TF müügisoovitus 13.11.:KLM - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

TF müügisoovitus 13.11.:KLM

Log in or create an account to leave a comment

  • TF müügisoovitus: KLM, RLK, EVP.
    Vt:
    http://www.hwg.edu.ee/majandus/prognoos.html
  • Huvitav, kas KLM ikka hakkab langema (kui, siis võib-olla on tulemas RLK sündroom)?
    RLK oleks pidanud juba amma müüma (parem nüüd kui mitte kunagi).
    EVP tõusupotensiaal tundub tõesti ammedatud olema.
  • to tuulbergfinance: palun ära tee.

    Igareedene hirm nende uute soovituste näol on juba ruineeriv.

    Kas põhjenda oma otsuseid põhjalikult või ära risusta foorumeid.
  • Klement müügisoovitus oli aastal 1998 a. soses lama algusega.
    Täna tundub, et siin võiks varsti olla ostumoment? Miks mitte võtta ta ka teiste junkbondide kõrvale - üldise eufooria käigus võib tõus küündida 100% paari kuuga.
    seda huvitavam oleks teada ikkagi mis asi on tuulbergfinance - kas keegi võiks seletada?
  • TNT: sealtsamalt algulviidatud lehelt võib lugeda, misasi on TF.
    Mind hakkas hoopis huvitama, et misasi on NMKÜ.
  • NMKÜ - Noorte Meeste Kristlik Ühing? ;)
  • Ka mina kaldun arvama, et KLM läheb üles ja ostumoment on käes...
  • Jälle see Tuulberg. Alguses ma arvasin, et Tuulberg Finance on nali. Siis ma sain teada, et ei ole. Siis ma kuulsin, et seoses mõningate institutsioonide süvenenud huviga venna tegevuse suhtes, hoiab ta madalat profiili. Nüüd paistab, et ei hoia.

    Mille alusel need soovitused tehtud on? Esitatakse tõena mingit nägemust, mida ei põhjendata praktiliselt mitte millegagi? Tuulberg vist ise väidab, et tegemist on mänguga... No siis paluks mitte oma mängusoovitusi ehtsate pähe presenteerida...

    (tigedaks teeb)
  • pole.oluline >
    sedasama lehte hostiva domeeni avalehelt saab muudki huvitavad taustainfot: http://www.hwg.edu.ee/

    ;)
  • hinna pushimine edeneb hästi:) ostusoov on üsna soliidne klementi kohta, aga ma arvan, et selle taga on miskit muud. klementi kohta on piisavalt jutte olnud selle kohta, et ta plaanib börsilt lahkuda ja miks see ei võikski juhtuda.
  • muideks, seda tuulbergfinance lehte on üsna huvitav lugeda. ma küll ei usu, et keegi selle põhjal investeerima hakkab, aga keegi ei investeeri ju pelgalt äripäeva jutu peale ka:)
  • nägemus küll pole päris sarnane minu omale. aga analüütikud nagu kõik teisedki:)))
  • rightsaid, ära ülehinda inimesi. Lähevad investeerivad küll. Tõenäoliselt on Tuulberg Lääne-Eesti investeerimisguru, kelle käest kohalikud käivad nõu küsimas. Selliseid isehakanuid tuleks ikka vaigistada veidi.
  • "Lääne-Eesti investeerimisguru" :-D Milline soe ja südamlik hinnang.
  • Ma üritasin küünilis-iroonilis-sarkastiline olla. Vist ei tulnud välja :-D
  • >hinna pushimine edeneb hästi:) ostusoov on üsna soliidne klementi kohta, aga ma arvan, et
    >selle taga on miskit muud. klementi kohta on piisavalt jutte olnud selle kohta, et ta plaanib
    >börsilt lahkuda ja miks see ei võikski juhtuda.

    Tekkis selline küsimus: Oletame et ostsin 1000 KLM aktsiat, nüüd aga juhtubgi ülalmainitu ( börsilt lahkumine ), kuidas jääb siis minu aktsiatega, millised on erinevad võimalused?
    Sorry aga olen börsi ja sellega seonduva kohalt võhik, ehk seletate?
  • siis saadetakse Sulle postiga pakkumine koju millest on Sul õigus loobuda. kui on piisavalt pakkumisest loobujaid jääb aktsia börsile
  • Seega arvata on, juhul kui kõlakas on tõsi, et nad teevad pakkumised turuhinnast kõrgemad, see aga tõstab hinda, praegune viis pool võib Äki nimiväärtuseni tõusta?
    või mis teie arvate? (eelnev on kõik hüpoteetiline)
  • TF kodulehelt võib lugeda, et fondi peahaldur on keegi Tarmo Sari. Sama nimega sell õpib Wiedemanni gümnaasiumi 10m klassis. Tea kas tegu on ühe ja sama isikuga? Ja mis see "m" seal on - majandus?
  • Kunagi oli veel parem - koduleheküljel reklaamiti TF Fondi osakuid. /Ehk siis õppetund kapitalismist reaalse näite varal: "ära anna oma raha igasuguste tegelinskite kätte." ???/

    Tuulberg vist kuskil vabandas, et see oli mäng. Ometigi olid juhised "fondiosaku" ostmiseks ja konto nr, kuhu raha kanda. Kas selline asi pole kuskilt otsast illegaalne? (Minumeelest võiks illegaalne olla juba sellise kodulehekülje pidamine nagu TF-il)
  • to Karum6mm: palju Sa neid osakuid siis ostsid?:)
  • Ikka ümmarguse summa eest. Nii umbes 0-i krooni :-D
  • Tere! Sain vihje käesoleva foorumiteema lugemiseks eile ja registreerusin ka kasutajaks.
    Ütlen kohe välja, et mitte kõik foorumis sõnavõtjad pole valmis konstruktiivseteks mõtteavaldusteks. Käesolev teema Klementi ümber on tekitatud kellegi poolt ligi aasta tagasi ja ainult tema oskas selle ka uuesti teemaderägastikust välja otsida. Minul isiklikult pole mingit seost antud teema ega ka konkreetselt Klementi aktsiaga. Kes on antud sõnavõtjad ja miks nad selliseid arvamusi peaksid avaldama, ei tea.
    Mis puutub Tuulberg Finance´i (TF), siis tegemist on kohaliku tähtsusega simulatsiooniprojektiga, milles osalejaid 36 ja kus kindlate reeglite alusel tehakse tehinguid ja toimub ka sama kindlate reeglite alusel analüüs. Võin öelda, et TF tegutseb paremini kui kunagi varem. Igatahes on süsteemid käima lükatud ja loobumiseks pole mingit põhjust. Meie eesmärgiks on saavutada analüüside võimalikult professionaalsem tase ja arendada end nii info hankimisel kui ka väärtpaberitehingute simuleerimisel.
    Ise ma viimastel aastatel eriti TF tegevusse sekkunud pole ja leian ka, et mingeid kahtlase väärtusega oletusi selle projektiga siduda pole ilus.

    To Karumõmm: Tunnen kaasa, et Sul nii haiglased luulud peale käivad.

    Meeldivat investeerimist soovides
    Heinar Tuulberg,
    HWG majandusõpetaja ja TF kunagine alusepanija.
  • TF "fondi" viimase aasta tootlus teeb igatahes Talsele ära, viimase kahe aasta oma on Talsega enam-vähem võrdne. Miks on kõik nii sapised noorte initsiatiivi peale? See, et avalikus foorumis ostu-müügisoovitusi anda, pole muidugi hea toon, kuid paljude teiste soovituste peale pole siin kellelgi kobisemist. Fondi avalikkusele reklaamimine on muidugi ilma litsensideta seadusevastane, aga oma sõprade ringile ei keela keegi seda tegemast. Kas te tõmbaksite samamoodi ka kõik koolides tehtavad muud "õpilasfirmad" veega alla? PS, ei oma mingit seost tf-ga.
  • Tõepoolest, mis ta on?

    TF asutati 24. oktoobril 1999.[juba 1997-98.a. tegutses mingi Tuulberg Investeerimisfond or sth, millel oli "diversifitseeritud" portfell 4 panga aktsiatest, 25% each] TF taotleb pikaajalist kapitali juurdekasvu, investeerides Läänemeremaade ettevõtetesse [sellest ei saa kuidagi aru, et tegu on simulatsiooniga]. Tavapärastel asjaoludel paigutab TF vähemalt 60 % oma koguvaradest erinevate firmade väärtpaberitesse. TF tegutseb tüüpilise riskihajutusfondina (hedgefondina), olles esimene Eestis omataoliste seas [no comments].
    TF ei müü eraõiguslikele ega juriidilistele isikutele oma osakuid [küündimatu määratlus >isikud jagunevad füüsilisteks ja juriidilisteks isikuteks > juriidilised isikud eraõiguslikeks ja avalikõiguslikeks; kui mõte oli, et ei füüsilised ega juriidilised iskud ei saa osakuid osta, siis tekib küsimus, milleks need nn. osakud, mida keegi osta ei saa?]. TF tegutseb haldurite trustina [ka selline määratlus on EV-s sisutu].

    Peale kodulehekülje valmistegemise ei näe nimetatud ettevõtmisel küll mingit harivat mõtet.

    p.s. Karumõmmi vaimse tervise pärast ma ei muretseks. muide TF tegevuse "ümberkorraldamine" sai vist alguse pärast sekeldusi Väärtpaberiinspektsiooniga, kas polnud nii?

    Allikas: Gurmanka ja http://www.hwg.edu.ee/majandus/prognoos.html
  • Veidi kummaline on lugeda neid toodud p6hjuseid (TF), mille alusel ETL hind peaks tingimata t6usma. Mina arvan kyll, et ETL majandustulemused ei saa enam hyppeliselt kasvada; suur osa kasvust tuli 2001.a. EMT arvelt ja konkurents mobiilsideturul hakkab varsti t6siseks muutuma. Seda enam, et ka näiteks RLE hakkab tungima corporate-turule, EMT-l on endiselt k6ige k6rgem hind, t6enäoliselt kuutasude t6stmisega kujuneb varsti olukord, kus inimesed otsustavad fixed-telefonist loobuda wireless-kasuks, nii nagu mujal maailmas. 100 krooni eest saab RLE-s v6rgusiseselt 100 minutit rääkida, kammoon. Aga arvamused on erinevad...
  • Hr. Tuulberg, ma ei kavatsegi diskuteerida konstruktiivselt kellegiga, kes pärast paari teravat märkust ilmselt solvununa hakkab kasutama kõige lihtsamat demagoogia võtet - viitama häiretele oponendi vaimses tervises.

    Minu arvamus põhineb peamiselt samal informatsioonil, mille esitas gurmanka. Keegi härra Tuulberg, kelle isikust absoluutselt igasugune ülevaade puudub, lõi kunagi mingisuguse keha, kuhu hakkas väidetavalt kaasama ühe organisatsiooni liikmete vahendeid.

    Selline käitumine ei pruugi olla otseses mõttes illegaalne (paraku), kuid eetilisuse kriteeriumitele see küll ei vasta. Lisaks gurmanka poolt välja toodud musta huumori valdkonda kuuluvad, kuid paraku üpriski reaalsed laused koduleheküljel, mis nätavad, et ennast õpetajaks tituleeriv tegelane võiks ise end teemaga kurssi viia. Ahjaa - ja veel mõni aeg tagasi figureerisid sellel koduleheküljel laused a la "hinnasihi määramiseks on kasutatud tehnilist- ja fundamentaalanalüüsi ning lähtutud turu üldisest psühholoogiast."

    Ja vist juba Tuulbergi nimelise investeerimisfondi aegu oli tegevuse vabanduseks haridus ja simulatsioon. No paraku oli aastal 99 leheküljel väljas vägagi reaalne konto kuhu raha kanda. USAs sellise kodulehekülje avastamisel oleks väärpaberijärelevalvel (SEC) ja tõenäoliselt ka politseil ees autoritega pikem jutuajamine.

    Seega järeldus - tehke mis tahate hariduslikel eesmärkidel, ärge ainult raha võtke ja oma kohvipaksuennustusi avalikult afisheeriga!
  • P.S. Olen nõus oma seisukohti muutma, kui need karmide faktidega ümber lükatakse.
  • Ma olen ka TF lehekülge aeg-ajalt uurinud. No soovitused meil kõigil erinevad, aga see raha kandmine oli küll väga reaalne. Ise seejuures mõtlesin, kuidas saab investeerimisfond niimoodi eksisteerida. Muidu on ju nõuded päris karmid. Ma kardan, et keegi võis oma raha siiski TF arvele kanda, kas ta selle tagasi ka sai? Hea küsimus vist. Kui mina oleks oma raha sinna kandnud ja sellest ilma jäänud, siis ei eksisteeriks küll enam TF-i (seadusesilma oleks kohale saatnud).
  • Alvar, aga oletame, et sa oled heausklik noor inimene, ega tea inv-fondidele seaduses sätestatd nõudeid, ja tagatipuks "fondijuht" vabandab iseenda ebakompetentsi (diversifitseerimise 4 pangaaktsia vahel) välja näiteks "üldiselt ebasoodsate psühholoogiliste, fundamentaalsete ja tehniliste teingimustega maailma finantsturgudel ???" Selline õnnetuke vist ei saada seadusesilma kaela... I guess...
  • Karta on jah. Kuid kui see õnnetuke jutub olema mõnes gängis, siis võib seadusesilma asemel karistada omakohus.
  • Vabandan isiklikult Karumõmmi ees teravuste pärast.
    Samas on Sulle mõned küsimused, millele võid vastamata jätta:
    Kellele Sinu arvates oli vaja mingit 13.11. (eelmisel aastal) dateeritud soperdist?
    Millised on need institutsioonid, kes olevat sügavamat huvi tundnud ja mille vastu siis?
    Miks arvad, et esitatud "nägemused" on tõena esitatud, aga ei ole samas millegagi põhjendatud?
    Millistest fondiosakute raha eest ostmistest Sa räägid?
    Millisest kehast Sa räägid ja millise organisatsiooni liikmete m illistest vahenditest?
    Kas arvad, et tänu käesolevale teemale on LHV foorumis osalejatel soov ka edaspidi siin sõna võtta?
    Ja lõpuks, kas oled kursis,millega majandusõpetuses interaktiivselt üldse võib tulemusi saavutada?

    Veelkord vabandades,
    Heinar Tuulberg
    HWG majanduse ja ühiskonnaõpetuse õpetaja

  • Mina küll ei tea millised institutsioonid võiksid ülalmainit investeerimistegevuse vastu huvi tunda, aga gurmanka, ehk sina tead? Ma täpselt ei mäleta :-)
  • Vastused hr. Tuulbergi küsimustele.


    1. Pole õrna aimugi, kellele seda vaja võis olla. Minule mitte. Lihtsalt TF koduleheküljel olnud arvamused, laused, nägemused on olnud ennegi kriitika ja huumori objektiks. Kusjuures vist isegi siinsamas foorumis. Huvitav küll, miks?

    2. Seda, millised institutsioonid on soovinud küsimusi esitada, teab vast kõige paremini poleemika objektiks olev isik ise. Seega viskan palli tagasi ja küsimusele vastan küsimusega. Kas on huvi tuntud või ei ole? Kui, siis kes, millal ja mis asjus? Äkki oskab mõni muu foorumis osaleja pareminigi kommenteerida.

    3. Koduleheküljel ei ole kunagi olnud materjale, mis näitaksid ära, milliste mudelite ja algandmete alusel on hinnasihid püstitatud. Lisaks sellele minu mäletamist mööda (võin eksida) olid need soovitused ka nubriliselt suhteliselt ebarealistlikud. Äkki on olemas mingi statistika, kuidas hinnasihtidega reaalsuses läinud on...

    4. Osakute ostmisest räägin, kuna koduleheküljel olid vareem järgnevad komponendid:
    a) fondiosaku NAV;
    b) võimalus tellida osakuid;
    c) kontonumber Hansapangas, kuhu kanda raha.
    Mida ma peaks siis sellest järeldama, kui mitte seda, et "anna raha, saad osakuid?"

    5. Keha. Vabandan nimetuse pärast, aga paremat ma ei osanud välja mõelda. Organisatsioon oli vist midagi Haapsalu NMKÜ noorteliiga vms-laadset. Vahendid olid selle organisatsiooni liikmete vahendid, mida kanti - kuhugi...

    6. Arvan küll, et see foorum on vähemalt hariva iseloomuga, sest sellises vaidluses vist peaks tõde selguma. Küsimus on puhtalt selles, et kas keegi on omaalgatuslikult fondijuhti mänginud ja kui on, kas sellest on miskit halba sündinud. Haridus. Ei muud.

    7. Majandusõpetuses saab tulemusi ka kindlasti ilma investeerimisfondi kaudselt meenutava keha loomiseta ja pangakonto numbrite näitamiseta, kuhu raha kanda, ma eeldan.


    Üldisema selguse saamiseks tahaksin esitada ka mõned omapoolsed küsimused.


    1. Kas on kunagi eksisteerinud selline keha nagu Tuulbergi investeerimisfond (mis iganes nime all)?
    2. Kas sinna on keegi kunagi paigutanud reaalset raha?
    3. Kas on kunagi Tuulberg Finance'i või Tuulbergi investeerimisfondi koduleheküljel olnud ärs toodud pangakonto number, kuhu osaku ostmiseks raha kanda?
    4. Kui on mängus reaalne raha, siis millised kohustused on fondijuhil investorite ees? Milliste dokumentide või lepingutega on need sätestatud?
    5. Juhul kui on toimunud reaalne rahade liikumine, siis kuidas on vastavalt sellele toimunud fondi portfelli muutmine?
    6. Juhul kui on toimunud reaalne rahade liikumine, kuidas on lood investorite rahuloluga?

    Palun mitte minust valesti aru saada. Ma ei ole isiklikult kellegi vastu. Mu mõningane sarkasm on tingitud eripäradest iseloomus ja sügavast sallimatusest erinevate reglementeerimata väärtpaberitega seotud investeerimisskeemide vastu. Juhul kui kõik on olnud simulatsioon ja mäng, millest selline mürgisus poleemikale vastamisel? Kui oli mäng, siis minupoolsed siirad vabandused ja soe soovitus piirata TF kodukülje kasutajaid projektis osalejatega. Samas kui aga õpetaja tõepoolest on omaalgatuslikult õpilaste rahadega fondi teinud, siis ootaksin halvemal juhul väga pikka selgitust, mis, kus, miks, kuidas, sest selline käitumine ei kanna endas muud hariduslikku eesmärki, kui õpilaste kui potentsiaalsete investorite usalduse kadumine.


    Lugupidamisega,
    Kahtlustav Karum6mm
  • Miks kiruda ühte koolipoiste investeerimislehekülge? Või kardavad profid amatööride konkurentsi?
    Mingine TF ei tohiks tasuta soovitusi anda, sest sellega võtavad na leiva ära nendelt, kes soovitamise eest raha küsivad.
  • Tervitusi taas!
    Mõned kommentaarid.
    1. Olen nõus, et kõik laused ja kommentaarid pole päris korralikult sõnastatud, olen ka ise mõnda kritiseerinud ja nõudnud mahavõtmist või ümbersõnastamist. Aga ega kõik alati väga hullusti ka pole.
    2. Vist oli aasta 1998 alguses, kui Väärtpaberiinspektsiooni esindaja (nime ei mäleta), saatis e-mailiga märkuse, et fondil peab olema vajalik maht ja litsents. Ühesõnaga fondi nimetus oli vastuvõetamatu. Midagi sai ka põhjalikult ümber sõnastatud. Oli tänuväärne e-mail.
    3. Soovituste realiseerumise kohta mingit statistikat me pole teinud, kuid mitmetes aktsiamängudes osalejad hindavad tulemusi positiivselt. Soovituste väljatöötamise reeglid on väga kindlad ja üsna originaalsed. Arvan, et kohati parimad.
    4. Mingi NAV ja osakute tellimise kohta ei oska midagi enamat öelda, kui et virtuaalselt ingliskeelsel variandil see kuni 1999 a. kevadeni võis toimida kuni haldurid omadega "pankrotti" läksid. Reaalseid finantsvahendeid ega pangaarveid ei saanud meil kuidagi olla.
    5. Kõige huvitavam väide, sest on olemas mittetulundusühing NMKÜ Haapsalu Liiga, mille liikmed ei saa oma vahendeid kuhugi kehale kanda. Ja kui kannavadki, siis on se nende probleem. Aga Sinu mõte on erakordselt originaalne ja analüüsimist väärt. Tänan idee eest!
    6. Ei saa sõnastusest hästi aru, kuid ega haridus polegi nii väga halb.
    7. Olen täiesti nõus. Võtan nüüdsest väga kriitiliselt selle kodulehekülje olemasolu. Samas toetan analüüside tegemist, kuid kellegile haiget teha pole me kavatsenud. Igal juhul tuleb lähikuudel põhjalik põhimõtete ümberhindamine.

    Vastused küsimustele.
    1. 1998. aasta alguseni oli umbes pool aastat mingi teine nimi küll (ilmselt fondi nimi).
    2. Reaalset raha polnud sinna kunagi võimalik paigutada.
    3. Mingit reaalsetset pangakonto numbrit pole kindlasti olnud, ehkki mingi pahandus mul kodulehekülje tegijatega oli sarnaste naljade üle. Mäletan, et võtsime selle paarikss nädalaks maha.
    4. Selge, et reaalse raha kogus on 0. Mingitest epingutest rääkimata.
    5. Reaalne rahaline liikumine on olematu.
    6. Virtuaalinvestorite rahulolust on mul ettekujutus olemas, see on heitlik.

    Tänan soovituste eest. Arusaamatu, kust selline arvamus, et olen õpilaste käest raha võtnud. Selline väide on kõige solvamam, sest olen 19 aastase staaziga ja selle aja jooksul hädalistele sageli toeks olnud, ise vastuteeneid küsimata. Eks minu esialgne ärritus oli ikka veidi põhjendatud ka. Alati saab asju ka avalikult ründamata lahendada.

    Tänan
    heade mõte ja küsimuste eest.

    Heinar Tuulberg

  • Vaatasin täna TF-i kodulehte. Silma hakkasid P/E suhted. Näiteks KLM P/E oli 1.1. Mõtlesin, kuidas selline arv küll saadakse. Ilmselt on 3Q tulemus korrutatud julmalt neljaga ja siis jagatud ettevõtte turuväärtusega. Sellist lähenemist näen esimest korda, eriti veel sessoonse ettevõtte puhul. Vihjeks niipalju et KLM oli Q1 ja Q2 kahjumis, Q3 korralik kasum, ka Q4 peaks edukas olema. Üldiselt arvutatakse P/E suhet nelja viimase kvartali põhjal.
  • On selline ütlemine - kus viga näed laita, seal tule ja aita. Konstruktiivne samm oleks nendelt endilt järgi küsida ja vajadusel soovitada parandada. Muidu õpib terve Lääne-Eesti selle suhtarvu leidmise valesti ära :)
  • www.tuulberg.ee
    "tuulberg.ee indeks on stabiilne ja hea tootlusega
    tuulberg.ee indeksiosaku väärtus kasvab vähemalt nädala EURIBOR´i viiekordse väärtuse ulatuses.
    tuulberg.ee indeksiosakusse investeerimine on maksimaalselt riskivaba ja investorisõbralik, kuna tuulberg.ee indeksi langus on välistatud.
    tuulberg.ee indeksiosakutesse sisenemine ja väljumine on tasuta ja ka muid lisakulutusi omanikele ei ole.
    tuulberg.ee varade kiire kasv on tagatud väärtpaberiinvesteeringute ja valuutahoiustega."

    Uued tuuled puhumas... graafik näeb väga ilus välja igal juhul ;)

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon