soolise võrdõiguslikkuse ombudsman - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

soolise võrdõiguslikkuse ombudsman

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Loen BNS-i uudist ja suu jääb imestusest lahti

    Valitsus kavatseb teisipäeval heaks kiita ja riigikokku saata palgaseaduse muutmise eelnõu, mis kohustab maksma meestele ja naistele sama töö eest võrdset palka.

    Kas toimub jälle kõige ehedam lahtistest ustest sissemurdmine?

    Kumba sugupuud õigupoolest seadus kaitseb, võib-olla on see hoopis meessoost pangatellerite kaitseks, kelle näpud nii kiiresti raha ei loe nagu nõrgema soo omad. Ups, kas väljendit nõrgem sugu üldse tohib enam kasutada?

    Uudise lõpust saame teada, et loomisel on soolise võrdõiguslikkuse ombudsman(palun korrake kiiresti kolm korda ombudsman, läheb ju keel sõlme!?)
    Jaa, bürokraatia kasvab, oleme teel Euroopa Liitu.

  • Eesti keeleveebis ee.www.ee puudub sõna ombudsman


    Küll leidsin aga põhjaliku referaadi ametist>
    OMBUDSMAN

    Jah, kaks sajandit hiljem jõuab ametipost Rootsist lõpuks ka Eestisse...

    Kas on vajadust?
  • Ombudsman on EL-i jaoks vajalik. Aga muidu tegu sügava vaimupuudega - nagu ikka!
  • kulla lapsed...:-D
    Kas me siis niisugust riiki tahtsime...kus isegi Ombudsmani pole?
    Kellegil on vist siin arusaam,et Eesti ühiskond võib EL-i vabadele rahvastele midagi õpetada?Et õppisime 50 aasta jooksul asjad selgeks,järgneva 10 jooksul tegime kerge make up-i ja nüüd siis õpetame demokraatlikele ühiskondadele,mis on vaimuhaigus...No Velikij...:-D

    Aga naiste õiguste asjus arvamise jätaksin asjaosaliste otsustada,kas murtakse lahtisest uksest sisse või kuidas asjad tegelikult on...

  • Võrdsus peab olema!

    Tahaksin küsida mida LHV on teinud võrdsuse tagamiseks?
    Kas ka naissoost investorid saavad meessoost investoritega võrdselt tulu investeeringutelt?
    Millised meetmed on võetud selle kindlustamiseks?
    Tuleb moodustada järelvalve komisjon mis kontrollib iga kuu saadud tulu. Ja vajaduse korral jagab selle ringi nii et võrdsus oleks tagatud.
    Ja kas naisinvestorite portfellid on sama suured kui meesinvestorite omad? Miks on lubatud erinevused? Tuleb ringi jagada.

    Sügavalt lootes õiglasele kohtlemisele.
  • sander,
    see et sa oled naine,naisinvestor,tuleb mulle üllatusena...
  • teremere
    Minu sisemine õiglustunne ei luba rohkem seda ebavõrdsust pealt vaadata.
    Olgu laps, naine, vanur - kõigile võrdsed õigused.
    Ja teremere, kas MM-de tegevus on reguleeritud soolist ja muud võrdsust silmas pidades?

    Olgu ma või naine.
    Ebaõiguse pärast nördinuda.
    Nüüd on mu silmad avanenud ja ma ei saa enam vaikida.
  • Pisut statistikat sanderile:

    LHVD kümme suuremat eraisiku portfelli - mehed ülekaalus 7 : 3,
    LHVD töötajad - naised ülekaalus 4 : 3,
    reklaamikampaanias järgime võrdõiguslikkuse printsiipi, meie reklaamiagentuuri projektijuht naine.
    Tulude, tootluse jms. arvestamine võtab aega.
    Tulude ümberjagamisoperatsiooni teostamiseks peame ilmselt ostma võimsama arvuti. Enne on vaja aga uurida arvutitootjate tausta, võrdsuse tagamise poliitikat:-)
    Jah, aga ega teemat täiesti ignoreerida tohi, kasvõi enda organisatsiooni tõhususe mõttes.
  • Ja teremere,
    sa ütled seda kuidagi irooniliselt:
    "naisinvestor" ?
    Tahaks küsida mis viga on naisinvestoritel?
    Tuhanded toredad naisinvestorid aitavad iga päev, iga tund, iga minut investeerida.
    Ja sina küsid irooniliselt 'naisinvestor'....
    Kas sul on midagi naisinvestorite vastu?
    Kas nüüd me näeme millised on sinu tõelised vaated?
    Ei, see obusman on igal juhul vajalik.
    Ja neid peaks olema rohkem....
    Niikaua kuni meie keskel on selliseid jõhkardeid.
    Muudkui tallaks teiste õigusi jalge alla.
  • sander,
    ahh soo,sul on siis soolisest võrdõiguslikkusest lihtsalt omapärane arusaam...Kas ma pean siin MM-ide tegevuse kõrval ka seletama hakkama,millised on naiste inimõigusi puudutava rahvusvahelise harta punktid?Ja millised neist on EV Riigikogu poolt siiani ratifitseerimata?
    Loodetavasti on sul nüüd koduseid ülesandeid jälle küllaldaselt.

    Aga jahh,edaspidi viska nalja asjade üle,millest sa natukenegi aru saad.
  • Oi-oi, teremere, jälle said valesti aru! Aga olen tuliselt päri, et nalja tuleb visata asjade üle, millest natukenegi aru saad! Isegi kui nali välja ei kuku - siis tuleb harjutada kuni kukkuma hakkab!

    Mina kui tunnustatud eurooptimist ja -fan võtan paljusid asju iseenesestmõistetavalt. Et ombusdsman on olemas ja sugupoolte võrdõiguslikkus samuti. Ei vaja tõestamist!

    Samas aga väita, et:
    "... Eesti ühiskond võib EL-i vabadele rahvastele midagi õpetada? Et õppisime 50 aasta jooksul asjad selgeks,järgneva 10 jooksul tegime kerge make up-i ja nüüd siis õpetame demokraatlikele ühiskondadele...," O NO! See minu seisukoht küll ei ole, pigem risti vastupidi!

    Sügav vaimupuue oli minu kontekstis selle meeste-naiste võrdse kohtlemise jms EN padjaklubi (Euroopa-asjades võhikutel mitte ära segada EL MN-ga!) üllitiste rõhutamise kohta. Lahtisest uksest sissemurdmine kisub minu meelest vaimupuude valdkonda - aga nagu näha on mõni rahvusvaheline institutsioon suutnud end sellega 52 aastat ära elatada ja paneb järgmised pool sajandit ilmselt takkapihta.
    Teremere, kui sa räägid hartadest, siis tuleta meelde aastat 92 kui paar aastat vana Euroopa inimõiguste harta toppimine EL liidulepingussse ähvardas kogu Maastrichti leppe nurjata - tulemuseks eraldi (mittesalajane) lisaprotokoll lepingu juures. Aga oleks võinud minna hoopis halvemini kogu maailma jaoks:-(
    Ja mis puutub ratifitseerimistesse, siis Laar I valitsus üritas pugeda igasugu rahvusvahelistesse organisatsioonidesse jms kohtadesse, mõtlemata üldse järgi, kas need ja meid Euroopa Liitu aitavad või mitte!

    Niipalju tunnustatud-teatud Euroopa-asjadest, millest võib rääkida ikka ja veel ja jälle (sest nad lihtsalt meeldivad mulle!) IMHO! Ja see ei pea üldse mitte teistele meeldima.

    IMHO on see täieline Eesti Wabariik nõme ja ma ei näe mingit vajadust tema järele kui Euroopa integratsioon oleks piisavalt sügav ja põhjalik. Aga see võtab kaugelt rohkem kui 1 inimpõlv ja minu silmad seda vist enam ei näe :-(( . Ei aita siin ka geenitehnoloogia!
  • Velikij,
    huhh,mul on hea meel,et ma sinust valesti aru sain...:-)

    Aga nohh,loodame,et Eestis naiste õigused nii kaugele siiski ei arene kui Usa-s näituseks;-)...seal võib asi naljast kaugele jääda juba siis kui....nohh,te töökaaslasele sõbralikult pepule patsutate,eriti kui meesterahvas peaks kõrgemal positsioonil olema...;-D

    Nii ja Sanderile ja Graafikule pean siis esialgu oma ühte siinset lauset täpsustama.Aga naiste õiguste asjus arvamise jätaksin asjaosaliste,meeste ja naiste otsustada...
    :-)

    ja Graafik,seda,et tänapäeval ei mees ega nais pangatellerite näpud raha ei loe,seda peaksid ju isegi sina teadma?
  • Teremere,

    ok! naisõmblejad Baltikas saavad ilmselt rohkem palka kui meesõmblejad, kuna naiste näpud on väledamad.
  • Naiste õiguste arengust niipalju, et EL tegelikult on koht, kus selliste asjade üle eriti ei kobiseta. Täpsemini kobisetakse, aga päid maha ei võeta.
    Võta lahti piibel, sry, Amsterdami leping (õigustõlkekeskuses lausa maakeelde tõlgitud), ja kui seda piisavalt lugeda, saab selgeks, et kõik asjad on seal lubatud ja vajalikud elik kutsutud ja seatud niivõrd kuivõrd on need vajalikud ühisturu toimimise tagamiseks. Mees- ja naisõmblejate võrdne palk on kahtlemata oluline asi, kuid ühisturu toimimiseks mitte hädavajalik. Nende toodetud riietele kehtestatud ühtsed standardid aga küll.

    Nii et kõik pepule patsutada armastajad, hingake kergendatult!
  • Kui rääkida soolisest võrdõiguslikkusest, siis hakatakse asja valest otsast lahendama. Teatavasti feministid ei võitle selle eest, et nad saaksid meestega võrdset palka, vaid selle nimel, et mehed ei suhtuks naistesse kui lollidesse, nõrkadesse ja abitutesse olevustesse. Palgaküsimus minu arvates pole kusagil reguleeritud ka sedapidi, et naised peaksidki saama vähem palka. Kui saavad kuskil, siis on see ju tööandja otsustada. On ju naisi meil küll, kes teenivad rohkem kui mehed. Oleneb valdkonnast ja tööst endast. See kiirete näppude jutt on hea näide, kuid liialt mustvalge.

    Arvasin!
  • Valesti arvasid, Cansas!

    Euroopa Nõukogu on viimased pool sajandit tegelnud igasuguste petitsioonide, deklaratsioonide jms kokkukirjutamisega rahvusvahelise maksumaksja (kõlab nigu rahvusvaheline mees) raha eest. Aga see on kuki-muki elik sissejuhatus!

    Tegelikult pöördume tagasi aegade algusse ehk Rooma lepingu juurde. Nimelt on 1958 sõlmitud Rooma lepingus juba kirjas meeste ja naiste töö võrdse tasustamise printsiip.
    Nii on meeste ja naiste võrdõiguslikkus jäänud EL sotsiaalpoliitika üheks lahutamatuks osaks kuni tänapäevani.
    1989.a. vastu võetud Euroopa sotsiaalharta räägib töötajate põhilistest sotsiaalsetest õigustest, sealhulgas ka meeste ja naiste võrdse kohtlemise ja tasustamise vajalikkusest. Ja kuigi tegu on vaid hartaga elik hea tahte väljendusega, on sinna alla kirjutanud kõik EL liikmesmaad peale Suurbritannia.

    Ütlesin mis mõtlesin!
  • Graafik,
    vale puha...naisõmblejad Baltikas saavad rohkam palka vaid tükitöö tõttu.Nohh,kui näpud on väledamad,jõuad lihtsaslt rohkem pintsakuid päevas,kuus kokku õmmelda.Kui mehed ei jõua,on tegemist laiskusega,mitte inimõigustega..."miks nii laisad ollakse",see oli siin kuskil üks teine teema,misesi alustatud.Sa nagu alustasid teemat naiste inimõigustega ja siis viid jutu sujuvalt üle meeste laiskusele...?Tehku ületunde kui näpud na jämedad on või otsigu enesele sobivam elukutse.Sama töö eest,nt.ühe konkreetse kvaliteedinõudega pintsaku õmblemise eest, ei või aga naistele vähem maksta kui meestele.Ja kui nii juhtub,tuleb ombudsman....
    Nohh,kas peab veel seletama?
    :-)
  • teremere,
    jutt jookseb täpselt mulle sobivat rada...
    sa ütled, et mehed on laisad, et pappi ei saa
    järelikult ongi vaja luua ombudsmani amet, et laiskuse varjus ikka papp kätte saada
    :-)
  • nohh Graafik,see on juba mehe jutt....
    :-)
  • Teremere & Graafik, hoidke oma nahk!

    Rõhutan veelkord, et Euroopa Liidu alustalad näevad ette meeste ja naiste võrdset tasustamist! Nüüd on siis selge, miks mõnele mehele ombudsmani vaja on!

    Aga ombudsman tuleb ja ütleb, et pole siin midagi laiskuse eest rohkem pappi anda, see on turutõrge ja tulevikus hakkab ohustama ühtse sisepiirideta turu tomimist.

    Ei tea, kas mao aasta alguse puhul tuli ka ussinahas näärivana, vitsakimp käes?

    :-)))
  • Velikij ole nüüd mõnus. Võitleme meie ikka meest paremate elutingimuste eest.
    Äkki seda Euroopa Liitu ei tulegi. Näed isegi: bensiini hinna tõus, toiduainete hinna tõus, ja kes teab mida uut veel edaspidi võib tulla.

  • Hea küll, hakkan (joon ennast) mõnusaks! sest ammu pole nii mõnusat foorumit olnud!

    Ahh, ma'i viitsi EL-i rohkem promoda. Ta sunnik ei maksa mulle selle eest, ussinahk sihuke!

    Aga kuidas selle vitsakimbuga on? Või teeks ikka ühe meesõiguslaste klubi? Olen nõus kohe liikmeks astuma!
  • kuulge kuulge, eestis on mingi eurokomisjon, kust saab taotleda raha nii EL promomise, kui ka anti-promomise tarbeks. kalle kulbok sai vist eelmine aasta mingi raha, kuid kahjuks ma ei mäleta oli see midagi 50-250K kanti voi nii????
  • hehh,eesti meeste võitlemine oma õiguste eest saab olema käkitegu.Mõelge sellele, kui EL peaks kunagi Türgimaani jõudma.Seal hakkab siis meesõiguslaste seltse tekkima nagu seeni pärast vihma...vaesed türgi mehed.Oleks aeg juba praegu alustada toetusgruppide moodustamisega, türgi meeste õiguste kaitseks.

    Kõigi maade laisad mehed,ühinege!Vaenlased,naisõiguslane ja mises ei maga.Tulevad veel ombudsmaniga,ja siis on hilja vaielda,kellel õigus on,meestel või naistel või misesil.
  • Graafik, võiks olla mingi LHVD sisene konkurss parimale foorumile! Mina annaks oma hääle paugupealt käesolevale!

    Teremere, jätka samas vaimus!
  • Teremere on õigel teel. Veel parem oleks, kui saaks rassilise, usulise, parteilise, tervisliku, rahvusliku jne. võrdõiguslikkuse ombudsmanid ikka ka!
  • ja siis veel ombudsmanid, kes jälgivad ombudsmanide tegevust. häid paralleele saab tõmmata filmist enemy of the state(will smith).
  • Sattusin TOM-i, eesti esimesse otsustusportaali, seal oli palju "huvitavaid" asju üleval...
    Oli ka "Soolise võrdõiguslikkuse seadus" ,kus
    ombudsmani nimi on äramuudetud, selle asemel on soolise võrdõiguslikkuse komisjoni juhataja

    Ei tea, kas asjamehed lugesid käeolevat foorumit vä?:)

    PS!Kuigi seadus on laias plaaanis mõtetu
    jäi silma üks punkt, mis võib osutuda vajalikuks:

    Keelatud on avaldada reklaami, mis kujutab või süvendab naiste ja meeste vahelise ebavõrdsuse kaotamist takistavaid stereotüüpseid soorolle, samuti reklaami, mis on üht sugu halvustav või mõjub ühe soo inimväärikust alandavalt.

    Nimelt on EMT mitme aasta vältel kevadeti praktiseerinud ainult naistele suunatud sooduskampaaniaid. Nagu ma aru saan, pärast seaduse vastuvõtmist seda teha enam ei tohi.
  • Sellisel juhul võiks ära kaotada ka ööklubide piletitel kehtivad soodustused naistele või nõuda neid võrdselt kõigile. See on ju täiesti pidev diskrimineerimine.
  • nii mida.
    naised ju solvuvad kui neile tähelepanu ei pöörata tööjuures, et kui ilusad jne. ja siis muudkui virisevad et neile ei maksta samapalju kui meestele, samas ise r6huds rohkem vingumisele kui tegemisele. ei taha yldistada aga naised on varsti nagu juudid: ära hellitatud lapsed, kes muudkui k6ike n6uavad.

    aga tööelus ma kyll vahet ei tee kas on naine v6i mees. peaasi et ei ajaks möla :)
  • palgad ja ööklubid:
    mehed lihtsalt kysivad rohkem palka ja mehel on tavaliselt oma arvamus. enamus naisi vastab koikiele kysimustele "ma ei tea". kas ööklubis v6i töövestlusel.

    ja kui palka makstakse, siis mehel laheb enamus pappi ikka naiste peale: ilus auto, palju bensi et naist soifutada, siis lilled ja siia-sinna viimised ja piletid ja ehted ja sekspesu. loomulikult ka kondoomid. ja siis tuleb veel söök ka naisele teha.

    kysimus, milleks yldse naisele raha?

    see v6rd6iguslikkus on ikka nii kaval teema. ma arvan et see on miski kommunismi uuestisynd. muidugi on kahju, kui naised saavad vähe pappi (ja mina pean neile k6ik välja tegema). vaese naisega suhtlemine pole peris tasakaalus, sest akki ta tunneb et kohustatud millekski, sest et tema eest on makstud.

    voi vastupidi, voib ju naisele ettepanbeku teha et vot need asjad ma sulle ostan ja siis sa teed seda mida mina tahan. kas see on vordoiguslikkus? kas kaubandus uldse on vordoiguslikkus? samahasti voiks hakata tegema seadusi selleks et paksudele inimestele mojuks vaiksem gravitatsioon.

    yhesonaga vordoiguslikkus on yks suur jama.
    kui inimene on 6iglane, siis pole seda jama vaja.
    kui ei ole 6iglane, siis pole inimest vaja.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon