globaalse äri õnnestumise võti - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

globaalse äri õnnestumise võti

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • "rahvusvaheline suhtlemine on globaalse äri õnnestumise võti",lugesin eile Delfi internetiportaalist.Ehh,ei ole enam rohkem võimalik nõus olla.

    Nii,Delfi artiklist ning Kristjaniga ja Velikij-ga suhtlemisel tekkinud arusaamatustest inspireeritult pakun välja siis sellise teema.Seda enam,et turud töötavad hetkel nii ettearvatavalt,et ajab haigutama...

    Siin oleks hea võimalus pajatada naljakatest ja imelikest juhtumistest,mis kaugetel maadel kellegil juhtunud on.Oleks loomulikult tore kui keelelgi õnnestuks siit kunagi midagi kasulikku,õpetlikku leida,et sooritada edukas tehing.

    Nohh,hakkame siis algusest peale.Millest on välismaalastest äripartneritega keelatud vestelda.Selleks on loomulikult poliitika ja religioon.

    Edasi ma olen nüüd veidi laisk,peistin siia oma loo Delfist.Loodetavasti on siin seda teemat huvitavam edasi arendada kui seal kõrval vaid praemuna erinevate maitseomaduste üle arutada....


    ...kultuurišokk pole just see sõna ,mis mind väga huvitaks.Palju põnevam sõna on kultuuri-konflikt(ing. culture conflict).Ja selle vältimine peaks olema ka ärikoolides esimeseks õppetunniks teemal“rahvusvaheline suhtlemine on globaalse äri õnnestumise võti”.

    Nohh...Ja alustama peaks muidugi sellest,mida teha,et välismaalast tõeliselt välja vihastada.
    No sakslasele tuleks muidugi ütelda midagi sellist,et ahaa, teie olete siis sakslane,ma siis ei maini,ei räägi midagi sõjast.Poolakaga riidu minemiseks piisab kergest halvustavast märkusest paavst Pauli kohta.Nohh,Aasias,eriti budistlikes maades, sättige jalg üle põlve nii,et jalatald ülespoole,vestluspartneri suunas vaataks.Ameeriklastele seletage,et "neeger" on ilus eesti sõna ja tegelikult see midagi halvustavat ei tähenda...
    no jne.jne.jne....

    PS.lõpuks siia üks habemega nali :-D=
    eestlaste imelistest juhtumistest suure ilma peal:

    Kolisid eestlased usasse ja...nohh,vaatavd,et naabrid viskavad vana piima minema.Kus sa sellega siis nüüd,missugune raiskamine...ütleb eestalane ja õpetab naabrimeest.Ära sa kallis inimene nüüd piima küll minema viska,anna parem meile.Meie,eestlased ootame kannatlikult kuni piim hapuks läheb ja tükki tõmbab ja...siis maiustame nii et suu kõrvuni rasvane on.
    Nohh,mis seal siis ikka.Ameeriklasest naabrimees hakkas igal hommikul vana piimapudelit prügikasti kõrvale asetamise asemel uue naabri ukse taha panema.Eestlased rõõmsad,kama-jahu jaoks hapupiim nagu maast leitud.
    Nohh läks aeg mööda ja eesti pere hakkas millegipärast oma ukse tagant kõiksugu ilusasti sorteeritud toidujäätmeid leidma...
  • Kus tekib nn. culture conflict? Yhe 'kultuuri' integreerumisel teise. See on taiesti normaalne nahtus - omamoodi reaktsioon yldise globaliseerumise vastu.

    Tuletagem meelde '89 aasta Venemaad. Moskvas avatakse esimene Mac. Kujutage ette kilomeetrist jarjekorda frakkidesse riietunud harrastest ja ohtukleitides daamidest. Moodus aasta, 'konfliktist-shokist' saadai yle.

    Eelmine on naide 'culture conflictist'. Aga kas see, et sa parast eduka lepingu allakirjutamist Siberi naftamagnaatidega nadal aega viuna ei suuda/taha visata on 'culture conflict'? Voi naiteks ei soovi sa oma (naiteks) Araabia ariparnereid iga kohtumine posele suudelda...

    Minu meelest ei ole see 'conflict', vaid 'difference'.


  • 'difference'-id on need,mis konflikte tekitavad.
    kui sa ikka venelasele viina pakkumise peale EI ütled,peab ta seda solvavaks,(ahh et ei austa mind jahh?)Vana Kekkonengi olevat äri nimel saunalaval venelastega koos viina visanud ja ei pääse sellest ilmselt teisedki,kes metsikus idas soovivad edukad olla.
    nohh,pean tunnistam,et see kant,koos kõigi peensustega jääb mulle tundmatuks küll.

    Yhe 'kultuuri' integreerumisel teise on aga kultuuride erinevused ületatud,või leiutatud asi nimega poliitiline korrektsus.mida see tähendab?ei midagi muud kui viisakust,üksteise 'difference'-use austamist.
    selleks,et teada,mida austada,on vaja teada,milles peitub see konkreetne 'difference' konkreetse rahvuse puhul.
  • Ok, olen nous. 'difference'=>'conflict'.

    Muuseas, 'poliitiline korrektsus' peab olema 'integreeruja' sydame-asi, mitte aga vastupidi. Teisisonu, venelane ei pea muretsema sinu 'difference'ide parast, vaid see on nagu rohkem sinu asi pabistada, kas pead selle nadal aega (joomist) vastu voi mitte :)

    Kusjuures ka Venemaal on need 'ari alustalad' murdumas. Muidugi kuuled suurema osa kaest, (ahh, et ei austa mind jahhh???), aga vaikselt on peale kasvamas nn. uus generatsioon Vene arimehi - kes on endale eurooplaste imago tekitanud. Nende puhul voib juba pohimotteliselt raakida kahepoolsest pol. korrektsusest.

    Aga nohhh, kahjuks/onneks liiguvad toelised rahad labi 'oigete' venelaste. Uuekooli mehed on pohiliselt suurte kompaniide (tipp)managerid.

    (Pean tunnistama, et see kant, koos koigi peensustega, ei jaa mulle tundmatuks) :)



  • Kuulsin sellist kommentaari, et eestlastel on täna kergem midagi soome müüa, kui rootsi. Miks ?
    Väide: soomlased on eestis toimuvaga rohkem kursis, rootslaste jaoks on eesti ikka veel koht, kust odavalt osta. Selle tulemusena rootslane küll tahaks osta aga arvab, et peaks saama odavamalt, lihtsalt seetõttu, et ostab eestist ja ei osta.
    Seega eurooplaste jaoks võrdub eestlane ikkagi nexiga. On teil vastupidiseid kogemusi?
  • wizard,
    selle teise lõigu osas,mis algas sõnaga muuseas.
    Nojahh,nii ta on;kel janu,sel jalad.
    :-)
  • ...aga kui raakida venelasest, siis ootab ta kuni kaev tema juurde jookseb
  • Olen omale sahtlisse kirjutanud mõned lood kogemustest laias ilmas ja peistiksin ka edaspidi siia üht-teist,kui midagi huvitavat peaksin siit ka vastu saama...


    "Näo kaotamine."

    Kartus "näo kaotamise" ees on yks keskseid aasia rahvaste
    kultuurifenomene.Mida see täpselt tähendab, võib eurooplasele jäädagi lõpuni
    mõistmata."Näo kaotanud" aasialasele pole enesetapp sugugi
    mitte haruldaseks lõpuks.Kuidas hoiduda oma "näo kaotamisest" europiidist
    ärimehena neil kaugeil mail,võib olla aga võtmeks edukale tehingule.Kui juhtub,et olete oma
    näo kaotanud ,muutute silmapikselt kohalike jaoks tähtsusetuks
    tegelaseks,kellele võib kaasa tunda, kuid keda ei saa kohe kindlasti mitte tõsiselt
    võtta.
    Mõned lihtsamad reeglid nn. näo kaotamise vastu.Suheldes kohalikega ei tohi te
    kunagi endast välja minna.Hääle tõstmine või väiksemgi märk teie ärritusest
    teeb teist kohalike silmis vaimselt nõrga inimese,kel enese maksma panekuks
    vajalikud ennekuulmatud vahendid.Kui soovite,et teid tõsiselt
    võetaks,säilitage külma verd ning naeratage kas või hambad ristis.Kui
    juhtub,et ärimeestel takerduvad läbirääkimised järeleadmatuse
    tõttu, võib see tihti olla kohalike kartusest nägu kaotada,kas siis teie või
    oma bossi ees.Kui olete kõhutunde järgi kindel,et teil on võimali parem
    tehing saavutada,võite lihtsalt tänan ütelda ja viisakalt hüvasti jätta.9
    -l juhul 10-nest helistavad nad teile tagasi...sest teie rahast on nad huvitatud,ärge seda unustage.

    Have fun in Asia.
    :-)
  • To TereMere: Aasia myygikogemused on minule olnud huvitavad ja toimivad. Realistlikult arvates on mul seal rohkem võimalusi, kui USA ja UK turul, kus nn. market share, local presents, jms rahast tingitud "credibility problems" on yles kerkinud. See on aga seetõttu, et neil asiaatitel on seal samad probleemid, mis minul Eestlasena (kellest muuseas ei ole keegi seal kuulnud aga end. Jugoslaavia tulnukad on alati teretulnud :). Kas aga kogu Ameerika yhiskond ei ole mitte sellise praguse aja kehtiva kultuuri loonud. Kui ajaloos tagasi läheme, siis viimase kultuurina võivad tulevased ajaloolased mainida Euroopa 17-18 sajandit, siis on Rooma Riik, siis Egiptus ja siis need kadunud kultuurid. Kahekymnes ja 21 sajand aga kindlasti on USA ja Aasia päralt, kusjuures ärme unustame hispaaniakeelset kultuuri.

    Veiko
  • veiko,
    ""...Kui ajaloos tagasi läheme, siis viimase kultuurina võivad tulevased ajaloolased mainida Euroopa 17-18 sajandit, siis on Rooma Riik, siis Egiptus....""

    Tulevased ajaloolased on inimesed nagu meie kõik.Koos oma eelistuste,maitsega ja millega iganes."Viimane TÕELINE kultuur" võib seetõttu olla ka pime keskaeg Euroopas,ajal,mil asiaadid eurooplasi õigusega metslasteks pidasid.Nohh,tänapäeval peavad asiaadid europiide enam vähem enesega võrdseks,seda aga siiski ülalt alla vaadates.

    Vana-Rooma varemed Itaalias muide, tunduvad aga pisikese provintsikesena Kampucheas asuva Ankori kunagise maailmalinna varemete kõrval.Maailm on pidevas muutumises ja tänapäeva kultuurid on,tunduvad tõepoolest USA poolt palju mõjutusi saanud olevat.See aga ei tähenda,et kõik veel ameerikalikult mõtlevad,kuigi T-särke ja kulukaid kannavad....Globaliseerumine meeldib mulle väga,õpime paremini üksteist tundma ning näiteks õunamahla saab juua pea igas maailma nurgas ka hommikusöögi kõrvale.Vihkan apelsinimahla....
    :-)
  • To TereMeme: Ega ma ei arvagi, et koik maailm hakkab Ameerikalikult motlema :) Ameeriklased ise on paljult praegu sellised, nagu Eestlased moni aeg tagasi, et nemad ei tea, kuhu joosta, voi mida teha :) Pime keskaeg kultuur ei olnud, see oli selline ylemikuperiood, nagu meil siin momendil globaalselt käsin on, vähemalt ajaloolises mõttes.
    Mis aga puutub Aasiasse, siis juba kuu-kaks käin e-maili labirääkimisi Mauritiusel asuva firmaga meie toodete edasimyygi oiguste yle. Ennem ma ei olnud kuulnudki selliset riigist, nyyd jälle tegin endale riigi selgeks. Tegemist on jällegi muhammedi usku oleva pisirigiga, kes ennast tõestada tahab (NB! Minu esimene välismaine klient oli aastal 1998 Bahrain'ist ja sellele järgnes Austraalia, selle järgi tuli jällegi Dubai, jne). Riik ise paikneb yle kymnete tuhandete saarte yhenduses ja pealinn asub samasuurusel saarel, nagu meie Kihnu saar ja riik on elanike natuke väiksem, kui Eesti. Lennuvälja toll korjab kohe ära igasugune kristliku kirjanduse. Enamik saari on asustamatta aga need on ilusad ja igale puhkajale selles kylmas Eesti talves teretulnud. Turistidelt võetakse maksimum, nagu igal pool Aasias.
    Minu isiklikud kogemused Aasiaga on sellised:
    India, Indoneesia (selline segausk, kus kindlat kultuuri pole, sarnane Eestiga): Iga vastaspool pyyab hakata kohe rääkima, kui kovad mehed nemad on, jne... Seepärast ei ole mina veel midagi nendes riikides ära teinud.
    Malayisa, Dubai, Bahrain, Mauritius: Asi on konkreetne ja lihtne. Kui kellelegi midagi meedlib, siis ostetakse ära. Hilisem läbirääkimine on ainult viisakusavaldus. Samal ajal on nende sydant võita on raske.
    Hiina, Singapore: Asi on rahale yles ehitatud, mina sulle, sina mulle. Seda õpetas minule tegelikult yks soomlane olles jällegi lennukus naaber, kes praegu Sonera juhtkonnas on aga ennem Malaysias ja Singapores oma perega elas.
    Need on minu väikesed kogemused asjast.
    Mis aga Sinu apelsinimahla asja puutub, siis hiljuti Singapores tahtis mind sõber viia kohalikku Eesti restorani (Tema poolt kindel, et neil on seal iga maailma toit olemas). Ei olnud veel, seetõttu õhtustasime yhes muus kohas :)

    Veiko
  • Mulle tuli meelde praegu üks mõte, mis tuli mulle meelde, siis kui ma vaatasin eelmise nädala lõpus missivõistlust Londonist, mida juhtis vana pätt Jerry Springler.

    Nii, Londonisse oli kogutud sada naist, aga big'uns'eid oli vähe, peaaegu, et ei olnudki.

    Ja kui tuli Bahama mama, üks vähestest big'uns'idest, siis meenus mulle minu kaunis reis Nassau'sse.

    Kõik oli täpselt nii nagu kirjeldab Astrid Lindgren Pipi Pikksukas Kurrunurrumaad.

    Meie laev oli parajasti maabunud sadamas, mis nägi välja nagu vanasti mõni Kirovi Kalurikolhoosil külasadam ja pardale ronis 20-liikmeline Bahama ametnike jõuk.

    Küllap, see oli esimene pärast pikki aastakümneid esimene reisilaev (umbes taoline nagu super merekass kaks, mis käis ka Helsingi ja Tallinna vahet) USA-st.

    Laeva Ameerika kodanike tervitama tulnud jõuku kuulus mitmeid erakordselt pakse punasesse pintsakusse riietatud, näost pigimusti ametnikke, hiljem nägin neid Nassau tänavatel ringi patrullimas.

    Me olime Jeff'iga mõelnud telkida, aga juba laeva pardal saime teada, et see on keelatud.

    Bahama on absurdi maa, kus kehtib vasakpoolne liiklus nagu Inglismaal, aga autod, mis ringi sõidavad on eranditult ehitatud parempoolse liikluse tarvis nagu Ameerikas.

    Kalaturg uue silla all meenutas Venemaad - vanamehed mängisid uljalt dominod.

    Hotellis elasid lisaks meile rusikasuurused prussakad.

    Muideks, ka kõige pisemas bisnesis sekundeerisid neegerjuhatajd valgetele - juhtivaid töötajaid oli seal topelt.

    Kui neegrid ise tööd üritasid teha, käis töö sama mudeli järgi. Puulehtede korjamine, mis oli üks domineerivamaid töid kesklinnas,käis ikka nii, et kahele lehekorjajale oli lisaks üks näppu ninas hoidev brigadir.

    Ei viitsi rohkem heietada, fookus kaob ära, viimane detail...

    Sügava mulje jättis Bahama valitsuse parkimisplats, seal ei olnud asfaldile valge värviga maalitud mitte autode registrinumbreid, vaid ministeeriumite nimetused. Näiteks: põllumajandusministeerium ja turismiministeerium











  • Veiko ja Al bundi,
    nohh head lood teil mõlemal,peistin siia teile selle eest käitumisreeglid budistlikes maades,eelkõige Taimaal,Thailandis.

    Ah jaa Veiko,
    "mina sulle, sina mulle" on Singapuris selgeks õpitud nn.lääne käest.Pole ju mõtet käia mööda ilma ringi ning püüda leida tegelasi,kellel nahka üle kõrvade tõmmata.Maailm on pisike ja kunagi saab ring täis,pole enam kellelti viimast võtta,mis siis edasi?Nii,et äril on ikka mõtet vastastikusel alusel,tekib usaldus ja....

    "...kohalikud Eesti restoranid" on aga igalpool maailmas olemas.Neile on vaid eksituse tõttu peale kirjutatud midagi germany taolist kui on.Ja portsud on veits suuremad kaa millegipärast kui kodus...:-)



    sarjast Siiami "saladusi"

    Legendaarne Siiami Kuningriik elab tänapaeval edasi Tai Kuningriigina.Tol kaugel maal ei ole kunagi tulnud kummarduda liiga sügavalt lääne vallutajate ees.Tänu Inglise ja Prantsuse vastandlikekele koloniaalhuvidele õnnestus Siiamil jääda kahe kunagise maailmavõimu vaheliseks puhvertsooniks ning säilitada isesisvus.Hiilgeaja valdustest loovutati pranslastele hiljem iseseisvaiks naaber-riikideks ümbersündinud Laos ja Cambodia.(Kampuchea ,NB!see eesti keelne riiginimi on vananenud ja on Cambodia elanikele solvav,tuletades meelde punaste khmeeride valitsemisaegset riiginime.)
    Siiami ajalooline riiginimi muutus rahvapäraseks Taimaaks,Thailand'iks absoluutse monarhija kukutamisega 1932 aasta rahumeelse revolutsiooni käigus.

    Peamised viisakusreeglid ja kirjutamata seadused.

    Äärmine ebaviisakus on istuda jalg üle põlve nii,et jalatald on suunatud
    ülespoole ,kõrvalistuja suunas.Kui istute sellises asendis jälgige enese
    jalatalla suunatust maa poole.Budistliku Tai jaoks on jalad kõige
    roojasem ja pea kõige püham kehaosa.Seetõttu peetakse väga matslikuks
    jalgade kasutamist näiteks osutamiseks või uste avamiseks.Näpuga näitamine pole ebaviisakas.Pea on püha ja
    seda ei puudutata.Taid võõrastavad üldiselt läänelikke füüsilisi kontakte,
    alates käesurumisest lõpetades kallistuste ja põsemusidega.(Nohh,eestlastele siis kodune:-)Tai viisakus
    tervituseks on peopesad vastastikku surutud nn. palveasendisse, millele
    järgneb kerge kummardus nii,et näpuotsad nina puudutavad.Kui peate veidraks
    sellisele tervitusele sarnaselt vastata,piisab kergest
    kummardusest.Euroopalik käesurumine teeb taidele nalja ,sellest hoolimata vastavad nad läänelikule tervitusele samaga..

    Esimesed eurooplased,kes Tailandi saabusid, olid prantslased.Sellest said
    koik europiidse rassi esindajad endile taiparase hüüdnime farang.(ühesõnaga kui kuulete taisid kasutamas sõna farang/falang/,käib jutt ilmselt teist:-)
    Nii nagu kunagi prantslastele nii ka tänapaeval tundub paljudele lääne külalistele
    taid oma naeratuste ja kummarduste,koogutamistega alandlik rahvas.Nagu ka
    enne-vanasti, nii ka nüüd peavad paljud "europiidid" seda nõrkuse märgiks ja vastvad
    tihti üleoleva poosi või kehakeelega. Paraku on taide selline käitumine
    nende elementaarseks viisakusreegliks ning mitteadekvaatne vastus
    nn.valgete poolt kinnitab vaid nn.kollaste veendumist,et "valge" puhul on tegemist ühe
    barbaarse rassiga.(Taid sõimavad üksteist ja ka farange kõige roppumate sõnadega ikka vaid viisakalt naeratades,nii et....:-)

    Kui soovite end ja oma vestlus või äri partnerit mitte ebameeldivasse
    olukorda panna ,olge ettevaatlikud komplimentidega.Otse välja üteldes
    ,ilus maal teil siin seinal või kena asjake laual,tunneb tai, et peab
    selle teile andma.See ese meeldib mulle võrdub Tailandis väljendiga anna see
    mulle.

    Õrnema soo esindajatel tasuks meelde jätta, et buda munkadele ei ole lubatud
    mingeid kontakte naistega.Seetõttu ei tohi naisterahvas isegi kerjavale
    mungale almust anda.Tai kodude ja templite kohta kehtib sama reegel,mis
    eesti kodus.Enne sisenemist eemalda välisjalatsid.

    Püha ja puutumatu on Taimaal kuningas.Tema kulul ei visata nalja isegi nelja
    silma all.Tema Kõrgeaususe uskumatut populaarsust aitab ehk mõista kuninga
    rahvasõbralik hoiak.Korrumpeerunud riigiametnikele ja valitsusele on ta
    säravaks kontrastiks.Kuningas,kes tegeleb muu huvitava kõrval ka andeka jazzmuusikuna.

    Kui teil tekib probleeme politseiga ja nad jäävad teile tühjal pilgul otsa
    vaatama ,otsige rahakott välja.Oma õigusi pole mõtet taga nõuda,sellega
    ei pruugi kuskile jõuda,halvemal juhul vaid vanglasse.Õnneks on Taimaa
    tuntud kui üks tolerantsemaid õigus-süsteeme,mis tähendab,et kui te ise
    mingit jama ei korralda(a la ilma juhilubadeta võib sõita kuni te ei tekita
    liiklusavariid), ametnikud teid ei tülita.
  • voiks lausa uue folderi yles panna, sinna Investeerimiskooli ja Abi vahele...a'la Reisipaun
    :)
  • noh ei tea. kilidega kelkimine on rohkem esinemine. täitsa piisab kui eurooplastest ja ameeriklastest aru saad.
  • "Kilidega kelkimine"...?Nii,mises on rassist...
    Nohh,sulle peaks siis hakkama õpetama käitumisreegleid eurooplaste ja ameeriklastega suhtlemisel.Hehh,ei oleks osanud arvata,et sellest tuleb alustada.Aga nohh,kannatust,küll jõuame ka sinnamaani....
    :-D
  • To Mises: Jah, ma tegin oma reklaamikampaaniad US ja UK. Tulemuseks on alati see, et keegi mingi kohalik olevat nii nimetatud "Market Leader", kellest mina ei ole kuulnud ega meie Teised siin näinud (ohoo, kui Oracle asemel keegi näiteks CVH Technogilies suudab esindada). Ja alati, kui teen pikka aega uurimistööd, selgub, et nende "local market leader" on yks selliste LHV tehtud väikefirma...

    Veiko
  • ära pinguta üle. ma olen nii tolerantne kui veel olla saab(veidi valet ka;-). mitte, et ma fänniks aga "ebanormaalne" hakkas ka mõlgutustega, et kas tegemist neegrite või afro-ameeriklastega...
    olen üle ilma piisavalt kolanud oma ea kohta ja kõntsa söönud, et mind eriti harima ei pea. samas vaatan, et osad teist on abiks küll tundma õppida. aga ärge liiga isatsema ka hakake(kuna nime ja nägu teate), ma olen suurte kohalike ja väljamaa onudega suppi söönud ning tean mis juurikaid sisse pannakse. kui see avalik foorum poleks, lobiseks rohkem.

    ma ei kujuta midagi haiglast endast, maailmast ette ning iidoleid ei pea... aitab teile;-)
  • mises,
    einohh,millest sul selline optimism et "nime ja nägu teate"...sa mises oled juu peast veel segasem kui too kingo megadelfis.et ka taevakeha päike tiirleb ümber sinu naba või mis?Käid kohalike ja väljamaa onudega suppi söömas ja ärge isatsege?Peab suga siis onutsema või?

    Aga,nojahh,kui kõik muu õige on,mis sa seal räägid,et oled käind ja näind ja kõntsa söönud,good for you,my dear little yellow friend.
    Aga miks sa arvad,et see,su isik peaks kedagi huvitama?Räägi vähem endast ja rohkem,mida sa sela suure ilma peal ka siis näha oled osanud.Muidu uurin tõepoolest välja,kes sa selline kloun oled ja palkan kellegi,kes sul igalpool kogu aeg järel käib...nohh,mingi plakat käes näituseks.

    :-D
  • veiko, sind on vist LHV kuidagi väga isiklikult solvanud, juba teine foorum (vähemalt), kus sa mainid nende tööd väikeste ja mõtetute hulka. irw irw. et isegi carmen kassist ei pidavat nemad (?) midagi arvama.
    LOL
  • ata-ata teremere, ära ähvarda. irw irw
    põrguvärk, siin läheb päris lõbusaks kätte ära!

    mises: "yeah, yeah, yeah" (butthead 1998-1999)

    LOL
  • To mõtlik: LHV ei ole mind kunagi solvanud, lihtsalt: Minu isikliku arvamuse kohaselt elavad nemad 2-3 aastat maailmast maas. Aga ega Mina isiklikult paremini ei ela, olen siiski nn. Eestlane, millest k.a. minu peretylid alguse saavad. Mul on ikkagi vaja $15 000-$25 000 due diligence fees, nagu viimases minule tulnud mailis mainitud...

    Veiko
  • veiko, aga siis peaksid nad ju suisa edumeelsed olema. Eesti on üldiselt 20-30 aastat muust maailmast maas.

    kas keegi tahab sinule dd tegemise eest raha kysida? see jäi segaseks.

    juhhei
  • Mises, kas oled ka Karlssonit lugenud?

    Või oled oma enesekindlal toonil seisukohad a la "olen parajalt paks mees parimates aastates" kusagilt mujalt tuletanud?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon