The Long-Term Day Trader, M. Sincere & D. Wagner - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

The Long-Term Day Trader, M. Sincere & D. Wagner

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kätte juhtus sellise pealkirjaga raamat, mille kirjutanud kahasse üks osta-ja-hoia tüüpi investor ja day-trader.

    Algatuseks nenditakse, et 90-95% päevakauplejatest ei suuda üheaastase kauplemise järel kasumit tekitada.
  • Paljud päevasisesed mängijad panevad positsioonid enne sulgemist kinni. Kui enamus mängijaid on pikad, siis peaks hinnad enne sulgemist alla minema ja vastupidi. Langeval turul võiks olla rohkem lühikesi positsioone ja tõusval pikki.

    Seega langeval turul peaks aktsia hind enne sulgemist tõusma ja tõusval turul langema. Kas keegi on sellist seaduspära kohanud?
  • GorillaG,
    eesti keeles on ilmunud (1979)üks tark raamat aktsiaturgude seadusepärasustest.Seppo Saario 100 igihaljast börsivihjet.Kui see raamat on pähe õpitud,tasub peensustesse süvenema hakata.
    Üldiselt aga,mingit valemit leiutatud ega avastatud ei ole.(Kas filmi Pii oled näinud?)
    Valemite ja seaduspärasuste asemel kasutavad traderid strateegijaid ning reegleid,mis enesele,ja mitte aktsiaturule, seatud on.Aktsiahindade liikumistele ehk investorite emotsioonidele ei ole võimalik seaduspärasusi kaela määrida.Kuigi jahh, on olemas ka vastupidist tõestada üritajaid.Sel alal on ühed tähelepanuväärsemad tegelased Elliott Wave teoreetikud.Võin soovitada kui sul on huvi oletatavate seaduspärasuste vastu.

    http://www.elliottwave.com/
    http://www.acrotec.com/ewt.htm
    http://www.wavechart.com/
    jne.

    have fun:-)
  • 1979 on näpukas.tegemist oli aastaga 1997,loomulikult.
  • > Üldiselt aga,mingit valemit leiutatud ega
    > avastatud ei ole.
    > Valemite ja seaduspärasuste asemel kasutavad
    > traderid strateegijaid ning reegleid,mis
    > enesele,ja mitte aktsiaturule, seatud on.

    Ise soovitad Saario tarka raamatut aktsiaturgude seaduspärasustest ja siis väidad, et traderid mindeid valemeid ja seaduspärasusi aktsiaturu kohta ei kasuta ning, et tegelikult polegi mingeid seaduspärasusi (valemeid) leiutatud? Ja, et õige trader vaatab enda sisse mitte aktsiaturule enne, kui mingi otsuse teeb. Kas siis seaduspärasus selle kohta, kuidas traderite massid enda sisse vaatavad polegi seaduspärasus?
  • GorillaG,
    enese sisse vaatamisest ei rääkinud ma nüüd küll,vähemalt oma arust,mitte midagi.Püüdsin öelda,et reegleid saab trader,investor enese, mitte aktsiaturu käitumisele kehtestada.Ja sellistest reeglitest(seaduspärasustest) räägib ka Saario.

    Kõige tabavan võrdlus,mida kuulnud olen,on aktsia turu kõrvutamine merega.Meremehe (investori või traderi) ellu jäämine ei ole seotud mitte mere (börsi) seaduspärasustega vaid...

    Sinu esmane küsimus aga otsib vastust turu seaduspärasusele,mitte su enese käitumise valemitele...

    Vahe on selles,et Elliott õpetab,kuidas turg käitub;Saario,kuidas investor peaks käituma.

    nohh,ma ei tea.Ehk sai seekord selgemaks mu vastus su küsimusele :"Seega langeval turul peaks aktsia hind enne sulgemist tõusma ja tõusval turul langema. Kas keegi on sellist seaduspära kohanud? "

  • Selleks, et osata enesele aktsiaturul tegutsemiseks reegleid kehtestada tuleb ikka vist enne selgeks teha, mis loom see aktsiaturg on ja kuidas ta eri oludes käitub.

    Meremees vaatab kah enne ilmamärke, kui merele ronib.
  • Meremees vaatab kah enne ilmamärke, kui merele ronib.Samas võib äiksetorm merel tabada ka kõige kogenumat meremeest.Olgu ilm merele mineku eel nii selge ja pilvitu kui tahes.Mis loom see aktsiaturg on ja kuidas ta eri oludes käitub kuulub hookus-pookuse valdkondadesse.Sama tõsiselt kui saab suhtuda ilma-ennustustesse,tuleb suhtuda ka aktsiaturu "seaduspärasustesse".
    Meremehe asi on otsustada enese,mitte mere käitumise üle,kas tormi tulekul kaldale sõuda või Kristjani kombel issameiet lugeda või...
  • Kas tehniline analüüs ei põhine turu seaduspärasustel ja kas seda ei kasutata mitte turu käitumise ennustamiseks? Teremere, kas sinust võib nii aru saada, et tehniline analüüs on mõtetu? Kuna aktsiaturul ennustamine on võimatu ja kuulub hookus-pookuse valdkonda, siis kõik traderid on fakiirid, kes omaarust ennustavad turu käitumist, kuid sinu teooria järgi viskavad tegelikult kulli ja kirja.
  • ehh,siin hakkab lõbusaks minema.
    Kõik,kes oma-arust ennustavad turu käitumist on kristallkuuli omanikust fakiirid,täpselt õige.Tehniline analüüs annab mulle tõenäosuse,mis juhtuma võib hakata.Nagu ilma ennustuski teatab,millise ilmaga võib homme tegemist olla.
    Nüüd,kui trend on selge,pole kulli-kirja vaja visata.Sisene vaid üles-või allapoole sõitvasse lifti ja kogu lugu.
  • Kas see pole siis seaduspärasuse järgi ennustamine, kui sa eeldad, et allapoole sõitev lift sõidab veel mõne aja allapoole?

    Küsimus on tõenäosuses, kui täpselt mingi mudel on võimeline reaalsust peegeldama.

    Teoreetiliselt on võimalik luua mudel, mis kirjeldab aktsiaturgu väga täpselt, kuid see tähendab kogu ühiskonna modeleerimist ja tuhandete parameetrite arvesse võtmist.
  • OK GorillaG,
    ei viitsi ma enam...sest tõenäosus pole seaduspärasus.

    Tolle "Teoreetiliselt on võimalik luua mudel..."
    osas soovitaksin sulle veelkord Elliotti vendi.Sest just sellega,millest sa just rääkisid,nad tegelevadki.
  • Ma kahjuks ei viitsinud kogu seda diskussiooni põhjalikult läbi närida, kuid mina pean EW üheks huvitavamaks (ja reaalselt kasutatavaks) TA kontseptsiooniks.
  • Tulles tagasi loo alguse elik asja enda juurde, seega, Gorilla G küsimus:

    ...langeval turul peaks aktsia hind enne sulgemist tõusma ja tõusval turul langema. Kas keegi on sellist seaduspära kohanud?

    Võin kindlalt vastata, et jah, olen küll (ise deskis istudes). Võin lisada, et taoline käitumine on märksa iseloomulikum õhukesele volatiilsele turule, kus on vähe väikeinvestoreid ja turutegijad määravad turu suundumuse (palun võtta seda niivõrd-kuivõrd tingimusena!). Kui kogu turg meeletult üles rühib või vabalt langeb, siis need seaduspärasused teravalt ei väljendu, küll aga hakkavad nad silma stabiilsel, kindla suunata turul.
  • Kristjan,
    no nehh,eks silm tuleb ikka peal hoida,mis need EW vennad ka asjast arvavad.Kuigi jahh,enamasti on tegemist vaid tagantjärele tarkusega.Mis muidugi ei välista ka vahete-vahel pihta saamist.
    :-)
    Selles suhtes olen ma sinuga nõus,et ilma EW-i teooriat põhjalikult tundmata ei maksaks treidima kippuda.

    Jerry Favors on üks selline tegelane,kellelt on palju õppida.Just seetõttu,et ta ei ole Elliotti dogmaatik vaid kombineerib erinevaid teooriaid,kes need seal nüüd olidki,-Edson Gould, George Lindsay, W. D. Gann...jne.

    Teooriaid tuleb juba sellepärast tunda,et teinekord jääb segaseks,kas turg järgib teooriaid või teooriad turgu.Mingitest kindlatest seaduspärasustest,mis alati töötavad,oleks aga küll väga vale rääkida.
    :-)
  • Mark D. Cook on olnud trader 24 aastat.Ta v6itis 1992 US Investment Championship-i 563.8% aastatulemusega.

    Cook ytleb, et praeguseks on ta saavutanud performance-ks 85-95% kasumlikku kauplemispäevä. Tema rekordiks on olnud 82 järjestikust kasumlikku påeva.

    Tundub, et päris äge proff. Kuid mida ta veel ytles? Ta kaotas raha igal oma viiel esimesel tradinguaastal !!

    Cook ytleb, et pole v6imaalik saada kuue kuuga traderiks (kunagi oli meil reklaam "kuue kuuga trollijuhiks"). Treidimine on nagu iga töö, mida tuleb 6ppida ja kaotusi selle tee alguses tuleb v6tta kui kooliraha.
  • GorillaG,
    rõõm sinuga lõpuks nõustuda.Ainult et treidimine ei ole nagu iga töö.On väga palju kergemaid,lihtsamaid võimalusi ära elamiseks kui treidimine...
    :-)
  • keegi väitis siin threadis, et EW on reaalselt kasutatav? Äkki saaks mõne näite tuua. Ise uurisin EW teooriaid päris põhjalikult, kuid ilma märkimisväärsete tulemusteta. Kasutasin ka erinevaid spetsiaalseid arvutiprogramme, kuid need ei andnud soovitud tulemust. Mis puutub W.D.Ganni "teooriatesse" siis see on küll puhas BS (imho muidugi). Natural squaring of price and time my ass ;). Leidub päris mitu firmat kes tegelevad väga aktiivselt nende teooriate müügiga heausklikele algajatele. (üpris soolase hinna eest - paarisajast dollarist kuni 30k-ni). Mind isiklikult pommitab juba viimased 6 kuud reklaamidega kiiresti saabuvast rikkusest Safety In the Market nimeline Austraalias pesitsev gäng. Samas olen kunagi rääkinud ühe usa treideriga, kes kasutab kuufaase oma analüüsis ja omab 80% w/l ratiot. Go figure..
  • boyplunger,
    kuufaasid on ka mulle suureks abimeheks olnud.Päästsid mind kord 1997 aasta krahhist.
    :-)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon