Don’t try to catch the falling knife - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Don’t try to catch the falling knife

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Praegu on turukommentaatorid asetanud aktsiaturu päästmise lootuse Föderaalreservi õlgadele.

    Kohese intresside langetamisega oleks võimalik võlakirjaturult aktsiaturule pumbata uut raha ja taastada usaldus aktsiaturu vastu.

    Minevikust teame, et 1998.aasta sügisel Fedil õnnestus päästa aktsiaturg.

    Rublakriisi tulemusena likviidsuse kaotanud ja suurtesse kahjumitesse sattunud riskifond LONG TERM CAPITAL MANAGEMENT ähvardas kaosesse tõmmata kogu finatsturu. Nasdaq oli langenud ligikaudu 25 protsenti, 52-nädala madalaimatele tasemetele.

    Föderaalreservi kiire sekkumine istungitevahelisel perioodil intresside alandamise ja likviidsusabi näol tõi pöörde.

    Kas täna annaks kiire intresside alandamine sama efekti või on tasakaal juba rikutud, sest intressipoliitika muutmine ei taasta majanduskasvu?
  • 1998. a sügise eel ei olnud börsibuumi nagu see 1999. a oktoobris alguse sai. Börsi käitumise tehnilised faktorid on muutunud psühholoogise iseloomu suunas ja peaks jääma lähiaastatel peamiseks turu mõjuriks.
  • Eksperiment algab,

    Fed langetas intresse 0.5%
  • Vahepeal taastus hingamine(jaanuar), veebruaris hakkas olukord kiiresti halvenema(haigel kadus usk?), veebruari lõpuks on Nasdaq koos S&P-ga taas viimaste aegade madalamatel tasemetel.

    Sel nädalal oodatakse jälle kriisiabi,
    suust suhu hingamisest(verbaalne interventsioon) jääb vist väheks,
    on vaja 220V-list laengut ehk 0.5% intresside kärpimist

    kas tuleb?
    kas aitab?
  • Ei tule!
    Aga aitab!
    Vaata eilset päeva!
    Iseasi kauaks .-)
  • Velikij, eilne (26.02) kosumine ju ainult FEDi lõikamise ootuses. Selgelt spekuleeritakse sellele.

    Seega kui täna tulevad viletsad makroandmed - võib oodata tõusu, kuna see nõuaks FEDi samme. Ja Kolampäeval räägib Greenspan.
  • Jah, tegelikult on ju ainult kaks võimalust, kas sel nädalal kärbitakse või mitte. Noh, mina isiklikult olen arvamusel, et ei kärbita teps mitte ja see põhineb ainult minu personaalsel kõhutundel, ei enamal. Al-i käitumine on ju teadupärast alati ettearvamatu olnud ja makroandmete viletsus on paraku suhteline mõiste.
    Ma'i tea, miks turg sellele nii tugevalt spekuleerib. Mulle isiklikult on see mõistetamatu. Siiski, üks loogiline seletus on see, et Ameerikas tunnetetatakse olukorda paremini kui siin.

    On kahjuks veel üks seletus. See oleks sügaval vee all olevate investorite väga inimlik usk palavalt soovitu reaalsesse toimumisse. Tuleb kuidagi tuttav ette...

    Aga ootame homset. Siis võib öelda, et Greenspan on kõnelnud.
    Hau!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon