Kas keegi selgitaks mida tyhendab STRATEEGILINE INVESTOR? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kas keegi selgitaks mida tyhendab STRATEEGILINE INVESTOR?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mul on raskusi arusaamisega mida tyhendab strateegiline investor Eesti keeles. Mulle tundub nagu ryygitakse mingist jumalast kes on kusagilt piiri tagant tulnud! Tahaks vyga teada selle myiste tyhendust! Kui keegi vittsib siis vyiks seletada! Ah jaa! Myngisin eile Monopoli ja ostsin yra kyik saadaval olevad raudteed "and quess what!" Raudteede raha eest ma ostsin oma tynavatele 2 hotelli yhtlasi andes tyyd paljudele myngu inimestele. Pankrotist oli asi kyll vyga kaugel ning riigi totatsiooni polnud ka vaja! Pyhilise raha teenisin ma reisijate veoga.
  • :)

    eestis vist mõeldi strateegilise investori all investorit, kes hoiab aktsiaid rohkem kui aasta või paar ja omab raudteealast know-how
  • Ei, tegemist on sõjaväelastest investorite liigitusega
    marssal- strateegiline investor;
    polkovnik, kolonel - taktikaline investor;
    jne.
  • HA-HA! Nii, et siis tegemist on militaridstidega ehk conservatiivsete vabariiklastega, kes peavad lugu ainult finants aruannetest and don't give a shit about people!
  • Ja poliitiline liigitus:
    Reiljan - institutsionaalne investor :-)
  • Institutsionaalne investor on teine syna millest ma aru ei saa. Sooviks selgitust! Ma tean mis tyhendab investor vyi siis professionaalne investor kuid neist eessynadest ma aru ei saa!
  • Kuulsin hiljuti sellist definitsiooni -- Sinusse investeeriv strateegiline investor on see, kes teeb umbes täpselt sama asja, mis Sinagi, ainult et on Sinust suurem ja sööb Su ära.

    ;)
  • Tjah joka seekord tundub sul vägagi õigus olevat..Nii see täpselt on seega point on selles, millise osa õnnestub kohe alguses strateegilisele investorile mehele panna. Kui vähe, siis libiseb ülejäänud tema kätte poolmuidu eest.
  • Strateegiline investor on see kes omab ettevõtte aktsiatest üle 51 % ehk siis määrab ka ettevõtte strateegia ...iseloomulik eelkõige Kontinentaal Euroopa majandusmudelile millesse kuulub ka eesti ...kuigi viimasel ajal minnakse rohkem anglo saksi majandusmudeli poole ehk siis portfelli investorite suunas kus omatakse paljudest ettevõtetest tükike maksimum miski 5-10%
  • strateegiline investor - vt joka definitsiooni;

    portfelliinvestor - roosa puru voodri voldi vahel, mida aeg-ajalt on vähem ja mõnikord rohkem;

    institutsionaalne investor - kes teeb näo nagu oleks soliidne osaleda aga 'doesn't give a damn ...' mis tegelikult toimub kuni mustades toonides pressiteadeteni. Investor, kes ei saa teat. põhjustel kasutada eesliiteid strateegia- ja portfell-;

    totatsioon - totaalne, totakuse varjundiga pealemaksmine.
  • investor maj füüsiline v juriidiline isik, kes tulu teenimiseks paigutab raha ettevõtte põhivahenditesse, väärtpaberitesse, kinnisvarasse vm...
    strateegia - kauge eesmärgi saavutamiseks koostatud tegevuskava. Strateegilisele eesmärgile jõudmist abistab taktika, mis näeb ette tegevuskava lähema (varem saavutatava) eesmärgi kättevõitmiseks. Sõjanduses määrab s., kuidas sõjaks valmistuda ning kuidas sõda kavandada ja pidada, kuna taktika määrab, kuidas ette valmistada ja juhtida lahingut.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon