T+3 tingimusest LHV-s - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

T+3 tingimusest LHV-s

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kui investeerida valitud aktsiasse, siis jämedalt hinnates on tõenäosus 50%, et lühiajaliselt aktsia hind tõuseb ja seejuures tekib kindlalt (siiski vaid oktoobri lõpuni) ka kasum. Teenustasude kehtestamisel peaks sama aktsia hind tõusma vähemalt 8%, et minimaalse lubatud investeeringult üldse kasumit saada.
    Siit järeldus: tehingutasude puudumine oktoobri lõpuni on kasulik eelkõige väikeinvestoritele, kel on avanenud ideaalne võimalus portfelli kasvatamiseks. Ise püüan antud võimalust ära kasutada. Tasuta periood peaks suurendama klientide arvu ja suure tõenäosusega ka nende jõukust, mis lõpp kokkuvõttes on kasulik ka LHV-le. Kuid siinjuures on ilmnenud üks takistav tegur - T+3. Aktsiate müümisel võimaldab LHV saadud raha uute aktsiate ostmiseks kasutada alles T+3 päeva möödudes, mis ideaalsel juhul võimaldab oktoobri lõpuni maaksimaalselt 13 tehingut sooritada. Vähe. Piirangu elimineerimine annab teoreetiliselt piiramatu võimaluse kapitali kasvatamiseks, mis on väikeinvestorile eluliselt oluline. Alates novembrist kahanevad pisiinvestori kapitali kasvatamise võimalused märgatavalt. Näen kohese T+3 piirangu kaotamisel kasu tõusu mõlemale poolele.

    Esimene väikeinvestori saadud kahju näide eilsest. Müüsin portfellis olevad aktsiad, et saada osa Fuel Cells aktsiate rallist, kuid pidin rakendatud T+3 tingimuse tõttu vesise suuga pealtvaatajaks jääma.
  • to riskija: Kipud ühe asja unustama - aktsiad kipuvad ka langema. Ja pisiinvetorile ei soovita kohe kindlasti daytradingut, jääd kohe oma rahast ilma.
  • to riskija: Oleme LHV Direct'i tiimiga otsustanud pakkuda lähitulevikus ka klientidele võimalust koheselt aktsiate müügist positsiooni tulnud raha eest uusi aktsiaid osta. Kui võimalus süsteemis olemas on, siis kindlasti teavitame sellest.
    Lähituleviku all pean silmas nädalat või kahte.
    Pille Parikas
  • To beast:
    Asjatundjate nõuanded muidugi alati teretulnud, aga natuke häirib suhtumine et "meie teame, mis on kliendile parim..."
  • Õige beast. Pisiinvestor jääb üldjuhul daytradinguga kohe rahast ilma, sest komisjonitasud on suhteliselt suured. LHV pakutud teenustasuvaba periood ongi see point, mis tõstab väikekaupleja suurtega võrdsele tasemele (kasum tekib ka näiteks 3% aktsiahinna tõusust). Antud aega tuleks maksimaalselt ära kasutada, kui nn T+3 jalus ei oleks.
  • to riskija: komisjonitasud komisjonitasudeks, kuid lühiajaliste investeeringute kaasneb ka kõrge risk. Pole ise daytrader, seega ei oska täpsemalt soovitada. Aga Fit ja teised, kas soovitaksite väikeinvestorile daytradingut?

  • to beast: komisjonitasud on väikeinvestorile olulise tähtsusega asjaolu. Kui suurinvestorile on iga pisemgi tõus kasum ja vastupidi, siis väikeinvestorile see nii ei ole. Ma ei tea, millist väikeinvestorit rahuldaks pikemaajaline investeering aktsiatesse, mis lubab ajalooliselt keskmist 20% aastatootlust. Kõrgem risk - kõrgem tootlus.
  • to riskija: minu meelest pole 20% aastatootlus üldse paha. ma arvan, et see rahuldaks suuremat osa aktsionäridest nii suur- kui ka väikeaktsionäre.
    Kui mingi vara (aktsia, fondi vms) keskmine aastatootlus on üle pikema perioodi (ntx 10 aastat) olnud 20% p.a. siis ma arvan, et tegemist on väga hea tulemusega.
  • 1. variant. 1 mln kr - tootlus 20% - 200 tuh - uus auto - ilmselt rahul.

    2. variant. 5 tuh kr - tootlus 20% - 1 tuh - uued kingad - vaevalt et rõõmustad.

    3. variant 5 tuh kr - tootlus 4000% - 200 tuh - uus auto - üli rahul.

    Järeldused: pikajaaline suurinvestor teenib auto raha suhteliselt lihtsalt. Väikeinvestor peab sama asja soetamiseks tohutult tööd tegema aktsiaturul, sest ühe aktsia 4000% tootlusega leidmine on rohkem loteriimäng. Kuigi jah, veel eelmisel aastal oli ühe USA aktsia tõus ligi 80 kordne.
  • Kuna kingade kasutusaeg säästlikul tarvitamisel on pikem kui aasta, s.t. kartuleid võtma või seenele minnes pannakse jalga kummikud või kalossid, siis ka sellisel juhul varade väärtus pidevalt kasvab.
    Seega hea variant.
  • minu mõte ei olnud mitte absoluutses vaid suhtelises tootluses.
    kui investeering kasvab aastas keskmiselt 20%, siis kahekordistub alginvesteering 3,8 aastaga, viiekordistub 8,8 aastaga ning kümnekordistub 12,6 aastaga. Minu meelest on see hea tootlus.
  • huvitav, mis süsteemi LHVD kasutab aktsiate vahendamisel. Parim oleks vist kasutada mõne ECN firma teenust nagu näiteks: www.island.com, mida kasutavad sellised suured tegijad nagu Datek, ABN AMRO ja mitmed väiksed tegijad. Selle islandi kaudu võib iga firma endale maailma-aktsiate ostu-müügi-vahendamise äri käima lükata.
  • Kas eelpool läbi jooksnud plaan T+3 lühendamiseks on tänaseks teostunud?

    Teisisõnu -kas nädal(paar) on möödunud:)
  • m247p, ära muretse, selles kontekstis, millest mina ja pillep rääkisime, on nädal(paar) tõesti ammu möödas ja kõik sujub nii nagu soov oli.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon