Äripäeva aktsiamäng - kas sellist jama oli vaja? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Äripäeva aktsiamäng - kas sellist jama oli vaja?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Äripäeva aktsiamängus olid 3 esimest Hansapanga väärtpaberispetsialistid. Esmapilgul võiks tunduda, et spetsialistid võitsid. Kuid EI.

    Kuna tehingud tehti 20 min. viivitustega, siis need kellel oli ligipääs Põhjamaade turgude reaalaja hindadele ka võitsid. Esialgse summa kahekordistamine poleks olnud mingisugune probleem.

    Kuid võitjad rabelesid tugevalt vaid viimastel päevadel. Seega inimestel tänavalt polnud ka suurepäraste investeerimisalaste teadmiste puhul selles mängus kõige väiksematki võimalust.

    Kas sellisel ebareaalsel mängul oli mõtet? Ma küll ei suutnud leida. Kui keegi leiab - tubli.
  • Just mainitud põhjusel mina seda 200 krooni maha ei visanud.
  • Natuke halenaljakalt kukkus ses mõttes välja jah. Pealegi jätkus sama klanni dominatsioon ka peale esikolmikut. Kuna auhinnad olid siiski märkimisväärsed, on tegemist tõepoolest kahetsusväärse juhtumiga. Endal pole samas 200 kroonist kahju kuna auhinnalistele kohtadele niikuinii ei pretendeerinud ja mängisin rohkem oma lõbuks.
  • Täiesti normaalne tulemus.
    See, et Hansapanga maaklerid domineerisid aktsiamängus ning võitsid suure auhinna on väga piltlik lugu iseloomustamaks Eesti väärtpaberiturgu.
    Investeerimise populariseerimise idee all teostatud aktsiamängus leidus ebaefektiivsus (hindade 20min viivitus), mida siis oskajad oma huvides ära kasutasid.

    Asjast tõepoolest huvitatud väikeinvestoril "tõmmati nahk üle kõrvade" ning neil polnud isegi teoreetilist võimalust mingile kohale pretendeerida.

    Loole paneb ilusa punkti tänane äripäev, kus Romet Kreek ülistab võitjaid ning kuulutab, kui toredalt nad investeerisid saamata aru, et tegelikult on ÄP lihtsalt raha ära kinkinud.

    Tõepoolest, milleks seda vaja oli?
  • Tere, jah, ma sain üle pika aja kindla peale välja minna.

    Viimati panin võistluse pika puuga kinni pensionäride kergejõustiku spartakiaadil, siis kanti järgmise koha mees kanderaamil ära ja esikoht tuli üpris kindlalt.

    Ma muideks ei võistlegi sellistel võistlustel, kus auhinnaline koht pole kindel.

    Ja kutsun mu võimetes kahlejaid järgmises Äripäeva aktsiavõistluses kaasalööma. Suure saladuskatte all võin öelda, et mul eelkokkulepped Äripäevaga, mille tulemusena valitakse züriisse naabrimees Jefferson ja paarimees Griff.

    Ma ütlen, alati tuleb sohki teha. Igal pool, kus võimalik. Ainult vahele jääda ei tohi.
  • ega äripäeva puhkepäev asjata Ekspressi iganädalasse tsitaadivaramusse ei kuulu. Järgmine kord võiks mingid mõistlikud piirangud panna. mina ka ei raisanud 200't. oleks tasuta osavõtt, siis veel võiks.
  • kevadel toimus lhv/äripäeva usa aktsiamäng. seal sai tehinguid teha vaid kord päevas e. sulgemishinnaga. kuigi saadi kõvasti kriitikat, siis tänase seisuga mulle tundub, et selline variant oleks siiski ka praeguses mängus paremini toiminud... kellelgil otsest eelist poleks ju olnud. kõige parem oleks muidugi RTQ kasutamine, aga nende kättesaamine on jällegi kallis...

    või mida teised arvavad?
  • Minu arvates tuleks USA aktsiamäng teha esimese katsega võrreldes veidi inimsõbralikumate reeglitega orderite sisestemise osas. Kuna USA lõpetab alles 23.00, siis kes pagan viitsib pidevalt enne seda midagi veel sebida! Avamishindadega orderite täitmine on samas fikseerimise seisukohast problemaatiline. Hädast aitaks välja see, kui ordereid saaks sisestada ainult näiteks meie aja järgi kella 17.00 -ni - las need daytraderid praevad siis omas rasvas...;-) ja need täidetaks ikkagi sulgemishindadega. Üritus peaks laiema huvi hoidmiseks loobuma daytraderite'le sobivast formaadist, kuna võistlus toimub siis kahel täiesti erineval spordialal (või vähemalt väga erinevat spordivarustust nõudval) ühte parimat selgitades.
  • milleks neid nõmedaid laste mänge vaja on,
    võiks olla mäng päris rahaga alates $5000
    ja rohkem, kuidas keegi tahab.
    Kes kasvatab protsentuaalselt oma pudi kõige rohkem mingi aja jooksul(1,2,3...6 või enam kuud)on võitja ja saab suvaliselt suure
    võidupreemia $100 000 või $1 000 000.
    Igaüks kasutab oma brokerit ja mängib vähemalt 3
    vabaltvalitud erineva aktsiaga.
    Virtuaal on nõme
    ja sobib ainult harjutamiseks algajatele.
  • Võidupreemifond on muidugi SPETSI poolt.
  • 1. see võiks olla suht globaalne üritus
    2. osavõtumaks $1000 või midagi sellist

    Igast mehed saaks näha kui kõvad nad tegelikult on.
    Tahaks näha neid HP virtuaali võitjaid...
  • SPETS, korralda see asi ära. 50% osavõtumaksust kannaksid võidufondi ja 3% mulle hea ettepaneku eest. Ülejäänud on sinu nn korralduskulude katteks.
  • Ma pole ahne inimene, arvestaks maha tegevuskulud
    ja ülejäänust 90% vähemalt oleks võidufond.
    Aga ma parem osalen, sest arvan, et korraldaja ei tohiks osa võtta.Pealegi pole ma mingi eriline
    sebija vend.
    Kuidagi meenub, et hiljuti oli virtuaalmäng (E-trade või Ameritrede´i poolt)
    $1 000 000 peale, kuid see oleks huvitavam,
    kõik oleks päris - reaalajas mäng ainult aktsiatega, ei mingeid futuure ega optsioone.
  • Minu arvates on aktsiamäng nii lühikese aja peale rohkem show-laadne üritus. Tõsine aktsiatesse investeerimise oskuse peale võistlemise tähtaeg peaks olema kuskil 1-5 aastat. Aga on üsna loogiline, et selline kirimale tempoga võistlus laiade masside huvi ei pälvi. Nii et selline lühiajaline show on omal kohal nende jaoks, kes sellega tegeleda soovivad.

    Aga "investorid tänavalt" on pärast kahte proffide triumfiga lõppenud võistlust võib-olla selgeks saanud, et võidu täenäosus nende jaoks on väiksem kui 1/portfellide koguarv.
  • BTW unustasin, veel ühe tähtsa asja öelda:

    tehke sohki ja ärge jääge vahele,

    aga kui vahele jääte, ärge iiiiialgi tunnistage oma viga
    ärge iialgi tunnistage oma eksimust.
  • Aktsiamängud on toredad asjad,saab vaadata MM-ide tsirkust rahvale,kuidas 100.000-st kuu ajaga paar miljoni tehakse.
    :-)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon