ÄTV: Pildiga ajakirjandus - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

ÄTV: Pildiga ajakirjandus

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Äripäevas tehakse pildiga ajakirjandust

    I testsaade:

    Börsipäeva kommenteerivad Inno Tähismaa ja Romet Kreek

    Päris cool:-)

    II test

    USA presidendivalimisi kommenteerivad Igor Rõtov ja Aivar Hundimägi

    Mul tekkis seda saadet vaadates mõte, et illustreerivat materjali peaks rohkem olema. Ajakirjanikud võiks mõnd graafikut või skeemi kõrvale näidata.


    NB! Äripäeva ajakirjanikud paluvad suhtuda asjasse kui eksperimententi ja saata märkuseid ning kommentaare
  • Ma vist alustasin liiga kaugelt?

    Küsiks hoopis nii paljudel foorumikülastajatel on tehniliselt võimalik jälgida häälega videopilti?
    Võib-olla on ÄTV liiga innovaatiline s.t. puudub reaalne publik.

    Sõna tehniliselt all, ma mõtlen, et pildifaili mahalaadimine ei võta aega rohkem kui paar sekundit ja arvuti ketrab meediat paralleelselt teiste arvutiprogrammidega.
  • Mul on. Õnnetuseks klikkisin ka sinu antud lingile. Vigadest õpitakse.
  • Nüüd on nad ise teema oma foorumis püsti saanud:

    RE: Äripäeva-TV
    autor Victor
    N. 11. 09. 2000 at 11:11:35

    vastus:
    Vaatasin. Äripäev on igavesti tubli, et lugejatele-vaatajatele asja huvitavamaks teeb, kuid 8.11 päeva "kokkuvõtte" tundus küll rohkem kaamera ees improviseerimisena ("no räägime midagi..." kui "saatena".

    Info kogus, mis minu arvutisse tiritud baitide hulgas sisaldus oli väga-väga kesine.
    Esimest korda on ju põnev vaadata, kuid teist korda vist enam ei viitsiks.
    Taoline saade eeldaks omaette toimetajat (neid peaks vist ÄP-l leiduma), kes päeva kokkuvõtva viis minutit kokku paneks tekst + graafika + montaazh). Kahte meest ÄP logo taustal juttu puhumas on suhteliselt mõttetu vaadata. Sel juhul võiks piirduda pigem raadiosaate formaadiga (kasvõi alustades ÄP Kuku-raadio arhiiviga).

    Kellele sellist saadet teha? Pakuks, et Eestist väljaspool asuvatele huvilistele, kelle suhe kohaliku meediaga just üle neti käib. Sellest lähtuvalt võiks ka saate formaati kujundada tihedaks, rohket infot sisaldavaks päeva kokkuvõtteks. Siis võiks asjast ka asja saada, praegusel kujul võib selle tõsta riiulile - "meie esimene teletöö".

    Edu!


    RE: Äripäeva-TV
    autor Step
    N. 11. 09. 2000 at 13:23:22

    vastus:
    Kuna tegemist on nö testnädalaga siis on esimestel päevadel tehtud saated tõesti veidi konarlikud.
    Paneme hetkel paika kindlad sisuformaadid.
    Esinejad hakkavad vaikselt asjaga harjuma ning tänu sellel tõuseb ka sisu kvaliteet.
    Siis saame tõsta tempot, muuta sisu põnevamaks jne.

    Tänan kommentaaride eest.

    RE: Äripäeva-TV
    autor Jaanus Kase
    N. 11. 09. 2000 at 16:38:36

    vastus:
    Minule igatahes värk meeldib. Võib-olla tõesti, et raadioga erilist vahet pole, aga ega see pilt asja nüüd hullemaks kah ei tee. Huvitav oleks tõepoolest ka päeva uudiste kokkuvõtet jälgida, kuid praegu on börsikommentaarid selle asemel - mina kui üsna börsikauge inimene paberilt neid lugeda ei viitsi, aga veebitelekast vaatan ära ja ime küll, saan targemaks kah.

    RE: Äripäeva-TV
    autor Lufternurk
    N. 11. 09. 2000 at 16:57:10

    vastus:
    Nõus Jaanusega! Olen arvamusel, et sellega andis ÄP silmad ette päris mitmetele, kes on sarnasid projekte senini lihtsalt soojendanud.
    Kui saaks paika ka Stepi mainitet sisuformaadid on tehtud sarnaselt online tulekuga järgmine tubli algatus - peagi me postimehe vm veebiteeveed ei näe;)



    ÄpTv's peaks lähimatel nädalatel tulema tõsisemaid muudatusi!
    Nimelt kui meie potentsiaalsed koostööpartnerid saavad omal tehniliste uuendustega valmis hakkab enamus ülekandeid tulema nende purgist ja siis lisame sinna juba igasugu huvitavaid jubinaid (no vähemalt ühe).

    Peamine rõhk aga tuleb siiski sisule. See kas seal midagi keerleb ja vilgub, piiksub ja tantsib on ajutine ligitõmbaja. . . sisu on minu arvates äripäeva lugejatele (nüüd ka vaatajatele) kõige olulisem.
    Mis puutub aga teemadesse siis oleks huvitav kuulda mida Teie, kui toote tarbijad seal näha tahaksite .
    Börsi kommentaaride kohta on tulnud positiivse sisuga e-maile just nendelt lugejatelt kes neid tavaliselt väga aktiivselt ei loe.
    See näitab ju tegelikult sellise materjali tähtsust. Või kuidas?

    RE: Äripäeva-TV
    autor Paul Vahur
    R. 11. 10. 2000 at 15:06:12

    vastus:
    Kui Äripäev või keegi sellise Web-TV stuudio sisustaud saab, siis oleks päris hea mõte seda näiteks rentida.

    Mina paneks küll oma firma lehele väikese video-pöördumise oma klientide poole. E-äris on oluline just usalduse küsimus. Paremini vist kliendile enda olemasolu ei kinnita, kui elava pildi kaudu.

    Stuudio sisustajatele (näiteks Äripäevale) tooks see ka osa investeeritud raha tagasi ning võimaldab tehnikat veelgi edasi arendada.

    See pilt mida mina ADSL-i taga näen on ikka väga hea kvaliteediga.

    RE: Äripäeva-TV
    autor Victor
    R. 11. 10. 2000 at 16:41:09

    vastus:
    Pildi kvaliteet on küllaltki hea.
    Tegelikult päris hea vaheldus arvuti taga istumisele kui info otsimistest, toksimisest ja saatmisest on siiber - lükkad tooli lauast kaugemale, klõpsad nuppu ja vaatad, mida poisid pajatavad. Viidetes võiks olla link "värskeim saade", mille saaks oma televusseri järjehoidjasse lisada.

    Mida näidata? Kaamerate ette võiks meelitada ÄP olulisemaid teemasid kommenteerima inimesi ka väljaspoolt. Kui näiteks jälle maailmaturu hindadele vastupisises suunas meie kütusehinnad kerkivad, võiks seda kütusefirmade müügimehi kommenteerima paluda. Sõltuvalt hinnatõusu (või languse) suurusest oleks pildis päris huvitav vaadata, kas tegemist on "kartelli demagoogiaga" või lihtsalt keerutamisega.

    Kaamera ees aetud jutu peale on sutsu raskem ka seletama hakata, et "ajakirjanik sai jälle minust valesti aru".

    Alati pole vist ka mõtet õelutsema hakata ning firmadele võiks ju tõepoolest ettepaneku teha, et "tulge kinu tegema!". Usutavasti on nii mõnelgi üht-teist põnevat pajatada.

    Ja esinejad võiks vist kaamera ette istuma panna - esinejale endale märkamatu motoorne rahutus on väikese pildiformaadi juures vahel üsnagi koomiline ja vahel ka lihtsalt häiriv. Istudes tunneksid ka esinejad ennast kindlamalt.
    RE: Äripäeva-TV
    autor Step
    E. 11. 13. 2000 at 17:18:46

    vastus:
    Muutsime täna nö bit-rate'i tunduvalt madalamaks, kuna mõnedel vaatajatel tekkis probleeme ÄP WebTv vaatamisega. (aeglane interneti ühendus)

    Olen nüüd siin seda veidi kruttinud ning leidnud veidi parema bit rate /kvaliteet suhte . kasutades seda edastame homme (teisipäev 14.11) "eetrisse" taas rea saateid. Loodan, et kvaliteedi ja vajamineva interneti ühenduse kiiruse suhe on vastuvõetavam.

    Parima lahenduse leidmiseks on siiski vaja võimalikult palju teie poolseid kommentaare.

    Saatke need step@aripaev.ee.

  • Pean omna kunagist kriitikat tagasi tõmbama. Need mõned korrad, kui ma nüüd olen jälle ÄPTV'd vaadanud, on vähemalt Peeter K. üsna mõistliku jutuga esinenud. Isegi seapõrn ei torka enam laual väga silma ja kunagi vaadatud versioonis pidevalt ebaloomulikus proportsioonis olnud teerüüpamine (või teelehtede järgi ennustamine?) on ära jäetud. :-)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon