meieisapalve USA turule minekuks... - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

meieisapalve USA turule minekuks...

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • ... ja Fit'i ärritamiseks, kelle arvates kogu aktsiaturgu peab musta raamina ümbritsema tõsiduse oreool.

    Meie NASDAQ, kes sa oled taevas...Pühitsetud olgu sinu nimi... Meie igapäevast hommikust bounce anna ka tänapäev... Ja anna meile võimalus osta put'e aktsiatele, mille hinna on põhjustanud võlad ja vead ja las kõik kukkuda edasi nii, kui meiegi andeks andsime oma võlglastele... Ja ära saada meid liiga varase katmise kiusatusse, vaid päästa meid ära pullide kurjast.

    Sest sinu päralt on riik ja vägi ja au igavesti. Aamen.

    Kui vähegi tuleb hommikune bounce (hea!) või kuu lõpuks window dressing (väga hea!!), siis mõned head potentsiaalsed shortimise kandidaadid on näiteks: RIMM, NTAP, BRCD.
  • Jah, Kristjan, anna meile võimalus osta put'e aktsiatele...ja ütle kus saaks end lühikeseks müüa.
  • Kõige kiirem (kuigi kallis - 35 USD leping) viis put'e osta on läbi Hansapanga. Pärt või Tõnno tel 6131 662. Lühikeseks saad müüa ennast siis, kui sinu maakler seda võimaldab. Eestis reeglina USA aktsiate shortimist ei pakuta.

    Ah jaa, unustasin lisada:

    VD short HAND, RBAK.
  • millest selline pessimism NTAp suhtes??? ma arvan et sellel kyll suurt kukkumist ei tule pigem FCEL ja teised sellised kes kasumit ei teeni,
    ja kui tax selling läbi saab siis on NTAp pigem üles, kuna hetkel tundub et fondid myyvad kasumis aktsiaid,mis on aastaga yles lennanud, et mitte näida looseritena.
  • to pppp: kas mitte fondid ikka kahjumis aktsiaid ei müü?
  • idee kohaselt lisaks kahjumis aktsiatele ka kasumis aktsiaid et profit kinni panna.
  • NTAP PUT NOV 110 5 3/4
    BRCD PUT NOV 200 8
    RIMM PUT NOV 90 6 1/4

    Ilusat päeva!
  • antud juhul vist on nii et kuna turg paneb yhest äärmusest teise siis ma ei näe siin kyll olulist teenimisvõimalust, kuna volatiilsus on ka lakke lennanud, seega put'i hind kallis ja kuna nov put siis ajafaktorilt suurt ei teeni, või mis??? sel juhul peaks alusvara kõva kukkumise tegema praeguselt 120 tasemelt, loomulikult sõltub ka summast , aga äkki on sul inasaidi et 14 nov avaldatavad tulemused on halvad???
  • Hetkel, kui NTAP oli kuskil 180 ja 200 vahel lugesin mingi fondihalduri soovitust, et tema hoiaks ennast NTAPst eemale ja ostaks jälle kuskilt 110 pealt. Imestasin siis toona, et kus ta'nd nii kõvasti kukub, kuid täna oleks juba 114 lähedal kätte saanud. Tagantjärgi mõtlen, et oli vast hea soovitus.

    Täna kukkus läbi 50 päeva keskmise. Kas on nii, et kui esmaspäeval hooga tagasi ei tõuse, siis kukub mõni aeg veel?

    Fondihaldurid ei müü praegu ainult kahjumeid vaid ka kõike, mille PE >100. NTAPil on PE üle 600.
  • GorillaG,
    No sain siin ise kord imestada septembris ostetud (vist) Gorilla portfelli igal juhul,nii-kui-nii plussijõudmise asjus.Ning selles osas,et sul puuduvat kahjumipiir,mille puhul kohustuksid aktsiatest esimesel soodsamal võimalusel lahti saama.

    kristjan,
    Pullide kurjast pääsemiseks tuleks paluda mitte mingeid bounce vaid üks korralik staight down elevator to the hell,please.Ja kui seda järgmise nädala jooksul ei tule,kavatsen igatahes nii shortimisest kui ka puttimisest kasumid välja võtta.Millegipärast ei tundu usutav,et tiksumine allapoole saaks kaua rahulikult toimuda.Paanikat paluks!.:-)No ja kui seda ei tule siis ei tule.Võibolla jääbki kogu lugu sinna 3000-5000 vahele aastateks bauntsima.Nohh,siis pole muud kui õigeid lifte otsida,et milline ülemisele,milline alumisele korrusele viib.

    PS.Et usa bullmarket pärast viimast, pea 10-ne aastast rallit ka nüüd edasi kestab,on küll väga ebausutav.
  • Teremere:
    Senised selle aasta USA korrektsioonid on toimunud "mittepaaniliselt", liikudes üle turu pigem sektori lõikes korraga ja indeksite väärtuses ühe raksuga midagi ülihullu ei toimugi. Aga korrektsioon on järjekindel ja käib lõpuks üle kõigist sektoritest, millede MCAP on sisuga võrreldes liiga suureks paisunud. Tuleb vaid oodata esimesi märke korrektsiooni algusest sektoris ja shortida, osat put'e või müüa maha oma pikad positsioonid ja osta need tagasi 50-70% odavamalt.

    Mina loodan, et ka need eesseisvad korrektsioonid jäävad enam-vähem sarnasteks eelnenutega, kuid teoreetiliselt peaks NAZ siiski jõudma veelgi madalamale, kuna teised TMT sektorid jätkavad kauplemist madalamatele tasemetel. Seega pakun 2600-2900 vahemikku. Kui FO ja DS (+ pisikesed mullikesed nagu PALM, HAND, RIMM või enamus sellest fuel cell jamast) korrektsioonid on möödas ja need saavad toimuma ilma teiste sektorite olulise kaasakukkumiseta, siis võib karude pidu seekord piirdudagi vaid 7-8 kuuga ja ees ootab mõni kuud sideways turgu. Selle praegu veel loogilisem jätk tundub ikkagi MR. BULLMARKET!

    VD: SHORT HAND, RIMM, NTAP, BRCD, RBAK.
  • Research In Motion Shares May Plummet, Forbes Magazine Says
    10/29/00 3:37:00 PM
    Source: Bloomberg News


    Waterloo, Ontario, Oct. 29 (Bloomberg) -- Research In Motion Ltd. shares may lose more than a third of their value as makers of wireless handheld devices become the next group of technology companies to see a stock selloff, Forbes reported in its ''Streetwalker'' column.

    Research In Motion, a Canadian maker of wireless devices for sending and receiving e-mail, recently traded for as much as 1,462 times earnings and had a market value as high as $9.3 billion on revenue of $119 million a year, the magazine said.

    Billy Bowden, analyst with Ameri-First Securities, is betting that wireless device-makers such as Palm Inc., Handspring Inc. and Research In Motion will drop, and Research In Motion has the furthest to fall, Forbes said.

    Bowden suggests covering short positions in the stock at $60. Research In Motion fell $2.56 to $99.94 on Friday. (Forbes, 10/13 p. 372)
  • Kristjan: see palve oli väga lahe (tõsi, vana nali) ja asi pole üldsegi tõsiduses,vaid mainitud artikli puhul a) polnud sest suurt tolku - vana info b) naljakas ka ei olnud.

    Aga mis turgu puutub, siis kirjutas ka nädalavahetuse Barrons et teatud fundmanagerid on juba võtnud omaks taktika: müüa igaksjuhuks kõike, mille PE on üle 200. Selles mõttes tundub personal digital assistant sector PALM/HAND/RIMM tõesti overvalued, kuigi samas kõikide nende viimaste aastate mullide ühine omadus on see: nad (ja eriti tippaktsiad) kestavad märksa kauem, kui võinuks oodata. Näiteks CIEN (optical) ja BRCD (storage) tegid all-time-high kõigest nädal aega tagasi.
    Aga jah: illusioon internetiga seotud firmade piiramatust kasvust, mis on kõiki neid Nasdaqi mulle viimastel aastatel tootnud ja mis mullegi veel kevadel üpris veenvana tundus, on nüüd turuosaliste teadvusest kadunud ja seetõttu võib arvata, et aasta pärast on suurimad võitjad need, kes on suutnud praegu veel allesolevaid mulle õigel ajal shortida.
  • Fit: Tõde shortimise ajastamise olulisusest on kibe. Minu esimene BRCD put oli 2 nädalat valesti ajastatud ja lõppes 0-ga. Seni ainuke put, millega ma USA's raha olen kaotanud.
    Aga tunne FO ja DS shortimiseks oli õige ja enesele kindlaks jäämine ja pikemate put'ide tegemine tõestas gravitatsiooniseaduse paikapidavust (ja rahastatavust) veenvalt.

    Kõike parimat,
    Kristjan

    P.S.Kes sa oled, "Fit"? Ma olen loomult lihtsalt väga uudishimulik inimene... - kristjan@kawe.ee

    Muuseas, kas GorillaG on MK?

  • BID CHANGE%
    NTAP PUT NOV 110 5 3/4 12 1/8 110.87%
    BRCD PUT NOV 200 8 10 1/8 26.56%
    RIMM PUT NOV 90 6 1/4 12 3/4 104.00%

    Enjoy!
  • Kontreerin:
    NTAP +12,07 %
    BRCD + 9,36 %
    RIMM +20,03 %

    Kas putid ikka käes või myysid ?
    Samas nõus, et near-term these stocks have limited upside massive downside.
  • USA's ka selle kuu lõpp on nagu aamen kirikus - markup day ja juba eelnevalt mainitud window dressing. Hommme tundub tulevat jälle igati sobilik päev shortimisteks...
  • Teremere:
    Kas sulgesid (sulged?) short ja put positsioonid?

  • jaa,pidu läbi selleks korraks.Niikui NASDAQ nina teist korda läbi ülemise trendline(1-ne kord 3500,2-kord 3300juures) pistis,sai otsus tehtud.Pealegi äktib dow30 liigagi optimistlikult.
    Kuukalender kaa juba niikaugel,et "pahad päevad" peaksid selleks korraks möödas olema.Nii et olen nüüdseks 10 %-di ulatuses kogukapitalist longide bullide seas.Seda seniks kuni NASDAQ peaks uuesti 4000 kanti jõudma.Või käesolev pilt totaalselt muutuma.

    eelpool öeldut mitte võtta soovitusena.
    :-)
  • teremere
    Tuleb nõustuda Sinuga et oleme karuturul.
    Ja saab näha kaua praegune ralli kestab.
    Kes ostavad ja mis põhjusel?
    Aastalõpuralli? Valimised? Araabia printsid 'suurendavad' investeeringuid?
    Või short covering ja lihtsameelsed ja 'kiired' poisid.
    Seega ilmselt esimese ohusignaali peale tuleb long pos kiirelt sulgeda.
    Ja valmistuda uute put ja short pos võtmiseks.
    Kas CSCO jääb püsima? Võib kukkuda tugevalt niipea kui praegune tõusu vaimustus üle läheb.
    Eks short ja put sobivaid sümboleid on palju.

    Aga jah, dow ilmutas küll erakordset tublidust.
    Ja mine tea - äkki massid teevad imet ja ralli järgeneb rallile ning varsti näeme kuidas Nasd on 5000. Kui ikka kõvasti raha tampida siis saab ju tõusu tekitada. :)

    Nii nagu Kristjan mainis toimub sektor rotating ja raha liikus languse ajal ringi. Nii ka nüüd tõusu ajal. Aga seesama raha jätab kohe maha sektori mis langema hakkab. Ja siis kukume uuesti kui olulised sektorid on rahast ilma jäetud.
  • sander,

    hookus-pookuse valdkonnast niipalju,et long pos.-ide osas ootan jaanuari kesk-paika-lõppu,mil kõik ameeriklased on ilusasti jõudnud oma aastalõpu boonused turule tuua.Ja kui nasdaq peaks enne seda korra üle 4300 käima,no siis võib isegi hinge kinni pidades 5000 oodata.Totaalne karu-turu-lugu on hetkel mitte väga aktuaalne(paanika jäi ju tulemata).Pigem arvestan tuleviku suhtes a la 1978-80 looga.

    suhtuda samamoodi kui ilma-ennustustesse!
    :-)
  • NTAP võib täna juba rohkem kukkuda.
    Kõigub kuristiku serval.
  • Coverage initiated on Network Appliance by USB Piper Jaffray

    NTAP at Buy

    Nii et ostke aga - analüütikud soovitavad.

  • Täna on huvitav päev.
    Võib-olla otsustakse täna järgneva paari nädala (või isegi kuu) suund.
    Kas alla või üritame edasi tõusta.

  • Mis selle NTAPiga siis täna nii erilist on? 50 päeva keskmisest kukkus läbi juba mõni päev tagasi ja järgmine support on alles 100 lähedal.

    Huvitav saab olema alles esmaspäeva pärastlõunast alates, kui hakatakse tegema CSCO peale panuseid.
  • Nohh,kas te kõik istute praegu ilusasti käed ristis ja palute et dow käiks sealt 11000-st korra ülalpool ära?
    :-)
  • Jalgpall on igatahes igav...Kas teil seal ka kõik röögivad:go,go,go....
    11000.34 näitas siinpool korra ära,siis väsis jälle...Nohhh...punni,punni...
    :-)
  • ai-ai-ai,seekord jääb värav jälle löömata,kerge riivakas ainult,ei lähe arvesse...:-(
    dowl on võhm väljas...tagasi allapoole,kinnitage turvavööd...!!!
  • Mida suuremate kogemustega karud arvavad?
    Kas nüüd läheb Nasdaq -l veriseks löömaks?
    Kui võrreldada varasemete suurte langustega (ka teistel turgudel?)
    Kas läheb plaanipäraselt?
  • Sander,
    Siit sulle üks ilmaennustus.
    nasdaqil ei tundu lähiajal midagi huvitavat juhtuma hakkavat.Too moodustuv sik-sak ilmselt vaid pressitakse aina kokkupoole.Millises suunas tuleb koonusest väljapõrge ja millal?Jään esialgu endise arvamuse juurde,et kuni jaanuari keskpaigani võib vaid haigutada.Valvsad pilgud jälgivad hetkel dow ind.,kus kahekordne tagasipõrge 11000-ne,olulise psühholoogilise barjääri juurest on halvaks uudiseks.Silm tasub sel indexil peal hoida,sest ilmselt tuleb sealt ka lahendus,kuhu-poole ülejäänud indexid suunduma hakkavad.
    Teiseks(ja vast isegi peamiseks) võtmeindexiks on hetkel dow utilitis.Kui sealt lähiajal uut high-d ei tule,on see paljudele
    investoritele märgiks (dow teooria kohaselt)suure karuturu algusest.

    muret-tekitavateks asjaoludeks on hiljutine optimismi tõus investorite seas.Ei tasuks ka unustada,et valimiste aasta on aktsiahindadele läbi ajaloo enamasti soodsalt mõjunud.Nüüd,kui see hüpoteetiline tugi alt võtta...?Milline alternatiivne pilt avaneks meile siis?

    Paraku jääb kõik see eelnev jutt spekulatsiooniks,mis toetub tõenäosusele tulevikust,aktsiaturu eelnevast,ajaloolisest käitumisest lähtudes.

    ja ainus,mida "kogemustega karud" asjast arvavad, on...parem karta kui kahetseda.:-I
  • Sander: ma pole kunagi shortinud aktsiat, mille valdavad soovitused poleks BUY/STRONG BUY. Ja olen hetkel jätkuvalt karude leeris, kuni reaalne elu ei anna põhjust poolt vahetada. Siin näidatud put'idest on hetkel endiselt ootel RIMM, BRCD, NTAP ja RBAK. HAND sai kinni ca USD 68 tasemelt.
  • Eilne NASDAQ veelkordne alla 3100 test + mingi üsna teoreetiline võimalus, et BUSH-ile siiski piisavalt hääli kokku saadakse, sundis mind RBAK ja NTAP kinni panema. Kuna indeks on nüüdseks seda taset juba nii palju kordi rünnanud, suureneb tõenäosus indeksi kukkumisele veelgi madalamatele tasemetele.
  • Paned put-i kinni lootuses indeksi kukkumisele veelgi madalamatele tasemetele? Ei saa aru.
  • Konservatiivsus. Sellel hetkel, kui ma mõned putid kinni panin, oli teoreeriline (kuigi väike) tõenäosus sucker-rally tekkimiseks Bushi võidu kinnitamise korral ja NAZ oleks uuesti oma praeguses kauplemisvahemikus ülemist poolt nuusutanud. Kuna tegu on novembris (17.11) lõppevate put'idega, siis oli olemas risk uue languse jäämiseks liiga hiliseks võrreldes selle kuupäevaga. Pole mõtet liiga ahneks minna.
  • Nii - just nüüd ja praegu - esimest korda pärast pikemat mägedes ronimist kauplevad NAZ futuurid praegu alla 3000.
  • CNNfn põhiloo pealkirjas küsitakse, kas Wall street vajab aspiriini,

    Ma arvan, et aspiriinist jääb väheks, juba on Viagrat vaja:-)
  • Aspiriin ajavat higistama ja igasuguse jama väljahigistamist vajab see turg endiselt rohkem, kui lühiajalisi rally'sid (=Viagra!?)
  • Minu arvates oleks vaja vett organismi varuda. Aitab kõige paremini pohmaka vastu. Aspiriini on kõvasti vaja. Viagrat mitte - võib püsivaid kahjustusi saada. ;-)
    MIne tea, võibolla on validooli kah vaja.
  • Nõrganärvilistele ja südamehaigetele: lülitage kodus elekter välja ja lugege küünlavalgel raamatut .... või Piiblit.See rahustab.
  • Pole küll nõrganärviline, kuid minu kannatus on proovile pandud selle 3000 punni katsetega. Võiks juba praginal läbi lennata.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon