"The BAD" lõppes üleeile... - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

"The BAD" lõppes üleeile...

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ja alates eilsest tuli tutvust teha Mr. UGLY'ga! Loodan, et see kukkumise faas pressitakse kokku lühikesele ajavahemikule. Mul pole kindlasti midagi selle vastu, kui oma NAZ põhja tegemise prognoosi 2001 Q2-lt 2000 Q4 tuua.

    Spets - jätsid oma lause lõpetamata, kes see siis ikkagi on, kes ei julgenud eile pikaks minna?
  • Pakun, et turg vajub nagu raudpomm vee alla, see on kõige magusam languse keskfaas.

    Karu ABC, since Märts - 2000.
  • Kui nüüd veel siia lisada, et halvad uudised on tegelikult veel tulemata - põhilised kasumihoiatused siis...Kas see on vale loogika, et langus peaks tabama ainult siis NAZi???Tegelikult võiks Dow ka nagu tegelikult langeda.
    Kõigepealt kukkus internet ja muu junk, siis muud väiksed ja kallid, nüüd peaks nagu blude kätte olema aeg jõudnud.
  • TNT - kui halvad uudised on sellised, mida kõik juba ootavad (=hinnad all), siis ei muuda nende reaalne väljakäimine enam lõpuks midagi. Kõige positiivsem variant olekski vast see, kui saaks lühikese ajavahemiku jooksul kõik tulevased hirmud hindadesse sisse hinnata ja turg saaks hakata tõusuks baasi ehitama. Ja ka DOW ja S&P veel mõningane langus tundub üsna paratamatu.

    Seega mina pean eilset turgu konstruktiivseks ja paratamatuks korraliku põhja tegemise eeltööks. Üks asjaolu, mis võib praeguse konstruktiivse kukkumise lühiajaliselt kardetavasti peatada, on A. Greenspan ja tema võimalus alandada intressimäärasid juba enne jaanuari lõppu, koosolekute vahelisel ajal. Samas saadaks see turule signaali sellest, et asjad on hullemad, kui neile äsja toimunud koosolekul tundus ja pole välistatud turu tõelise crashi nägemine hoopis sellise uudise tulemusena. Will see. Praegu tundub sellel variandil isegi mingi tõenäosus olevat.
  • Kristjan,

    mõnda aega tagasi ennustasid Sa päris täpselt, viimasel ajal oled ennustustega väikesse resonantsi läinud.

    Ega sa ometi ei taha õelda, et Nasdaq tegi eile põhja?
  • Mida? "Põhja tegemise eeltöö" ei võrdu põhi.
  • ...kuid 2000 4kv. lõpuni on 5 börsipäeva, kuidas on võimalik ,et Naz teeb põhja
  • Seda, et Kristjan sa jätad välja aja, et turg saaks pöörata. Noh selles mõttes kui ka head uudised ei ole enam halvad uudised.
    Ikkagi - kuidas oleks ühe väikese Santa/jõulu ralliga?
  • Ja CSCO 38 USD toetustaseme lootmine - esimene eelturu põrge tuli just sealt, jõuab siis nii kiiresti kohe uut taset igasugusele POS'ile siin ennustamas käia!? Ja ralli tõenäosus kasvab mõistagi võrdeliselt iga kukutud punktiga :-)
  • Graafik: on palju asjaolusid, miks aasta lõpp on investorite seisukohast eriline ja kipub tavaliselt ühes suunas võimenduma. Seekord siis äkki negatiivses suunas? Tax-loss sale jms. Vaata ühte õpetlikku lugu.
  • Intel ja SOX said eile põhja kätte ja ralli võib tulla juba täna.
  • mis puudutab taksseili: miks see ei võinud toimuda juba eelmised päevad, miks see sinu arust aasta viimasel päeval peab toimuma?
  • Ralli küll aga mis taktiga: kaks sammu ülespoole kolm sammu allapoole?
  • Vähe veel - aadrit peab laskma, muidu pole asjal mõtet.
    Mõnes mõttes sarnaneb praegune olukord TSE 1997-ga, ainult vahe on mastaapides, seega ka ajavahemikes, USA krahh ei käi nii kiiresti. Tõus tuleb siis kui spekulandid jätavad mängimise ja hakkavad tööle, kui ülejäänud usuvad, et aktsiatesse ei tasu enam investeerida.

    Soovitus: ärge kuulake greenspani, presidente, fedi, ega kasumihoiatusi, vaid vaadake, mis ümberringi toimub.
  • Ai ai ai ABC ma mõtlen juba pikemat aega uuesti tööle minna.
  • Graafik: miks sa mulle sõnu suhu topid? Aasta lõpp ei võrdu aasta viimane päev, vaid see päkapikune periood, kus me praegu sees istume. Kui sa loed viidatud artiklit siis näed, et on olemas ka aktsiate müüjaid kes on oodanud kõrgemaid hindu, aastalõpurallit jms. Aeg on otsa saamas ja rallit pole veel tulnud. Müüma peab, kui nad ei taha ebaõiglast masukohustust kaela saada.

    INTC ja SOX koha pealt võib sul õigus olla. Aga vaata ise, kui pikk nende puhul põhja moodustamise protsess on olnud. Kui see on tõesti semide põhi siis teiste (ja märksa hiljem langusesse läinud sektorite) põhja moodustamine võtab tõenäoliselt enam-vähem sama kaua aega.

    Aga lõpetame selle aasta lõpu jahumise juba ära! Pole palju jäänud ja nagu sa ükskord targalt mainisid tuleks jääda oma esialgsete prognooside juurde. Mis minu puhul oli algselt 2600-3000 punkti (hilisem downgrade 2300-2500 punktini ja arvamus, et indeks võib enne seda kukkuda 2200 punktini).
  • Oot oot, pikka positsiooni nii riskivabalt võtta,
    mil ükskõik milline selloff igaljuhul siia
    kanti tagasi rallib pole ammu olnud.
    99a alguses viimati.Sel ajal kasvas portu
    40 ja 30% päevas.Kätte on jõudnud samad ajad.
    JA MA EI PIDANUD SILMAS HOIDMIST.

    ...see on see, kes on vales kohas kui aktsiatega mängib.
  • Ma arvan samuti, et Ugly alles tuleb.
    Kui meenutame Talset (lolli raha mustermudel) 97ndal. Siis oleme hetkel kohas, kus peale nädalpikkust valusat oigamist hakkasid paljud pead tõstma: "nüüd läheb kiiresti üles tagasi", vana hea kummipalliefekt :-).

    Ja siis kukkus asi veel 50 %, või umbes nii ta oli.
    Kui me ikka krahhi ootame, siis võiks oodata niikaua, kuni eilsed rikkad pisaraid hakkavad poetama.

    disclaimer ja hilisem oma-naha-päästmine-kui-nii-ei-lähe: Muidugi võib olla, et USA ei ole nii metsik lääs kui meil omal ajal ja midagi võetakse turu stabiliseerimiseks ette, aga puht psühholoogia hirmu-ahnuse-eitamise teooriakest järgides peaks see nii minema.

    :-) :-)
  • keegi üleval pool arvas, et oleks hea nalja teha SPETSi kulul-tema pika pos puhul.
    Keegi leidku parem 2 aasta võimalus ostmiseks.
  • Tõnis - mis teha, ma olen lihtsalt alati selline optimistlik olnud! No võiks ju ometi kiiremini selle "the ugly!" juurde ja sellest läbi jõuda?

    Muuseas: võtan Sult suurima kergendustundega "LHV-positiivne" diagnoosi maha. See sai selle õlijutu ajal paraku ekslikult liiga kergelt ära pandud... :-)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon