Pankadeta börs - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Pankadeta börs

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • 1996.a. juunis alustas Tallinna börs 5 aktsia ja HF obligatsioonidega.

    Need aktsiad olid kõik pangaaktsiad:
    Eesti Ühispank
    Forekspank
    Hansapank
    Hoiupank
    Tallinna Pank

    Vahepealsel perioodil oli isegi rohkem pankasid börsil noteeritud.

    Nüüd on suur tõenäosus, et pärast Swedbanki ja SEB ühinemist lahkub börsilt ka Hansapank
  • Ja siis Norma ...ja tõenäoliselt ka enamik aktiivseid investoreid.
  • Jah , Rootsi pankade ühinemine voimaldab väikeaktsionäridel (spekulantidel ) teenida!
    Aga see on ka Eesti börsi surm.
    Seega ostke Normat, Merkot, Viisnurka, Sakut jne. Seega koiki kasumlikult teenivaid aktsiaid.
    Ka need kaovad peagi.
    Aga börsist voiks teha nn. külabörsi. St. Äriregister ja börs ühinevad ning siis on voimalus
    kaubelda Eesti ka pisimate ettevotete aktsiate voi osakutega (mistahes). Kusjuures iga ettevote peaks selle eest mingi sümboolse summa tasuma.
  • Tooks ära veel ühe ohu. TSE on vähemalt ETL kaudu üsna tugevalt seotud maailma börside tõusude langustega. Kui nüüd asi USAs veel hullemaks läheb, muutub olukord Eesti börsil veelgi nutusemaks. Kui esimene laine oli 1997 aastal, teine laine 1998 aastal seoses vene kriisiga, siis kolmas laine uputab kindlasti.
  • Ärge muretsege, loodus ei salli tühja kohta. Kui raha laokile jääb, küll siis tekib neid kes seda vajavad ja sellele korralikku tootlust suudavad pakkuda.
  • Kas Tallinna börsi hääbumine ei ole mitte vesi LHVD veskile? ;-) Inimene kes on börsile näpu andnud, ja pole eriti kõrvetada saanud, jääb ikka alles, või ma eksin?
  • to MSM: Täpselt nii! Mida vähem on meie börsil aktsiad on jäänud, seda rohkem siinsed investoreid läheb (arvatavasti) välisturule. Algul loomulikult naaberturud, siis tulevad ka muud (näiteks USA) turud. Ei tahaks kuidagi olla väga pessimistlik Eesti väärtpaberituru suhtes, aga olukord sunnib... Paari aasta pärast vist peaaegu kogu TVB põhinimekiri on läinud nn "strateegiliste investorite" kätte. Mis meile siis jääb? Lisanimekiri vist. Kah EVPga võiks edasi võrdlemisi aktiivselt kaubelda (kui riigi valitsus ei muuda oma meelt, lõpetades EVP kehtivusaega).
  • greek: nõus.

    Juba täna on nii et kui sa poole kohaga investor elad eestis ja tahad omale portfelli saada, ega kodumaistest aktsiatest midagi turvalist/mõistlikku vist eriti kokku ei saa ja nagunii peab mingite internetivahendajate poole pöörduma. Kas siis ka kodumaised aktsiod portfelli tulevad on rohkem teenusepakkuja, patriotismi ja inside info küsimus. Ja nii hakkabki kapital ringiga käima- eeslane investeerib oma raha kuhugi itta või läände ja sealtsamast tuleb asemele see mees kes kohalikku firmasse investeerib. Eesti on nii väike et siia suuri firmasid ei mahugi, ülejäänud peale monopolistide ja Hansapanga on rahvakunstiansamblid.

    Aga on ju hea kui on koht kus saab oma 76 sakut maha müüa ja EVP-sid asemele osta (kauaks seda lõbu küll enam pole)?
  • 46 sakut, mitte 76! saku tradititional lot on 46

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon