Aktsia hind & muutused aktsiakapitalis - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Aktsia hind & muutused aktsiakapitalis

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas keegi osakb seletada kuidas mõjutavad/peaksid
    mõjutama muudatused aktsiakpitalis aktsia hinda.
    Näiteks XXL, vähendati aksiakapitali kaeti selle arvelt kahjumit ning siis suurendati aktsiakapitali uuesti.
  • Sinu küsimus näitab, et ega sul eriti palju aimu aktsiatest ja aktsia hinna kujunemisest pole. Soovitan sul mingisugused baasteadmised aktsiaturust ja raamatupidamisest omandada, isegi kui su küsimusele üritada vastata, on sul ohtlik aktsiatega tegeleda.
  • Mina nii kriitiline ei oleks. Ja isegi kui Sul need baasteadmised olemas on, tundub mulle, et Sa oled lihtsalt mitte kõige õnnestunuma analüüsiobjekti valinud, muud midagi. Aga head ragistamist! Siis näed lõpuks, et...
  • Kõik sõltub põhjustest ja asjaoludest.
    Mõned variandid lihtsustatult:
    Split:Kasumi arvelt uute aktsiate emiteerimine - aktsionär enamasti võidab; muideks samal hetkel aktsia hind langeb. Sinu aktsiate arv suureneb n korda, vastavalt väheneb hetkel aktsia hind.
    aktsiakapitali vähendamine kahjumi tõttu - kahjum üldjuhul negatiivne tulem, mis kajastub ka aktsinäri varade seisus;
    aktsiate tagasiost mittetarvilike varade vähendamiseks (Buffetti poolt paljukordselt kiidetud näited) ja aktsionäridele raha tagastamiseks - üldiselt positiivne, hind üles, kuid näitab samas, et äri laiendamiseks puudub võimalus või mõte;
    aktsiakapitali suurendamine uute projektide finantseerimiseks (eelmisele vastupidine variant) täiendava kapitali kaasamisega - kui projekt läheb loodetult käima-üles, kui ei, kaotab aktsia hinnas nagu ikka.
    XXL puhul kustutati alul kahjumit ja hiljem anti aktsiaid võlausaldajatele, s.t. senised omanikud ei saanud või tahtnud sinna enam raha panna, samas võlausaldajatel polnud enam midagi muud võtta (või olid hästi kavalad ja kasutasid säärast meetodit firma omandamiseks). Mis aktsia hind samal ajal ja hiljem tegi, näed börsi statistikast. Aga arvad ka ilma vaatamata.
  • Teoreetiliselt ja matemaatiliselt on kõik korrektselt arvutatav. Ettevõte jääb ikka samaks, aktsiate arv on ainult teine. Järelikult ka ühe aktsia hind või väärtus, kui kogu ettevõtte väärtus jääb samaks. Kuni ei toimu reaalseid rahade või muude varade liikumisi.
  • Emissiooni tegemisel on vesi palju hägusem.
  • Nojah, BUY.
    Kui murru nimetaja muutub n korda, kuid lugeja jääb samaks, siis jääb järelikult murru väärtus samaks või?
  • Oodoot, pitsat, kuidas selle splitiga nüüd oli. Split ei ole ju fondiemissioon, et kasumi arvelt uusi aktsiaid emiteeritaks. Spliti puhul jääb aktsiakapital ja omakapital täpselt sama suureks ja omakapitali struktuur ei muutu. Mina saan asjast aru nii, et:
    Split 2x - aktsia hind langeb 2 või vähem korda ja investori käes oleva aktsiaosaluse väärtus ei muutu või veidi tõuseb (tänu väiksema nimiväärtusega aktsia suuremale likviidsusele turul)
    Aktsiakapitali vähendamine kahjumi mahakandmise teel (aktsiate tühistamine) - aktsia hind tõuseb selliselt, et investori omanduses oleva aktsiaosaluse väärtus jääb enamvähem samaks.
    Aktsiakapitali suurendamine hariliku emissiooni näol - lühiajaliselt läheb supp lahjemaks ja aktsia hind langeb, pikaajaliselt kui lisandunud kapital pannakse teenima, ei pruugi aktsiahinnale negatiivset mõju olla.
  • Õigust kirjutad, split ei ole fondiemissioon.
    08.12 minu kirjutatud lõigus peab Split asemel Fondiemissioon olema.
    Tänan.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon