Balti IT-sektori firmade turuväärtused (<100M EEK) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti IT-sektori firmade turuväärtused (<100M EEK)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • U-plazast võib saada 6 suurema IT_firma nimed ja turuväärtused.

    Microlink (Eesti) 780
    SWH Technologies (Läti) 300
    Dati Grupa (Läti) 290
    Alna (Leedu) 230
    Sonex (Leedu) 140
    Helmes (Eesti) 100

    Huvitav millisele täpsusele pretendeerivad turuväärtuse hinnangud?
  • BNS uudis on koostatud ajakirjanduses avaldatud tehingustatistika põhjal, seega nii nagu firmad ja investeerijad seda ise teatanud on.

    Balti infotehnoloogiafirmade turuväärtus kasvab kiirelt 01. september 2000

    TALLINN, 31. august, BNS - Suuremate Baltimaade infotehnoloogiafirmade turuväärtus on viimasel poolel aastal toimunud tehingute käigus kiiresti kasvanud, üle 100 miljoni krooni ulatuva turuväärtusega firmasid on siiski vaid kuus.
    Microlinki hinnangul on enam kui paarikümne miljoni kroonise turuväärtusega infotehnoloogiafirmasid Baltikumis tosinkond.

    Sellel aastal on Eesti, Läti ja Leedu infotehnoloogiafirmad nautinud enneolematut investeeringute sissevoolu, mille allikaks on peamiselt investeerimisfondid, ütles Microlinki juhatuse esimees Allan Martinson.

    Microlinki hinnangul saavad Balti infotehnoloogifirmad sel aastal investeeringuid kuni 50 miljonit dollarit.

    2000. aastal toimunud aktsiatehingute põhjal on Microlinki turuväärtus 782 miljonit krooni, mis on suurem kui mitmel Eesti tuntud "vana majanduse" ettevõttel.

    Lisaks Microlinkile ületab 100 miljoni krooni piiri Läti firmade SWH Technologies ja Dati Grupa, Leedu firmade Alna ja Sonex ning Eesti Helmese turuväärtus.

    Helmese tegevjuht Jaan Pillesaar ütles BNS-ile, et Baltimaade firmad jätkavad omale partnerite otsimist, kuid mingit suuremat buumi selles osas oodata siiski pole.

    Pillesaare sõnul on selge, et suuremad firmad on tugevamad ja atraktiivsemad finantsinvestoritele. Seda tõestab Microlinki tegevus, kes on ühendanud suure hulga väiksemaid firmasid ja muutunud investoritele huvitavaks, märkis ta.

    Samas on suurematel firmadel keerulisem leida ideaalselt sobivat strateegilist partnerit, ütles Pillesaar. Lääne strateegilised investorid otsivad firmasid, mida nad saavad lihtsamini oma struktuuriga sobitada.

    Atraktiivsemad Baltimaade firmad on juba omale partnerid leidnud, lisas Pillesaar.

    Microlinki kõrvale võib tekkida mõni suurem firma, kui ülejäänud Balti infotehnoloogiafirmad hakkavad omavahel tehinguid tegema või turule tulevad suured lääne tegijad, lausus Pillesaar.

    Viimaste aktsiatehingute põhjal, osaliselt mitteametlikel andmetel on suuremate Balti infotehnoloogiafirmade turuväärtused miljonites kroonides ligikaudu järgmised:

    Microlink (Eesti) - 780
    SWH Technologies (Läti) - 300
    Dati Grupa (Läti) - 290
    Alna (Leedu) - 230
    Sonex (Leedu) - 140
    Helmes (Eesti) - 100
    Assert (Eesti) - 40


  • Läänes valitsev IT-alane pessimism tundub Baltikumis veel väga kauge, kirjutab Dagens Industri täna BNSi teatel. Muidu räägib uudis Microlinki Skandinaavias listimisest hiljemalt 2003. Täna käib MLi kauplemine vist läbi ÄP kus ääred on 525 ja 575 eeku. Koguseid, millele kehtib ei tea. Mis võiks olla kompanii õige hind hetkel?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon