170 aasta tagune kommentaar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

170 aasta tagune kommentaar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Jacques Coeuride, Medicite, Dieppe’i Ango’de, La Rochelle’i Auffredide, Fuggerite, Tiepolote ja Cornerite kolossaalsed varandused olid kunagi ausalt teenitud tänu sellele eelisele, et ainult nendele oli üksi teada iga liiki hinnaliste kaupade päritolu; aga meie päevil on geograafilised teadmised nii laialdaselt massidesse tunginud, konkurents aga kasumeid niivõrd piiranud, et iga kiiresti teenitud varandus on kas juhuse, avastuse või seaduspärastatud varguse tulemus. Skandaalsete eeskujudega rikutud väikekaubandus, eriti viimase kümne aasta jooksul, vastas suurkaubanduse ebaaususele alatu võltsimisega. Kõikjal, kus kasutatakse keemiat, ei jooda enam veini; seepärast käibki veinitööstus allamäge. Et aktsiisist kõrvale hoiduda, müüakse võltsitud soola. nii kirjutas Balzac aastatest 1830 kandis

    Eks igaühel ole õigus eelpool toodud lõiku omamoodi tõlgendada kuid inimeste, suhtumiste, olukordade ja probleemide olemus tundub viimase 170 aasta jooksul mitte just oluliselt muutunud olevat.
  • nõus karner,

    Eesti geograafilise asendi ja suurusega seoses tooks esile kaks positiivse cash-flowga valdkonda:
    -salakaubandus(soft - võidud käibemaksult ja aktsiisilt, hard - relvaäri ja narkootikumid)
    -avalik tellimus(avaliku tellimuse saanud firmad või sees ja tellimust vahendanud ametnikud või sees)

    kurb
  • heisenberg, tead, kus on asi eriti 'kurb'?

    vaata itta...seal 'kurb'x100.

    wizard
  • See, et kusagil veel räpasem on, ei tähenda seda, et me peaksime oma räpäsuse üle uhked olema. Just oma probleemidega tulebki tegelda, mitte võõraste omadega.
  • hehh karner,
    nii globaalsete asjade kommenteerimisel-arvamisel ei tasuks vast nii lokaalselt mõtlevaks jääda...
    :-)
  • kui aus olla siis kogu selle loo post'mine oli aiendatud Balzac'i huvitavast mõttearendusest aastatel 1820-50 kandis, otsest seost kohaliku kaosega ei üritanud tõmmata, kuigi asi sobiks ka ideaalselt viimast 10 aastat kohalikku ärielu kirjeldama...
    vqi siis teistsugune looke, bit'de, prosede, megade, boardband'de ja termofüüsikaga tegelemise vahele...

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon