Ostusoovitus Hansapank - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Ostusoovitus Hansapank

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eestis on Telekomi aktsia millest likviidne mõni protsent ja normaalsetel börsidel oleks selline aktsia noteeritavate nimekirjast koristatud.Osta mõtet ei ole,sest normaalset hinnangut aktsiale anda ei saa.Võibolla ettevõttele kuid nii väikse koguse likviidsete aktsiate olemasolul pole sellel ka mõtet.
    Siis on Saku.Vaatan ,et mõned siin kiidavad ja ajalugu kaldub positiivne olema.
    Hansapangal on kõike ülivõrdes ja arvata võib et aktsiahind tõuseb.On vabu aktsiaid ja on head majandusnäitajad ja on tugev välisinvestor. Nii ,et soovitan täna väikeinvestoril investeerida Hansapanka,ignoreerida kõiki kapitali jagamise teooriaid ja hoiduda IT ja internetist ja telekomidest ja välisturgudest.
  • Hansapank langeb 135 le nii et ära promo midagi
  • Kahtlemata Hansapank hea ettevõte. Aktsia ka hea, võibolla odav, võibolla mitte.
    tonis - soovitus väikeinvestoril ignoreerida kõiki kapitali jagamise teooriaid on pehmelt öeldes vastutustundetu.
    Millised on hansapanga võimalused laieneda? fine - leedu on plaanid ja ka lätis on veel ruumi. Kuid kas pole pank mitte ise öelnud, et defineerib oma koduturuna Baltikumi s.t. Eesti, Läti ja Leedu. See paneb suures joones piiri ka laienemisele. Tulude kasv (peale olulise turuosa saavutamist antud regioonis) jääb tõenäoliselt 10%p.a. regiooni. Vähe!!! Süstemaatiline risk - kolme pisiriigi majanduskeskkond - suur.

    Veelkord - Hansapank on hea pank. Aktsia on atraktiivne. Samas näitab hind praegust turu nõudluse ja pakkumise vahekorda. Risk on aga samas olemas - regioon on väike ja väliselt väga lihtsalt haavatav.
  • Lisaksin HP plussidele ka tugeva juhtkonna.

    Arvan, et Läti ning eelkõige Leedu pangandusturg kasvab lähiaastatel kiiremini kui 10%p.a. (20%).

    Ignoreerida kapitali jagamise teooriaid ei soovita, aga portfellis ühe indeksi asendamist HP aktsiaga (või indeksi osakaalu vähendamist HP lisamisega portfelli) julgeks soovitada küll.
    Arvan, et HP aktsiaspetsiifiline risk on väiksem kui potentsiaalne tootlus 3-4 aasta perspektiivis võrreldes Euroopa või USA Large Cap indeksiga.
    St. tõenäosus HP (+100%, -30%)> tõenäosus indeks (sama)
  • kuulge, mis see kapitali jagamise teooria on?
  • sven - ilmselt on mõeldud kapitali jagamist erinevate investeeringute vahel, ehk siis maakeeli portfelliteooriat
  • hp dividendid 1 kroon per aktsia...pisar tuleb silma. loodame, et koosolekul otsustatakse midagi paremat.
    hp fännina loodan, et see laieneb baltikumist edasi (võimalikud venemaa, poola, valgevene, ja muud ida euroopa maad ja väga mugav oleks, kui helsingisse saaks kasvoi yhe kontori).
  • HP aasta tagasi- hind pea sama ja dividend 0,7%. Hoidnuks raha aasta otsa HP arvelduskontol, oleks teenistus suurem olnud. Jah...
  • Ilmselt tuleb kõvasti raha taguda Leetu, seepärast ka pisikesed dividendid
  • To Riskija:
    Vahepeal maksti dividende 5 kr aktsia kohta. Seega TSR ei ole 0.7% vai 3.6%.

    To Robert:
    Riskiga kaalutud varad kasvasid 2000 43.7%. Kasv on nii kõrge, et regulaatorid ja reitinguagentuurid juba urisevad. Eesti pangandusturg kasvab järgmised 3 aastat vähemalt 20% per aasta. Läti ja Leedu ilmselt vahemikus 30 - 40% (Eestil domestic credit to GDP 35%, Lätil 19% !! ja Leedul 16% !!!, Poola 40% ja Sloveenia 50%). Kasvuvõimalusi on nii palju, et kui vaid organisatsioon sellega toime suudaks tulla.
  • Hansapangal on ilmselt väga hea know-how kuidas panna püsti äri(panka) Lätis,

    Kahjuks ei saa seda know-howd 100%-liselt kopeerida Leedus.
    Teine riik, teised kombed.
  • erkki - execution, execution ja veelkord execution.

    Samas on vist nii, et Hansapangale konkurentsi executioni vallas on väga raske pakkuda. ilmselt on SEB kohalike pankade kaudu küllalt agressiivne, kuid ajalooliselt on Ühis-Uni-Vilniaus alati kehvemad realiseerijad olnud.

    Kasvumäärad on ilusad ja potentsiaali olemasolus pole ma kordagi kahelnud. Pigem oli mu kriitika tingitud tonise soovitusest väikeinvestorile investeerida KÕIK varad Hansa aktsiasse. Seega kriitika mitte aktsia vaid soovituse iseloomu vastu.

    Muide, kas keegi oskab valgust heita, et kuidas on lood pangandusturu arenguga maailmas üldse? Mida turud arvavad finantssektori tulevikust? Vaatasin, et Citypanga ROE oli isegi pisut suurem HP omast (26% vs 23%-EYPi research). PE-suhe on samas Hansal alla 10, kuid C-l üle 20-ne! hinna
  • Robi, Näiteks, Swedbank(Stokholm, FSPA) on hetkel ilusas tõusutrendis: 1998 aprill oli FSPA tipp ca. 180 SEK, siis algas langustrend, mis lõppes 2000 märts 105 SEK-ise põhjaga ja algas uus tõusutrend, tänavu on Swedbank käinud korraks ka üle 155 SEK,hetkel 140 SEK-i

    FSPA

     

  • to graafik
    Kuule Graafik, kust sa selle pildi noppisid? Kas kuskil on mingi sait olmas, kust saab normaalset infot euroopa (skandid) aktsiate kohta koos graafikutega? Help
  • Kindlasti on mõni koht,
    ma praegu ei tea,
    see graafik on pärit Swedbanki koduleheküljelt:

    Graafik
  • TNT: vaata di.se ja sealt "di trader".

    P.S. Ostusoovitus Hansapank on OK.
  • thanks graafik ja kristjan
    Muide ,ega te ei ole juhtunud skandide saitidele, kus oleks inglise keelne tõlge.. No mitte sõnakestki ei oska rootsi keelt.Täitsa jama. Soome keelga veel saab hakkama..
  • Hansa hind kell 10.50 19.02.2001 136.50
    Ei tahaks eriti öelda ....aga siiski
    ma ju ütlesin !?.
  • hr. Aktsion. jah. sa ytlesid. Aga mis sa arvad, kunas HP tõusma hakkab ja kus on piir ?
    Kavatsen siin elu esimese ostuoptsiooni korraldada. Mingi 2 kuu peale. Olen ma mõistlik ?
  • Puhta kullana ära võta aga mina ootaksin veidi veel ,piiriks pakuksin taevast ja maad. Ma oleksin juba 137 pealt .... ,tegelikult tead jälgi ajalugu ja otsusta ise , kaotada on ju ainult raha
  • ÄP Online uudised - Rain Lõhmus müüb HP aktsiaid. Jüri Mõis müüb HP aktsiaid. Tsiteerin viimast.
    "See on loogiline jutt ja ma juba mõtlesin selle peale, kommenteeris Hansapanga endine juht, Tallinna linnapea Jüri Mõis kuuldusi, et Hansapanga endised juhid müüvad panga aktsiaid.
    "Hindan aktsiariskid uuesti üle," ütles Mõis. Seda ajendab teda Hanspanga otsus minna Leedu turule. Mõis ütles, et seni, Eestis ja Lätis tegutsedes on Hansapanga aktsia olnud vähema riskiga. Kui nüüd minnakse Leedu hoiupanka saneerima, see risk tõuseb.
    "Olen valmis Hansapanga aktsiad oma aktivates alla hindama ja osaliselt ka müüma," ütles Mõis.
    Mõis ütles, et Hansapanga suurosanik Swedbank võib omale rohkem riski lubada, tema mitte."
    Taupomasis on samasugune xxx, mis oli Hoiupank 90.algul, enne Taali tulekut. Endine hoiukassa, ilma hea juhtkonnata, ilma nõudliku omanikuta.
    Leedu riik mitte mingeid garantiisid ei anna.
    Hea firma ostab segase halva firma, sisuliselt põrsa kotis.
    Miks hea firma aktsia hind tõusma peaks??

    Siinkohal sobiks lisada veel üks kunagi kuuldud jutt (USA). Kiitis üks väikeinvestor ühte vihjeallikat, et no küll on teine hea allikas, absoluutselt alati valetab :-)
    Ehk, Vambolale, eeskätt lähtu omaenese tervest mõistusest ja ära kuula hülge juttu.
  • To: Krista
    Sul õigus,igaüks teeb oma otsused ise.Ka Jüri Mõis.Tänaseks on endised Hansapanga aktsionärid ajalugu.Eriti investeerimise seisukohalt.Meie,väikeinvestorid oleme kohustatud,sunnitud valima halvimatest parimad ja kohalikul turul peale Hansapanga ühtegi aktsiat pole.Ja sellist perspektiivi ka pole.Ja Leedu turg on just see perspektiiv mida vajame. Vastupidi me peame kõik tegema ,et seda turgu seal hõivata ja kasumid oma tasku toppima.Siis kui Leedu turg on hõivatud ja niiöelda stabiilsus käes siis enam hansapanga aktsia ei tõuse ja siis võib müüa, täna on ikkagi ostmise päev.
  • Hansa ikka veel odav,kuigi arvasin ,et uudised rohkem tõstavad.Soovitan ikka veel osta.
  • To: Tonis

    Tundub et sul on kovasti Hansat kaes, nyyd argitad siin turgu t6stma, et saaks omadega kasumis va"lja? :)
  • Samas on m6te sees, Nasdaq kukub nii et koliseb, katsuks siis kodus raha teha.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon