Vana majanduse ettevõte Microsoft läheb alla 50 USD - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Vana majanduse ettevõte Microsoft läheb alla 50 USD

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Lõpuks ometi. Microsofti aeg ammu läbi, aga aktsia hind püsis omaaegse oreooli abiga ikka kõrgel. Umbes 1,5 aastat tagasi oli MSFT väärt 400bn USD, GE 330bn USD. Nüüd on MSFT 270bn USD ja GE 570bn USD.
    Raud lööb ikka lõpuks läbi.
  • Praegu on maailmas veel üks kompanii, General Electric(GE), mille turuväärtus ületab pool triljonit dollarit.

    Kui palju on üks triljon(1 ja 12 nulli)?

    Triljon sekundit = 31000 aastat

    Triljoni pulgaga redel ulatuks Jupiterini.

    Triljoni liitri õllega täidaks aga Michigan'i järve.

    ka pool triljonit on mõtetult suur, GE PE=50 ei sobi praeguste allatulevate tasemetega. Arvan, et veel selle aasta lõpus maksab GE ka tunduvalt normaalsemat hinda


  • Ega pole muud öelda, kui et Michigani järv on ikka üks suur järv.
  • Vaatasin huvi pärast MSFT hinna dünaamikat. IPO oli (03-86) ning ümberarvestatuna tänasesse päeva oli hind 0,39 USDi. MSFTi tõus tänaseks 13000%, kusjuures käesoleval aastal on hind langenud rohkem kui 50%. Veel muljetavaldavamad on alates IPO toimumisest AOL (03-1992)60 000% tõusu ning CSCO (02-90) 80 000% tõusu.
  • Mida GE kohta hetkel arvate?
    Tehniliselt langustrendis juba?
    Kas juba on toimumas distribution?

    Graafik, mida Su graafikud näitavad?
  • Kuulsin hommikul CNBC-st, et Microsoft andis välja head tulemused. Ma küll aru ei saa. Operating profit oli enam-vähem sama, mis eelmise aasta III kvartalis, kuigi tulud kasvasid 7.7%. Tegemist on järjekordse USA ettevõttega, mille tulud Euroopas USD-s arvestatuna kahanesid (-8%).
    Natuke nagu optimistlik on minu arvates see lähenemine, et olemasolevate intressimäärade juures lubab P/E=30 ettevõtte aktsia hinda õigustada ka 0% kasumikasvuga. 9 mld puhaskasumi eest maksta 270 mld USD? Tundub päris palju.
  • Täna näen, et prognoos(GE-le ei sobi P/E suhe 50) hakkab täide minema - müüakse USA majanduse lipulaeva GE-d(-~4%,~48USD)
  • Reedese seisuga on GE-l 52-nädala põhjast puudu poolteist dollarit 43.50>42.00
  • The day Microsoft makes something that doesn't suck will be the day they start making vacuum cleaners. :-)

    Microsoft'i aktsia püsib endiselt uskumatult tugevalt. Ja minu arvates põhjendamatult, P/S=12 igatahes praeguses turusituatsioonis liialt palju. 30-40 USD oleks MSFT jaoks palju reaalsem tase.

  • General Electric: tundub ilus ja võimas.
    Aga
    1) ma ei saa päris täpselt aru, millised on ikkagi GE Capitali tulude, kasumi struktuur. Samas annab see kompanii 50% GE tuludest ja I kvartali aruande kohaselt oli see üksus oma 16%-lise kasumi kasvuga üks olulisi grupi kasumi kasvu tagajaid (GE Capital andis I kvartalis 1.4bn USD kasumit kogu grupi 3.0bn USD-st). Ma saan aru, et jõujaamad ja lennukimootorid tootsid kena kasumikasvu, aga mis on konkreetselt GE Capitali taga. Samal ajal on GE Capitali kasum absoluutnumbrites sama, mis nende kahe n-ö peamise sektori kasum kokku.
    2) Isegi juhul, kui väita, et antud momendi kasuminumbrid on n-ö "puhtad", siis 444bn USD on natuke palju maksta 12.7bn USD aastakasumi eest (2000. a. tulemus). P/E = 35. Ma oleks ehk nõus, et 15-20 oleks OK tase. Lähitulevikus (paar aastat) tuleb suure tõenäosusega arvestada stabiilsete või isegi vähenevate kasuminumbritega lennukimootorite, kodutehnika ja jõujaamade osas. Mida iganes see GE Capital finantseerib, ka sealt on põhjust oodata kahjumeid, kui maailma majanduskasv aeglustub. Nagu ma aru saan, 59% GE tuludest tuleb USA-st. Seega, ega see GE eriti global company ei ole.

    Kui vaadata market capi, käibe- ja kasuminumbrite lähiajalugu, siis on praegune valuation päris kõrge. Market cap on viimase 5 aastaga kasvanud 4.68 korda, käive 1.85 korda, kasum 1.93 korda. Seega on P/E kasvanud n-ö mõistuspäraselt 14-15 tasemelt üle kahe korra. Ma ütleks pigem, et tuleviku kasvuootused on pigem madalamad kui 5 aastat tagasi.
    Ma ei näeks selles midagi imelikku, kui turu põhi saabuks siis, kui GE tuleb alla 30 USD-ni (-30% praegusega võrreldes). Samas ei kujuta ette, et päris põhjendatud langus (20-25 USD tasemele) on võimalik, sest selline varade hindade langus oleks juba finantssüsteemile ohtlik.
    Ma usun endiselt, et Fed toob intressimäärad 40 aasta madalaimale tasemele, kuna tegemist on suurima mulliga pärast 1930. aastaid. Ainult et nüüd käitutakse kriisi vältimise osas õigemini.





  • Salomon Microsoftist:

    * Microsoft reported June quarter results yesterday
    after the close. Revenue of $6.58B (+13% yoy, +2%
    qoq) was in line with revised guidance but above the
    company's original range of $6.3-6.5B. EPS of $0.44
    (excluding a $3.5B pre-tax write-down of certain
    equity investments) were $0.02 above consensus and
    our estimate. Operating EPS were $0.01 above
    consensus and our estimate.
    * Citing weaker than expected PC demand, mgmt guided
    September quarter revenue and EPS to $6.1-6.2B (down
    6-7% qoq) and $0.39-0.40 (down 9-11% qoq),
    respectively, versus consensus of $6.3B and $0.45.
    * While revised FY02 EPS guidance of $1.91-1.95 is
    generally in line with our previous estimate and
    consensus of $1.93-1.94, the guidance includes a
    one-time after-tax gain of $0.09 on the sale of
    Expedia, a $0.03 benefit from a reduction in tax
    rate and a $0.04 benefit from the elimination of
    goodwill amortization in accordance with FAS 142.
    Without these benefits, Microsoft's
  • Kui Euroopa Komisjon ei lõpeta Microsofti kiusamist, siis loeb onu Sam Brüsseli ametimehed ühte punti Talebaniga ja laseb Tomahawkiga pissival poisil olulise organi küljest ära.
  • :-) ja ütleb sinna juurde, et nad vihkavad ju demokraatiat...
  • MSFT eile 58.15 > 61.84

    Kuigi Microsoft seljatas föderaalvalituse, ei pruugi nii libedlt minna osariikidega(18, eriti California, kus pesitsevad konkurendid Sun ja Oracle) ja Euroopaga.
  • Microsoft has put on a press conference for 2p EDT today to announce plans for its online gaming service for Xbox game-console owners. Most conjecture has MSFT charging $10/mo for access. In addition, players will need a high-speed (DSL, cable-modem) Net account. The company will also roll-out for the service a "gamer's headset," which will allow them to talk with other online gamers they're playing against, in real time.
    In announcing today -- assuming the service goes live soon -- Microsoft edges ahead of both Sony and Nintendo, which have announced vague plans for online gaming for their consoles, later this year.

    This is unlikely to be a meaningful revenue generator for a long time for Microsoft, but the announcement -- just before the big E3 electronic-entertainment show opens in LA tomorrow -- may give the company a chance to get some favorable publicity now for the Xbox, sales of which trail the company's optimistic forecasts.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon