Maaklerid alandavad teenustasusid - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Maaklerid alandavad teenustasusid

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mulle see meeldib.
    Ma arvutasin ja leidsin, et väikeinvestorile, kes ostab korraga alla 49 750 krooni eest, tuleb ÜP-st odavam osta kui LHV-st.
    Ei tea mis Preatoni Pangas märtsi kuust teenustasud hakkavad olema?
    Huvitav oleks teada erinevate pankade väärtpaberite ostu-müügi teenuse kvaliteedi (kiiruse, ...) võrdlust.
  • Iseenesest tore üritus, kuid MSM hõiskad liialt vara. Uplaza saidil on mingid väga vanad hinnakirjad üleval. Ja arvad, et miinimumtasu on EYP-s 0 eek???? Et ostad 100 eek eest USA turult? Vaevalt küll.
  • Mnjah, olavis sul võib õigus olla. Ma mäletan kah, et neid USA aktsiaid tuli osta vähemalt üle 100 K eest.
    martox palun kirjuta täpsemalt.
  • USA ja Rootsi aktsiad 0.4% summast, min 275 krooni. Nii et asi on meil tõesti pisut kallim.

    Aga samamoodi võib osutuda raamatu ostmine Viru tänavalt kallimaks kui delfi internetipoest. No offence, LHV.

    Me ei tahaks tehingute tegemise eest ka otseselt peale maksta.

  • Sõnavabadusel on omad piirid. Keegi redigeerib siin pealkirju...

    Kellel vaja, saab aru mida ma mõtlen, ja kes ei saa aru, sellel polegi järelikult vaja.
  • mina redigeerisin, kas tahad ,et ütlen põhjuse ka välja või saad juba ise aru?
  • peace, Margus. davaite zhitj druzhno, eh?
  • mul on siin väga vinge Kesk-Euroopa ja Baltikumi aktsiafond, mida tahaks omalt poolt promoda...igasuguste maaklerite huvi on, et kliendid käivet teeks, mitte nende tegelik investeerimiseesmärk
  • Sven
    Loomulikult,

    lõpuks võidavad ju kõik s.t
    lisaks väikeinvestoritele, kelle tehingukulud alanevad, ka ülejäänud turuosalised, kes ei pea enam logelema ja saavad suurenevast käibest tööd juurde ning miks ka mitte palka.
  • aga samas saab ju tehingutasud tuludeklaratsioonis ära kasutada...tulem 0.00,-
  • Alo, meie kui maaklerite (minu kui analüütiku) huvi ja eesmärk on samuti see, et meie kliendid raha teeniksid. Kui nad ei teeni, siis nad jätavad kauplemise mingil hetkel maha nagu me nägime 1997-98...

    Nüüd on see raha teenimine pisut lihtsamaks tehtud läbi madalamate tehingukulude.
  • Alo, arvan sarnaselt nagu Matrox - LHV Direct on siis rahul kui meie kleindid on rahul.

    Ja kasvavast konkurentsist võidab eelkõige klient - seda siis odavama ja/või kvaliteetsema teenuse läbi.
  • Alo - mehe jutt. Olen kogu aeg arvanud, et see pikaajalise investeerimise jutt maaklerite poolt on natuke silmakirjalik. Sorry.
  • no mina pole küll kellelegi kunagi öelnud, et osta näiteks hansapanka, siis mine koju ja unusta see ära.

    planeeri oma investeeringut pikaajalisena, kuid ole valmis kiirelt tegutsema - see oleks õige investori juhtlause. nii et ei mingit silmakirjalikkust.
  • Sven, kas see kiire tegutsemine peaks kliendi poolt umbes nii välja nägema nagu teie näidisportfelli hallatakse? Ma ei usu, et enamus fondihaldureidki nii aktiivselt diilab, rääkimata tavalistest eraisikutest, kellel võivad olla teadmised, kuid ei ole lihtsalt aega, et pidevalt jälgida, sest vaja on põhitööga tegeleda.

    Minu meelest on üsna ohtlik jutt, et raha teenimine on lihtsamaks tehtud läbi odavamate tasude. Aktsiate volatiilsuse juures poleks isegi 1% ju kuigi kallis, kui nägemus on õige. Nägemuse õigsus sõltub aga peamiselt analüüsitoe kvaliteedist, aga mitte sellest kui suur on komisjon. Usun, et Balti riigid on Sveni ja veel paari tõesti tipptasemel Eesti aktsiaanalüütiku poolt piisavalt hästi kaetud ja need analüüsid on pea kõik väikese viivitusega ka läbi neti kättesaadavad kohalikule investorile. Kuid mida kaugemale Tallinnast, seda ähmasem on ilmselt pilt siinse väikeinvestori jaoks.
  • to:olavis

    Plazas olid eile tegelikult üleval ju kehtivad andmed, mitte väga vanad andmed. Kuna nii Hansas kui Ühises hakkasid uued hinnakirjad kehtima tänasest ehk 1. veebruarist, siis on minu arust õige ja loomulik, et eile õhtul olid võrdluses veel üleval vanad numbrid ning uusi hindu kajastati veel uudiste tasemel. Ning alates täna hommikust, kui uued hinnad kehtima hakkasid, on ka andmed muudetud ja korrektsed.

    Uusi andmeid saab vaadata siit
  • Preatoni Panga hinnakirja saab vaadata lisatud lingi alt, mis jälle märtsist väärtpaberite puhul kehtib. Lisaks tasuta tehingutele Tallinna börsil pakutakse praegu ka tehinguid Helsinki börsil komisjoniga 0.1%. Miinimumtasu pole.
    Preatoni Panga hinnakiri
  • Alo, ei saa Sinuga nõustuda, et pank peaks Sulle pakkuma valmis analüüsi. Panga ja kliendi suhe on nagu ettevõtte ja riigi suhe. Riik ei pea ettevõtjat toetama, vaid tegema tema elu lihtsaks kerge asjaajamise ja madalate maksude kaudu. Sama siin, pank peab tegema kliendile kauplemise mugavaks (telefon, internetipank) ja madalate teenustasude pakkumise läbi.
    Investeerimisotsus jäägu ikka igaühe enda teha!
  • Kas see on üleskutse, et igaüks peaks oma rahavoogude mudelid ehitama iga huvipakkuva firma kohta? See on ikka üsna aega (ja teadmisi) nõudev, et seda adekvaatselt teha. Kui võtta näiteks USA turg, siis kardetavasti on siit seda võimatu paremini teha kui Morgan Stanley seal oskab.
    Jaepankade äri on loomulikult teenustasudelt teenida, ise nad turgudel oluliselt riske ei võta ja seega õige hind neid eriti ei huvita. Investeerimispangad elavad palju rohkem finantsturgude lainel.
  • Aga peab ütlema, et "vanasti" läbi maakleri tundus tehingute tegemine turvalisem. Minu maakler oskas ikka öelda mida õhus tunda on ja kuhu suunas liikumine on. Oskas öelda kes ostavad, kes müüvad. Ma mäletan HP ülevõtmist: ta rahustas mind, et ära veel müü, rootslastel on ikka veel order sees.
    Nüüd internetist külmadest arvudest kõike seda infi välja ei loe.
  • Jormel, tegemist järjekordselt vanade hindadega. Ja kas ÄP-s mainitud tasuta tehingud välisturgudel oli niisama sõnade loopimine?

    MSimson, kui klient loeb odavate teenustasude promotsiooni, siis oleks ta ka huvitatud nende kohesest leidmisest ehk?
  • "I take full responsibility for my buys, sells, gains, and losses."

    USA-s on inimestel emaili või msg.boardi postingu lõpus sageli isiklik moto. See siin on ühe inimese moto msg. boardilt.

    Iga investor peab olema lõplikult siiski ise vastutav oma tegude eest. Ka parim nime arvamus investeerimispanganduses pole garantii. Vaadake hiljutisi downgrade. Enamus juhtub tulekahju järel. Seda nii meil kui mujal.

    Miks? Soovituse adja on alati inimene - üksikisik. Suure tõenäosusega on tema motiivid Sinu omast erinevad. Isiklik due diligence on vältimatu.

    to MSM: näide mille tõid, räägib minu meelest ebaeetilisest maakleri käitumisest. Vaevalt, et suure ostuorderi andnud klient on huvitatud sellest, et kogu maailm teaks. Ja suure tõenäosusega jutustatakse Sinu transaktsioonidest sel juhul ka teistele. Siit on ainult pisike samm klientide frontrunninguni.
  • to scrooge: mul oli maakleriga leping, et ta peab andma ka konsultatsioone. Ma ei olnud HP klient.
  • Ka minule meeldivad madalad hinnad. Aga mind mõneti häirib pankade ja butiikide kahepalgelisus. Ühelt poolt nõustatakse kliente investeerima pikaajaliselt ja olema kannatlik(maratonijooksja). Teisalt jälle viidatakse madala(ma)tele komisjonitasudele, mis ilmselgelt viitab üleskutsele olla aktiivsem ning sooritada rohkem tehinguid. Seetõttu nõustun Aloga, et komisjonid ei ole määravad lõppresultaadi kujunemises kui investeeritakse pikaajalise nägemusega. Kui minu keskmine tootlus viie aasta pärast on 10-15%, siis ei oma tähtsust, kas ma maksin komisjonideks 0,1 või 0,3 protsenti.
    Seetõttu leian, et kui alandatakse komisjone, siis ei tuleks seda promoda. Vastasel juhul satutakse vastuollu klientidele levitatava investeerimisfilosoofiaga.
  • Ei saa väita, et teenustasudel oleks väike tähtsus. Moodustades pikaajalise portfelli 10 aktsiast on suur vahe kas maksta 199 krooni või näiteks 899 krooni tehingu pealt.

    Ja MSM, kas see sama maakler soovitas Sul ka 1997. a. sügisel aktsiaid hoida, väites et "asi pole üldse nii hull"??? LHV Direct'i üheks tugeva küljena võime väita, et meil pole põhjust ühtegi aktsiat kliendile "pähe määrida" kuna me ei müü klientidele aktsiaid oma portfellist.

    Alo, väidan et USA turg on läbipaistvam kui Eesti oma ja väikeinvestor ka seal õiglasemalt koheldud. Seega ei saa nõustuda "... mida kaugemale Tallinnast, seda ähmasem on ilmselt pilt siinse väikeinvestori jaoks".
  • Tähtsam kui see paarkümmend krooni ostu-müügi pealt on tegelikult tehingu teostamise kiirus. Kui kiiresti LHV Directis's tavaliselt tehing teostatakse?
    Mulle tundunub et ~10 minutiga saab order läbi kantud aga selline mulje on küll jäänud et kui müügiorderi sisse paned siis jõuab aktsia hind alati langeda ja ostuorderi puhul tõusta ennem kui tehing teostatakse. Kas LHV'l absoluutselt oma huvisid vahenduse kursi puhul ei ole?
  • kurnim

    kiirete turgude fenomenist tingitud riski aitab maandada piirhinnaga order, proovi järele
  • Kurnim, 10 minutit on küll liialdus. Enamus tehinguid täidetakse 2-3 minutiga, teinekord on ka pikemalt läinud, see on tingitud tehnilistest probleemidest. Ja need on erandlikud korrad.

    Veelkord ütlen, et LHV Direct'il pole mingisuguseid "oma" huvisid tehingute vahendamisel, peale selle, et klientide orderid võimalikult ruttu täidetud saaks.

    Lara Croft, piirhinnaga orderite kasutamine tõesti abiks. Nüüd on võimalik klientidel sisestada ordereid ka pikemaks ajaks kui 1 päev ja neid igal hetkel tühistada.

  • kristjan.lepik,
    Eestis on sisuliselt 2 aktsiat, mis on ilmselt üsna võrreldava transparentsusega kui USA blue chips'id ja need moodustavad enamuse indeksist...probleemiks on ikka, et neid rohkem ei ole ja mingil määral ka likviidsus...väidan, et USAs on siinsel väikeinvestoril tunduvalt keerulisem ise orienteeruda ja ratsionaalne oleks raha pigem fondi panna
  • Kas ei oleks mõtet Datekist eeskuju võtta, et kui tehingule läheb kauem aega kui x min, on tehing tasuta? Muide ma saan aru, et kõik ei sõltu ainult LHV-st ja kindlasti töötatakse teeninduse kvaliteedi tõstmise suunas.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon