Connecting people - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Connecting people

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Nii, ei tulnudki mingeid mõtteid?

    OK!

    Tahtsin teatada, et
    Nokia juht Ollila on homo ja Ollila survel taastas Koivisto pärast tudengite tapmist Taevase Rahu Väljakul suhted Hiinaga. Soome oli esimene riik maailmas, kes hakkas Hiinaga seejärel kaubavahetust pidama. ...

    seda kõike saab näha ja kuulda Von Krahli teatris järgmisel esmaspäeval , kui esietendub Nokia aktsiaga miljoneid teeninud Soome teatritegelase Turkka lavastus CONNECTING PEOPLE
  • kui keegi seda vaatamas kaib, voiks oma emotsioonid siia foorumisse kohe yles panna...nendel kes valjamaal viibivad oleks ka huvitav.
  • Mis kell ja kas pileteid saab kohapeal hankida?

    Veiko
  • http://www14.brinkster.com/vett/kutdet.asp?dit=1
  • Käisin vaatamas

    raske tükk,
    pikk, 2x90 minutit,
    karm ja ropp,
    sõnum olemas,
    palju sümboleid

    praegu ei oska rohkem kirja panna, pean veel seedima
  • Ümarad mobiilid tegid Nokiast kuninga!

    Pole mõtet kirjutada muud kui seda, mis hirmu nahka
    ajab - Jouko Turkka

    Tänase sissejuhatava loo tegelased on:

    Jouko Turkka, Soome teatritegelane
    sündinud 17.aprill 1942
    professor
    kõige kuulsam soomlane Soomes
    Nokia aktsionär-miljonär
    ühendab soomlasi vaimselt

    Jorma Ollila, Nokia tegevjuht
    sündinud 15.august 1950
    professor
    kõige kuulsam soomlane väljamaal
    Nokia aktsionär-miljonär
    ühendab inimesi füüsiliselt

    (Kuid kumb neist on Eesti Vabariigi Valge Risti Ordeni
    kavaler? OK! Pole tähtis)

    80-ndate aastate lõpp: Nokiast on saanud küll Euroopa
    juhtiv värviteleviisorite valmistaja (pärast Philipsit
    ja Thomsonit), kuid Nõukogude impeeriumi lagunemisest
    põhjustatud jama, ptüi lama, teeb Nokia tooted maailma
    kallimateks. Värskelt (-10 aastat) leiutatud
    mobiiltelefonid kaaluvad veel umbes 10 kg ringis ja
    meenutavad pigem kehakultuuririistu kui sidevahendeid.
    Nokia toonane juht Kari Kairamo otsib abi rootslaste
    Volvolt, kuid ei saa diili tehtud ja sooritab
    enesetapu. Tema järglane Simo Vuorilehto jääbki
    paberikoiks. Näib, et Ericsson on oma tahtmise
    saavutanud, kuid siis tuleb ameerika haridusega Jorma
    Ollila ja päästab muinasjutu...

    Aasta 2000:
    Mees, nimega Turkka, kes juba aastast 1994 või veelgi
    varem, on jutlustanud vitufilosoofiat näeb Nokia
    hiilgeaegades oma KOM back'i võimalust, kirjutab vana
    mure ümber teema all: "Penetrating People".

    Kahjuks jääb tükk Soomes ära ja 9 kuud hiljem läheb
    täide ütlus: omadele võõras, võõrastele vieras...

    Lugu tehakse ära Jalaka von Krahli teatris.

    Näidendis astuvad üles Oidipuse kompleksiga kuningas,
    õnnis lotovõitja-pudelikorjaja Mällinen, Venemaalt
    pärit surmamõistetud lits, hull ehitustööline Võitlus,
    kuninga tola-autojuht, uusnats.
    Aga, minge vaadake ise...

    Neile, kes näidendit veel pole näinud pähkel:Miks
    tegid ümmargused moblad Nokiast turuliidri?

    PS! Lavastus kestab 2x90 minutit, toolid on kõvad ja
    kandilised
  • Kas kuidagi ei satu see asi ajaliselt kokku minule koju saadetud kutsega, et "IT Round Table" toimub "30-31 helmikuu" ja esinevad Jorma Kielenniva, Pekka Pere, Risto Siilasmaa, Hannu Turunen, jne... ja nendega isikliku kohtumise jaoks pead mingist ankeedianalyysist läbi käima. Kui raha oleks, siis võiks neid mehi kindlasti kuulata, sest igati on nad mõne pisifirma paremini käima pannud, kui Eesti Vabariigi Valitsus oleks praegu on suuteline meid hädast päästma. Kuidagi tundub minule see paber aga meie kunagise "turunduskeskuse" äriidee sarnane. Aga seal maksad selle mõnetuhande krooni asemel - 4900 FIM + sõit + ööbimine ja saad võibolla natuke veel uuemat infi? Kuidas oleks?

    Veiko
  • Head inimesed, aidake jõu ja nõuga, kuidas sinna pileteid võiks hankida?

    Kui mises räägib turutõrgetest, siis Tallinna teatrid on kõige naturaalsemad turutõrked kuubis. Pomm alla panna! Piletihind on madal, kolhoosibussid ja ülikud käivad teatris, aga vaene tööinimene jääb ukse taha, sest talle öeldakse, et piletid on kõik ette ära broneeritud.
    Mille kuradi eest ma makse maksan, kas selle eest, et minu maksuraha eest peetakse üleval teatrit, kuhu ma ise sisse ei saa!

    Olen tõsiselt tige!
  • Von Krahl peaks ju erateater olema ;)
  • Kõik teatrid peaksid olema minu meelest kas eraõiguslikud subjektid või avalik-õiguslikud isikud. Rahvateatrid - ooper omaette. Täpselt ei tea, aga mõni kultuurikorüfee võiks mind (ja teisi) sel teemal valgustada.

    Muide, seda hullem, kui nad eraettevõtted on. Siis pole mul enam üldse sõnu - inimlolluse kriitiline piir on ületatud, kui eraettevõtja teenib raha asemel klientide pahameelt!

    Aga riiklikku toetust saavad enamik teatreid. Ainus, kus normaalselt majandatakse, on minu meelest Linnateater, kes töötab, teenib ja investeerib. Ja mis olulisim, pakub soovijatele teatrielamust (ja mitte halba)!
  • Velikij, kas Sa soovid ,et teatripileteid müüakse oksjonisüsteemis nagu aktsiaid?

    Kas see poleks liiga eesrindlik?

    Ma olen kuulnud, et teatrit sõidavad seekord vaatama mitte kolhoosnikud, vaid soomlased ise lahe põhjakaldalt.
  • Ma ei tea, mida arvavad libaliberaalid jms punt, aga minu meelest on teatrietendus teenus, avalik kaup-hüvis (public good). Seda senikaua, kuni toimub teatrite toetamine maksutuludest. Praegu see ilus idee aga ei tööta!

    Ma saan aru, et senikaua, kuni eksisteerib reaalne oht, et kõrgema maksejõuga põhjanaaber tuleb ja ummistab teatrid lihtsalt ära, on mõistetav piletihinna hoidmine veidi madalamal. Aga see peab tagama vaid solidaarsusprintsiibi rakendumise riigisisesi, mitte süvendama sotsiaalset kihistumist eesti ühiskonnas.

    Ma ei arva, et Eestis peaks olema teatripiletid oksjonil. Kuid teatripileti hind peaks olema veidigi paindlikum ja arvestatama ikkagi sellega, et hind peegeldab nõudluse ja pakkumise suhet, mitte kultuuriministeeriumi ametniku suva.

    Jalakas, võta aru pähe! Ise veel nime poolest liberaal!

    Tegelikult oleks viimane aeg likvideerida Kultuuriministeerium kui kasutu ja mõttetu institutsioon!
  • Olen ka ise teinekord mõelnud, et miks ei soovi teatrid arvestades inimeste suurt huvi teatud etendusi vaadata raha teenida. Ma saan aru, et peab olema tagatud sotsiaalne pool ja seetõttu on õige kui jääb võimalikuks vaadata etendusi ka alla 100EEKI eest. Samas peaks olema rohkem paindlikkust jõukama teatrikülastaja jaoks. Kui ma soovin ikka etendust vaadata ja ei soovi seda teha n perioodi pärast, vaid kohe, siis olen nõus maksma ka mitmekordset hinda. Seetõttu võib ju eraldada mingi teatud protsendi pileteid, mis on tavahinnast kallimad. Saan etenduse vaadatud, teater rohkem raha, näitleja kõrgemat palka ning riik ei pea võibolla teatreid doteerima sellises mahus kui praegu. Üks tingimus võiks kaasneda kallimate piletitega. See oleks eristatuse puudumine ehk siis et ei pandaks kuhugi loozhi istuma. Võibolla on see ugri-mugri tõug, kuid ise tunneksin küll piinlikkust istudes kusagil pehmematel või punasematel toolidel
  • põhjanaabritele tehti ka MTV3 kanavalt promo, selle teatrityki suhtes. parimal uudisteajal jutlesid eesti näitlejad umbes 2 minutit. eks sealt see soomlaste huvi.
  • Õige, Atlantis! Hinnadiferents võiks ju olla: tööpäeva ajal kord nädalas odavam pensionäride tükk, esietendus 5x kallim jne. Hundid söönud ja lambad terved!
    Mulle maksumaksjana jääks rohkem raha tasku, etendus nähtud ja algul võiksidki olla piletihinnad kallimad (kuna sisuliselt on ka kaup väärtuslikum ja nõudlus selle järgi suurem!). Kui ma olen vaene eestlane, siis ma ootan paar kuud ja tean, et siis läheb pilet lihtsalt taskukohasemaks. Vastavalt nõudlusele ja pakkumisele.
  • Velikij, õige jutt. Kinoga on kõik ju selge, kui oled penskar, lähed neljapäeva hommikul 10.- kinno (ega neil midagi muud niikuinii teha pole), kui oled sõdurpoiss, tuuakse teid ka terve rooduga mingil suva ajal ja 95% discountiga filmi vaatama. Tavaline filmihuviline saabka valida, mis kell ja millise hinnaga vaatamas käia.

    Teatriga peaks sama tegema, ainult päevade lõikes. Mida lähemale nädalalõpule seda kallimad piletid (või äkki toimibki selline süsteem, sry kui leiutasin jälle jalgratta) :)
  • Süsteem toimibki, ainult mitte päris täpselt selline nagu Sa mainisid. Kui sa oled kutseline VIP või muidu prominent, siis valid ka, mis kell ja mis hinnaga filmi vaatamas käia. Ja kui sa seda ei ole, siis eeldatakse, et sa võid näiteks kinno minna coca-colat jooma. Ja vabalt valida mis kell ja mis hinnaga seda teha!

    Asjal on lihtne lahendus, aga ühelgi erakonnal pole julgust selga sirgu ajada ja asi ära teha. Lõpetada teatrite toetamine (kes tahab, võib Estonia fuajees ju katuse parandamiseks krooni või mitu korjanduskarpi poetada) ja saata laiali Kultuuriministeerium koos tema ametnikega. Alustada, muide, viimasest ettepanekust!

    Kusjuures vean kihla, tippteatrid välja ei sure ning paari väikese teatri toetamine on kohalikust eelarvest tunduvalt adekvaatsem kui Tallinnast asja juhtides.
  • Sry, teise lausesse lipsas sisse väike trükikurat. Nimelt peab seal "filmi" asemel olema "teatrietendust".
  • kunagi kah arutasime poistega sama teemat, et silmnähtavalt on tegemist vale pricing'uga. kuigi
    see (piletite kroonilińe puudus) on siiamaani olnud peamiselt linnateatrit saatev nähtus, paistab, et ka von krahl on nüüd klubisse jõudnud. ise uskusin seda juba ka varem, sest nende noor ja andekas trupp andis selleks ammu põhjust. aga see selleks.

    äkki saaks kuidagi kogu linnateatri hooaja ära bukkida ja secondary placement'i korraldada? see oleks vähemalt mõõdukas rahamasin, kui mitte enamat...

    ja teine asi ka: miks ükski "etendusasutus" ei lase mul üle neti kohta valida ja piletit kinni maksta? mpde? bdg? teatrid?
  • Kuna nüüd on Eestis lavastatud Jorma Ollilat halvustav näidend ei saa välistada, et Tallinnas kaob lähemal ajal ka Nokiate tootmine:-)
  • Velikij, mis kass sul selle Kult.min'ga kitkuda on??? :))

  • Oleks siis mõni kass või kukk vms, siis võiks nagu isiklikest vastuoludest aru saada. Aga ma pole oma ei teadliku ega ebateadliku elu jooksul selle maja uksest sisse astunud ja tunnen sealt puhtjuhuslikult ainult üht inimest. Nii et absoluutselt nothing personal!

    Seles point ongi. Ma ei saa lihtsalt selle institutsiooni eksisteerimise vajalikkusest aru! Ütlesin juba enne, kuidas minu visiooni kohaselt tuleks näiteks teatrikunsti rahastada ja ma ei näe vähimatki põhjust selle jaoks tervet ministeeriumi (koos ministri ja ametnike armeega) üleval pidada. Kogu lugu!

    Audiovisuaalse temaatika katmiseks (ja ainult seda EL meilt küsib!) piisaks ka ühest talitusest mõnes muus ministeeriumis. Kogu ministeeriumi töö võiks ära teha üks efektiivselt tegutsev osakond.

    Mina nimetan seda haldussuutlikkuseks.

    P.S. olen oma elus nii mõnedki head aastad erinevates ministeeriumides pabereid määrinud, nii et EW avalik sektor ei ole mulle teps mitte võõras maailm.
  • isotamm > online bookingust.

    vähemasti kinode puhul on väga proosaliseks probleemiks olemasolevate majasiseste kassasüsteemide suutlikus -- kassatädi tegevuse & üle võrgu tehtud bronnide/piletiostude reaalajas sünkroniseerimine, et istekohtade plaanil säiliks seos reaalsusega, ei toimuks topeltmüüki jne.

    olen pisut uurinud & teada saanud, et tänaste saalisuuruste (loe: tulude) juures kassasüsteeme ei vahetata, uu(t)e multipleksi(de) puhul on aga vajadustega arvestatud.

    teatritel ilmselt samad (või hullemadki) mured, v.a see, et tehnoloogia mõttes lootustandvaid investeeringuid multipleksteatritesse ilmselt silmapiiril pole... ;)

    sC
  • Good point, sC! Kuigi see rõõmustab minu väikest südant päris tublisti, olen ma endiselt seda meelt, et Kartaago, sry, Kultuuriministeerium tuleb Eestimaa pealt ära hävitada!
  • Muide, diferentseeritud hinna poliitikat minu andmetel Linnateatris juba tuntakse. Seal on aeg-ajalt mingi 350 kroonise piletiga erietendused "rikastele ja ilusatele". Teistel teatritel vist liigse publiku "probleemi" sedavõrd valusal moel ei esine ja eks von Krahl'gi ole selle asjaga esmakordselt silmitsi. Aga et kunstiinimesed ei mõtle tihtipeale eriti ratsionaalselt, pole ju mingi uudis. Milleks sellepärast endast välja minna. Tuleb ise nii olla ja elada, et sulle kõik uksed lahti oleks. Kandke kikilipsu! :)
  • Velikij, mis see point nagu on? et muudame ministeeriumi kultuurikomisjonks ja vähendame mõttetute muidusööjate armaadat? no, ses suhtes sul õigus, et peaks vähendama, aga funktsionaalsuse seisukohalt ei muutuks eriti midagi, sama töö tuleks anyway ära teha!?
    selgita...
  • Tegelikult tuleb alustada sellest vabandusest, et korralik selgitustöö ühte artiklisse niikuinii ära ei mahu, aga vähemalt proovima ja üritama peab. Need aga, kes otsivad siit investeerimisvihjet, võivad rahulikult ilma lugemata sellest kommentaarist üle libiseda.

    Iseenesest sõltuvad ju kõik prognoosid, väited ja ennustused kõigepealt nende aluseks olevatest eeldustest. Eks tea seda väga hästi igaüks, kes on kunagi pidanud kasvõi mõne projekti tasuvust tõestama.

    Ma pole poliitik (vähemasti mitte tavakäsituses). Üritan vaid selgitada oma mõtteid ja vaateid. Ehkki tegelikult pole LHVD foorum selleks üldse õige koht. Samas paremat leida ka hetkel pole, sest peldikuseinale kritseldada pole mõtet.

    Kõigepealt vastuseks kmartinile: üksikindiviidi seisukohast on Sul kahtlemata tuline õigus. Seetõttu pole mul mõtet Sulle vastu vaielda, vaid olen tõesti sunnitud nõustuma Su väite (idee, printsiibi) paikapidavusega nn. mikrotasandil. Kui aga probleem läheb kogu ühiskonna tasandile, on lugu hoopis teine. Seetõttu ei saagi neid küsimusi koos vaadelda, vaid tuleb paratamatult lahus hoida. Kahjuks.

    Siit tulenebki minu väite mõte. Kultuurikomisjon on liiga lihtsustatud lähenemine ja ei kajasta õigesti probleemi üldist olemust. Jagan tulihingeliselt Prantsuse Suure Kodanliku Revolutsiooni printsiipe ja see, et ma olen rünnanud Kultuuriministeeriumi kui valitsusasutust, kui institutsiooni, ei tähenda kaugeltki mitte miseslikku riigi eitamist vaid riigi efektiivset toimimist.

    Tegelikult tahan vaid kahte asja: et muidusööjate armee (ministeeriumis)ei peaks otsustama asju, mida võiksid teised paremini teha (kohalikul tasandil). Ja seda, et kodanikud oleksid võrdsed mitte ainult seaduse ees üldises mõistes, vaid see võrdsus baseeruks võrdsel vabadusel langetada oma otsuseid ja juhtida oma elu ja saatust (millest on teatriskäik küll üks imepisike, aga siiski reaalne osa). Kogu lugu. Nii lihtne see oligi, kuigi võib kirjutada ka pikemalt!
  • Ühesõnaga: vertikaal horisontaalsemaks!
  • Velikij:
    siiski-siiski, õnnestub ka enne multiplekse hakata internetist kinopileteid ostma. Sõprus esialgu, vt www.kino.ee

    sC,
    rohkem kinosid & teatreid võrku.

  • Jah, au ja kiitus! Täiesti ilma irooniata. See on väga kõva sõna, olen nende broneerimiste ja eelmüükidega kõvasti maadelnud ja päris nadi on see olukord Eestis. Seda tublim kino Sõprus on!

    Muide, sC, kas selliseid veel on või on Sõprus esimene pääsuke?

    Lõpetuseks. Kartaago, sry, Kultuuriministeerium tuleb Eestimaa pealt ära hävitada!
  • Velikij > rohkem näiteid täna peale Sõpruse/kino.ee ei ole. Kuna süsteemi köögipoole tegi ET, siis arvata (loota?) on et tegu pole eksklusiivse lahendusega, vaid ET hakkab sama teenust pakkuma ehk ka teistele (kelle majasisene kassasüsteem on vajadustele allutatav).

    sC
  • Velikij: Sõprus on hetkel tõesti esimene. Eks näis kui hästi neil see käima läheb ja kas näiteks uus kohekohe avatav multipleks ka millegi mugavaga peale laiemate reavahede inimesi peibutab. On kellegil äkki mingit informatsiooni CCP koha pealt selles osas - a la mobiilbooking, onlinebooking?
  • Velikij,

    nüüd on mõneks ajaks Tallinnas üks koht kuhu Sa õhtuti pidevalt ja probleemideta sisse pääsed:

    värskelt avatud Coca-Cola Plaza, kus õhtused kinopiletite hinnad on 100 krooni:-)

    PS!Ilmselt võid ka pikutada üle kolme saalikoha:-)
  • Graafik,

    Mõnes mõttes täiesti normaalne värk. Ma eeldan, et tegu on kasumist tootva ettevõttega, mitte poliitikute musta raha masinaga.

    Ahjaa, kinno, nii Kosmosesse kui Sõprusesse pääses ka varem üldiselt ilma probleemideta sisse. Turg tagas nõudluse ja pakkumise optimaalse vahekorra. Hullem veel, kardan, et kinosid saab Tallinnasse liigagi palju. Hüva, hakkan tihedamini käima :-)
    Sellegipoolest kiidan uue asutuse igati heaks! Kui seal veel oleks näiteks omaette saal, kus popcorni närimine ja selle järgi haisemine on keelatud, oleksin nõus pileti eest veel rohkem maksma.
    Pole veel täpselt kursis, aga usun, et käima läheb ka broneerimine kõikvõimalikke uue meedia lahendusi kasutades, mis peaks olema eriti vinge värk ja külastatavust veelgi enam tõstma.

    Aga teatripiletite olukord seeläbi ei parane mitte karvavõrdki ja katsu sa praegu näiteks Linnateatrisse piletit saada. Siin Coca-Cola Plaza ei aita! Siin aitab ainult 1 asi:

    Kartaago, sry, Kultuuriministeerium tuleb Eestimaa pealt ära hävitada!
  • Nägin just äsja uudistest põgusalt ka kino (KO Plaza) sisustust. Tase! Kas "Kosmos" ja "Sõprus" mitte hätta ei jää? KO Plaza ülimugavad USS Enterprise-stiilis istmed tunduvad oluliselt paremad, kui "Kosmose" kõvad pingid.
  • Ollila maksab kätte:)

    Made in Estonia maine on nii kehv, et Nokia ei kirjuta seda Elcoteqis kokku pandud telefonidele , ütles välisminister Toomas Hendrik Ilves äsja mainekonverentsil.

    Ilves ütles, et Eestis kokku pandud Ericssoni telefonidel on kiri Made in Estonia, aga Nokia omadel seda pole. See tuleneb asjaolust, et Nokia ei pea Made in Estonia piisavalt usaldusväärseks.(Uudis AOL-st)

    Ma pakun, et Nokiale ei meeldinud, et eestlased irvitasid Ollila üle Von Krahli teatris lavastatud etenduses :-)
  • Njah,
    huvitav, et Made in Estonia ei ole sildi peale kirjutamiseks piisavalt usaldusväärne, küll aga on telefoni kokkupanekuks...
  • no mingil määral arusaadav kah - siin mõned nädalad tagasi oli mingi topic sellest, mida üks ameeriklanna stressi käes vaevles ja ennast lohutas sellega, et ta ei ole sündinud riikides nagu, korea, eesti jne. tema ilmselt tõesti suhtuks vähe skeptiliselt sellele, kui ostaks telefoni, kus taga kirjas "made in estonia". ma arvan, et eesti on siiski suure osa välismaalaste (usa's) silmis sarnane nt namiibia või kambodzaga
  • Aga tegelikkuses ongi äkki?
    Huvitav, kas need namiibialased ja kamboodzalased arvavad endast sama hästi kui eestlasedki?
  • Kui kõik eestlased kannaks kikilipsu ja oleks astmelise tulumaksu poolt oleks maine palju parem

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon