Farmaatsiatehase likviidsus hakkab kasvama - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Farmaatsiatehase likviidsus hakkab kasvama

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Pakun välja, et Farma aktsia seni kesine likviidsus hakkab tulevikus suurenema. Aktsionäre saab laias laastus jaotada kaheks: 1) vanad aktsiaomanikud, kes said kahju ja kelle aktsiate väärtus jääb kõvasti maha algselt aktsiate eest väljakäidud summast; 2) uued aktsiaomanikud, kes hakkasid aktsiaid ostma praegusest tasemest madalamalt (on kasumis). Esimesed vähehaaval müüvad ja teised kollektsioneerivad. Kui teine grupp saab küllalt suureks, hakkavad ka need investorid aktsiaid aktiivsemalt müüma. Ühtlasi suureneb aktsia hinna tõusuga aktsiaid müüa soovivate investorite arv. Turuväärtuse kasv suurendab ka aktsionäride käes olevate aktsiapakkide rahalist väärtust.
  • Ühispank ongi asjaga algust teinud: müük 26,6. Vahe ostuga siiski üle 18 protsendi.
  • Nüüd on vähemalt püsivad mõlemad; nii ostu kui müügipool. Tehinguid on ka juba rohkem.

    Kõige olulisem on ehk see, et alanud on IV kvartal. Kui suur kasum tuleb? Arvestades tõusutrendiga käivete osas ja tugeva dollari kursiga ei ole põhjust pessimismiks. Ootaks 6-7 mln krooni vähemalt. Lõppenud kolmandalt ootaks 0-1 mln. On teisi arvamusi?
  • Vähemalt viimase 4 kvartali kasum üle 12 mln, on P/E suhte viinud alla 1.8- ni. Kas see võiks jõuda 1.0- ni?

    1Q & 4Q > 3Q.

    Miks osta veel aktsiaid P/E-ga püsivalt > 100?
  • Ilmselt ootab turg oma dogmatiseerunud lääneiharuses seda, et ettevõte müüks kasvõi ühe karbi aspiriini (mida Farma nii nimetada ei tohi) Soomes-Rootsis, mitte 12 mln kroonist kasumit.
  • teisisõnu täna vahetas omanikku 6 aktsiat:)
  • Kaubamajal on ka 6 aktsialisi päevi olnud. Optivaga ei kaubelda vahest üldse. Päevi, kus tehinguid ei toimu on aastaga ütleme kümme korda vähemaks jäänud. Loe üle!
  • Ja Farma on üldises languses kui safe-heaven.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon