BTW, Tõnis H. - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

BTW, Tõnis H.

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Lisasin selle avalehel mõned päevad tagasi alanud diskussioonile, aga kuna lisa jäi kuhugi märkamatusse sügavusse, toon ka siin uuesti selle uudise ära.

    The API data inidicates crude inventories rose 1.8 million barrels versus an anticipated decline of about 1 million barrels.

    And, heating oil reserves grew by 1.6 million barrels versus an expected withdrawal of about 600,000 barrels. All data for the week ending December 24.

    Part of the explanation could be the holiday week and a decline in deliveries to refiners and large commercial customers. It also may be partially explained by consumers buying heating oil earlier than normal ahead of winter, leading to slower withdrawal in the last two weeks.

    Crude fell in London early Wednesday to 32.30 a barrel. Yesterday's last trade was $33.06. (January contract) Yesterday, January crude on the NYMEX closed down $1.16, or 3%, at $34.22.
  • Mind üllatas Luubi artiklis peamiselt see, et tehnoloogiast polnud praktiliselt juttugi...B2B ja võrkturustamise imeline maailm, mis peaks ju ka kuidagipidi valuutakurssidele mõju avaldama jne.
  • Mehed, mehed ma ei saa aru millest jutt käib. Backwardation, millest Tõnis rääkis on kestnud juba aasta ja nafta hind on tõusnud üle 70%-i. Backwardation ei tähenda, et hinnad peavad all tulema. Milles on point?
    Kristjan, mida sa öelda tahad oma andmetega? Iga nädal tuleb midagi, mida need sinu arvates näitavad siis?
    Ei saa üldse aru. Jutt on minusuguse maamehe jaoks liiga keeruline.
  • Tänan Kristjan. Ma olen selle alguse kursis aga ikka jääb mulle kogu väitlus segaseks. Mida väidetakse ja milleks. Pealkirjas räägiti pikaajalisest dollarist ja korraga räägitakse nafta hindadest nädala lõikes....?????
  • Kui prognoositakse dollari kallinemist euro vastu pikaajalises perspektiivis, siis pole ime, et jutt segaseks jääb! Sry, nothing personal.
  • The front-month contract had shed more than U.S. $1.50 Tuesday to close at $27.79 per barrel, its lowest close since early August.

    Soe ilm USA's (nõudlus-alla), Iraak jälle eksportimas (pakkumine-üles). Just fun...
  • Karner wrote: "mõned momendid crude oil'i leppides kokku et jutt käib toornaftast, kuna naftatooteid kui selliseid on terve kimp...
    mis takistab hinnal oluliselt kukkumast:"

    LOL!

  • vabandan, panin seda foorumit alles täna tähele.

    alo, kas sa oleksid tahtnud lugeda midagi tehnoloogiast? Ma põhimõtteliselt jätsin selle välja, kuna sellest on niipalju plämatud, või oli see iroonia? :-)

    Kristjan. Põhimõtteliselt võib alati öelda, et "market always comes back". On kergem argumenteerida, et miski, mis on oluliselt tõusnud on ülehinnatud(kui jutt on toorainetest, valuutast jne-ehk varadest millele ei toodeta väärtust juurde- erinevalt aktsiatest).

    Minu arvamus on lihtsalt, et "mitte tingimata".

    Backwardation peaks teoorias jah hinna alla tooma (seepärast ju ongi tulevikus odavam), kuid praktikas tähendab see ainult suuremat tundlikust.

    Soe talv aitab teoorias ilmselt USA-l varusid suurendada (nüüd kus nad seda otsustanud on, ehk ka praktikas). Aga ega üks soe talv ei lahenda veel probleemi. Kütust kulub massiliselt mujalegi.

    Soe talv on jah hea väide mille peale ka USA valitsus saab rõhuda, selle asemel, et mõelda näiteks maksupoliitika muutustele.

    Aga võibolla me räägime lihtsalt väga erinevatest ajaperspektiividest nagu "viies" juba vihjas. Reservid on ainult üks põhjus, mis muudab turu tundlikumaks.

    Karner pidas silmas ilmselt seda, et kuna komponendid võivad läbi tootmise olla maksustatud, siis lõppprodukt jääb ikkagi kalliks. A-la et kui ikka sigaretipakilt võtab riik 5 krooni aktsiisi, siis ei saa hind alla selle kukkuda.. Aga ega ma kah ei tea.
  • Tõnis kirjutab:"ma ennustasin dollari edasist tõusu" + "On kergem argumenteerida, et miski, mis on oluliselt tõusnud on ülehinnatud".

    Ma jään selliste väidete suhtes skeptiliseks.

    Kumba on lihtsam prognoosida, kas senise trendi jätkumist või selle muutumist? Pigem esimest. $ on olnud tõusutrendis ja sa prognoosisid selle jätkumist. Nafta on olnud tõusutrendis ja sa prognoosisid ka selle jätkumist.
  • kristjan: sa rebid asju kontekstist välja ja post'd siia, rea jupile "mis takistab hinnal oluliselt kukkumast:" järgnes mingi 4-5 põhjendust mis kunagi mulle silma jäi...
    niisiis see kuidas sa asja siin esitasid oli sinu poolne interpretatsioon asjast... nothing persona!
    tqnise kommentile täienduseks, et minu arusaamapidi reaalmajandused tarbivad just seda kimpu tooteid mis on rafineerimistehasest on läbikäinud ning kannavad ka erinevates riikides erinevaid makse... ja oma hinnade poolest on mõni komponent märksa volatiilsemgi kui crude oil ise...
    üldiselt on lihtsalt tegemist ühe võimaliku arngustenaariumiga dollari,Euroland'i ja toornafta tulevikus, kui TH asju kindlalt teaks, ei jageleks ta siin meiega...
  • karner: No ma paraku tõesti ei tea siis, mida sa siis selle arvamusega "takistab hinnal oluliselt kukkumast" TEGELIKULT mõtlesid.
    Kui juba jutt personaalseks läks ei saa ma jätta küsimata selle 19/05/00 17:27 US-le tehtud pöördumise kohta. Üldiselt vist selle tõttu ei ole ma viitsinud enam kunagi sinu kirjutisi tähelepanelikult lugeda ja võib olla tõesti on kuskil midagi sellist, mis püüab objektiivne olla ka nafta hinna võimalikku langemist (või näiteks dollari nõrgenemise võimalust EUR'i suhtes) toetavate asjaolude suhtes, mitte ainult seniseid trende toetavate argumentide leidmist.
  • kristjan: sul on hea mälu ja paistab, et pikk viha.teeme nii et rohekm edasi ei torgi, vähemalt omavahel. muideks, mina sinu komentaare loen ja respekteerin kui arvamusi. peace
  • karner: See pole "pikk viha", vaid antud juhul respekti puudumine respekti puudumise suhtes. Ka minul on kohati kodaniku diplomitööst jutluste kuulamisest kõrini. Ja ma olen seda ka ausalt öelnud kindlas kontekstis mida ma katsun nüüd siin väljendada.

    US & All: Kui üldse rahaasjadest mõtteid avaldada, siis tee, mis sa mõtled ja ära jää ainult retoorika juurde. Iga kapitalituru liikumisega seotud rahastatav mõte, mille läbimine annab sulle kindla veendumuse millegi tegemiseks tuleb teostada sellele mõttele kaalu andmiseks. Vastasel korral on see pigem tarbetult mõeldud mõte, tihti samal hetkel peas tuhandel teisel ja järgmisel hetkel 10.000 teisel. Sellises kontekstis pole mitte aeg kõige kaaluja, vaid $.

    Aga Lauri: peace. Vabandus US suhtes lisaks siia ka respectfully.
  • Kristjan, ega ikka ei ole küll nii, et kõik tuleb omal nahal järele proovida. Kas sa arvad, et kui kirjanik kirjutab vägistamisest ja verepilastusest, siis peab ta ise ka pervert olema.
  • Mis tähendab: "ära jää ainult retoorika juurde". See tundus vist minule mõeldud olevat. Ma ei saa aru. Kahtlemata järgin ma oma arvamust ka investeerimisel.

    Siin foorumis olen tõesti välja toonud palju seda, mis on kunagi juba öeldud. Aga ma lihtsalt proovin näidata, millistele eeldustele ma olen oma tulevikuprognoosi rajanud.
    Ma ei taha lihtsalt öelda, et ma arvan, et USD liigub sinna ja tundub, et turg läheb üles või alla.
    Mulle endale pakuvad just põhjendused huvi. Hea meelega loeksin ükskõik millise prognoosi puhul hiljem seda, kas tegelikult läks ka nii, nagu oodati ja kui ei läinud, siis miks ei läinud. Sealt saab nagu edasi minna.
  • Tõnis: Kuidas minu "Iga kapitalituru liikumisega seotud rahastatav mõte sinu jaoks vägistamise ja verepilastuseni võiks jõuda? Huh? Aga muidugi ei saa seda minu väidetut alati rakendada. Aga kui ma väidan näiteks enda kirjutist üldistavalt et tuleb lisaks asjadele mõtlemisele jõuda ka tegutsemiseni oled sa loodetavasti nõus?
  • US:
    Sinu kirjutised on olnud huvitavad lugeda ning minu jaoks ükspuha, kas need mõtted on seotud diplomitööga või mitte. Pealegi on Su prognoosid üsna hästi paika läinud seni.
  • Kristjan. Eh, mõte oli selles, et kui millestki kirjutad, on see tihtipeale mõeldud selleks, et inimesi mõtlema panna. Mitte tingimata läbi proovimiseks, ka isiklikuks mitte.
    Seega põhimõtteliselt võib muidugi proovida seda ka ise rahaks pöörata.
    Samas, me teame ju kõik väga häid analüütikuid, kes hästi ja täpselt ennustavad ja seda teadmist müüvad. Nemad lausa ei tohi ise positsioone võtta. Inimesi on mitmesuguseid.
  • Tõnis,
    sa loed ridade vahelt päris hästi. Ma oleks tahtnud teie kompanii nägemust tehnoloogia mõjude kohta tegelikult lugeda küll, kuid zuc irooniat oli küssas sees ka jah ei eita.
  • See ei olnud nüüd küll hea eesti keel vist.
  • Ega meil vist päris "kompanii arvamust" välja kujunenud ei ole, oleme ikka rohkem individualistid kõik. Pole vist nii suur firma veel, et ta päris oma elu elaks ja omi mõtteid mõtleks.
    Ma isiklikult vaatan ehk natuke sotsiaalsema külje pealt seda tehnoloogia arengut (..et see tundub huvitavam teema).
    Aga sellel teemal võiks mõtetega mängida küll ka siin foorumis.
  • BTW, Tõnis H. - kongratulatsioonid! Hakkad ka meheikka jõudma (mis mul küll veel paraku ees seisab)...
  • Kongratulatsioonid jah Tõnis. Kuuldavasti on peagi põhjust veel.
  • Kahekordsed kongratulatsioonid!
    30 aastat täis ja värske poisslapse (Lukas) isa

    Kätlinile ka õnne, jõudu ja tervist.
  • Ühinen Marguse soovidega & parimat kõigile kolmele!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon