Optsioonidega motiveerimine - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Optsioonidega motiveerimine

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Päris huvitav lugu (IMO). Hetkel on Ft.com'i lausa kodune siseneda, sõna "Estonia" vaatab vastu...:-)
  • Ühe aktsia langus on lokaalne ebameeldivus.
    Terve turu langus on juba suurem ebameeldivus.
    Aga terve turu pikajaline suurem langus on juba nagu loodusõnnetus.
    Ja lisaks otsestele kahjudele hakkavad pead tõstma kaudsed kahjulikud mõjud.

    Tekkib ahelreaksioon.
    Nii nagu kasv aitas kaasa uuele kasvule ja see omakorda veel millegi kaudu soodustas kasvu...
    Nii ka langus toidab langust edasi.

    Kristjan, oled kindlasti mõelnud milline võib optsioonidega motiveerimise mõju vähenemine viia?
    Näiteks seesama CSCO?
    Parimad hakkavad lahkuma?
    Need kes jäävad tahavad juba reaalset raha.
    Ja see raha tuleb nüüd juba kasumist.
    Lisaks veel muud hädad. Näiteks CSCO sai kogu aeg suhteliselt lihtsalt teisi ära osta (kasutades enda kõrgelt hinnatud aktsiat). Nüüd kus aktsiahind on tugevalt langenud on see muutunud keerulisemaks.
    Üks häda sünnitab teise, kaks häda kolmanda.
    Jne. Kuni oleme põhja jõudnud?
    Mis on põhi CSCO jaoks?
    P/E alla 20 et tõsised value investorid hakkaksid ostma?

    Tegelikult ma ei taha siin filosofeerida.
    Huvitab kui tugevad need hädad võivad olla ja kui pikaajalised.
    Kas see võib viia pikaajalisele allakäigule?
    Ja see võib kesta rohkem kui pool aastat?
  • Olen küll mõelnud ja tõesti ka mõned sinu nimetatud asjaolud on need, miks ma NAZ põhja alles 1500 kuni 1800 tasemele ootan.

    Mingist hiljutisest analüüsist (ma ei mäleta linki) tuli välja, et aktsiahindade mõju majandusele on tegelikult suurem, kui intressimääradel. Ja see on ilmselgelt rohkem kaasaegne olukord, mis seetõttu on oma mõjult erinev varasematest börsikriisidest. Seega Fed'i intressimäärade alandamine versus aktsiahindade langus - milline on 50 bps mõju versus näiteks 25% aktsiahinna langusega ettevõttele? Vana majandus (kuhu vähemalt aktsiate käitumise järgi võib viimasel ajada lisada ka telekommunikatsiooniettevõtted) peaks alanevatele intressidele vastama harjumuspäraselt ja paigalt võtma, paljuski equity financing'uga harjunud tehnoloogiasektor peab enda senise kasvumudeli ümber korraldama. Aktsiahinna langusest hullem võib CSCO jaoks tõesti olla selle ettevõtte senise peamise "ülevõtmisvaluuta" tuleviku ebaselgus ja seetõttu väiksem atraktiivsus potentsiaalse ühendatava ettevõtte omanike jaoks, kes küsivad nüüd eelistatult cash'i.

    etc...
  • Seekord oli tõesti huvitav lugu, ja tõepoolest, sellisel ebanormaalsel turul nagu naz viimased paar aastat (või ka TSE AD 97) toovad managementi aktsiaoptsioonid kaasa kohati ootamatuid ja ebameeldivaid tulemusi. Aga samas tuleb meelde Winson Churchill-i kunagine ütlemine, mis kõlas kuidagi nii: "kahtlemata on kapitalism väga halb ühiskonnakord, aga paraku on ta parim mis siiani on suudetud välja mõelda" :).

    Päris ilma motiveerimata vist ka hästi ei saa. Sellesama artikli lõpus räägiti ka ju "variable component"-i vajalikkusest, ja kui kõik viled ja kellukesed kõrvale jätta, siis on see ju ikkagi põhimõtteliselt aktsiaoptsioon -- puhtalt cashis välja makstav preemia on aktsionäridele ju veel otsesemalt dilutive.

    Ja see ülevõtmisvaluuta devalveerumine on tõsine probleem küll. Mitte et ta Cisco puhul midagi unikaalset oleks -- suurte M&A diilide puhul on kõikumised ülevõtja aktsiahinnas olnud mureks aegade algusest peale. Mis Cisco puhul asja hulluks teeb on vist see, et nendel on agressiivne ülevõtmine ärimudeli lahutamatuks osaks :).
  • hehh,tuleb teil siin ikka silm peal hoida...:-)

    Tarmo,
    Churchill ei rääkinud selles lauses mitte kapitalismist vaid demokraatiast,kapitalism pole ühiskonnakord vaid majandussüsteem.
  • Täitsa usun, et kaubeldavate firmade puhul omavad optsioonid lisaks inimese enda panusele üsna palju muid mojutusi ja tekib lotoelemente. Siiski omavad optsioonid algavate ettevõtete puhul oluliselt paremat efekti ning ka nende struktureerimisel on enam võimalusi, kuigi sellisel puhul jääb tihti optisoonid natuke pirukaks taevas (a pie in the sky)
  • To Kristjan:
    tsiteerin: Olen küll mõelnud ja tõesti ka mõned sinu nimetatud asjaolud on need, miks ma NAZ põhja alles 1500 kuni 1800 tasemele ootan.

    Kas see on sinu kindel ja lõplik seisukoht? Millegipärast tundub turg üha härjemaks muutuvat ja põhjaks 2-ga algavat numbrit pakkuvat!

  • to teremere:

    Churchill ei rääkinud selles lauses mitte kapitalismist vaid demokraatiast,kapitalism pole ühiskonnakord vaid majandussüsteem

    Kapitalism pole majandussüsteem, vaid ühiskondlik-majanduslik formatsioon!

    Smile!

  • Velikij: Ma ei vaidle vastu (ja seda juba eelmise aasta lõpust saadik, kus ma sellesse perioodi lühiajalist põhja püüdsin sobitada), et turg võiks rallitada. Tasemed üle 3000-nde poleks mingi väga suur üllatus. Aga endiselt jään Q2 1500-1800 NAZ põhja prognoosi juurde. Al andis depressioonis turule positiivse tõuke just hetkel, kui tehniline analüüs hakkas juba ka Dow ja S&P puhul väga murettekitavaid müügisignaale saatma. Kas Fed teeb tõesti tehnilist analüüsi ja selle põhjal vajaduse korral tulistab oma kahanevast arsenalist uue xx bps kärpe? :-)

    Aktsiaturuga manipuleerimise eest on teadupärast ootamas karm karistus! :-(
  • Aktsiaturuga manipuleerimise eest sealmail jah, aga majanduse suunamise eest isikute poolt, kes on selleks kutsutud ja seatud - tõenäoliselt mitte! :-)

    Loomulikult ei saa välistada asjaolu, et kuna Fed peab järgima oma otsustusprotsessis üliväga palju erinevaid indikaatoreid, siis aktsiaturg pole nendest ei viimane ega isegi mitte eelviimane. Kuigi...vihjasid siin enne DOW peale...ja kas tõesti on mingi salaprotokolliga järgmiseks presidendi valitsusajaks pandud paika kõikumisvahemik 10k - 11k? Fedi käitumisest võiks seda ju lausa järeldada! :-9
  • Siin tahaks ka natuke filosofeerida.

    Dow suuremat tõusu on raske käima lükata.
    Ja langus... hoidku jumal selle eest.
    Seega ma usun et paljud tähtsad onud (ka Fed võib-olla) on rahul sellega et Dow niiviisi loksub.
    See on praeguses seisus nagu rahuldav.

    Ja võib-olla oleksid ka paljud onud rahul sellega kui õnnestuks Nasd ja SP500 ka niimoodi loksuma panna. Edasine SP langus ähvardab juba tõsiseid ebameeldivusi kaasa tuua. Ja samas tõus - no mida ta ikka praegu nii väga tõuseb? Mis saaks olla pikaajalise suurema tõusu mootor?
    Seega kui saaks selle värgi panna mõneks ajaks SideWays loksuma siis oleks OK.
    Soft Landing?

    See on küll väga julge oletus - aga kas Fed intresse enam langetabki siis kui SP500 stabiliseerub? Kas nad suuremat tõusu hetkel üldse tahavadki ja seda toidaksid intresside langetamisega?
    Muidugi jälgib Fed muid asju ikka ka....
  • Mis 10k-11k, avalikkusele kättesadav Lisa 21-DOW.TR ütleb väga üheselt 10k-16K! In the case of "Banana"* lisa (tuntud ka USArm-G-DON nime all) pole avalikkusele kättesaadav. Loodame, et ka mitte visuaalselt jälgitav tulevikus... :-)

    Väljend pärineb president Carteri nõunikult Kahn'ilt, kes asendas R-sõna tekstis igaks juhuks "B" sõnaga.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon