Kuidas luua EESTI NASDAQ? Mis peaks olema va"a"rtpaberite alghind et kaasata absoluutselt igasugu investoreid? in - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kuidas luua EESTI NASDAQ? Mis peaks olema va"a"rtpaberite alghind et kaasata absoluutselt igasugu investoreid? in

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • PEAME LOOMA EESTIS- EESTI NASDAQ (KESKMISTE JA PISIKESTE FIRMADE AKTSIATE JA OMAVALITSUSTE VA"A"RTPABERITE BO"RS), MIS ANNAB MEIE JA NAABRITE NOORTELE NING PISIKESTELE KASVU SYSTI NING AITAB NEID JA MEID KASVADA SUURTEKS JA TUGEVATEKS!NIIMOODI SAAKSIME JUURDE NII MYNEGI TASULISE KIIRTEE, KOOLI, HAIGLA, MIS IGANES! PISIKSED JA KESKMIKUD EI PEAKS ENAM KULUTAMA NIISAMA MITMETE PANKADE UKSI. TURVALISUSE EEST VASTUTAKS TURUL ATSIAOMANIKUD, BO"RSI JA RIIKLIK FINANTS JYRELVALVE! PYLLUMEESTEL OLEKS VYIMALIK MYYA OMA SAADUSED SEAL,INIMESTE PENSIONID JA PALGALISA SAMUTI KA KAPITALIKASV TULEKS SEALT NING KA A"RIDE KAPITALI KASV TULLEKS SAMALT TURULT. MIS PEAMINE- ME LOOKS UUSI RIKKAID INIMESI NING TERVEID JA TUGEVAID PEREKONDI NII MEIE VABASSE RIIKI KUI KA MUJALE!
  • Hale ja ebaõnnestunud paroodia?

    PS: v6ta ometi Caps Lock maha!
  • MA EI SAA ARU MIKS SEE ON HALE JA EBAYNNESTUNUD PAROODIA? KAS ME POLE KYLLALT HEAD OMADA OMA NASDAQ VYI MILLES ON SU POINT FIT? MIS SELLE CAPS LOCKIGA VIGA ON? KASUTAN SEDA SELLE PYRAST ET SEE TEEB KIRJUTAMIST HYLPSAMAKS.
  • jokkerjoss, miks on vaja sellist mõtetut juttu?
  • MINA EI SAA ARU JYLLE MIKS ON SEE MYTETU JUTT! HEI FLUCTUATION! MILLE TAHA SINU ARVATES ASI PIDAMA JYYB!
  • JOKKERJOSS kirjutab siin sellest,et mis oleks kui Euroopaliku panganduskeskse majanduse teeks ümber Ameerikalikuks ehk börsikeskseks.Vahe oleks siis selles,et kui kellegil on äriidee,ei tuleks panka kõmpida raha laenama vaid tuleks oma äriideed seletada avalikkusele,kes siis ideeomaniku käest börsi vahendusel aktsiaid ostaksid,kui ostaksid...nii ideed kui aktsiat.Nohh,samuti võivad juba tegutsevad firmad tegevuse laiendamiseks otse 'eesti nasdaqile' minna ja pangast laenamise asemel aktsiaid emiteerida...

    Pangalaen tuleb maksta pangale tagasi koos intressidega,emiteeritud aktsia võib aga muutuda väärtusetuks või hind võib taevasse tõusta...Tagasi kellegile midagi maksta pole vaja, kui aktsionärid emiteerijat just pettuse ilmsiks tuleku puhul kohtusse ei kaeba.Kui idee omanikust aktsiaemiteerijal hakkab väga hästi minema,tõuseb aktsiahind taevasse ja kõik on häppid...

    nohh,jne...
  • PAGANA HEA VASTUS TEREMERE! YHTLASI SAAKS INIMESED/AKTSIONYRID KA MYJUTADA A"RI TULEVIKKU. LISAKS OLEKS PISIKESTEL JA KESKMISTEL A"RIDEL VYIMALIK SAADA VAJAMINEVAT KAPITALI KIIREMINI KUI SEDA PANGAD VYIMALDAVAD. MUIDUGI KUI BALANCE SHEET JA INCOME SHEET VASTAVAD NYUETELE! HEA POINT TEREMERE!
  • Ausalt öelda ei ole enam eriti naljakas ka! Iga asi müüb siis kui ta on uus ja huvitav, aga mõned naljad hakkavad juba ennast kordama.

    Kes arvab, et on hiiglama lahe, pangu edasi! Vaba inimene vabal maal! Mina teen varsti ignoor!
  • Jokkerjoss,

    Rikud foorumi stiili:

    Milleks pikad pealkirjad?
    Milleks suured tähed?

  • Eesti Nasdaqi loomine on alanud,
    pangad alandavad hindu päris mehiselt

    https://uplaza.eyp.ee/uudised/uudis.php3?u=1592&c=12
  • Normaalne samm! Au ja kiitus, Matrox!
  • Minu arust ei saa TVB'st Eesti Nastaq'i senikaua, kui seal kehtib T+3.
  • Pole põhimõttelisi takistusi TVB aktsiate müümiseks enne väärtuspäeva.
  • Matrox, aga U-neti vahendusel seda teha ju ei saa! Või nüüd saab?
  • T+1 süsteem ametlikult kinnitada oleks äärmiselt lühinägelik. Kujutage ette kohaliku maaklerfirma olukorda, kus näiteks pisut ebalikviidse Merko aktsiad jóuavad T+3 kontole (ega see, et Eestis oleks T+1 ei tähenda, et mujal Euroopas kaubeldavat eesti aktsiat T+1 müüakse) ja samas on ta eelnevalt aktsiad T+1 müünud kohalikule maaklerile näiteks. See eeldab, et kóigil suurematel maakleritel oleks piisav positsioon paariks päevaks kogu aeg olemas kui just lühikeseks ei taheta jääda ja back-office-le probleeme tekitada. Praegune süsteem, kus reaalsed kanded toimuvad T+3, kuid neti (nt hanza.net) vahendusel portfelli seis muutub sekundiga (T+0) ei vajaks sisulist muutust. Olen tähele pannud, et mónes aktsias on klient üritanud ise "turutegijaks" hakata maakleri asemel, ostnud näiteks bid-iga koguse sisse mónes ebalikviidsemas aktsias, asetab ta ennast kohe parimaks müüjaks. Kui läheb ónneks, on teenistus tavaliselt 3-15% sóltuvalt spreadist, mónikord rohkemgi.
  • hanza.net-i on siin kõvasti nüüd kiidetud küll, aga sama asi on täiesti võimalik ka Ühsipanga U-Netis.

    U-Netis sisestatud tehing vajab täna veel maakleri aktsepti, mis saabub reeglina sekundite jooksul peale tehingu sisestamist kliendi poolt.

    Peale selle aktsepti saabumist saab kohe vastupidise tehingu teha. Pole probleemi.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon