äripäeva viimatine aktsiamäng - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

äripäeva viimatine aktsiamäng

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • teen siin äripäevale reklaami.. vaadake webtv intervjuu mängu võitjaga.

    ja kohe ka antireklaami..
    mida see populariseerib, kui esikümme on kõik pankades töötavad tegelased?

    ja siit kysimus: kas ebaeetilised on pankurid või on äripäev loll..

    mis te arvate?
  • sellel teemal oli siin paar päeva tagasi ka juttu.

    minu arust oli antud mäng selge jama ning näitas edukalt kätte eesti turul investorite võimaluse raha teenida.

    ja äripäev on muidugi tase...
  • karner,
    et võitja ise ka kommenteeris jooksusussidest ja paljajalu meestest...
    ma isegi võrdleks seda nagu dopinguga.
    äripäev on loll et dopingut ära ei keela (või keelas?). aga osavõtjad kasutavad midagi mis nad teistest selgelt paremasse situatsiooni paneb.
    dopingu kasutamine vist on yldiselt loetud ebaeetiliseks.

    või ka umbes sama kui teaks loto loosimisel yhte numbritest ette või umbes nii.
  • ärge vigisege. Kui ise luuserid olete on ikka mage küll 3 tundi peale 12-st rusikatega ärbelda. eelmine aasta osalesid minu teada ka pankurid, kuid võitsid mitte-profid.
    Noh, jah, muidugi on lihtsam päevas 30 tehingut teha kui telerate ja reuters 3 ekraanis jooksevad, kuid keegi ei takista vahenditesse investeerimast.

    mis ÄP-l viga? Hilinemised ja eksitused olid kõigi jaoks suhteliselt võrdse tõenäosusega
  • doping ja lotomääng on väga teatraalsed võrdlused, reaalsus on igalpool, kaasaarvatud maagilisel p.-ameerika turul see, et mingi seltskond teab ülejäänutest rohekem... nii see on ja paratamatult jääbki... äärmiselt naiivne oleks seda eitada... äripäev ja börs seadsid reeglid, nende käest tuleks küsida miks nii...
    kui " pankr" näeb raha maas vedelemas siis miks ei peaks ta seda üles korjama kui see pole talle piiratud/keelatud...?
  • Mises, ajad jama.

    Eelmise mängu võitsid samuti Hansapanga väärtpaberispetsid, kes olid koondunud mingisuguse aeroobikakuningannast (sic!) naistöötaja taha. Ja teiseks jäi Eesti Panga kollektiiv.

    Kui tasuta real-time quote pole tavainimesel võimalik Põhjamaade kohta saada, siis olid Hansapankurid mäekõrguses eduseisus. Hansapanga töötajate poolt oli ebaeetiline seda kasutada, Äripäeva poolt oli mäng vigane.

    Vahenditest rääkides - mine vaata palju maksab reaal-aja hindade saamine Põhjamaade turgude kohta, enne kui tuled segast juttu ajama. Ja siis mõtle tõsiselt, kas neid tasuks hankida aktsiamängun tarbeks. LOL!
  • karner - oled natuke erapoolik. Ja paraku asi polnud TEADMISTES vaid KÄTTESAADAVUSES, Hansapanga töötajad tegid lihtsalt tuimalt tehinguid mis 100% lõppesid võiduga - bug mängus.
  • Viga on ikka mängu korralduses mitte võitjates.
    Kuigi noteeringud reaalajas pole tõesti kõigile kättesaadavad pole see siiski Hansapanga (ja ka mitte ainult pankade) privileeg.

    Pealegi, kui ka eelmine kord, omamata ajaeelist, võitsid "pankurid", siis ehk on mingisugune osa edus ka professionaalsusel ja enda aja investeerimisel, mitte ainult ajaeelise ärakasutamisel?
  • Miks keegi ei räägi INSAIDERLUSEST,
    kas meie sõnavarast on aihtunud selline mõiste?

    Tegemist on ju kõige ehedama insaiderlusega.

    On ju Hansapank Baltimaade(mäng vist toimus ka Eestis, Lätis, Leedus )suurim maakler. Hansa teeb ju pooled turutehingud, aga nad teavad 100 protsendiliselt kuidas aktsiad liiguvad.
  • Avaldan siis kah arvamust.

    Kahju küll, aga ka minu arvates on siin tegemist ebaeetilise käitumisega.
    Kokkulepe on, et kasutakse 20 min hilisemaid noteeringuid.
    (PS:Pank on andnud oma töötajatele vahendid. nemad kasutavad seda isiklikes huvides.)
    Aga nagu näha ei ole see nii üheselt mõistetav. Võrreldav dopingu kasutamisega selles osas, et kas võib kasutada dopinguaineid mida ei ole veel dopingu nimekirjas?
    Ja kui kasutad, siis kelle vastu- ühest küljest justkui süsteemi (ROK, Äripäev) aga teisest küljest siiski ka teiste sportlaste (investeerimis-huviliste)vastu.

    Kui eelmine kord võitsid profid, siis oli nagu profisportlaste ja amatööride võistlus- pisut nagu taunitav, kuid mis seal ikka.
    Seekord võitsid profid tänu dopingule (no selle vastu ikka ei saa kohe mitte kuidagi- kes on treasury's töötanud, see teab).

    Iseenesest võitja oli parim neist, kes sama süsteemi kasutasid.
    Eriti tegi nalja webtv-s öeldud lause, kus Tõnno ütles midagi sellist "neile kes viimastele kohtadele.. eee st. et esikolmiku viimastele kohtadel.. ja ka esikümne viimastele kohtadele jäid".
    Neil oli ikka täiesti oma klass. Võitjat ei saa kuidagi patuoinaks teha, kui siis kõiki selle süsteemi kasutajaid.
    Minu arvates oli ebaeetiline ka Äripäeva käitumine. Nad oleksid pidanud siis välja andma ka tavaklassi esimese auhinna (seda kas keegi realtime kasutas, oleks väga lihtne kontrollida)

    Õnneks oli see ainult mäng.. vist.

  • kõik õilsad mõtted õiglusest ja ebavõrdusest võivad õiged olla, kuid tegu oli mänguga...
    jäägu korraldajate otsustada kuidas ja kellel kui palju mängida lastakse, kas amatöörid ja "proffid" eraldi gruppides või koos või kuidas iganes...
    olavis: info kättesaadavus on teatvat ebavõrdust loov moment küll jah, kogu maailmas muideks, samas kas sa ise poleks sama moodi käitunud...?
    ka lobster oleks kindlasti leidnud oma tuttvusringkonnast kellegi Joosep Jeebli kui oleks olnud algselt kindel plaan anomüünselt asi kinni panna...
    seekord lihtsalt läks niiso what
    kui keegi tunneb ennast sellistes mängudes ahistatuna proovigu vahelduseks etrade'i vqi kelle iganes mänge lootes et seal kasutavad kõik ainult teadmisi...
    üldiselt:
    võitjate üle kohut ei mõisteta (isegi kui Maradona lööb käega värava või Erki astub ketast heites joonele)
  • Mäng mänguks, hea on see, et päriselus on vähemalt USA turul on proffide ja amatööride mängureeglid peaaegu võrdsed.

    Mis puutub nendesse Hansapanga maakleritest "gurudesse", siis ajavad nad mind vaid muigama, loomulikult on hea panga kattevarjus teinekord natuke endale lüpsta, aga selleks, et mitmest portfellist üks paarikuise 32 % tootluse saavutaks, võib ka ahvi kasutada (viide ühele Graafiku loole siin foorumis).

    Veel üks USA aktsiamäng koos realtime või ka 20-min delayed tehingutega ja shortimisvõimalustega, minu poolest ka optsioonidega: oh boy, tahaks seal neid gurusid näha.
  • To: karner
    Võitjate üle kohut ei mõisteta - nad diskvalifitseeritakse. Võrdlus dopinguga oli üsna tabav.
  • Pähh, mina näiteks sain kuuenda koha ja pangas ma igatahes ei tööta. Reaalajas infi ka ei oma.

    Faktid sirgeks: eelmise mängu võitis EP tibi nimel kaks Eesti Panga finantsturgude poissi ja mitte Hansapanga aeroobikatibi. Kusjuures poistel reaalajas mingit aktsiainfi pole, kuna EP aktsiatega ei tegele.

    Selline lugu. Aga kurb muidugi et vähemalt viimase mängu võitmine oli mängu vigasuse kurjasti kasutamisest tingitud...
  • eugenia:
    Fakte sirgeks tehes sa pigem moonutad neid.
    1.
    Kusjuures poistel reaalajas mingit aktsiainfi pole, kuna EP aktsiatega ei tegele
    JAMA - eesti panga finantsturgude osakonnas on kõikidel diileritel (need poisid, kes mängisid) bloomeberg, mille ON reaalajas aktsiainf. aka usa aktsiamängus polnud see nii oluline, sest tehinguid said teha vaid sulgemishinnaga.
    2.
    Teise koha ja üsna napilt sai hansapanga "võistkond", kusjuures vist esindaja oli küll naisterahvas.
  • karu: bloombergi omamine ei tähenda automaatselt reaalajalist aktsiainfi. ep-l ei ole reaalajas aktsiainfot.
    viimases aktsiamängus ei olnud halb mitte see, et mõnel oli reaalajas info ja mõnel mitte (see on ju ka reaalses investeerimises nii, et mõnel on rohkem infot, kui teisel). eelise andis reaalaja info + tehingu tühistamise võimalus 20 minuti jooksul.
  • Karu, enne kui jamatama hakkad, kontrolli fakte.
    Mina näiteks võtsin vaevaks enne kirjutamist EP finantsturgudesse helistada ja üle küsida, et kas on. Miks neil peakski olema--Eesti Pank teatavasti aktsiaturgudesse raha (Eesti riigi oma) ei investeeri. Alati võib neid muidugi valetamises kahtlustada! :)
  • täpsustuseks-ega ka mingit muud raha
  • Kust oleks võimalik vaadata aktsiavõistluse statistikat? Keskmine tootlus, keskmine radiaani mööda (või kuidas seda nimetatakse, näiteks 50. portfelli tootlus 101 võistleja puhul)tootlus, viimaste portfellide tootlused?
  • Kui suur oli võitja portfelli tootlus ja kolmel järgmisel?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon