Börsipäev - 21. dets. - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev - 21. dets.

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tervitus kõigile,

    Tekkis mõte teha üks foorum kuhu lisatakse kogu börsipäeva jooksul kommentaare US turul toimuva kohta. Paluks kommentaaridesse paigutada võimalikult vähe isiklikuks minemist ja võimalikult palju huvipakkuvat informatsiooni.

    Teen siis otsa lahti - eelturul pole loodetavat põrget veel eriti näha - pärast turu sulgemist tulnud uudised on pigem negatiivsed. Palm'i (PALM) tulemused polnud eriti head, Lucent andis järjekordse kaumihoiatuse,samuti ka AT&T(T). Lucent on kukkunud eelturul 11%, AT&T 7%, Palm koguni 21,3%. Liidritest miinuses veel Cisco -4,39%, Oracle -3,45%.
  • Sun'i aktsia oli ka veel sügise saabudes justkui raudnael ülalpool 100 USD taset. Kuni novembrini väga ilus näide. Ja siis tehti 6. dets. 91 USD pealt split, mis algselt oli 2:1, kuid lausmüümise taustal paistab varsti nagu 4:1 :-)

    Viimased päevad siiski tublisti püsinud - ka täna selges plussis (ca 3%).
  • Positiivsema koha pealt märkasin sonera (SNRA) liikumist eile laguse vastuvoolus ehk tõusus. Kuigi jäi III põlvkonna geesemmi loast ilma, nagu Teliagi.
  • from thestreet.com

    Brightpoint (CELL:Nasdaq), a big cellular handset reseller, is blowing up -- on call now. Wireless handset manufacturers won't like this. "Significant" handset inventory in channel.

    Lahtiseletades: bad news especially for NOK, less for MOT & ERICY.
  • Ouch, Nasdaq võttis 2300 mänglevalt.

    Brightpoint'i mõju wireless-sektorile halb kindlasti :( Nookia ilmselt testib ka 40 taset.
  • Minu prognoos on Nasdaq kukub täna 4-5%.
    Põhjal on augud sees, seega on kukkumiseks ruumi küll!
  • Muhk on tagurpidi lohk ja lohk on tagurpidi muhk
  • Pole küll tänane börsiuudis, aga tänane fakt Mercury Newsist:
    Turuajastamisele spetsialiseeruv hedgefond Rydex, mõõdab pikk/lühike indikaatorit investorite seas:
    tavaliselt on pika positsiooni omajaid 12-13x enam lühikese positsiooni võtjatest. Eile oli näitaja 8.2.
    Pessimiste tavalisest o l u l i s e l t rohkem.
  • Justin Realmoney.com'ist eile: "Is there a day when CNBC's Tom Costello doesn't say "this might be the bottom"?".

    Nokia käiski allpool 40 USD ära, MSFT puudutas 40 taset vaid napilt.

    Tõusule minemiseks oodatakse ajendit, uudist. Edasi võiks ka bounce puhul kehtida "lumepalli-efekt" s.t. ostetakse kuna kardetakse tõusust maha jääda, kaetakse shorte jne.

    Nasdaq suutnud nüüd suutnud põrgata juba üle 100 punkti põhjast - ligikaudu 5%. Veel mõni aeg tagasi oli sama punktide arv 2,5% .....

    Sarnast näitajat mille Scrooge tõi, saab vaata ka http://www.cboe.com/Volumes/ViewHalfHourlyUpdate.htm - viimane veerg "put/call ratio" e. müügi- ja ostuoptsioonide suhe. Osade analüütikute arvates pole pessimism veel piisavalt suur - novembris oli näitaja isegi kõrgem 1-st. Viimastel päevadel ca. 0.8.

    Põhjaõngedega tuleks olla ettevaatlik - "what goes down, must go up" ei kehti aktsiaturul. Näiteks vindusid ja vajusid Microsoft,Intel jt., enne põrget tükk aega. Seega ettevaatust näiteks Palmiga kiire põrke otsimisel.

    Ja Xerox (XRX) ning Lucent (LU) - ettevõtted mille võlakirjade intressid on jõudmas taevasse. Võivad paista hirmsa kukkuimise taustal soodsana. Kuid Jim Cramer(theStreet.com üks omanikest ja loojatest) hoiatab: "Selleks, et need ettevõtted likiviidsuskriisi suudaks üle elada, peavad lihtaktsionärid kõvasti haiget saama". 

     Üha rohkem on kuulda kuuljutte, et Fed võib intresse alandada juba enne järgmist kohtumist (30. jaan.). Kas jälle kütetakse ootused üles - nagu FEDi intressialandamistega?

  • No sellest on juba räägitud.Fed on käsist jalust seotud kuni pole Bushilt teada saanud,mis viimane kavatseb maksudega ette võtta.
  • Kuulujutud kohesest "emergency" intresside alandamisest on nii tugevad, et Fed spetsiaalselt kommenteeris kuuldusi: "EI KOMMENTEERI"
  • Scrooge - aga kas sa pole kunagi mõelnud, kui vähe siiski absoluutsuurustes neid shortijad versus pikkade positsioonide hoidjaid on? Hoolimata turu kukkumisest juba mitmete kuude jooksul on isegi put/call ratio vaid ühe korra käinud üle 1.0 -s.t. karud on sellel aastal vaid ühe korra võimutsenud üldjuhul siiski (loodetavasti) mõtlevamas hulgas investoritest - need kes oma positsioone peaksid optsioonidega kaitsema või võimendusega spekuleerivad. Ja turg muudkui vajub ja vajub kogu selle aja ning ikka peetakse ka numbrit 0.8 juba very bearish näitajaks. Mida ta on ainult viimaste optimistlike aastate, mitte aga tegeliku olukorra kontekstis. Kuskil oli hiljuti mingi retail brokeri andmed kui palju tema klientidest lühikest positsiooni kasutavad. Ca 2%. Suurem osa neist on tekkinud alles viimaste kuudega ja uute tulijate tavaline küsimus on. "On see (shortimine) ikka legaalne..."

    Pikk tee on minna.

    Pronto: olles madalam kui muru, küsiks sinu kommentaari HAND, PALM ja JNPR viimaste päevade liikumisele. Kui sul on muidugi aega siinsetele kohalikele kaalikatele enda poolt avastatud ja meie poolt täielikult märkamata jäänud pärlitest pajatada. Vabandan väga, kui minu küsimus sind mõne uue kasuliku leiutise sünni juurest hetkeks eemale tõmbab...
  • Kui eelnevalt mainisin, et put/call ratio pole piisavalt suur (täna vahemikus 0,66-0,79), siis pidasin silmas kapitulatsiooni. Kapitulatsiooni puhul peaks paanika suurem olema. Praegu ootavad palju pikisilmi põrget ja kui liiga paljud seda ootavad, siis seda ei pruugi tulla ....

    Nasdaq lõpetas siis täna 7-päevase kaotusejada tõustes marginaalsed 0,33%. Dow +1,53%.

    Muuseas ühed arvud veel. Täna tegi 52-nädala põhja 430 aktsiat ja 52-nädala tipu vaid 30.



Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon