esile toodud müügikanalite mõjuga 100% nõus. alles siin räägiti, et nt HAND alles 2-3 a pärast enterprise sektorit haldama suudab hakata.

    fjot, lihtsalt vahemärkusena, et ma tegelikult olen pisut kursis, et WinXX & PPC/WinCE on erinevad asjad ja neil ei jookse _samad_ aplikatsioonid. ;) PDA & PC aplikatsioonide ühilduvuse all pidasin silmas seda, et ma ei pea oma Word2000 dokumente või Excel2000 booke salvestama mingisse Word/Excel97 formaati või muidu kuidagi mässama, et nendesse PDA nuditud editori/tabelarvutaja abil sisse vaadata.

    tervisi,

    sC
    [tegelikult EPOCi & Revo sõber]

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon