Kas Äripäev Online konkureerib BNS-i uudised välja - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kas Äripäev Online konkureerib BNS-i uudised välja

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ma olen pikka aega jälginud Äripäeva internetisuunalist tegevust ja pean ütlema, et ma ei tea, kes küll võidab, aga BNS kindlasti kaotab oma uudistepakkuja turuosa.

    Vähemalt Eestis

    Mida arvate?
  • Nõustun.
    Tüüpiline interneti case study - algul tuntavalt nõrgem, aga tasuta produkt sööb kallima välja.
    (MS Encarta vs. Britannica näiteks)

    Vähemalt peaks see kehtima nn. mainstream uudiste suhtes, mida nad mõlemad on.
  • olen küll erapooletu, kuid mu sõber on BNS valisuudiste toimetuses ning tema on päris mures, sest omanikud pole investeerinud(kodukas päris vana) ja motivatsiooni vähe.
    ÄP 2001 enam BNSi ei kasuta.
  • Kuulutus.
    Otsin internetiportaali,kus uudised ei algaks sellest,kuidas Mõis poes käib ja mida Lepikson hommikuks sööb.Leidjale vaevatasu...olen nõus mõõduka tasu eest loobuma ka reklaamibännetitest a la 'seda kassid ostaksid' & 'ja siis saab tunne olema kuivem'.

    heisenberg.
    kas su promotud portaal vastab mu salasoovidele?ma ise ei julge vaatama minna,kardan end seaks vihastada...kui seal ka äketsi peaksid vastu vaatama mingid poti-panni-lood...
  • Mulle tundub, et veidi erineva profiiliga tegijad. Kui jälgida tänaseid peaministri Kadriorus käimise kajastamist, siis ÄP OL genereeris pidevalt uudiseid (kuigi sisu vahetevahel tegelikult puudus - Laari autojuht ootab juba lossi ees ???), siis BNS ilmselt ootas sisulist uudist ja oli sellevõrra tagasihoidlikum. Tõenäoliselt sõltub ÄP OL ka päevatoimetajast, kes iga päev muutub.
  • Sylvester C,
    tänan äpoli portaali uudistevalikusse selguse toomise eest.Nohh,nüüd ma tean siis peale selle veel,tänu Delfile,kuidas Mõis poes käib;tänu Megale,mida Lepikson hommikul sööb veel ka seda,et Laari autojuht ootab juba lossi ees...
    ...Siim aga kloostri taga metsas.
  • ei tõrju, kohe kindlasti mitte. sihtgrupp on pisut erinev, bns`il on jõudu rohkem, laiem valik, jne. aga misasi see eta on, sellest ma aru ei saa :)
  • ETA on oma põhitegevusalal kinnisvaraäris tegutsev firma, vähemasti viimase aasta-kahe ETA uudiste põhjal võib nii otsustada. IRW!
  • Võrreldes BNS-ga on Äripäev ikka parajalt kollane. Tahaks iga uudise juures ise järeldusi teha mitte lugeda ajakirjaniku vääraid oletusi.
  • Õigus, Jurmala. Seetõttu loen BNS-i iga päev, et elu ja maailma asjadega jooksvalt kursis olla, aga ÄP ainult siis kui aega tõesti üle on!

    Tegelikult on tegu jummala erinevate asjadega. Seetõttu ma ka konkurentsi nende vahel eriti ei näe ka tulevikus. ETA-ga läks nii nagu läks, see tähendab sinnasamusessegi (kinnisvarasse, mõtlen!). BNS pakub kvaliteetsemat ja analüütilisemat uudist, ÄP pakub lühemat ja kollasemat.

    Aga ÄP-l on hetkel mega turunišš mis enne GPRS-i raskelt ruulib. Nimelt mõnel nõmedal igaval koosolekul loen läbi wapi just ÄP uudiseid - seda just nende gateway tõttu. 2 aasta pärast seda ÄP konkurentsieelist ilmselt enam pole, aga siis on ka teised lood ja tehnoloogiad.
  • Püüdsin leida BNS-i teenustasusid, mis ei õnnestunud. Kas keegi teab?
  • ÄP on BNS kõrval küll paras huumorilehekülg, kus küll risustatakse uudiseid mingite intervjuude ja ÄP konverentsidel öeldud lausetega, küll sellega, kuidas Laari autojuht teda maja ees ootab, ja oh õnnetust, tänasest on mingid spordimängud alanud. Kahjuks on ÄP üha rohkem hakanud meenutama kooli seinalehte, ei saagi aru, miks ÄP selles osas Delfiga konkureerida tahab.
  • ÄP toimetusel on kindlasti rohkem äriinfot kui BNSil.

    priit

  • promotekst heisenbergile: kui ÄP Online tundub liiga kollane, pole sul ikkagi mingit BNSi vaja; kui tahad, saad kompaktse ülevaate Meedia Monitooringust, ilma igasuguste bannerite ja reklaamimürata, must valgel >> chekka ühte teist online süsteemi = www.monitooring.ee
  • huvitav teenus, ei saanud esimese hooga aru palju seal tasuta pakutakse?

    ***

    üldse muutub eesti internetiuniversum kirjumaks viimastel nädalatel on veel paar uudisteportaali lisandunud

    lisaks www.uuno.ee-le on nüüd veel www.uno.ee
    ja
    hot.ee hakkab ka uudisteportaali moodi välja nägema
  • Panin oma kuulutuse ülesse igalepoole portaalidesse ja kaotatu ei jäänud leidmata.

    Kollasevaba Euroopa

    Kergelt Kolletuv Hommik
  • Teremere,

    väga head näited,

    muideks, vabaeuroopa.org meeldib mulle väga, tõenäoliselt produtseerivad nad eestlastele vajaminevat infot isegi rohkem kui BNS,

    mis puutub hommikusse, siis ära tule ütlema(plz), et sa meie lingikogust leidsid tee morningu portaali
  • ehh Graafik,
    ma pole isegiveel teed teie lingikogu juurde veel üles leidnud,rääkimata siis...Sa peaksid ju mind juba niipalju tundma,et mulle on vaja kõik lingid ja muud asjad nina alla peistida,ja isegi siis on mul raskusi asjast aru saamisega.Näituseks ei saa ma hetkel aru,miks morning.ee on teinud oma portaali helekollase.Väljakuulutatud partner,Tele2 on ju sinise värvuse sõber.

    Ja siis ei saa ma veel sellest aru,miks te,LHDV ise ei viitsi ühe korralikku uudiste+investeerimisalase+kõiksemuuhuvitava netiportaaliga maha saada,selle asemel mingi kollase asja külges ripute ja nina nokite.Sellest ei saa ma üldse aru.Laisad olete jahh?misesil oli ikka õigus vist.

    Ühele asjale olen ma aga pihta saanud küll.Nimelt on vabaeuroopa.org-i ja BNS-i vahe loomulikult selles,et esimene produtseerib vajalikku infot eestlastele muust maailmast,teine jälle muule maailmale vajalikku infot eestlastest.Nohh,näituseks teab tänu BNS-ile kogu maailm,milline ilus eesti sõna 'neeger' meil on.
    Nojahh,suhtuda tuleb ikka positiivselt,sest negatiivne energia on väsitav.Nii et,hea vähemalt,et BNS ei teata muule maailmale,et Laari autojuht juba ootab...

    Aga jahh,et Collinsi Villu on niisuguse vägeva asjaga Prahas maha saanud,on imetlust väärt küll.
  • heisenbergile sellest monitooringusaidist:

    tasuta saad vaadata kuu põhiteemade kokkuvõtteid alates 2000 aasta jaanuarist (eesti - vene võrdlus, põhiteemad-zanrid)+ veel mõned üldisemad uuringud;

    igal juhul tuleb sellise saidi kasutamine odavam ja ülevaatlikum, kui bnsi lugemine (kõik kanalid + bns;) >> seda aga ainult siis kui sa ise tead seda valdkonda, mis sind huvitab: tihti inimesed ei tea isegi seda, tegelikult enamus.

    üldiseid uudiseid on mõtekam tasuta lugeda (vihjeks: megas näiteks on vähemalt kuus korda rohkem üldiseid majandusuudiseid kui delfis)

    - äp online eest sa ikkagi maksad, sest minuteada nad seda parooli tasuta ei jaga.

    [näide tänahommikusest äp onlinest: refereering tänasest epl'ist >>

    "...Sügisel uue koolihoone saanud Pärnumaa Surju põhikooli õpetajatele jääb koolis rakendatav enesetunnetuslik pedagoogika kaugeks ja võõraks, mistõttu nad peavad seda usupropagandaks, kirjutab Eesti Päevaleht." !! nõme juu..]
  • ÄP Online, nagu ka ÄP veebikülg ei ole tasuline. Uudiste lugemiseks tuleb ennast lihtsalt registreerida.

    Lisaks, vahe BNSiga on täiesti olemas - toote sihtgrupid on erinevad. BNSi uudis on suures osas suunatud vahendajale (lehed, raadiod, TV), ÄP Online aga otse lõpptarbijale. Sellest ka ilmselt mõningane erinevus uudiste ülesehituses, teemades jne.
  • Ja siis ei saa ma veel sellest aru,miks te,LHDV ise ei viitsi ühe korralikku uudiste+investeerimisalase+kõiksemuuhuvitava netiportaaliga maha saada,selle asemel mingi kollase asja külges ripute ja nina nokite.Sellest ei saa ma üldse aru.Laisad olete jahh?misesil oli ikka õigus vist. (Teremere)

    Öeldakse, et pime kana leiab ka tera:)

    Praegalt Sa ei ole veel leidnud:), aga

    kui see juhtub ei jää Sa tunnustuseta kindlasti mitte :)
  • nohh Graafik,
    tegin juba omale koju elutoa riiulisse ruumi juurde,igaks-juhuks,kui see tunnustus peaks kunagi tulema.
    Tunnustuse kohalesaatmise osas eelistan DHL-i.

    kas sa seda lugu tead,mitu korda peab misesile lugu seletama ja mitu korda ta nalja-tera üle naerab.
    Kolm korda.Esimene kord naerab ta siis kui lugu rääkida-kirjutada,teine kord kui ära seletada,kolmas kord kui aru saab.

    Nohh,sina Graafik,nagu näha on, ei naera esimesel korral üldse,teine kord naerad,kolmandal korral lubad tunnustuse saata...
    :-)
  • scrooge,

    äkki täpsustaksid, sest

    mõlemad saidid on Intrentis tasuta üleval
    (tean, sest kasutan ise mõlemaid)
    mõlemad firmad pakuvad CD peal nn. De Luxe versioone umbes 50USD eest.
  • teremere, sa pidavat ju tark poiss olema, kust sul sellised revolutsioonilised ideed (et LHVD peaks uudiste+investeerimisalase+koiksemuuhuvitava saidiga maha saama). Mis??? :)
  • Väga kole lugu küll. Kas ÄP või BNS, oi oi...

    Kuuldavasti pidid siin foorumil investorid koos käima. Olen püüdnud foorumil silma peal hoida, kuid raha tegemiseks vajalike ideed ei ole viimasel ajal kohanud. Enamus teemasid lahkab mingeid pseudo probleeme või siis arutletakse teemadel, mis on lähima viie aasta tulevik. Võib olla ongi selline antud foorumi eesmärk, ei tea.

    Tahaksingi kutsuda inimesi tegudele. Tahaks rohkem näha ostu-müügi soovitusi. Kui tehakse mingi ost, siis miks ning milline on nägemus. Ruumorid ja muu selline stuff. Mulle tundub, et selline asi kutsub rohkem investeerima. Praegune foorum on kontori-rotile, kes ei viitsi parasjagu tööd teha aga oma tarkust vaka all ka ei taha hoida. Srry kui kedagi solvasin.
    Edu
  • einohh wizard.
    arvasin lihtsalt,et kuna aktsiaturgudelt lähemal ajal mingit tulusust pole oodata,peaks vast ka LHDV otsima uusi võimalusi elatise teenimiseks....
    ...nohh,näituseks(et LHVD peaks uudiste+investeerimisalase+koiksemuuhuvitava saidiga maha saama).
  • Jah, BNS-i uudistel on tõesti raske lisada väärtust olematule paberväljaandele...
  • jah velikij, ma ka ei saa aru kuidas ÄOL paberväljannet toetab, varem pidin Äripäeva aegajalt ostma , nüüd saan kõik internetist kätte - tasuta
  • Mises, su leivaandja ju ÄP? Tea, kas saabki siin Su erapooletusest rääkida?:-)
  • Aga minu meelest pole see mingi saladus, et mises'e tööandja on ÄP. Ja ega keegi ei oota sealt erapooletut suhtumist oma tööandjasse.

    Aga muidu on ÄP ise ju täiesti erapooletu institutsioon! Kõigile pasunasse ja võrdselt! :-)
  • Vaatleme seda vana teemat veel korra, seekord läbi kirka huumoriprisma:

    ---8<---
    [ÄP online] 14:21 - Inno Tähismaa tahab asutada oma majandusuudiste portaali

    Äripäevas viies aasta töötav uudistoimetaja Inno Tähismaa tahab mais hakata asutama oma majandusuudiste portaali, mille nimi ja rahastajad on tema sõnul hetkel veel lahtised.

    Tähismaa sõnul hakkab uus portaal olema tasuline, sihtgrupp on jõukad eraisikud ja firmad. "Hakkan pakkuma pomm-uudiseid Eesti majandusest," lausus Tähismaa.
    ---8<---

    noh, siinsed "jõukad eraisikud", palju maksaksite kohalikku majandusvaikelu puudutava "pommuudise" eest? ;)

    sC,
    skeptik
  • Isekeskis sai spekuleerida ka hiljutise autoavarii võimalike põrutavate mõjude üle kõnealusele Äripäeva ajakirjanikule ;)

    Aga samas kes teab .. palju edukaid ideid ongi alguses hullumeelsete ning ebareaalsetena tundunud. Aga ega muidugi keegi nendest mitteedukatest eriti rääkida ei tahagi.

    Ise küll muidugi "eesti majanduselu puudutavat pommuudist" ostma ei hakkaks. Aga võib-olla palkab Inno suuremate ja huvitavamate eesti ettevõtete koristajad ning hakkab süstemaatiliselt siseinfot müüma? Kunagi ei või teada :)

  • See idee on Innol vähemalt juba aasta vana, nii et põrutus ei lähe arvesse.

    Pealkirjad on tal atraktiivsed, loed uudise läbi ja tunned, et oled mööda pükse saanud.
  • hehehe, innuudiste preview'sid veel tuleb:

    ---8<---
    08:00 - Eile USAs taas must teisipäev
    Inno Tähismaa
    börs

    Juba mitmendat nädalat kollitavad USA aktsiaturgu mustad esmaspäevad, teisipäevad ja reeded, eilne kukkumine oli üks viimase aja suurimaid.
    ---8<---

    sC,
    aga kolma-neljapäevad on meil valged.
  • Nii naljakas kui ka see pole vastab asi tõele, tegin hiljuti statistikat ja tõepoolest aktsiaturud kukkuvad nädala keskel(K,N) vähem,

    kardan vaid, et seda teadmist on raske raha teenimiseks rakendada
  • TO: sC, Matidele ja teistele tähenärijatele...palun lõpetage oma jama ära.
  • Mitte küll lõpuni väljapeetud, aga kohati ÄPO & OBNiga ilmselt meelelahutuslikkuselt konkureeriv uudisteportaal:

    NNS Online

    Muuhulgas räägitakse sealses majandusrubriigis ka mingisuguse indeksi MTI käekäigust.

    sC
    (loodab, et priidik ei pahanda kergemeelsuse pärast)
  • Kuna OBN müüb oma värsket uudist raha eest ja ilmselt on klientidel valida, kas võtta OBN "softi" majandusuudist või BNS-i "hard" majandusuudist(kahte kanalit ei jõua osta), siis läheb turu pärast kisamks ,mille üks väljund on ka BNS-i tänane kopeerimissüüdistus OBN-i vastu
  • kiire lõpp:

    obn lõpetas uudiste produtseerimise
  • Juba mõnda aega tegutseb Eesti internetiruumis algupärane portaal minut.ee(NB!Minut ise ei pea ennast portaaliks).

    Minut.ee omapära seisab selles, et sinna saab igaüks meist uudise kirjutada.

    Alates viimasest nädalavahetusest kajastavad nad ka äriuudiseid http://www.minut.ee/business/

  • Vahva on veel see, et ÄriMinutist ka eraldiseisev XML-feed http://www.minut.ee/business.xml, mida mugav enda FeedReader-isse lisada.
  • See FeedReader paistab üks väga mõnus asi olevat
  • FeedReader on väga mõnus asi, meeletu ajasäästja.

    Ja veel tugev pluss on see, et autor tom@i-systems.ee reageerib rõõmuga selle softijupi parandus- ja arendusettepanekutele. ehk siis --järjest mõnusamaks läheb. :)
  • Ma ei saa ka mainimata jätta, et minutis saab eelistuste alt endale kõik eesti RDF feedid esikyljele konfigureerida. Et asi liiga reklaamimaiguline ei oleks, lisan veel, et täpikutega on RDF feedides probleeme.
  • ÄPO:
    ---8<---
    Äripäeva uudistetoimetuse juhi Raimo Ülavere sõnul hakkab homsest Äripäevas reporterina tööle Inno Tähismaa, kes mai alul alustas majandusuudiste koduleheküljega Online Business News.
  • 1. oktoobrist lõpeb vaba juurdepääs ÄP online-uudistele
    Alates 1. oktoobrist sulgeb Äripäev vaba juurdepääsu oma online-uudistele jt võrguväravatele.

    Septembri jooksul saadab toimetus kõigile tellijatele autoriseerimiskoodi, mille abil saab lugeja luua endale salasõna ja kasutajatunnuse. Alates 1. oktoobrist ei saa selleta enam online-uudiseid lugeda.

    Ühe ja sama kasutajatunnusega pääseb Äripäeva võrku ainult üks kasutaja. Neil, kes lehte ei telli, on võimalik 15 krooni eest endale päevapilet osta.
  • Hah, ma ei loe Äripäeva uudiseid juba sellest ajast peale kui nad mingi paroolisüsteemi sinna tegid a'la "registreeri kõigepealt ennast kasutajaks". No sorry tõesti - ei viitsi lihtsalt.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon