AvtoVAZ - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

AvtoVAZ

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • mida arvata uudisest, et AvtoVAZ kavatseb ise turvavöösid tootma hakata?
  • Selline arutlus P.Järvistelt Preatoni Pangast

    http://www.preatonibank.ee/turud.html

    Postimehes avaldatud teade, et Vene autotootja AvtoVAZ asutas koos Tsehhi firmaga Moravan Togliattis ühisettevõtte autode turvavööde tootmiseks tekitab ärevust Norma aktsionäride hulgas. Juhul, kui Norma toodangu peamine ostja tõepoolest loobub senisest koostööst , siis tuleb Normal kogu tegevusstrateegia üle vaadata ning harjumuspärastest kasuminumbrid unustada.
    Norma juhatuse esimees Peep Siimon kahtleb , et AvtoVAZ hakkab sellele alale investeerima, sest suhted Avtovaz'ga on head ja Norma suudab tagada kõik vajaliku. Siimon koguni oletab , et tegu mingi eksitusega. AvtoVAZ on seni ostnud Norma kõrval turvavöösid nii Norma suuromanikult Avtolivilt kui ka ühelt Makedoonia firmalt. Morovan on siiani teinud koostööd peamiselt Shkodaga.
    On selge, et suured kasumimarginaalid meelitavad kohale huvilisi. Pole suur saladus, et Norma Venemaa pikaajalise edu üheks oluliseks põhjuseks on olnud head isiklikud suhted ( loe: altkäemaksud otsustajatele). Selliste avaldustega võivad Venemaa autotöösturid avaldada survet praegustele tarnijatele alandamaks toodete hindu või vihjata unarusse jäänud isiklikele suhetele.
    Ei usu, et tsehhide-venelaste ühisfirma tõsine projekt on. Küll aga viib tugevnev Avtovazi surve Norma kasumimarginaalide vähenemisele. Kohalikud analüütikud on taolise stsenaariumiga ettevõtte analüüsides arvestanud ning tänane uudis ei tohiks Norma tuleviku väljavaateid oluliselt mõjutada.
  • Kas AvtoVaz'i kuulujutu artikli autor (või tema offshore firma) on juba soodsalt aktsiaid ostma tormanud või ootab veel natuke? :)

    Kuidas võideldakse võltsinfo levitamise vastu?



  • Kustkohast ETA info algallikad pärinevad?Lihtsalt kasulik on Norma hinda alla lüüa.Ennegi on VAZ püüdnud turvavöid toota.Miks ta siis ei tooda?Enne tuleks tootmine käima panna. Alles siis hakata rääkima, et me teeme, toodame seda ja seda nii ja nii palju, mitte vastupidi;enne räägime siis hakkame tegema.Tüüpiline Venemaa pressile!
  • On see nüüd kuulujutt või mitte, aga siiamaani pole normalt asja suhtes kommentaari tulnud. Ja see tekitab turul ebakindlust. Ka Autoliv ei tea asjast midagi ja see on eriti oluline. Autolivi jaoks on huvitav vene turg ja kui selle turu suhtes on asjad segased, pole ülevõtmispakkumist (mille peale suur osa kohalikest spekuleerib) enne selguse saamist loota. Selguse saamine võtab aega ja seni pole eriti uut raha norma aktsiasse loota. Ka mulle meeldiks, et argumendid - kõik on korras, ainult kellelegi on see kasulik; keegi mõjutab turgu; tegu on eksitusega; see on hindadesse sisse arvestatud; jne. - paika peaks, aga see on sama ebakindel nagu avtovaz'i plaanid.

  • Mulle tundub, et normast minejad jagunevad suures laastus kolme ossa: esiteks märtrid, kes esimeste uudiste peale panka tormates ennast telleriteni rebivad, et müügikorraldus anda. Saavad oma väikse kasumi või kahjumi ning elu läheb edasi. Või teised, kes kasutades ära massipsühholoogilise käitumise mõju turule tervikuna, võtavad välja teenitud kasumi, et odavamalt tagasi tulla. Kolmandaks on rahuliku unega investorid, kes krabavad odavamalt kraami juurde. Sest investeerimiseks mõeldud raha peab olema kannatlik raha. Iga asi omal ajal.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon