Miks mina investeerin USA aktsiatesse - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Miks mina investeerin USA aktsiatesse

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Põhjuseid muidugi palju, kuid üritan välja tuua mõned. Olen investeerinud erinevatel turgudel ja erinevatesse aktivatüüpidesse. Kuid pidama olen jäänud just nimelt US aktsiatel. Minu põhjendused:

    1) Aktsiatel on ajalooliselt kõige suurem tootlus olnud. Seega need kellel on aega pikk olla väga suures osas võidavad.

    2) USA turg on mõnusalt volatiilne, seega on mul ka suuremad teenimisvõimalused. Selline vaikne loksumine nagu Tallinna Väärtpaberibörsil on väga igav. Ja Eesti risk ju tegelikult isegi suurem.

    3) Aktsiate valik USA-s on väga lai, osta saab ju peaaegu 10 000 erineva aktsia hulgast. Seega isegi kui turg kukub on võimalus ilma lühikeseks müümata plussi jääda, moodustades vastava portfelli.

    4) Informatsiooni on USAs noteeritud aktsiate kohta Internetis tohutult palju. Seetõttu on ka ettevõtete läbipaistvus väga hea. Ma saan puurida mind huvitavat ettevõtet täpselt nii sügavalt kui soovin.

    5) Kui vahel tunnen ennast jumalana ja olen veendudnud et tean mis turg teeb [ :-) ] , siis näiteks ostan index-trackereid e. näit. kui Nasdaq on odav siis Nasdaq-it jälitavat QQQ-d. Väga lõbus.

    Kas keegi suudab mind ümber veenda? Soovitada paremaid turge, instrumente? Teie tööd vist raskendab see, et olen oma US investeeringutega väga ilsusas plussis.
  • Jube hea promojutt :)
    Proovi futuure, need on veel lõbusamad.
  • > olen oma US investeeringutega väga ilsusas
    > plussis.

    Rõõm kuulda ja palju õnne. Soovitan ka USA indeksifutuure proovida. Tõepoolest äärmiselt lõbus, volatiilsus ja teravad elamused kümnekordse võimendusega...
  • Kas Fit vaidleb mõnele nendest punktidest vastu?

    Olgu, sõna lõbus ei olnud võib-olla kõige õigem. Kuid minu jaoks on investeerimine hobi, asi mis pakub mulle rõõmu. Kõigil ei pruugi see loomulikult nii olla.

    Kuid ma ei taba, miks soovitate mulle futuure? Toodud QQQ on sama riskante kui Nasdaqi indeks ja teie pakute väga riskantseid (indeksi)futuure. Ei ole ju päris tabav võrdlus.

    Pealegi kõik brokerid ei paku ju futuure.

    Kuid algse küsimuse juurde läheks tagasi - suudab keegi mu punktid ümber lükata?
  • Mida siin ümber lükkama peab?
    Paljud tegutsevad US turgudel.
    Eks me kõik vahel tahame kiidelda.

    Kui see nüüd puhas (ja labane) promo ei ole, siis räägi konkreetsemalt.
    1. Millistel turgudel oled tegutsenud?
    2. Milliseid instrumente oled proovinud?
    3. Millised on sinu investeerimise põhimõtted (strateegia).
    4. Kui pikaks ajaks investeerid (see on küll seotud eelmise küsimusega).
    5. Millised aktsiad on sinu portfellis? Mida oled viimasel ajal juurde ostnud? Mida ära müünud?
    6. Milline on sinu portfelli aastatootlus?
    Küsimusi tuli mitu ja on nagu kergelt urgitsemine - aga sa ise provotseerisid.

    Loomulikult palju õnne edu puhul.
  • to sander: küsimused pole tõesti eriti sooja tooniga esitatud, kuid vastan siiski. Ja kiidelda pole üldsegi mitte soovinud, pigem tähelepanu juhtida.

    1. Turud: Eesti, Vene, Balti, Euroopa, Usa
    2. Instrumendid: Aktsiad, Fondid. Näiteks optsioonid minu jaoks liialt riskantsed.
    3. Strateegia - üheselt puudub. Lähenen erinevalt, kohati pikaajaliselt, mõnikord ka lühi.
    4. vt. eelmine
    5. Aktsiad on olnud igasuguseid. Eile näiteks ostsin INTC ja MSFT. Puhtalt ülemüüduse tõttu.
    6. Seda ei sooviks avalikustada. Sorry.
  • Ilmselt keegi triviaalseid tõdesid ümber lükkama ei hakka, seepärast juhitigi tähelepanu punktile 5. Tõsise vaidlemishimu puhul tasub läbi lugeda näiteks Farma teemad ja sõna sekka öelda.
  • Olen käinud USA pandimajades ja ma ütlen need ei erine palju Eesti omadest.

    Seal on kahte sorti pandimaju:
    -ühed vahendavad ehteid läbi kahe tolliste pleksiklaaside ja
    -teised laenavad Sulle raha näiteks pumppüssi tagatisel

    Miks mina investeerin USA-sse, aga sellepärast et USA aktsiates olles on ilma rapsimata 60% võimalik teha suht lihtsalt.
  • to pitsat: Kui nende triviaalsete punktidega nõustud, kas siis nõustud ka sellega et mõttetu on mujale investeerimine? Seda üritasingi välja tuua.
  • Dough:
    Jah, ma nõustun Sinuga olulisemates asjades ja käitun käesoleval ajal samamoodi.
    Kuid mujale investeerimine ka loomulikult täiesti võimalik, see igivana teema riskitaluvuse ja soovitava tootluse vahekorrast, mis jälle sõltub varade mahust jne. Samas ma aktsepteerin nende inimeste valikuid, kes Viisnurka või Farmat või HF obligatsioone või hoopis kunsti või raamatuid ostavad.
    Tegelikult on hea tahtmise korral võimalik Sinu toodud mistahes punkti üle vaielda (kui see eesmärgiks seada), näiteks umbes, et Kolumbia vms. aktsiad on veel volatiilsemad. Seda ma ei soovinud ega soovi. Soovin edu.
  • Loen neid kommentaare ja selline tunne tuleb nagu oleksin imemaale sattunud. Kõik on plussis, tootlused on head ja nii edasi ja jälle tagasi. Selline võitmatu mulje jääb nagu poleks usa turul üldse võimalik raha kaotada. Äkki keegi julgeb tunnistada, et on ka kõvasti miinusesse jäänud. Või oleme tõesti lollidemaalt rahapuu üles leidnud...
  • Tunnistan ausalt, et olen USA aktsiatega megamoodi puusse pannud. Kõik minu portfellid - 'Kallid aktsiad' (-116%), 'Haridusaktsiad' (-168%), 'Interneti kasvuaktsiad' on nii nagu kogu Nasdaq.
    Niipalju veel lohutuseks, et tegemist on virtuaalportfellidega. Tegelik raha on mul JPMorgani EUREQ'is ja see 'ujub' piiri peal. Täna on näiteks lugu kerges miinuses, nädal tagasi JPM tavapärase tootlikkuse raames.

    Kuidas teiste kogemused on ja kui suur on suhtarv kasum/ajakulu?
  • Selleks, et hajutada riske, pealegi käib tõepoolest lombi taga aktiivsem tegevus.
  • Madagaskar, kuidas käib kasumi ja ajakulu arvutamine?

    kui mu tunnihind on näiteks 239 krooni ja kuus kulutan börsi jägimisele 42 tundi, mis teeb kuluks ca. 10000 krooni, kasumit saan aga vaid 3000 eeki. Seega -7000

    Pean vist portfelli 4 korda paisutama :)
  • Küsimused doughile ja Madagaskarile:
    Millal te esmakordelt oma nina USA börsile toppisite?
    Mina otsustasin esmakordselt investeerida USAsse 10 päeva enne nasdaqi tippu jõudmist ja loomulikult sain üle küüru. Nüüd lakun haavu ja üritan LHV abiga kahju tasa teha, kui seda kuramuse T+3 ees ei oleks.
  • Dough, ma toon ühe analoogi :)

    Põhjuseid muidugi palju, kuid üritan välja tuua mõned. Olen investeerinud erinevatel turgudel ja erinevatesse partneritüüpidesse. Kuid pidama olen jäänud just nimelt naistel. Minu põhjendused:

    Minu põhjendused:
    Naistel on ajalooliselt suurim kasutegur olnud. Hoolitsevad su eest,on enamasti truud. Seega,kes elavad kaua, väga suures osas võidavad.

    Naiste valik on väga lai, saab valida ju üle kolme miljardi isendi seast. Seega isegi kui ükski naine hästi jääda ei teha,kuskilt mõne ikka leiab

    Kui vahel tunnen end jumalana ja olen veendunud, et tean mis naised teevad, siis oman mitut naist korraga. Näiteks, kui mõnel naisel on raha vaja, siis aitan teda jne. Väga lõbus.

    Kas keegi suudab mind ümber veenda? Soovitada paremaid partnereid, paremat tehnikat? Teie tööd raskendab see, et olen naistega väga ilusasti plussis.
  • Fit, väga huvitav analoog :)

    Kuid, kas elaksid külas kus on vaid 20 naist? Kõrvalkülas on 10000? Kusjuures, need 20 naist on enam-vähem identsed.

    Muidu ei näe põhjust sinuga vaidemiseks. Oled happy - jätka samas vaimus.
  • heisenberg:
    ajakulu tulemuslikkuse arvutamisel soovitaksin lähtuda klassikalisest äriplaanile esitatavatest nõuetest. Lisaks portfelli mahu suurendamisele on alternatiivne võimalus ajakulu kasvatamine. Muideks see tunnihinna kehtestamise mõte mulle meeldis. Teeb kuluartiklid jälgitavamaks. Ise oleksin jaganud teenitud kasumi tundide arvuga. JPMEUREQ'ga on see suhtarv alla kahjumi suuruse (ajakulu pole õieti olnudki).

    riskija: Õnneks pole reaalse rahaga sinna torkima läinud, mul on kurvad kogemused futuuridega 1997. aastast. Mis puutub investeerimisesse, siis short-term perspektiivis nõu ei oska anda, kuid ülejäänud term'ide osas soovitaksin järgida nt. sellist R.Lõhmuse lähenemist.
  • Fit:
    Sa vist panid esimese raksuga üheteistkümnesse.
  • to sander: Vastan ühes teises foorumis toodud küsimusele - jah, oman endiselt positsiooni nii INTC kui ka MSFT. Minu õnneks oli INTC positsioon rahaliselt suhteliselt väike ja seega ei olnud kaotus suur.

    Moraal: kui aktsia ei meeldi, siis ei maksa lühiajaliselt tehniliselt lähtuda. Ise juba mõni aeg AMD-d eelistanud.

    Ja MSFT puhul on lihtsalt ülereageeritud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon